Hva skal julegavene koste?

Er det noe jeg har hørt hele livet, så er det at det er alt for mye gaver under treet, og at det er blitt helt vanvidd. Allikevel har jeg alltid elsket at det nærmest renner over av gaver, og åpningen av alle gavene tar flere timer. Det er da man får strukket ut julekvelden, og det føles ikke så tomt tidlig. Det verste ved julen er jo når den er over. Jeg synes julefeiringen skal være storartet, magisk og evig. Da vi var barn fikk vi jo være våkne så lenge vi ville. Som regel tok jeg på en ny pysj (noe jeg alltid fikk i julegave av noen), også åpnet jeg de nye lekene mine. Herregud, det var jo virkelig en drøm – og egentlig synes jeg det fortsatt.

Jeg skal ikke snakke så mye om selve feiringen, for den er egentlig ganske lik hos mange. Julen er basert på tradisjoner som gjerne er gått i arv i generasjoner. En av de største spørsmålene er gjerne hvor viktige gavene er for julen. Noen skal alltid nevne at gavene ikke er det viktigste, men samholdet og god mat. Dette er så typisk Norge. Ja, det hadde ikke vært så hyggelig å feire jul uten familie og god mat, men gavene er jo faktisk blitt en stor greie. Vi nordmenn bruker jo bare mer og mer penger på gaver fra år til år, så ikke kom og si at gavene er uten betydning… Selv snakker jeg et kjærlighetsspråk som bruker gaver for å vise at man setter pris på andre – og derfor elsker jeg å kjøpe julegaver. Jeg elsker det så mye at jeg allerede er ferdig. Antakelig kommer jeg til å dra og kjøpe noen ekstra snart, for jeg er så glad i å gi.

Så hvor mye penger skal vi bruke på julegaver? Selv er jeg slik at jeg baserer dette på inntekten min i tidsperioden rundt jul. Om jeg har tjent godt, da smeller jeg gjerne på ekstra på gavefronten. Har jeg mindre penger, så bruker jeg automatisk mindre. Det siste jeg gjør er å ha et fast budsjett, snu på kronene, jakte på tilbud og rett og slett være gjerrig. Jul er jul, og om det handler om de jeg er glad i, så skal jeg gi dem noe brukbart, og ikke et par sokker (fullstendig brukbart, men kjipt). Jeg forstår at mange sliter med økonomi, og at gaver og mat fort blir dyrt. Alt i alt tenker jeg at man handler etter evne. Noen har ikke råd til svindyre julegaver, og slik er det jo. De som har råd, må jo nesten få lov til å pøse på med det de vil av gaver. Man bør ta stilling til at man ikke alltid kan forvente det samme tilbake fra alle, om man er ekstra generøs. Det er tanken som teller, men uansett synes jeg at man skal få gitt et eller annet, samme om det er dorullnisser eller Gucci-veske.

FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

3 kommentarer
    1. Har du noen tips mot angst? Jeg har i det siste halvåret gått gjennom en del ting som jeg tror har satt spor i meg. Jeg føler mye frykt og redsel uten grunn, og det får livet til å bli tungt og mørkt. Har ikke fått diagnosen angst, men tenker at det mest sannsynlig er det ..

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg