Kriteriene våre for ny bolig

Kjøp og salg av bolig er dødsspennende, og jeg tror jeg kommer til å lære mye av denne runden her. Jeg er jo ingen erfaren boligkjøper eller selger, så denne prosessen er ny for meg. Det er én ting jeg derimot har skjønt, og det er å ikke kjøpe noe uten å tenke meg, så derfor har jeg samlet mine viktigste kriterier når jeg ser etter ny bolig. Så hva ser jeg etter? Først og fremst kan vi snakke om hvor jeg ser etter bolig.

 

HVOR?

Område er viktig for trivsel, og jeg vil gjerne bo et sted jeg føler tilhørighet. Samtidig må det ikke være for langt til Oslo, og det bør være i nærheten av venner av meg. Jobb er også viktig. Uansett om det er tv, blogg eller en “vanlig jobb”, tenker jeg at Drammen og Oslo har mye å by på. Så hvor kan vi bo da? Jo, alternativene for meg er da Drammen, Lier, Asker, Bærum eller Oslo. For å få mest for pengene blir derfor Lier og Drammen aktuelt, men også Asker. Akkurat nå holder jeg en ekstra knapp på Lier, for jeg har noe i sjelen min som vil ha meg dit, en slags magefølelse og tiltrekning. Det er mye natur, ridesentre, men også ikke langt fra Asker og Drammen, og toget tar ikke lange tiden til Oslo. Jeg har venner både i Drammen, Asker, Bærum og Oslo.

STØRRELSE?

Selv om man alltid kan kjøpe eller selge møbler, er jeg glad i det jeg har. Spisestuen, sofaen, sengen vår, skapene mine… Jeg vil beholde det meste. Derfor må vi ha et hjem med plass til alt. Basert på det vi har sett må vi bo på minst 65 kvadratmeter og med to soverom for å få til en tilfredsstillende løsning. Jeg vil kunne ha gjester på besøk, og jeg vil kunne tilby overnatting. I tillegg må vi kunne ha spisestuen vår.

BELIGGENHET?

Vi kan faktisk ikke bo hvor som helst. Vi trenger å enten ha en liten hageflekk eller turområder i umiddelbar nærhet. Hundene er det viktigste jeg har, og det må være mulighet for å ha et sunt og godt hundehold. Det er ikke hyggelig å gå tur med fire hunder på asfaltert vei, så jeg ønsker meg litt skog i nærheten. I tillegg er det deilig å slippe ut hundene i en hage i det de står opp, sånn at de får tisset uten å måtte få på seler og utstyr.

UTSEENDE?

Hvordan bør det se ut? Helt ærlig er jeg ikke så lettskremt når det kommer til det kosmetiske. Jeg er veldig positiv til å brette opp ermene litt, og ikke minst ta frem en malepensel eller to. Det verste jeg vet er gulbrune gulv, men samtidig kan dette byttes. Det jeg derimot er litt redd for er stygge og slitne bad. Bad er dyrt å pusse opp, og det må sterkt vurderes om det er verdt å gjøre noe med eller ikke. Kjøkken kan til nød være litt stygt, men helst ikke for ille. Jeg synes det er lite smigrende om utsiden av leiligheten/bygget ser veldig slitent ut, og spesielt om det er søppel og rot. Jeg vil jo ikke det skal se ut som bygget jeg bor i er falleferdig. En pen fasade løfter helhetsinntrykket.

HVA MER?

Det er mange små ting som teller, men et ønsker (ikke krav) er å unngå barnefamilier som nærmeste nabo, dette kan være vanskelig å unngå. Det kan fort være mye støy, og hundene mine bjeffer litt lett på høye skarpe lyder, så at det er rolig i omgivelsene har litt å si for om hundene stresser når vi ikke er hjemme. Jeg ønsker heller ikke å bo nær en partyløve som spiller høy musikk døgnet rundt, heller ikke nær noen som ikke liker dyr, hehe. Neida… Om jeg ikke tåler naboer får jeg flytte langt utpå landet. Det hadde vært fint med koselige naboer på samme alder, og kanskje med et par hunder som kan bli venn med våre.

 

Er det noe annet som er lurt å tenke på, eller tror dere jeg skal klare å finne noe bra med disse kriteriene?

 

Følg meg:

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

YOUTUBE: Aurora Gude

2 kommentarer
    1. Svelvik kan anbefales❤️ kort vei til Drammen 15.min og 45 min til Oslo med bil. Billig, bra og super idyllisk

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg