Jeg ble bedt om å kle på meg!

Reklame | Na-kd

I går ble jeg ganske overrasket da en mann kommenterte på det ene bildet mitt at jeg må kle på meg. Min umiddelbare tanke var at “hmm, er det for mye kropp?”, helt til det gikk opp for meg at dette faktisk bare er et bilde fra Tenerife der jeg står i bassenget med bikini på. Jeg begynte derfor å undre på hvordan der skal gå med denne mannen om han drar på ferie noengang og synes at alle damene på stranden eller ved bassenget skal kle på seg. Jeg tror det er en sikker oppskrift på å havne i krangel med andre. Han kan derimot holde seg på steder der det er veldig kaldt, slik at han slipper å se kropper rundt om kring. Eventuelt kan han flytte til et sted i midtøsten der det er påpudt med Nikab eller Burka. Jeg er sikker på at et slikt samfunn ville støtte opp hans syn på kvinner og å vise kropp.

Fra spøk til revolver. Det er virkelig ikke rart at samfunnet vårt har forbedringspotensialer når vi oppdager hva slags holdninger som finnes der ute. Hadde enda mannen som kommenterte bildet mitt påpekt at jeg kan skape kroppspress eller at jeg er solbrent (som ikke er så bra), så ville jo saken hatt et helt annet utgangspunkt, og ikke min frihet til å gå i en vanlig bikini. Ville han bedt meg om å kle på meg om jeg stod ved siden av ham på solsengen? Jeg bare undres… Hadde det vært bedre om jeg brukte badedrakt, eller er det fortsatt for mye kropp?

Holdninger som dette hører hjemme i steinalderen. Kvinner bør ha FULL RETT til å kle av seg så mye de vil, og å ha på bikini når man er på stranden eller på ferie bør være et minstekrav for å ha rett på å bestemme over seg selv og egen kropp. Vi skal ikke skamme oss over å ha en kropp, og den er heller ikke forbeholdt enkelte, med mindre vi selv mener vi ikke vil at andre skal se den. Jeg synes kropp handler om frihet, og det er frihet for meg å kunne ta et bilde når jeg føler meg bra, og kunne legge det ut om jeg ønsker. Det er også frihet for meg om jeg hadde ønsket å kle meg litt slutty også. Det er opp til en hver kvinne hvor vi selv har grensene for hva vi liker og ikke.

Snart er kvinnedagen her (søndag), og da tenker jeg at temaet i dette innlegget er en naturlig del av agendaen. Kvinners rettigheter, selvbestemmelse og frihet er fortsatt et tema som må bearbeides, for vi er fortsatt ikke i mål. Kultur endres ikke over natten, men over generasjoner. No offence, men jeg tror at mange av holdningene vi kjemper for bli kvitt henger igjen i den eldre generasjonen, og mange at strukturene i samfunnet bærer fortsatt preg av at ting var annerledes før. Kultur i for eksempel en stor bedrift kan bære preg av at det er mannsdominert, og derfor blir det ubevisst ansatt flest menn i den gjeldende bedriften, om dere skjønner? Det kreves nye retningslinjer, strukturer og verdiskapende tiltak for å endre eldgamle normer og væremåter. Vi er heldigvis på god vei, men det trengs enda mer bevisstgjøring etter min mening, spesielt når man ser kommentarer som den jeg fikk på instagram.

Hva synes du? Bør jeg kle på meg litt mer på instagram? Er samfunnet vårt likestilt?

 

Lignende bikini finner du HER

 

FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

6 kommentarer
  1. Huff, blir oppgidd av dette! Det er temmelig naturlig med bikinibilde på ferie eller i Norge når det er sol og varmt vel?!?!
   Gaaad! Skjerpings!!! Dette er et meget passende bilde i et varme omgivelser! Nei, så mye rart man skal høre altså! Klem til deg! Jeg stråler i dag, for det er Fredda! 😉 Små gleder! 😀 <3

  2. Så klart du kan legge ut bilder av deg i bikini..og du var jo veldig sommerlig og fin med den gule her 🙂 Samfunnet er nok desverre ikke likestilt i forhold til det med kropp..Man må føle selv hva men er komfortabel med å dele på sosiale medier..di som ikke liker det man legger ut med lite klær.. bør jo heller følge noen som er mer påkledd..man kan jo heldigvis velge det 🙂 God helg..syns du gjør en fin “figur” på Camp Kulinaris forresten <3

  3. Tåpelig kommentar av denne mannen. Bildet av deg i bikini er estetisk og vakkert. Du har en flott kropp som du kan være stolt av, så selvsagt kan du vise så mye hud du føler for. God Helg.

  4. Synes faktisk det er ikke greit å legge ut bilde og brukernavn på den som har gitt deg kommentaren, du er en offentlig person og må forvente at noen kan si sine meninger uten at du henger dem ut på sosial media!!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg