Dobbeltmoral, hengepupper og highlighter

Nok en gang er heksejakten igang, bare at forrige gang var det et annet offer. Og jeg som egentlig synes det var ålreit å finne en løsning på hva jeg kan gjøre med vikene mine… Egentlig skulle jeg vel også latt være å ta på meg negllakk i går.

Er det en ting jeg er litt lei av, så er det disse bloggerne som alltid skal rakke ned på alt som har med skjønnhet å gjøre. Greit da, så er ikke restylane, silikon og permanent makeup så nødvendig for alle, men det må da være litt rom for skjønnhet? Jeg er helt enig i at presset er gått veldig langt, når folk til og med vil ha kjemperumper og hoppski-neser… Allikevel er fokuset blitt så stort på hva man som ikke er lov, heller enn å la folk beslutte litt selv. Man er liksom ikke lenger bra nok om man fikser litt på utseendet, og da begynner det å bli forferdelig leit, for de fleste gjør jo et eller annet, enten om det er botox eller å farge håret. Å farge håret, ta selvbruning eller sette vippeextensions gjør også ekstreme forskjeller på utseendet til folk, for ikke å snakke om hvordan mange av oss maler ansiktet til det ugjenkjennelige hver dag – vi er da ikke dårlige forbilder fordi vi liker å se fine ut? Jeg synes det er teit å skulle fortelle andre bloggere og influencere at man ikke skal gjøre ditt og datt, men så er det allikevel greit for noen å fikse på utseende med forbehold – der de selv setter standarden for hva som er greit og ikke. Hvor går grensen? Mange kjøper seg svindyre kremer for å forebygge rynker – og det er akseptert, men det er ikke greit å sette botox? Hmm… Er det fordi botoxen faktisk funker? For ingen har rakket ned på rynkekrem?

Jeg blir litt forvirret over temaet, og jeg er jo en av dem som har hyllet både Kristin Gjelsvik og Ulrikke Falck for å gå hardt ut mot de bloggerne som det menes at står for mye kroppspress – men da snakker vi først og fremst om spiseforstyrrelser og litt mer alvorlige saker. Kanskje jeg er naiv, men det er i hvert fall ikke sånn at jeg går rundt og mishandler meg selv for å få finere lepper, noe jeg derimot gjør om jeg sulter kroppen min eller kaster opp. Jeg er enig i at man ikke skal reklamere direkte for fillers og så videre, men det er faktisk ikke så uvanlig å ville beholde et ungt utseende, da vi før botoxen har brukt alt fra urter til snegleslim for å få fin hud… jeg synes heller store operasjoner først og fremst skal dras opp som aktuelt tema på skjønnhetspresset, for vi gjør som tidligere nevnt justeringer på utseendet vårt hele tiden, og spesielt i ansiktet (Sminke, pmu, botox, vippeløft etc). Bare fordi vi får nyere metoder, betyr det ikke at det er verre, eller at mennesker er dårligere enn andre fordi de bruker disse metodene. Alt i alt er jo forskningen på hudforyngelse kommet såpass langt at vi kan fikse problemområdene våre på få minutter – dette ble ikke populært i Norge før i 2010, og da kan du se for deg hva nordmenn ville gjort for litt botox på 90-tallet! Det ville blitt ansett som en mirakelkur, noe det i og for seg er. Men alt til riktig tid – jeg synes ikke unge mennesker skal bekymre seg for rynker før det blir et problem. Jeg sluttet selv med restylane i leppene, fordi jeg rett og slett så at det ble litt for teit, for leppene mine er jo ganske fyldige. 

Skulle vi ikke kunnet pynte oss – enten om det er huden eller håret, så kan vi jo gå rundt i Nikab, for da er det ingen som ser noe som helst. Men det er vel kanskje litt i det drøyeste laget?

Nå tar jeg turen ut og henter venninnen min på togstasjonen, så får jeg håpe hun har husket å ta på seg de styggeste skoene hun har, og at hun ikke har gredd håret i dag.

 

10 kommentarer
    1. Når du sammenligner det å legge seg under kniven osv for å få fikset på utsendet med det å sminke seg, så har du tydeligvis ikke det.

     1. Hadde du lest innlegget, så hadde du fått med deg at jeg ikke snakker om operasjoner, men heller enkle skjønnhetsinngrep. For er helt enig med deg at operasjoner og sminke ikke kan sammenlignes..

  1. Åjda, du har ikke skjønnt mye gitt🤦🏼‍♀️ Sammenligner sminke med operasjoner , ja det er jo akkurat det samme… sorry Aurora men her har du feila helt

   1. Hadde du lest innlegget, så hadde du fått med deg at jeg ikke snakker om operasjoner, men heller enkle skjønnhetsinngrep. For er helt enig med deg at operasjoner og sminke ikke kan sammenlignes..

  2. Greit nok at det kanskje ikke akkurat var noe sjakktrekk av S.E å gå ut med dette.. Men i så tilfelle, var det iallefall KUN en glipp, hvilket Kristin burde håndtert gjennom en kjapp & diskret mld til S.E, og ikke ved å hyle & skrike av full hals om hvor drittlei hun er av S.E, hvilken hykler hun er, osv i riksdekkende mediekanaler..

   Måten det ble håndtert på, gjør at det sniker seg frem en liten mistanke om at det kanskje kunne ligge et ønske om oppmerksomhet rundt egen person til grunn for ståheien, og ikke et blødende hjerte for landets unge & lettpåvirkelige.. 😉

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg