Skjerpings på kosthold!

Det er mandag, og virkelig en dag mange av oss har satt oss som mål å spise sunt, kutte fett, kutte usunne matvarer, og forandre livet vårt: Helgen ga oss nok!

Jeg har vært veldig flink med trening den siste tiden – så flink at jeg er blitt avhengig. De dagene jeg ikke trener blir jeg rastløs og i dårlig humør. Treningen gir meg så mye endorfiner, noe jeg virkelig trenger nå som vinterdepresjoner kommer og skal gjøre meg trett, tykk og likegyldig. Jeg nekter virkelig å ha en negativ periode nå, så det gjelder å holde ut.

I tillegg til treningen har jeg vært delvis flink med kosthold. Jeg spiser ikke karbohydrater fra brød, pasta eller poteter i hverdagen, og deg går strålende. Jeg har lært meg flere spennende ting å lage på kjøkkenet som gir masse næring, og som smaker godt også. Problemet er at jeg har innsett at noen av rettene kanskje smaker litt vel godt? Jeg tar nemlig ubevisst tilsatt det jeg anser som for mye fett i måltidene mine, uten å tenke over det. For eksempel bruker jeg alt for mye ost, og alt for mye kjøtt…. Jeg skulle isteden ha brukt mer grønnsaker! Problemet er vel at jeg ikke får så mye karbo, og innbiller meg at det ikke er usunt med fett. Lol! Jeg må virkelig skjerpe meg om jeg skal overleve vinteren.

Om ikke dette er nok, så har jeg dårlig samvittighet for et ganske dårlig kosthold i helgen. Jeg har fått i meg en del potetgull, pizza og slike ting. Det hjelper lite å trene og spise greit i hverdagen om helgen er et etegilde.. Det et selvsagt han jeg bor med som har mest skyld i utskeielsene, fordi han alltid kjøper mer snacks enn nødvendig, og ønsker seg ganske fetende middager når muligheten byr seg. Jeg kommet fra nå av til å være beinhard mot meg selv, for den dårlige maten har ikke gjort annet enn å gjøre søndagens treningsøkt til et mareritt.

 

Ikke for å virke helt besatt av trening og kosthold, men jeg har på en måte funnet meg en ny hobby, og det er så kjipt å ikke gå 100% inn i det jeg gjør. Jeg synes det er råkult å se resultatene etter trening, men de kommer saktere om jeg ikke tenker litt over hva jeg får i meg. Jeg gjør dette fordi jeg merker at trening og sunn kost gjør at jeg psykisk har det mye bedre. Jeg har trengt en opptur etter et tungt halvår, så dette ble viktig for meg! Unnskyld om jeg gir et galt uttrykk, jeg bare er i en god rytme, og pizza har liksom aldri gjort så mye godt for helsen vår, hehe. Men den må absolutt nytes, bare ikke like ofte…

Har du husket å sette deg noen mål for uken?

2 kommentarer
    1. Höres ut som du er godt i gang da!!! Det er suuupert! Du klarer nok dette fint tenker jeg! Jeg syns det er fint å tenke på dette, da det blir mye mat, julesnop og kos i julen! Greit å “skjerpe” seg litt på forhånd, (og ellers året rundt selvfölgelig) slik at ikke etegilde varer i en heeel mnd eller 2 som mange gjör! <3

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg