Jeg betaler gjerne!

Reklame | Sponset kjole fra Bubbleroom

Det har florert en debatt angående tamponger, mensen og betaling.
Er det én ting jeg hater, så er det mensen. Det er ekkelt, merkelig og ubehagelig, og ikke minst en plage for mange. Jeg selv har nylig hatt en dårlig opplevelse, da jeg plutselig fikk frøken M på besøk over en hel ferie. Why? Det er viktig å derimot presisere at mensen ikke er flaut eller noe vi kikke kan snakke om, men jeg synes det er løgn å si noe annet enn at det er litt ufyselig.

I alle fall… Mensen er i stor grad ufrivillig, men det er også noe som er en slags selvfølge, for de fleste kvinner har det jo. Samtidig er det jo slik at mange andre ting skjer med oss ufrivillig, slik som å bli syke, miste håret, tånegler som gror, tørr hud, og så videre. Ingen får støtte for å ha tørr hud (med mindre det er over gjennomsnittet). Vi går jo og kjøper oss fuktighetskrem for å bevare huden vår. Og har vi rennende nese? Jo, da kjøper vi ofte nesespray eller bruker shitloads med toalettpapir. Poenget mitt er bare at verden er litt kjip i blant. Tamponger er ærlig talt mye billigere enn for eksempel en god bodylotion eller egenandelen du betaler når du har legetime. Ikke minst er det naturlig at folk har diaré, men det betyr ikke at vi får gratis toalettpapir.

Jeg selv er veldig “heldig” fordi p-pillen Cerazette fører til at jeg sjeldent har menstruasjon. Det er en av denne pillen sine bivirkninger, og jeg ser det personlig som en fordel. Vi alle er forskjellige, og det gjelder vel å finne løsninger som passer oss. Noen opplever trøbbel med p-piller, og bruker det ikke, imens andre har det helt fint. Det er jo også slik at p-piller er gratis frem til en viss alder, så kanskje det heller kunne vært slik med tamponger? Ikke all ungdom har mye penger, så kanskje vi kunne funnet en gylden middelvei på tampongkostnadene? Jeg synes mer synd på ungdom som er mye ute og farter og kanskje ikke har full kontroll på økonomi eller tidspunkt menstruasjon inntreffer. Et annet problem er jo forferdelige mensensmerter, som jeg anser som verre å ha enn selve mensen i seg selv.

Er vi nordmenn blitt litt borskjemte? Jeg bare lufter tanken… 

Kjole fra Bubbleroom❤️
«GUDE10» for 10% avslag!

6 kommentarer
  1. Jeg vet ikke helt hva jeg syns om dette… Men jeg tror nok hovedgrunnen til denne saken er at dette gjelder kun kvinner. At mange kvinner føler det er urettferdig, og det kan jeg delvis være enig i. Men det er ikke verdens undergang nei. 😉
   Klem! <3

  2. Hei! Jeg bruker også Cerazette, men jeg har ikke helt skjønt når jeg “egentlig” skal få mensen. Alle pillene har lik farge, og hele opplegget forvirrer meg litt. Jeg har brukt Cerazette i et halvt år nå, men er fortsatt ikke klok på dem. Har du samme opplevelse? Er det helt tilfeldig? PS: Heier på deg i Camp Kulinaris!

   1. Da har vi det helt likt! Jeg har bare mensen i blant, og mer enn det vet jeg ikke. Jeg bare tar dem…. Plustselig får jeg mensen, men jeg har ikke noe system på når det kommer 😛 TUSEN TAKK for at du heier på meg! <3

  3. Bind og tamponger skulle ha vært gratis. Jeg bruker ikke ppiller, har kobberspiral. Syns den funker greit, menssmerter er borte. Takk gud for det 🙏😇🤣 men jeg bruker ikke tamponger, storforbruker på bind. Så det skulle ha vært gratis for alle som har menstruasjonen. Ung som gammel.. Så om det skjer blir jeg lykkelig 😇🙏🖤 Det burde ha vært en selvfølge syns nå jeg!!!!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg