Oppskrift: Sjokoladefondant fra Camp Kulinaris!

I dag skal jeg dele en rett med dere som de fleste jeg kjenner elsker, nemlig sjokoladefondant! Denne lagde jeg på Camp Kulinaris, og den sendte meg et hakk videre i konkurransen. Det viktige her er at kjernen skal være myk og ikke fast, og ikke minst må du smake til røren! Denne oppskriften er til opp til 10 porsjoner, om du ikke er veldig raus med hver porsjon.

INGREDIENSER:

100 g meierismør

125 g mørk sjokolade

50 g sukker

3 stk egg

Formfett eller nøytral matolje

FREMGANGSMÅTE:

 1. Forhåndsvarm ovnen til 170 grader varmluft

2. Smelt sjokolade og smør i en gryte på middels varme.

3. Pisk sammen sukker og egg, tilsett den smeltede sjokoladen og smøret. Her hjelper det å bruke en stavmikser.

4. Smør porsjonsformer med matfett eller matolje. Fyll opp formene litt under halvveis med røren.

5. Stek i 7-10 minutter. Følg nøye med. Det varierer litt fra ovn til ovn. Her hjemme brukte jeg mye lenger tide enn i ovnen på CK. For å sjekke status kan du riste litt i formen. Den skal ha satt seg litt. Om den er for løs kan du steke litt til. Husk at innsiden skal være flytende.

 

(Om du trenger former får du disse rimelig hos Tilbords, Jernia og lignende). 

Første steg, smelte sammen sjokolade og smør.

Bruk en stavmikser til å blende alt sammen

IKKE GLEM formfett, for da vil fondanten falle fra hverandre når du skal ta den ut av formen… 

Ta litt mindre enn jeg har gjort på bildet, for disse ble ikke så pene fordi det var for mye røre i formen.

Voilá! Den digg dessert på kort tid. Veldig god å servere med friske bær + bringebærsorbet eller fløte.

Håper det smaker ♥


FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

10 kommentarer
    1. Fy flate dette ser såå deilig ut!! Gleder meg til å prøve denne oppskriften! Tusen takk😍

      Angående bringebærsorbeten du lagde til, husker du om det var noen spesielle ingredienser du hadde i? Eller var det bare en standardoppskrift med bringebær, sukker, vann? (ps: trenger ikke full oppskrift, lurte bare på om du hadde noen andre ingredienser i som gjorde den enda bedre enn mange av de standardoppskriftene som finnes) 😄👍

    2. Hei, dette så kjempe godt ut🤤
      Bare lurte på om det skal være no hvetemel i se slik som det er i andre oppskrifter?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg