Søndag morgen – ukens verste dag!

Jeg lurer på hvor mange prosent av Norges befolkning det er som kommer til å være ekstremt bakfulle i dag! Hadde vært gøy å se en prosentandel opp mot landets totale befolkning, jeg tror den hadde blitt overraskende høy.

Vi velger å dra på fylla på lørdager selv om jeg vil tippe at de fleste har hatt en lang og krevende uke. Når det endelig er tid for å hvile litt, velger mange å slite seg ut på verst tenkelig måte isteden. Jeg har selv opplevd flere ganger at lørdagen nærmest blir en dag der man søker “frihet” og moro, en dag som for mange skal toppe uken.


Det som skjer er at man drikker enorme mengder alkohol og er våken til rundt 04 eller 05 på søndag morgen. Deretter sover man til langt på dag og våkner med kvalme, svimmelhet, hodepine, inntørket kjeft og ofte er man skrubbsulten.

Jeg tenker ofte, hva er vitsen med dette? Er det SÅÅÅ utrolig gøy å dra på byen, drikk seg full, bruke masse penger på ekstremt overpriset alkohol for så å ødelegge hele søndagen og i tillegg fortsatt være sliten når man skal på jobb på mandag morgen? La meg heller stille et spørsmål: “Hei! Har du lyst til å betale noen tusenlapper i kveld? Jeg tenkte å dra ut på byen for å få litt nedsatt hørsel. I tillegg vil du være syk og kvalm hele søndagen og fortsatt være sliten når du skal på jobb på mandag! Det er jo helt genialt! Blir du med???”.


Jeg kommer nok aldri til å bli avholds, men som jeg nevnte i et tidligere innlegg, begynner jeg å bli kraftig lei av drikkekulturen i dette landet. De siste årene har jeg være mye mindre ute i helger og jeg setter mye større pris på å invitere gode venner eller familie til vin og god middag. Hvis man drikker hjemme eller på besøk hos andre uten å dra på byen blir man også mindre syk dagen etter. Det kommer nok både av  at man drikker mindre og at man er mindre fysisk aktiv.

Til dere fyllesyke som leser dette: Fet mat som pizza, kebab, burger etc gjør bare fyllesyken værre. Mitt tips: Drikk en Gatorade, lag en fruktsmoothie og spis litt grønnsaker. Ikke spør meg hvorfor… jeg er ikke en ernæringsfysiolog, men jeg vet at det funker for min egen del.

– Haakon

3 kommentarer
    1. Åhhh, så enig! Beste følelsen å føle seg pigg på Søndager! 😁 Jeg går aldri ut lenger, mye hyggeligere å kose seg med god mat og litt god drikke sammen med noen nære, eller alene også faktisk! Og masse skjokolade for min del, hehe! 😉 Ett par glass god rødvin og skjokkis! Mmmmums! 😁

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg