Tips for å klare å studere og jobbe hjemme!

Som nettstudent har jeg lært veldig mye om hvordan jeg kan få ting til å fungere, og ikke minst holde fokus. Når man kanskje både har barn og samboer hjemme kan det føles vanskelig å få satt seg ned i fred og ro og gjort det man skal. Derfor er det viktig å se på hva som er viktig for å lykkes med studiene, selv om du må holde deg hjemme. I tillegg kan du jobbe i fred på samme måte. Nå skal dere få mine beste tips!

LAG EN BASE

Det kan være ekstremt vanskelig å jobbe eller studere når det er støy rundt deg, enten fra familie eller andre ting. Det gjelder å finne seg et litt hellig sted der du er alene og kan få jobbe i fred. På grunn av at jeg trengte mer fokus til jobb og studier her hjemme, ble det slik at jeg måtte bytte ut gjesterommet for å få meg et kontor. Der har jeg innredet og fikset opp slik at det er på en måte “mitt” sted. Jeg trives veldig godt der, og jeg kan velge å ha åpen eller lukket dør. Når jeg setter meg der går jeg automatisk inn i arbeidsmodus.

LAG REGLER

For å ha struktur må du ha regler både for deg selv og andre rundt deg. For eksempel må barna eller samboer vite at man ikke skal forstyrre når det arbeides. Telefonen bør også være på lydløs eller lagt bort. Lag for eksempel en regel om hvor mange timer du minst skal holde på per dag, eller antall forelesninger. Du kan også sette opp en timeplan der du vet når du kan ta en pause og for eksempel hente en kaffe eller spise lunsj.

SETT DELMÅL

Det kan være greit å sette seg mål. Ett mål for dagen det jobbes, ett mål for uken og ett mål for når en arbeidsoppgave eller innlevering skal på plass. For eksempel setter jeg meg som mål å skrive ferdig en oppgave, og gir meg selv en premie når jeg har nådd målet.

FINN EN MOTIVASJON

Det er viktig å ha en grunn til å få unna arbeidet eller studiene for dagen. Jeg selv pleier å enten planlegge en premie eller noe annet jeg kan gjøre – så fremt det viktigste er unnagjort. I dag bestemte jeg meg for å gi meg selv å begynne å male i garderoben om jeg fikk unna et par forelesninger. Jeg fikk dem unna, og jeg har begynt på garderoben.

KREV RESPEKT

Husk at de rundt deg, uansett om det er venner eller familie, ikke alltid skjønner hva din timeplan er. Forklar at dette er viktig for deg å få unnagjort, og at du selv sier fra når du har anledning til å snakke eller leke med barna. Det er viktig for deg selv at tiden blir viet til at du skal få gjort det du skal. Jeg selv sliter med å si fra om at jeg har mye å gjøre, men livet blir mye lettere når jeg forteller at jeg trenger fred og ro.

TA DEG EN VELFORTJENT PAUSE

Livet skal være bra, og du skal ikke presse deg selv for mye. Ta en pause når du kan, og prøv å nyte en god tur i skogen eller en bedre middag ute i kveldssolen. I kveld har vi spist reker, og det har vært veldig fint.Det gjelder å få mental hvilke, for da kan du lade deg opp til neste økt.

Håper dette kunne bidra til litt arbeidsro og bedre dager fremover! Struktur er ofte nøkkelen, men de du er rundt må også vite at du trenger plass og tid ♥

 

FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg