Hvem tror du at du er…

Når du skriver til andre at de er dårlige mennesker…

Når du anklager en du ikke kjenner for å være en dårlig far…

Når du bruker flere minutter på å utforme en stygg kommentar om noens mor eller søster…

Når din egen galle skal spyttes på andre så du selv får det bedre…

Når du kommenterer andres kropp nedverdigende…

Når du påstår at et menneske er mindre smart…

Når du går så langt som å si noen ikke bør leve…

 

Neste gang er det lov å tenke seg om. Vi er mennesker alle sammen, og de fleste av oss svarer “ja” på spørsmålet om alle er like mye verdt, lyver vi da eller? Folk flest er enige om at alle skal få lov til å være den de er, se ut som de vil og ha det livet de selv velger. Allikevel oppfører mange seg stygt og bedømmer andre opp og ned basert på minimal informasjon. Hva om personen du snakker om nettopp har fått en forferdelig dårlig nyhet? Hva om personen du mener har en stygg kropp har en spiseforstyrrelse eller går på antidepressiver som gjør det vanskelig å holde vekten? Hva om personen du mener er en dårlig far nettopp har fått vite at han er syk og heller ikke får vært den faren han ønsker? Hva om menneskene du dømmer kjemper en kamp du ikke vet noen ting om?

Sannheten er at alle har en kamp, og vi alle kjemper for noe. Noen kjemper for å være gode foreldre, andre kjemper for sin egen psyke, andre prøver å lære seg nye ting, og noen kjemper for mennesker rundt seg som har det vanskelig. Uansett hvilken kamp vi har er det ingen som fortjener å få tilslengt stygge bemerkninger. Vi lærte allerede på skolen at mobbing og å si stygge ting til andre er galt. Så hva gjør vi når de voksne er de største mobberne?

Dette innlegget handler om at vi må tenke mer. Mener du selv at du er smart? Isåfall, ikke gå den veien der du trykker andre ned for å føle deg selv bedre, og ikke tro at du kan vite alt om alle. Ikke si noe du ikke vil andre skal si til deg, og prøv å behandle andre på en god måte. Ved å spre kjærlighet vil vi også få kjærlighet tilbake.

 

I perioder med mange stygge kommentarer føler jeg meg liten. Jeg kan begynne å tvile på meg selv, miste selvtillit og til og med få tanker om å gi opp de tingene jeg kjemper for hver dag. Så må jeg snakke med noen som bryr seg om meg, slik at de kan fortelle meg at jeg tar feil, og plutselig blir jeg stor igjen.

 

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

YOUTUBE: Aurora Gude

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg