Møkk lei av heksejakt

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal begrunne det jeg føler, uten om at det blir feil. Kanskje jeg skal benytte meg av muligheten til å ikke være korrekt, men bare spy ut hva jeg føler? Ofte skriver jeg på en måte for å ikke kunne bli “tatt” på noe, kanskje fordi jeg er litt feig og konfliktsky? Omg, yes. Jeg er virkelig ikke den som står og hyler og skriker midt i konflikten. Som regel blir jeg alles pårørende, og vil bare at alle skal være glade og bli venner igjen. Der har du meg…. Aurora i et nøtteskall. Jeg er selvsagt glad for at jeg så sjeldent havner i krangel med folk, og at jeg alltid ser flere sider ved en sak, men det er noen ganger jeg kanskje må velge side til slutt…

Angående overskriften…. I det siste har jeg fått inntrykk av at det er så sykt mange som skal bli “tatt” for alt mulig. Her kan jeg blant annet nevne Sophie Elise, diverse fengselsfugler som Jodel snakker om, Tv2 og Anne Brith…. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne, men jeg startet med å føle meg litt engasjert, ute etter å ha en mening og å stå for et eller annet. Ha en eller annet korrekt mening som er akseptert å ha… Skulle jeg si meg enig i SE eller Kristin Gjelsvik? Skal jeg mene mye om de som skal i fengsel? Skal jeg danne meg et grunnlag for å hate på Anne Brith? Nei, vet du hva!

Nå har jeg bestemt meg. Etter å ha sett debatten på NRK i går der de stiller frem Kristin sammen med Isabel (hun som legger ut bilder av kroppen sin hele tiden), så begynner ting å bli tåpelig. Ja, det er bra at Isabel har lyst til å gjøre en endring, men det bør kanskje gjøres i form av hva hun legger ut og ikke hva hun bare sier med uttalte ord…. Hele denne Kristin og Sophie Elisa-greien begynner å ligne på et billig PR-stunt for å bare få litt oppmerksomhet og tv-tid ekstra. Jeg klarer ikke lenger ta alt sammen seriøst. Det var vel faren til SE som fikk meg til å innse at dette ikke er noe å bruke tiden sin på. Personangrep er rett og slett bullshit å drive med. Å flagge ting opp i media og henge ut enkeltpersoner – som om de har HELE ansvaret? Blææh. Som om en sak ikke har flere sider og nyanser?

Det jeg mener akkurat nå bunner bare i meg selv og at jeg fort går lei når ting blir useriøst og på så personlig plan som alle disse sakene er. Det er sykt mange måter å nå frem på i media, uten å henge ut andre. Ja, det skaper oppmerksomhet.. Samtidig har jeg heller aldri hatt så lyst til å se SE operere seg på Tv2 som jeg har etter debatten i går. Det gjorde meg nysgjerrig på hvordan dette foregikk, så jeg vil tippe at Tv2 får meg seg litt ekstra seertall takket være denne debatten.

Når det kommer til andre ting, så er jeg rett og slett bare lei av at folk samler seg i grupper og jakter på syndebukker. Det finnes alltids forbedringspotensiale hos folk, men en liten stemme i hodet mitt har lyst til å gå i mot, og nærmest litt på trass støtte der folk angriper mest. Jeg har alltid vært sterkt imot former for mobbing, baksnakk, trakassering, uthenging og så videre, og tenker at man skal “ta noen på sin egen størrelse”. Èn person klarer ikke alltid være større enn den er, og i alle fall ikke om det er 10+ som angriper. Det sier seg selv at dette ikke hadde blitt tillatt på for eksempel en skole, det ville jo blitt sett på som mobbing. Mennesker er dødsfeige. De grupperer seg sammen for å føle seg sterkere. Men så har man disse som klarer å stå imot stormen og gå sin egen vei, de er jammen meg tøffe som orker. Jeg aner ikke hvordan jeg selv skulle taklet alt sammen.

Jeg skriver innlegget her med affekt. Derfor kan vel alltids noen oppfatte det som dårlig resonnert eller useriøst, men helt ærlig er jeg bare dødslei av heksejakt, og ønsker per nå at alle bare viser kjærlighet for hverandre og knekker ting litt ned. Hva driver vi med? Kanskje jeg bør ta meg en ferie, for dette dramaet identifiserer jeg meg ikke med.

OSLO, 20200123; Blogg.no, Metapic. FOTO: MORTEN BENDIKSEN

 

FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

9 kommentarer
    1. Her er jeg uenig med deg. I din bransje er det jo ikke bare privatpersoner, men også millionærbedrifter, og denne gangen (igjen) ble Sophie Elise AS tatt som eksempel på uetisk fronting av kroppspress. Men dessverre når følelser tar overhånd blir det lagt ut på en måte slik at folk debatterer om debatten isteden for å se det store bildet. Når det gjelder Anne Brith har det vært mange episoder hvor hun har truet andre mennesker, og mye av markedsføringen for hennes kurs har vært i grenseland (også over til ulovlig da man er pliktig til å oppgi pris på nettsiden, noe det ikke var i starten) og da må man stille seg kritisk til hvorfor media ikke tar opp dette. Det vanskeligste her er hvordan man skal kunne skille mellom bedriften og privatpersonen, fordi man kan ikke beskrive seg selv som en bedrift i alle oppturer, men gjemme seg bar privatpersonen så fort det er noe kritikkverdig. Her kan dere store i bransjen selv være med å sette den grensen slik at debatten blir mer saklig.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg