Slik gjør du det bra på hjemmeeksamen!

De fleste studenter har en soleklar fordel nå, og det er at eksamen foregår via internett hjemme og ikke ved oppmøte. Dette utgjør i alle fall en enorm forskjell for min del, da jeg slipper å pugge pensum så til de grader. Hjemmeeksamen er mer som en slags oppgave, og den gir større rom for å dra med mer relevant fagstoff og direkte sitater fra pensum. Personlig opplever jeg at det kan være vanskelig å få A på hjemmeeksamen, for jeg får for det meste B, sikkert fordi det kreves noe ekstra i og med at pensumet er tilgjengelig. I alle fall skal dere som ikke er så trygge på denne eksamensformen få noen gode tips som fungerer for meg.

♥ Les gjennom arbeidet du tidligere har gjort. I forkant av eksamen pleier jeg å lese gjennom tidligere innsendinger og notater – bare for å havne litt i bobla. Få et helhetlig bilde av hva som egentlig er den røde tråden i faget, og notér deg dette. Sørg også for å notere relevante navn på teorier som bør være nevnt og som har vært sentrale gjennom faget.

♥ Kjøp inn motiverende mat og drikke. Det er egentlig litt kjedelig å sitte hjemme og skrive eksamen, så sørg for at du har noe som kan gjøre deg ekstra skarp og giret. Personlig kjøper jeg ofte sukkerfri energidrikk og nøtter jeg liker godt + en ting som er mer usunn, men som smaker godt. Nøtter gir veldig raskt godt energi, og hjernen jobber godt på det.

♥ Husk kilder! Den største forskjellen fra vanlig eksamen og hjemmeeksamen er kildebruk. Du må forklare hvor informasjonen du skriver er hentet, og her kan du bruke chicagomanualen. Husk riktignok å ikke henge deg for mye opp i dette. Det holder å vise til kilder her og der, og du må ikke alltid ha med sidetall om det ikke er snakk om direkte sitat.

♥ Bli ferdig så fort som mulig. Mange somler mye fordi de har god tid, men mitt beste tips er å bare få ting gjort. Skriv masse så lenge du har energien og flowen der, og sørg heller for å ha god tid til å gå over oppgaven i etterkant. En oppgave uten vesentlige skrive- og formatfeil gir et bedre helhetsinntrykk. Føl heller ikke at du MÅ bruke all tiden som er gitt. Forrige hjemmeeksamen brukte jeg bare 1/3 av tiden, men fikk fortsatt B.

♥ Ikke stress. Husk at det på sett og vis ikke kan gå så galt på hjemmeeksamen, for du har boken rett foran deg, og det er bare å skrive ned det oppgaven du får ber deg om. Sørg bare for å være presis og tydelig, og fjern stoff som ikke er relevant. Hjemmeeksamen er gull, for du kan egentlig ikke stryke, med mindre du får ødelagt datamaskinen din eller får drypp.

Jeg har to hjemmeeksamener neste uke. Disse er i Internkommunikasjon og merkevarebygging og Læringsperspektiver og pedagogisk psykologi. Jeg gleder meg masse til disse er vel overstått, og at jeg er enda et steg nærmere en bachelor. Jeg ønsker alle som har eksamen i disse dager masse lykke til!!!

¨

FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg