Hvor mye kropp kan man legge ut?

Kroppspress-debatten er vel den vanskeligste debatten jeg har sett på en god stund. Motsetningene er som regel enten at man skal få lov til å legge ut hva f*** man vil eller at man skal begrense seg helt. Jeg vil tørre å si at det fortsatt ikke er kommet frem en tydelig grense på hva som er lov til å legge ut eller ikke. Vi har mange gode og sunne forbilder slik som Ulrikke Falck og Joakim Kleven – som klarer med god bakgrunn å vise oss at kropp er kropp, og at den vi er er bra nok. Jeg ble kraftig imponert av Tea Kristine i årets PH som også benyttet anledningen til å sende ut en nydelig budskap til publikum i beste sendetid! Det var fantastisk at PH, som har fått litt kritikk for mye fokus på kropp, faktisk fikk til å vise litt “ekte” vare og holdning til kropp og press. Presset er helt forferdelig, og jeg synes vel at PH kunne spart seg for fitness-tema, da det helt ærlig er vanskelig å leve opp til de som driver med fitness på fulltid… Og det handler i de flestes øyne kun om kropp. Jeg lurer på hva jeg selv hadde gjort om jeg selv skulle stå i en liten bikini og spille muskuløs…. UFF.

Så hvor går grensen? Jeg ønsker at dere som er lesere tar litt initiativ til å sette grensen for hva som er greit og ikke. Jeg synes i hvert fall det IKKE er greit å retusjere bilder for å se smalere/mer trent ut, men er for at man skal få legge ut noe kropp, så fremt man ønsker dette. Jeg vet like godt som mange andre hvordan det føles å endelig ha selvtillit til å legge ut et bilde av seg selv, og ikke føle at man ikke er fin nok… Det som er litt synd, det er at samfunnet har kommet dit hvor det virker litt som at man kun kan legge ut et bilde av kropp om man er “uperfekt”, hvis dere skjønner? Men det skal jo uansett være sånn at alle skal få lov, uansett om du er kjempe tynn, rund i kantene, godt trent eller hva som helst… Men man trenger ikke manipulere bildene. Ikke skap et ideal som er uoppnåelig! Alle kropper kan både trenes, slankes eller legges vekt på, men dette er som regel naturlige endringer vi gjør – både bevisst og ubevisst, og enkelte ting får vi ikke gjort noe med, slik som hoftebredde, puppestørrelse, skulderbredde og så videre. Å skulle nekte enkelte å legge ut bilder av sin kropp vil jo være litt i likhet som å nekte dem å gå på stranden, tenker jeg. Jeg gjentar, ikke photoshop “feilene”, for de er ikke feil, de er bare en del av kroppen din, og det er helt naturlig.

Jeg har lagt ut tre bilder, alle viser kropp, men de er bitte grann forskjellige… Er det noen av bildene under jeg ikke bør legge ut, eller er dette ok?

6 kommentarer
  1. Helt ærlig. Jeg synes man må legge ut det man vil. men selvfølgelig med noen grenser. Som du sier at man ikke redigerer seg smalere eller gjør seg selv mindre lik enn det man er i virkeligheten. Et og annet vanlig filter går bra. Men å legge ut kropp, det er så vanskelig hva man skal si om hva som er lov og ikke! Super vanskelig tema, jeg føler jeg står litt delt.

  2. Legg ut hva faen du vill.. Det er en beskjed til alle som en.. Uavhengig av hvor mye kropp/nakenhet… Den eneste personen som kan si om det er greit eller ikke er den personen som legger ut bilde.. De som kommenterer kan ikke si en dritt på det.. Det er ikke dem som bestemmer om det er greit eller ikke.. Det er som sakt helt opp til den som legger ut bilde. PUNKTUM! Det at folk legger ut lettkledde bilder eller naken bilder for den saks skyld ser jeg på samme måte som med alt annet.. Hvis man ikke har no fint å si, så la vær å si no.. Men om dem absolutt må kommentere no stygt, så fint for dem.. Da er det fint å vite at dems mening betyr ikke en dritt.. Til syvende og sist.. Alle bør gjøre akuratt det dem selv vil og ferdig med det 👌🏻☺️ utenom det, så vil jeg bare si at jeg har ikke fulgt med på bloggen din så “ALT” for lenge, men det inntrykket jeg har fått er at du er ei fantastisk dame og person, så la aldri noen ta det fra deg 😉🙂

  3. Selv er jeg nudist og elsker å spasere naken rundt i naturen. Det er da jeg føler meg mest i ett med meg selv og universet. KROPP ER DET MEST NATURLIGE SOM FINNES!!! SÅ IKKE SKAM DERE!! Om folk dømmer så sier det bare hvor teite de er. Så legg ut bilder av kropp så lenge det ikke er porno da! Fysj.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg