Slik var julen

Julen i år var annerledes på mange måter. Vi har aldri vært med å arrangere før, og derfor ble jeg ganske utfordret da mamma ville ha hjelp med maten. Jeg er ikke akkurat noen kokk, og har derfor aldri stekt kalkun før… Mamma beskrev det som en kyllingfilet, og jeg er faktisk god på det. Takket være Camp Kulinaris hadde jeg evne til å håndtere stresset med å plutselig ha ansvar for kalkun, julepølser, tranchering av juleskinke og et par andre småting. Jeg tok meg selv i å ha sykt god kontroll, og ganske uredd. Det som var ekstra gøy, var at kalkunen ble sykt mør og god, og jeg fikk masse skryt for den!

På tallerkenen på bildet har jeg ribbe, juleskinke, kalkun, medisterkake, julepølse, prinskorv, kålrotstappe og smørdampet rosenkål. Ribben hadde sprø svor, men kjøttet var veldig tørt, fordi det var en ribbestek uten fett. Prinskorv er en slags svensk julepølse som smaker sykt godt.

Når det kommer til julegaver, fikk jeg også mye fint. Jeg fikk blant annet et nydelig smykke med enhjørning på av svigers, Chanel Gabrielle-parfyme av mamma, et stort sett fra Rituals av søsteren min, et par Tods fra tanten min og mer. Personlig elsker jeg jo gaver, og har et litt drittunge-forhold til det, jeg blir altså litt som et barn til jul, og gavene betyr mye for meg. Om noen av dere har lest om kjærlighetsspråk, så er jeg definitivt på gaver…. Jeg ser på gaver litt som en kjærlighetserklæring, så jeg kan fort bli skuffet om en gave er upersonlig. Om jeg har gått rundt og ønsket meg noe skikkelig, og ikke får det, så kan jeg furte litt. I-landsproblem og bortskjemt-faktor på meg, men det er i alle fall sannheten.

Når det kommer til antrekk, så valgte jeg å ha på to forskjellige. Først hadde jeg valgt en helt rød kjole som jeg fikk av mamma for noen år siden. Den har jeg brukt til jul flere ganger, fordi den er sykt fin til akkurat julaften. Fordi jeg har brukt den så mange ganger, ombestemte jeg meg i siste liten. Jeg valgte en lilla fra Nelly som jeg nesten ikke har brukt. Personlig synes jeg den røde var finest, men jeg ville gjerne variere litt. Under ser dere begge kjolene. Bildene med den røde la jeg ut på instagram, for det var mest julete.

Det ble en fin feiring, og det virket som at alle i rommet koste seg. Jeg tror Haakon og jeg satt våkne helt til 02:00 på natten. Antakelig fordi det er så rart å legge seg når det er julaften, man vil jo at kvelden skal vare evig… Vi var bare voksne, så det gikk fint an å ta seg et glass cava når gavene var åpnet. Tanten min satt en liten stund oppe, men måtte til slutt si seg ferdig, fordi hun skulle tidlig opp dagen etter.

1.Juledag hadde vi lunsj sammen med søsteren min, samboeren og mine tre nevøer. Det var gøy å se et barns ansikt, for julen er virkelig best nå man er barn og får alt man peker på.

 

GOD JUL!

 

FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

12 kommentarer

Siste innlegg