Kleint og skummelt – Kriminelle deltakere

I går sendte en venn av meg denne artikkelen. Den handler om at det er en gjeng straffedømte folk som er med, og har vært med i norsk reality. Artikkelen stiller seg kritisk til om produksjonsselskapene gjør god nok research når de caster deltakere, for psykologene skal blant annet vurdere om deltakerne er psykisk rustet for tiden under- og etter innspilling. Jeg har selv vært skeptisk til dette, og skrev et innlegg tidligere. Men dette var før det kom fra enda flere tilfeller, blant annet en voldtekt, voldsepisoder, og mer. Jeg må si at jeg virkelig synes det er ille at “feil folk” får frontes på tv-skjermen. Som artikkelen i Dagbladet sier, så er det ingenting feil å gi folk en sjanse til å rydde opp i livet sitt, men det er ikke å rydde opp å delta i PH eller andre realityprogrammer.

Jeg synes produksjonsselskapene har et ansvar til hvem og hva som eksponeres, spesielt i programmene som har veldig ung målgruppe. Det er ikke heldig at Fredrik på 15 år har voldtekstmenn med oppblåst ego som forbilde. Da er det muligens bedre med en person som sier mange rare ting, har sex på tv, men som i det minste ikke gjør noe vondt mot andre mennesker. Selvsagt forstår jeg at produksjonsselskapene ikke kan opptre som synske, men det kan være greit å gjøre mer research, stramme inn de psykologiske vurderingene, og faktisk være litt forsiktige. Dette er jo menneskeliv. Kanskje ikke alle har godt av “fame”? Det ser vi jo i andre bransjer enn bare tv…

Ingen er perfekte, det er helt klart. Jeg ser bare ikke helt problemet med å kanskje caste litt mer ryddige personer. Man kan jo ikke gjennomskue alle som lyver, men jeg ville tro at en psykolog har evne til å grave frem underliggende verdier og tankemønstre, for å ta en vurdering på om personen er egnet for norsk tv. Jeg har selv pratet med de mest brukte tv-psykologene ved flere anledninger, og de virker utrolig gode på det de driver med, så jeg tviler ikke på deres kompetanse og profesjon. En eller annen tar et valg et sted, og det får konsekvenser. Om vi analyserer de ulike realityprogrammene, så finner man mange eksempler på deltakere som både gjør en god figur, men som ikke ruser seg, voldtar og sloss, så det er tydelig at det er mye potensiale.

Jeg tror at denne saken provoserer meg mest fordi jeg ikke har lyst til å identifisere meg med den type atferd det er snakk om. Jeg vil ikke at når noen husker meg fra PH, så blir jeg sammenlignet med kriminelle folk. Jeg selv vil påstå at jeg aldri har latt ting gå til hodet på meg, og jeg har alltid vært bevisst på at jeg verken sitter på noen høyere hest enn andre, og ikke minst har jeg ingen grunn til å tro ting ikke får konsekvenser. Jeg har aldri i mitt liv vært blandet inn i vold, rus eller annen slik type kriminell atferd. Jeg tar avstand fra disse tingene, og jeg er heldig som har et enkelt utgangspunkt, og at det skal mye til for å vippe meg av pinnen.

Og du som leser: Be kind, always ♥

Kanskje vi ikke var perfekte på tv, men vi er ganske lovlydige den dag i dag.

FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

2 kommentarer
    1. Enig med deg, det er ikke greit. Klart man kan gjøre feil og fortid er fortid. Men noen av disse har jo ikke gjort opp for seg og synes egentlig at har man gjort et lovbrudd så burde det være en viss “karantene” tid før man kan bli deltager. Vise at man er på rett spor og ter seg innen loven og innen sosiale normer. God ferie til deg.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg