Her kommer mandagen – for noe dritt!!!

Dette er siste uken i ferien min, fra og med mandag neste uke er jeg tilbake på jobb for fult!

Hvis Aurora ikke er tilbake innen mandag kommer nok dessverre bloggen til å se litt mindre oppmerksomhet. Jeg har ikke tid til å legge ut to innlegg daglig når jeg er tilbake på jobb, men jeg skal prøve å holde Instagram og Snapchat aktivt og jeg skal prøve å legge ut ett innlegg på kveldstid hver dag.


____________________________________________

En liten tanke til alle som er ganske negative i dag. Negative fordi det er mandag og ikke fredag. Negative fordi man er sliten etter helgen, fordi det er fem hele dager igjen til helg, fordi man ikke liker jobben sin, fordi man er lei av kunder eller kollegaer, etc…

HØR HER!

Det å gå rundt og glede seg til helg og ferier hele tiden er destruerende. Det kommer til å gjøre at hverdagen i veldig stor grad kun handler om å fordrive tiden. Hva er tidsfordriv? Tidsfordriv er bortkastet tid og energi. Jeg hører så utrolig mange klage over jobben sin. Husk at jobben tjener deg penger, det er jobben som gjør at du kan finne på noe moro i helgene, kjøpe en fin ferie og så videre. Hvis jobben din er så fryktelig så bør du kanskje vurdere om det er det rette for deg? Kanskje du burde prøve å tenke litt utenfor boksen og se hvilke andre veier du kan gå!

Et stort problem etter min mening, er at vi blir fortalt om og opplært i en fasit. Fasiten som i veldig mange tilfeller går ut på å gjøre akkurat det samme som foreldrene eller andre i nær omgangskrets gjør. Dette blir du hele livet anbefalt av foreldrene dine fordi det er den eneste måten de vet om og det fungerer tilsynelatende greit for dem, da kan de også anbefale deg å gjøre det samme. Jeg ser et stort rødt lys som forteller følgende: du følger ikke lidenskapen din og du følger ikke hjertet ditt!!! Du gjør det du blir fortalt, akkurat som en slave! HER mener jeg at problemet dukker opp. Folk havner i situasjoner de ikke vil være fordi noen fortalte dem at dette skal du gjøre. Ikke følg lidenskapene dine, det er for risikabelt! Ta den “trygge” veien.

Her har dere etter min mening svaret på hvorfor mandag er en fryktelig dag. Man gikk en vei som man ikke valgte selv og man tok en jobb som man innerst inne ikke har lyst på. Jeg sier ikke at alle skal bli den neste Leonardo DiCaprio eller Steve Jobs, men jeg har aldri møtt noen som har oppnådd stor glede og suksess ved å gå den “trygge” veien. Den “trygge” veien er som regel den destruktive veien. Veien som sørger for at du får en lav eller middelmådig inntekt, en kjedelig hverdag og GUD forby om du jobber for mye og blir sliten.

Jeg er “heldig”. Jeg har en jobb der jeg ikke gruer meg til å møte opp, gruer meg ikke til mandag, jeg gruer meg ikke til ferier tar slutt. Det skal sies at jeg nærmest ikke har hørt på et eneste råd jeg har fått opp igjennom årene om hva jeg burde gjøre. Jeg gjorde det jeg selv hadde lyst til.

– Haakon

3 kommentarer
  1. For min del, besto ‘nøkkelen til et bedre liv’ faktisk av å trappe NED på jobbingen; – Rett og slett hoppe av inntektsgaloppen og ‘down-size’ boligen for i langt større grad å bli herre over min egen tid. Resturantjobben jeg har i tillegg til bloggingen, er dessuten valgt utfra ren skjær trivsel.. Så lenge jeg har nok til å opprettholde et godt og behagelig liv, er det nok for meg.
   Når det er sagt, mener jeg overhodet ikke at det er noe ‘galt’ i å prioritere annerledes. -Jeg vile bare formidle at ‘det går flere veier til Rom’, for å si det slik 🙂

   1. @Gry Henriksen Men da gjorde du noe du ville og som du trives med! Det er mye av poenget mitt. På grunnlag av det, tviler jeg på at du er en person som går rundt og klager over alt og alle 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg