Oppskrift på digge cookies!

Hei!

Slik som jeg har sagt på snap og insta, så skal dere få oppskrift på cookies som jeg har laget i dag! Jeg valgte å lage mørke, og de ble servert med en iskunelle(!) av vanlig vaniljeis. Isen lagde jeg ikke selv, for jeg har ikke ismaskin her hjemme, og tror ikke konsistensen blir så bra uten.

Jeg serverte cookies til familie, og alle sa det var godt. Jeg håper de ikke løy for å være hyggelige, for isåfall får dere bare en helt ok oppskrift, haha. I alle fall er disse cookiene lette å lage, og du trenger bare ha deigen klar og slenge dem i ovnen når det passer. Oppskriften er for cirka 15+ cookies avhengig av størrelsen du ønsker å ha på dem.

DETTE TRENGER DU:

200 Mørk eller lys kokesjokolade – ditt valg

3 stk egg

50 g smør

1 ts vaniljesukker

1/2 ts bakepulver

2 dl hvetemel

1 1/2 dl sukker

1 pose sjokoladeknapper

SLIK GÅR DU FREM:

♥ Start med å grovhakke sjokoladen.

♥ Smelt smøret, ta smøret av platen og tilsett sjokoladen. Bland sammen Sjokoladen skal smelte, deretter lar du det kjøle seg ned.

♥ Pisk sammen egg og sukker. Det skal være lyst og luftig.

♥ Bland inn mel, vaniljesukker og bakepulver.

♥ Bland inn sjokoladen og smøret, vend rundt så det blir godt blandet inn.

♥ Tilsett en god mengde sjokoladeknapper og rør rundt så de sprer seg.

♥ Sett deigen i kjøleskapet i cirka 30 minutter. Den kan også stå og vente i noen timer om du vil lage den tidlig på dagen og ha klar til steking senere.

♥ Form små boller i håndflatene og klem dem litt sammen så de blir flatere. Sett dem på et stekebrett. Topp de små bollene med sjokoladeknapper før de settes i ovnen.

♥ Stekes i ovn på 175 grader i 15-20 minutter. Jeg selv stekte i 18 minutter, og da var de så og si perfekte i konsistens.

♥ Ta ut og la dem kjøle seg ned en stund før du så kan legge dem på en rist. Om du ikke lar dem hvile vil de mest sannsynlig være bløte og umulig å flytte på.

♥ VEL BEKOMME! Servér gjerne med vaniljeis.

Se hvor digg det ser ut underveis!

Under her ser dere mitt eksempel på en iskunelle(?). Jeg vet den ikke holder mål, men dette er det beste jeg klarer. Alle jeg serverte ble imponert, men det er nok fordi forventningene ble lave, hehe.

Håper noen av dere prøver ut oppskriften! Disse er digge å servere både som en enkel dessert eller som kveldskos eller turkjeks ♥

 

FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

8 kommentarer
    1. Hei Aurora 🤗
      Jeg blir bare mer og mer imponert over deg, det skal du vite.
      Jeg har fulgt deg siden PH og du gir meg bedre og bedre inntrykk for hver dag som går.
      Du står på kravene dine og viser at du er en god person innerst inne.
      I Camp Kulinaris viste du ditt sanne deg.
      Jeg leser heller dine blogg-innlegg, enn de overflatiske på topp.
      Fortsett å være den du er. Du er bra nok som du er.
      Ha en fortsatt fin dag og helg.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg