Fra gult til blått og fra blått til grått.. Før og etter!

God fredag!

I dag har jeg hatt besøk av Drammens Tidende for et intervju. Det handler om at jeg har flyttet til Lier, og hvorfor vi valgte som vi gjorde, og ikke minst planene for leiligheten. I den forbindelse hadde jeg ryddet litt her, og tenkte derfor få tatt noen bilder og vise dere litt prosessen i stuen.

Alt startet med at vi tok over leiligheten 14.desember. Da startet det store gulvprosjektet. Nytt gulv ble akkurat klart til jul, og deretter gjensto det flere liter maling for å få ting til å se litt mer hjemmekoselig ut. Det har vært en unødvendig lang prosess her i stuen… Vi startet med å skulle male i fargen “Hvit lin”, en lys gråaktig tone som skulle gå godt med Silky Pink som er kontrastfarger på to vegger. Jeg tror oppriktig at vedkommende som blandet fargen må ha gjort feil. Fargen vi fikk på veggen var babyblå…

Deretter gikk jeg til Bauhaus for å få en nøytral gråtone som ikke kunne bli blå. Flittig og blid var hun som hjalp meg, og hun fant en grå farge “Nøytral grå”, med lovord om at da skulle det bli bra.. Men hva skjedde? Jo, vi fikk bare enda en blå vegg. Damen på Bauhaus sa jeg skulle legge to strøk for at det skulle bli bra, så jeg malte jo da selvsagt to strøk. Fargen fremsto fortsatt blå. Og det var mest synlig i dagslys.

Omsider brukte jeg hjelpen jeg fikk av følgere. Tips om ulike bokstaver og betydninger i fargekodene skulle hjelpe meg med å velge en ny farge. Da vi gikk på Bauhaus for å kjøpe malingspann nummer 4 overså jeg faktisk alle tips fra den ansatte, og isteden stolte jeg på de som har skrevet til meg på snap og insta. Jeg gikk for fargen “Grå skifer” som har gule undertoner, og ikke noe blått i seg. Jeg var meget spent da jeg la på noen strøk på veggen. Det så bra ut, men jeg ventet til det ble dagslys før jeg tok en evaluering. HELDIGVIS var den faktisk grå! En behagelig noe mørkere gråtone som passet til den rosa. Så da var det bare å sette av en hel dag på å få malt om, og selvfølgelig to strøk. Jeg slet meg skikkelig ut, men det var virkelig verdt det da jeg så resultatet.

HER SER DERE PROSESSEN:

 1. Overtakelse. Brunt gulv og utslitte vegger med stort behov for oppgradering.

2. Første strøk med “Hvit lin” ble lagt, og resultatet… var blått. Nytt gulv på plass.

3. “Nøytral grå” ble kjøpt inn og malt to strøk, og det ble nesten ingen forskjell. Bildet er også redigert noe lysere.

4. Jeg valgte å høre på de som følger meg. Og valget falt på “Grå Skifer”.

Altså… En farge med “y” bakerst, som står for Yellow. Jeg er superfornøyd med den, og den ga et mer lunt og mykt inntrykk mot møblene. I tillegg samsvarte den med Silky Pink.

Kan du tro at det skal være så vanskelig? Jeg skal så klart ikke legge all skylden på Bauhaus, men jeg har veldig lett for å stole på ting folk sier, og valgte rådene fra de ansatte fremfor å bare gå min egen vei. Jeg kunne lest meg opp mye mer, og jeg kunne ha investert i flere prøver.

Så… Om du ikke vil ha blå vegg: Unngå toner med blått i seg, og gå heller for noe med gule undertoner.

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

3 kommentarer
  1. Det ble skikkelig fint!🙌 Litt surt å måtte gå på med så mange strøk da, men sånn ble det, hehe! Skikkelig Nice ble det!👏❤️

  2. Alltid lurt og velge en gråfarge med enten brunt eller gult i seg,ellers blir det blått!Jeg har en gråfarge i stuen som heter tåkedis,er kjempefornøyd med den,en varm gråfarge🤗

  3. Nydelige farver både på vegger og møbler. Lurer på hvor du har fått tak i den nydelige hunde sengen. Og er det lett å få bort hundehårene, jeg har to små korthåret chiuaua.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg