Slik blir du fornøyd med ditt eget utseende

Javel, ja? Går det an?

Går det faktisk an å bli fornøyd med sitt eget utseende? Jeg tror både ja og nei. Samfunnet vi lever i er preget av to ganske sterke motpoler som gjør at de fleste kan bli litt svimle. På sosiale medier florerer det med bilder av såkalte “perfekte” kropper og ansikter, men det florerer også det helt motsatte, som blir stemplet som “normalt”, og det skal være helt akseptabelt uansett hvordan noen ser ut, uavhengig av midjemål eller neseform.

Det jeg ser som et problem er at nesten alt skal være ekstremer. Enten et plettfritt resultat eller ikke. Jeg savner de sunne mellomtingene der man kan være den man er, og der ikke kropp og utseende avgjør personlighet og hvem du er. Det er jo overhodet ikke sunt å ha et uoppnåelig skjønnhetsideal, men det e r heller ikke sunt å være overvektig og spise potetgull hver dag. Det er nesten slik at det ikke er lov å bry seg om utseende lenger, for da er du dum som et brød og har gale verdier… Om du ikke bryr deg om rynker og hva du kler deg i og helsen din, så er du plutselig en helt fordi du viser til en eller annen “normal”. Men hva er normal? De fleste jeg går forbi på kjøpesenteret er verken supermodeller eller sminkefri veganere i joggebukse… Det er normale personer som steller håret sitt, tar på vanlige klær, og de fleste har gjort noe for å se penere ut enn da de våknet samme dag.

Skal vi fjerne det som faktisk er normalt? Nei, det synes jeg ikke. Helse er viktig, og i mitt hodet er blant annet å holde seg i form avgjørende for min mentale helse. Om jeg bare propper i meg usunn mat og er passiv blir verken kroppen eller hjernen min fornøyd. Selvbildet synker, og jeg ender bare med å torturere meg selv fordi kroppen min ikke får den behandlingen den fortjener. Kroppen min trives når den er i form til å jogge, ri på hest, treffe venner, ta på kule klær… og jeg trives med mitt eget utseende når jeg gjør ting for å holde håret og huden frisk, og når jeg husker å bruke bodylotion. Kroppen min er jo også utenpå, ikke bare innvendig, og jeg akter å ta vare på både det innvendige og det utvendige.

Det er slik jeg blir fornøyd med eget utseende: Når jeg får lov til å gjøre som jeg vil, og når jeg tar bevisste helsemessige valg. Jeg trener, spiser en del sunt, gjør alt jeg kan for å forbli ungdommelig, og jeg er stolt av det. Hadde jeg sagt til meg selv at jeg bare skulle gitt f*en, ville jeg gått i kjelleren. Da ville jeg endt opp slapp, overvektig og mentalt dysfunksjonell. Kan vi innrømme at noe av dette henger sammen? Om du faktisk innerst i hjerteroten ikke bryr deg om utseende ditt, så vær så god. Da trenger man ikke begynne å bry seg om det. MEN. Om du har det dårlig på innsiden av kroppen din fordi du knapt beveger deg og spiser drittmat 24/7, da har du en vei å gå for deg selv.

Dette med kropp og psykisk helse har begynt å svinge feil vei. Vi er både kjøtt og blod, men vi har også en personlighet og en hjerne laget av masse gørr som fortjener å fungere. Gjennom enkle grep som å ta vare på det fysiske, vil det psykiske lettere komme etter. Jeg har hatt en av mine beste dage i hele 2021 i dag fordi jeg har vært fysisk aktiv 3 dager på rad, og kroppen min våknet fra en passiv dvale. Endorfinene fra den fysiske mosjonen har fått utspille seg, og selv om jeg både har kviser, lang ettervekst og er støl som fy, så har jeg det sykt bra med meg selv og mitt eget utseende i dag, for jeg er glad og sunn på innsiden, og derav kommer utsiden også.

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

2 kommentarer
    1. Jeg syns personlig det er litt mye kropp generelt i media. Tror kanskje det hadde vært litt bedre med litt mindre kropp i monitor hele tiden. Og ja, jeg syns det er litt skummelt med det å “fronte” overvekt og fedme. Altså, som du sier, det er kjempe flott at de ikke bryr seg, og driter i om de er større enn “normalen”. Selv om jeg tror mange bryr seg eeegentlig, selv om de ikke innrømmer det. Tror det ligger litt bitterhet bak fasaden der også. Men ja, uansett om de ikke bryr seg om størrelsen, så bør de jo virkelig tenke på det indre, det er jo fakta at det er farlig å være stor, spesielt å ha et stort midjemål. Og det bør virkelig ikke frontes for hverken unge eller voksne. Jeg er fornøyd meg meg selv. Både p.g.a alderen, men mest fordi jeg tar godt vare på kroppen min, både innvendig med fornuftig mat (jeg liker å si fornuftig mat i stedet for sunn mat) og fordi jeg trener og er aktiv så å si hver dag. Det har gitt meg sååå sykt mye selvtillit og lykke! <3

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg