TRENGTE jeg ferie i år?

I dag er siste dagen min med sommerferie for denne gang. Dette er en av de minst begivenhetsrike feriene jeg har hatt, kanskje noen sinne. Da mener jeg det ikke nødvendigvis negativt, men annerledes. Aurora har vært bortreist i over 3 uker nå, så jeg har tilbrakt ferien hjemme. Dette har på mange måter vært en “ny” opplevelse for meg. Jeg har aldri opplevd å tilbringe en hel sommerferie hjemme uten at det skjer noe som helst. I fjor gjorde vi heller ikke noe spesielt i sommerferien fordi Aurora måtte jobbe, men det var annerledes fordi hun var hjemme store deler av tiden og vi hadde helgene sammen.

På en måte gleder jeg meg litt til å komme tilbake igjen i hverdagsrytmen! Selv om det kanskje høres ganske sykt ut? Jeg skal begrunne! Først og fremst må jeg innrømme at jeg hater å føle at jeg ikke gjør noe fornuftig. Jeg drives av å vite at jeg gjør noe produktivt. Det å være borte fra jobb i 3 uker i strekk gir meg nesten skyldfølelse. Det er litt som å ligge for lenge i sengen når det helg, man føler at man vil ut og at man har ligget der for lenge. Man havner i en slags boble og jeg føler at desto lengre jeg er hjemme, desto større blir bagatellene. Man skaper kunstige bekymringer og bagateller fordi verden midlertidig bare blir mindre og mindre. Det er også i en hektisk hverdag der det alltid skjer noe at man setter enda større pris på de rolige eller morsomme stundene, selv om de er kortere.

Men trengte jeg denne ferien? Jeg vil absolutt si at jeg faktisk trengte akkurat dette avbrekket. Hele våren og sommeren har vært preget av mye stress, hodebry og enkelte mennesker man ikke vil ha i livet. Spesielt mai og juni var veldig slitsomme måneder. I løpet av denne ferien har på en måte mye skjedd i den forstand at ting har stabilisert seg en del. Jeg trengte egentlig ikke ferie fra jobben, men jeg trengte ferie i hodet mitt og litt ro.

– Haakon

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg