Slik gikk det med Toby…

Fredag var en av de mest stressende dagene jeg har hatt på en god stund.. Nå skal jeg fortelle hva som skjedde…

Det hele startet på torsdag kveld. Jeg la merke til at Toby virket urolig og ukomfortabel. Jeg tror jeg sa 5 ganger til Haakon at jeg tror det er noe galt, uten at han egentlig svarte på det. Nok en gang prøvde jeg si det da han kom hjem, og da så han det med egne øyne. Toby gikk rundt, la seg ned, reiste seg opp igjen, la seg ned, vandret rundt… og slik holdt han på lenge… Da det var middagstid ville han heller ikke ha mat, og jeg begynte å bli engstelig. På tur satt han seg ned ved flere tilfeller, men gikk tilsynelatende normalt.

Inkludert i forsikringen har jeg tilgjengelig noen samtaler via appen FirstVet, så jeg bestilte en time der til 20:45 på kvelden. Denne dyrlegen hadde mistanke om at Toby var kvalm eller kom til å ha diaré, men hun spekulerte også i om det kunne være analkjertlene som var problemet, siden han kikket mye mot rumpen sin… Vi fikk beskjed om å ringe tilbake om problemene ikke ga seg.

Det nærmest seg leggetid, og jeg merket ingen endring hos ham, annet enn at han begynte å bli trett – som resultat av at han var sliten av å ha vondt. Jeg ringte dyrlegevakten for å høre hva de tenkte om å komme inn dit, men siden de mistenkte at det handlet om analkjertler, så sa de at jeg skulle vente til neste morgen med å dra til dyrlegen. Jeg lot derfor Toby sove rett ved siden av meg, slik at jeg kunne følge med om noe skulle skje i løpet av natten. Jeg sov dårlig, og det gjorde han også.. Stakkars lille.

Neste dag ringte Haakon dyrlegen da det åpnet for å få en time. Jeg dro deretter avgårde med Toby. De snakket om å dope ham ned, åpne analkjertlene, rense dem og tømme. Dette ville ta et par timer. Derfor dro jeg på trening i mellomtiden, som ligger rett ved dyrlegen.

Etter hvert fikk jeg telefon fra dyrlegen om at jeg kunne komme tilbake. Men til min store overraskelse hadde de oppdaget noe mye mer skummelt enn fulle analkjertler. De hadde nemlig oppdaget en svær bit med noe baki rumpa hans, en slags plastikkbit som han trolig har klart å svelge… Denne var veldig stor ift Toby sin kropp, så det er ikke rart han hadde smerter. De fikk tatt den ut, og han fikk en skikkelig tarmskyll.

Jeg fikk beskjed om å følge godt med på ham de neste dagene for å se om avføring og dagsform ble bedre. Det virket faktisk veldig fort til at han kviknet til, og han har heldigvis vært helt seg selv etter dyrlegebesøket. Nå spiser han helt myk mat i noen dager som er snilt mot magen.

Takk gud det gikk bra.

Toby er den beste! ♥

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

4 kommentarer
    1. 💕 god bedring, dessverre så skjer det veldig fort at de får I seg noe som de kanskje ikke burde ha.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg