Mensen, mensen og mensen.

Jeg har bare lyst til å skrike det ut til verden. “JEG HAR MENSEN!”… Men så… Det er jo egentlig ikke en akseptabel unnskyldning for å ikke fungere i manges øyne, men allikevel vil jeg si at den gjorde meg dønn handikappet i dag. Jeg har gjort det jeg må, men hadde jeg hatt en mer fysisk krevende jobb, så ville jeg måttet melde inn meg selv syk i dag. Jeg startet dagen med magesmerter og en daff kropp. Fordi jeg har hørt trening skal være glad, så kom jeg meg avgårde til stallen. Jeg jobbet veldig sakte med stallarbeidet. Da jeg endelig skulle ri, var jeg ikke i form til å ta “kampen” som stod foran meg. Hesten ville gjerne slå følge med treneren min som også var ute for å trene på de fine jordene. Det ble en helt håpløs drakamp, men jeg klarte å løse det ved å ta henne inn på ridebanen istedenfor ute på jordene der det fort kan bli litt mer fart. Da jeg omsider hoppet av hesten opp ved stallen, føltes kroppen min som en geleklump. Smertene snek seg forsiktig tilbake, og alt jeg tenkte på var å komme meg hjem til badekaret.

Folk kan si hva de vil om hvor naturlig det er med menstruasjon, men personlig opplever jeg det som et personlig helvete som jeg ikke har tid til, fordi jeg forlanger mer energi, finere hud og mindre cravings. Om jeg skal drive å blø og være bipolar hver tredje uke, så blir det veldig slitsomt for meg selv og de jeg lever med. Jeg velger heller å “hoppe over”, og jeg går til vanlig på P-piller der bivirkningene blant annet er å miste mensen i perioder. Jeg vet ikke helt, men jeg tror at mange undervurderer dette med menstruasjon, enten fordi de selv har få eller ingen bivirkninger, eller fordi man er hankjønn og ikke vet hvordan det er. Jeg synes at naturen på dette punktet har gjort noe veldig merkelig, for det å redusere yteevnen til det ene kjønnet på en sånn måte og SÅ ofte, det er veldig teit. Om man tenker seg om, så er ikke mennesker alltid like bra laget for overlevelse. For eksempel kan nyfødte hester gå etter bare cirka en time, imens mennesker…. ja. Verden er veldig rar!

Jeg føler så sykt med alle jenter som er tøffe nok til å bare ha mensen som vanlig, og som orker å tyne seg gjennom tunge dager. Jeg var kjemperedd for å si fra om mensen da jeg gikk på skolen og i det vanlige arbeidslivet… Det bør jo ikke være noe å sjenere seg over, for det er helt naturlig. Man føler seg allikevel ikke så bra om man hver eneste måned lider ordentlig, og må bli hjemme på grunn av smertene. Jeg håper at vi en dag kommer enda lengre i forhold til hvordan vi kan tilpasse oss spesielt kvinnene som har enorme smerter, og de som sliter mentalt under disse periodene. Det er litt sykt å måtte medisinere seg mot noe så naturlig, men på en annen side føles det vel bedre enn å gå gjennom et hormon- og smertehelvete uten like.

HUSK Å FØLGE MEG:

Instagram HER.

SNAPCHAT: auroragude

Facebook HER

7 kommentarer
  1. Bare et tips du burde dra til en lege å få pratet ut om dine mensen smerte så du snakker om 🙊 det kam være en sykdom..

  2. Kjenne meg så inderlig igjen i det du skriver. Fikk mensen idag eg og, og det er et helvete ei heil veke i forkant med smerter og ubehag. Ikkje nok med det, så er det samme plager med eggløsning…. Blir så drittlei

  3. Jeg trenger å høre slike historier gjevnlig for å være meg bevisst på hvor heldig jeg er som ikke har noen smerter. – For jeg har nemmelig en lei tendens til å syte alikevel, bare fordi jeg syntes det er brysomt og ekkelt, men med tanke på hvordan andre har det mens jeg ikke merker en dritt, er det jo helt dust (haha)

   – Ellers må jeg bare få sagt at jeg digger familien din! Herregud, de er jo hakke gale både moren og søsteren din! Du må jo ha hatt verdens kuleste oppvekst med disse menneskene som dine nærmeste <33

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg