Sunn pølse og stappe!

Haha, hvem skulle trodd?

Siden jeg var liten har jeg vært superkresen. Jeg husker ekstra godt hvor mye styr det var for at jeg skulle spise opp grønnsakene mine, og i tillegg likte jeg jo selvfølgelig de rettene som var enklest og ikke minst mest usunne. Det skulle helst være typ pølser og potemos, pølse i lompe eller pasta med kjøttboller, haha. I gamledager var ikke ting som nå. Selv om det er prosessert mat, så har vi kjøttboller i sunnere varianter, pølser av kylling eller mindre fett, og ikke minst tror jeg vi har flere redskaper, i tillegg til at forskningen har kommet lengre når det kommer til hva vi putter i oss.

Om man søker på nett finner man oppskrifter med fløte og slikt i, og det synes jeg er unødvendig. Jeg har laget denne oppskriften ved å prøve meg frem på egen hånd!

Uansett om dette skal serveres til barn eller voksen, er det en fryd å kunne lage noe som ligner sykt mye på den tradisjonelle “potetmos med pølse”, som smaker godt, men også gir god samvittighet. Om du lager dette har du både fått i deg grønnsaker, protein og fett. Denne retten kan også lages i vegetar. Oppskriften er for TO personer.

INGREDIENSER:

♥ 1 stor blomkål

♥ 1 dl Mandelmelk (usøtet)

♥ 40 gram revet lettost

♥ 2 Spiseskjeer lett smør (Her er det brukt soft flora lett, den lysegrønne)

♥ 1 Teskjer salt, litt pepper og litt hvitløkspulver, eventuelt finhakket hvitløk.

♥ 2 Stk kjøttpølser av kylling, vegetarpølse eller vanlig mager kjøttpølse av svin.

SLIK GJØR DU:

 1. Kutt bort bladene fra blomkålen og del opp i buketter. Putt blomkålen i en gryte med vann, kok deretter til blomkålen er mør – altså til den ikke er sprø, men grei og myk å tygge.

2.  Hell av vannet fra gryten.

3. Hell i mandelmelken og smøret. Bruk en stavmikser til å mose alt helt til det blir en jevn puré/stappe.

4. Tilsett krydder. Smak deg frem til du er fornøyd.

5. Kutt opp pølsene i biter og stek dem.

6. Bland pølsene og stappen sammen og putt alt i en ildfast form.

7. Topp med revet lettost og stek på 200 grader til osten er smeltet.

8. Bon apetit! Jeg spiste med ketchup på, hehe.

Håper det smaker! 

 

Følg meg:

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

YOUTUBE: Aurora Gude

4 kommentarer

Siste innlegg