Kriminelle tv-favoritter

Er det én ting som har vært på manges lepper de siste 24 timene, så er det at tidligere Paradise Hotel-deltaker Carl Aksel har svindlet unge jenter for flere millioner kroner. Jeg selv har tidligere vært ærlig på at jeg ikke har hatt så mye til overs for denne karakteren, og dette er av den enkle årsak av at jeg kjente lusen på gangen. Om man er vokst opp med trygge rammer, hatt avstand fra vold, narkotika og kriminalitet, så vil man ofte forstå hvem som er lovlydige og ikke. Jeg har aldri likt personer som lager sine egne regler i samfunnet, og som driver med dop. Det var på sett og vis fint at sannheten kom ut, og at Carl Aksel ikke lenger får gå fritt rundt og ødelegge andre sine liv. Det må være forferdelig å måtte bli lurt på en slik måte, og å føle seg så dum…. Fyren er virkelig flink til å manipulere, noe vi lærte av sesongen av PH han var med på i 2016…

Dette innlegget skal ikke bare handle om Carl Aksel, men det skal handle om en problemstilling som jeg mener produksjonsselskaper og tv-kanalene skal ta på alvor. Det har ved flere tilfeller vært slik at personer med kriminell eller tvilsom bakgrunn får delta på tv-programmer, og får sole seg i rampelyset. Det ble mye fokus på dette da Robin (eksen til Sophie Elise) fikk delta i Paradise Hotel, til tross for voldsdom fra tidligere. I tillegg finner vi flere personer som får mye oppmerksomhet på tv den dag i dag, som har tvilsomme røtter, og som de fleste er nødt til å forstå at ikke bare drikker sjampanje eller øl i helgene, men som tar litt sterkere stoffer. Til og med i min egen sesong av Paradise Hotel, var det flere av deltakerne som åpenlyst snakket om dop – som om det var normalt. Produksjonen måtte be de nevnte deltakerne om å snakke om andre ting, fordi det faktisk ikke er kult å ta dop. Jeg husker det skremte meg, for jeg har alltid vært redd for dop, og mener at det ikke hører hjemme noe sted.

Hvem skal ta ansvar? Hvem er forbildene til unge mennesker? Jeg mener virkelig at de som caster til de ulike tv-programmene må ta MYE MER ansvar enn hva de har gjort hittil. Mange av de som blir med på programmer som Paradise Hotel og Ex on the beach, blir i etterkant ganske kjent, og får mulighet til å påvirke en stor gruppe unge mennesker. Om jeg selv hadde hatt et barn, hadde jeg virkelig ikke villet at hun eller han skulle ha forbilder som tar dop, gjør kriminelle handlinger, og blir anerkjent for helt gale verdier. Det skal ikke være kult å være gangster, herregud. Her må det snart tenkes mer etter… Hva slags ansvar tar egentlig produksjonsselskapene og kanalene når de bevisst gir denne typen profiler ekstra oppmerksomhet? Jeg vil si at de kun er ute etter å tjene penger, og at det blir ren kynisme, der de ser potensial i mediedekning og oppmerksomhet rundt tv-programmene sine. Hva med å finne noen hakket sunnere forbilder, som allikevel er spennende, morsomme og kule å se på?

Man må gjerne gi en sjanse til noen med dårlig bakgrunn, men ikke gjør dem til forbilder eller influensere! Gi dem heller mulighet til å ha en vanlig jobb, betale skatt og tjene rettferdige penger, istedenfor å bygge opp et ego – der det går rett vest når følgertallet synker på sosiale medier. Uten å nevne navn, så vet jeg om en rekke avdankede deltakere av denne “typen” som ikke har taklet overgangen til et vanlig liv, som ender med å ruse seg og gå på NAV. Jeg er oppriktig bekymret for hvilke signaler unge mennesker mottar, når typer som Carl Aksel får 40 minutter av kveldene deres, 4 ganger i uken. Nå er det på tide å være mer oppmerksomme på samfunnsansvaret som ligger i å lage et program som er rettet mot unge mennesker. Jeg mener at dette kan få fatale konsekvenser.

Så… TIME TO TURN THE TABLES?

Jeg hadde ikke noe fint bilde av med og Carl Aksel, så jeg plukket et random bilde av meg selv fra arkivet…

FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

13 kommentarer
  1. Enig! Dette er laaaangt i fra forbilder, og slike mennesker bør IKKE få lov til å være influensere! Klem! ❤️

  2. Kanskje foreldre bør lære barna sine at å være kjendis ikke er en egenskap, at det er dumskap å forgude en artist/skuespiller/kjendis generelt bare fordi de har ett talent som gir dem søkelys i media?

   1. Jeg er elendig på dette med oppdragelse, det kan jeg lite om, så er alltid redd for å forvente noe av foreldre. Men det kan hende du har et veldig godt poeng. Jeg har selv aldri hatt den type forbilder, noe jeg er glad for. Jeg vokste opp med en tanke at foreldrene mine var mine forbilder.

  3. Jeg tenker med meg selv at vedkommende du snakker om ikke er et godt forbilde, men det er jo sannelig ikke du heller.
   Skryter av at du har vokst opp i trygge rammer og sier det på en måte som om at alle som ikke har vokst opp på samme vis som deg, er dårlige egg i samfunnet.
   Men du, vi så deg på TV, og du satt deg selv i et forferdelig dårlig lys, med å være selvsentrert og snakket ned om alle andre.

   Du later som om at du bryr deg om barn og gode forbilder i innlegget ditt, men det eneste du gjør er å prøve å stille deg selv i et bedre lys.

   Du snakker om rusbrukere som harde kriminelle og dårlige forbilder, og samtidig sier du at du aldri har bruk dop selv.
   Altså, du har ingen erfaring rundt temaet.
   Hva vet du om årsaken til at folk ruser seg? Er folk dårlige mennesker fordi de hadde en vond oppvekst? Er det mye bedre å drikke seg ekkel og frekk enn å “bruke dop”?
   Ikke spesifiserer du hvilke dop som ble nevnt eller brukt heller, og vi vet alle at alkohol er farligere enn mange andre rusmidler, likevel valgte du å melde deg på paradise, hvor å drikke seg fra sans og samling er en del av spillet.

   Så fortell meg, hvilket forbilde er egentlig du, som snakker negativt om folk med andre erfaringer enn deg?

   Jeg kjenner tidligere heroinmisbrukere (altså tidligere kriminelle) som er mye bedre forbilder enn du er, for de klarte faktisk å kjempe seg ut av et mørkt og brutalt liv, med død, misshandlig og elendig oppvekst, for å idag hjelpe andre, jobbe vanlige jobber, betaler skatt og bidrar til samfunnet.

   Det er disse menneskene som er gode forbilder, for de har faktisk levd livet, med opp og nedturer.

   Selv om Carl-Aksel er tatt for svindel, så trenger du ikke rakke ned på andre grupper du har null erfaring med.

   1. Jeg må si meg dypt uenig i mange av dine påståtte kjennskaper til meg som person. Jeg bryr meg om barn og unge, fordi jeg bryr meg om mennesker rundt meg. Merkelig at du har så sterke meninger uten grunn…. Har du fått med deg at Charterfeber er et HUMOR-program, og at poenget IKKE er å fremstå som noen helgen, men snarere at man skal ta ting som blir sagt og gjort med en klype salt? Du må roe ned reality-synet ditt, for det er ikke så ekte som du tror…

    Jeg vet så godt som at man ikke bør fronte folk som synes dop er kult. Bare fordi jeg selv aldri har vært på kjøret, så vet jeg nok til at det er en vei ingen bør gå. Og ja, det er ulovlig å drive med dop, sist jeg sjekket Norges lover.

    Jeg snakker negativt om å drive med dop, og det kommer jeg sannelig til å fortsette med, for det er min mening, uansett hva du mener om at jeg mener noe om det… Synes du det er bra å drive med dop, eller ha erfart det? Jesus.

    Jeg synes det absolutt er kudos å jobbe og hjelpe andre, men ikke å sitte på et mørkt rom og dope seg. Og for å dra oss tilbake til poenget, så handler det nok en gang om hva slags personer man fronter på tv, og hva barn og unge skal ha som eventuelle forbilder. Det er ikke bra å drikke seg for full, nei… Men det er noe de fleste av oss gjør i blant, uten å havne på kjøret. Og nei, å drikke seg full er ikke en del av spillet i Paradise, det er bare en del av det sosiale, men man må ikke drikke hele tiden.

    Og jeg kan LOVE DEG at jeg også har hatt mange opp- og nedturer i livet, som gir meg ganske mye livserfaring, nok til å kunne være en form for forbilde for mange.

    Om du leser hele artikkelen til Tv2, kommer det frem at han er dømt for mye rart, ikke bare svindel. Han har en utrolig dårlig CV i mine øyne, og bør virkelig ikke få mer PR eller oppmerksomhet.

    1. Du fikk jo innlegget om Carl til å handle om veldig mye annet enn bare Carl.
     Du henger ut andre rusmisbrukere for å være av samme ulla som Carl.
     Jeg skrev aldri at dop er kult, men jeg er uenig i måten du uttaler deg om hvorfor folk ruser seg.

     “Man må gjerne gi en sjanse til noen med dårlig bakgrunn, men ikke gjør dem til forbilder eller influensere! Gi dem heller mulighet til å ha en vanlig jobb, betale skatt og tjene rettferdige penger, istedenfor å bygge opp et ego (Så du mener at folk som virkelig har jobbet for å bli bedre mennesker ikke skal få de samme sjansene som andre i livet? Disse menneskene må bare ha kjedelige jobber og aldri få muligheten til å bli influencere slik at de kan hjelpe andre til å bli bedre mennesker?) – der det går rett vest når følgertallet synker på sosiale medier. Uten å nevne navn, så vet jeg om en rekke avdankede deltakere av denne “typen” som ikke har taklet overgangen til et vanlig liv, som ender med å ruse seg og gå på NAV. (Hva vet du om disse deltakernes tidligere liv? Vet du med 100% sikkerhet at dette er mennesker som ikke har opplevd traumer, som mishandling, voldtekt, vond oppvekst eller lignende?)

     Det kan godt hende du ikke mente noe vondt mot mennesker du egentlig ikke kjenner, men måten du skriver det på får det til å framstå som om at du er helt imot å gi folk nye sjanser, sånn helt egentlig. Ikke alle kriminelle er dårlige mennesker, selv om kanskje Carl er det.

     Du kan gjerne ha en feide med tidligere deltakere du ikke liker, det skal ikke jeg legge meg bort i, men du kan heller ikke snakke om andre og deres liv som om at du vet bedre enn dem hvorfor livet deres er som det er!

     Skal ikke krangle med deg, men neste gang, så burde du tenke over hva du skriver, for måten du skrev dette innlegget på så fikk du det til å virke som om at kan si stygge ting om narkomane og psykisk syke rusmisbrukere. Det skal man ikke gjøre! De er mennesker de og, og om du ønsker å være et godt forbilde så burde det gjelde for de med rus og psykiske vansker som ønsker seg et bedre liv og.

     Om jeg har misforstått hensikten med innlegget, så beklager jeg det, men det er måten du skriver ting på.

   2. Enig i mye du sier mariell, men du kan vel ikke si at de som har vært værst for så å kommet seg ut av det er det beste forbildet? F.eks meg da… jeg har en søster som har kommet seg ut av rusavhengighet. (både alkohol og narkotika) og en bror som ikke har hatt de problemene, og har stor en suksess med business. Jeg må jo si at han er et bedre forbilde enn min søster sånn generelt!?!?

   3. @Mariell Så utrolig frekk du er! Sitter det trygt foran tastaturet ditt og slenger dritt til en person du ikke kjenner i det hele tatt! Hva vet du Aurora og hennes liv? Kan du på noe grunnlag av noe som helst uttale deg om Aurora ene og alene fordi du har sett henne på TV? Du vet ingenting! Så slutt å sitt der og vært feig og ufin mot andre! Aurora har hjulpet mange! Folk som vet litt mer om henne, vet at hun har opplevd veldig mange vanskelige ting i livet sitt. Du derimot er bare nettroll som slenger dritt til folk du ikke kjenner og som har forutinntatte meninger om folk. Litt av et forbilde! Hilsen en som kjenner Aurora veldig godt!

    1. Det var aldri meningen å bli så sint så det beklager jeg virkelig. Det var bare måten ting ble skrevet på som provoserte meg.
     Men jeg beklager at jeg var ufin og stygg mot deg.

     Jeg håper bare Aurora tenker over hvordan hun skriver innleggene som omhandler andre neste gang.
     Det kan være unge jenter som bruker rusmidler som ser opp til Aurora, og som ønsker et liv uten rus. Men å lese at de ikke fortjener å ha gode liv eller å være influencere pga et dårlig valg i livet fordi livet har vært tøft, kommer ikke til å hjelpe unge bort fra rus.

     Rus er som oftest et rop om hjelp, og derfor burde man uttale seg forsiktig om det om man ønsker å være et godt forbilde.

     Jeg er ikke et troll, og håper du kan tilgi mine utbrudd. Men husk rusbrukere er mennesker de og. Og ikke alle er som Carl-Aksel, selv om det finnes nok av de og.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg