Slik kickstarter du studiene

Heisann!

I disse studietider er det kanskje nyttig å gjøre noen “hacks” for å øke motivasjonen. Som student har jeg lært meg noen nøkkelfunksjoner for å få til alt sammen. Du trenger ikke alltid være super-nerd for å prestere, men heller litt lur og taktisk. Her er mine beste tips!

 

♣ ALDRI fokusér på det du IKKE kan. Når man tar tak i et nytt fag, vil det alltid føles vanskelig, fordi du kan det jo ikke… Fokusér på hilke kapitler og enheter du skal gjennom, og ikke vær så besatt av å skulle skjønne alt med én gang. Les og notér flittig, men ikke bli redd for å ikke forstå.

♣ Få inn oppgavene så fort som mulig. Om du har samme krav som i mine fag, så har du X antall innleveringer som må inn i hvert fag før du har lov til å ta eksamen. Når jeg selv studerer er det alfa og omega å få inn disse så fort som mulig. Om du jobber hardt, vil du kunne ende opp med å ha mulighet til flere uker med “ferie” fordi du ikke har mer igjen før eksamen. Da trenger du kun å pugge når det nærmer seg.

♣ Få tak i essensen av faget. Overblikk er ofte nøkkelen til å forstå faget. Om du skjønner hva som er viktig, kan du fokusere på dette, og deretter lese på de ekstra detaljene. Om du husker det overordnede vil du lett huske ekstra detaljer på eksamen, og det vil kunne gjøre at du får A eller B. Om du kan pensum, men også litt til, så sitter du i en gryte av gull.

♣ Stol på din rette kilde til kunnskap. Vi alle lærer forskjellig, og derfor er det viktig å være bevisst på hvordan du lærer best. Lærer du av å lese stille for deg selv, diskutere med andre eller se forelesninger? Personlig har jeg fått A i flere fag ved å nesten kun se forelesninger og diskutere notatene fra disse før eksamen, nettopp fordi jeg ikke lærer like godt av å kun lese i bøkene. Jeg har for eksempel droppet å lese bøker som er på engelsk…

♣ Be om andres innleveringer. I kriser har jeg lært sykt mye av å be om å få se andre sine innleveringer i faget. Da får man et nytt perspektiv, og ofte forklarer studenter faget bedre, fordi de forklarer det enklere enn lærebøkene. Et oppgaveeksempel kan hjelpe deg å selv komme i gang med å skrive, fordi du skjønner det bedre.

♣ Unn deg selv noe godt. Underveis er det lurt å sette seg mål for hva du skal oppnå i løpet av en periode. Du bør også ha en personlig premie om du overholder fristen. Det kan være å unne deg selv en shoppingtur, trening eller frihelg. Alt etter om du er i rute. Jeg selv skaffet meg nesten én måned fri til jul, bare ved å ha satt mål om å ha ting på plass tidlig.

Husk at vi alle er ulike, og vi må finne vår egen teknikk. Jeg har selv prøvd å ta små kurs i studieteknikk, men har valgt å finne en latere metode enn den man ofte får fra skolen. Om du finner et mønster som funker, stol på deg selv. Jeg fikk A på min aller første eksamen (HR-strategi), og skjønte etter en stund at jeg jobbet FOR hardt, haha. Jeg fant ut at jeg ikke trenger å stresse og slite meg ut, så sant jeg følger en bra teknikk.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg