Disse tingene burde du ikke si til en mann!

Jeg syns det er en god del mer hysteri rundt hva man ikke kan si til damer enn hva man ikke kan si til menn. Tar jeg feil? Jeg tviler egentlig på at damer blir lettere såret enn menn og enkelte ting er det ille å si til andre uansett hvilket kjønn man sier det til.

Her er en liste over hva jeg har oppfattet at menn flest tar seg nær av. Noen av punktene er av egne erfaringer, mens noen av dem også er mer generelle. Dere damer er flinke til å trykke på disse knappene og timingen er som regel upåklagelig!
____________________________________________

At han er tøffel!

Dette finnes det ikke en mann som har lyst til å høre. Alle menn har en indre maskulin tanke som sier at det å være tøffel er veldig pinlig. Så hvis man ønsker å virkelig gå en mann på nervene er den setningen veldig fin å fyre av! Nå vil jeg også nevne at jeg syns dette begrepet misbrukes ganske ofte. Det er foskjell på å være “gentleman” og på å være tøffel. Man er for eksempel ikke tøffel fordi man bærer en tung koffert for fruen, drar ut en stol eller åpner en dør for henne.

At han er lav!

Dette er et kompleks mange menn har hvis de er litt korte. Det har jeg selv merket på mange venner og bekjente. Dette er faktisk også ett av temaene jeg føler at menn har minst selvironi rundt. Jeg tror de fleste menn vet at kvinner ofte foretrekker at mannen er høyere enn dem. På grunn av dette er det ofte veldig sårende å poengtere overfor en lav mann at han faktisk er lav! Dette er etter min mening styggere enn å si at noen er tjukke. Fedme går det an å gjøre noe med ved å for eksempel være mer fysisk aktiv eller spise sunnere mat, men man får ikke gjort noe med høyden sin.

At han har du lagt på seg!

Denne gjelder både kvinner og menn. Det er minst like sårende for en mann å høre dette som det er for en dame. Jeg kan bruke et eksempel av egen erfaring: Før jul i fjor hadde jeg kanskje kost meg litt vel mye. Det ble mye julemat og generelt mat med mye kalorier. Jeg merket på klærne mine at jeg hadde lagt på meg litt. Men da en tidligere kollega av meg påpekte av “nå begynner nissemagen å bule”, så ble jeg veldig satt ut og fornærmet. Dette førte til noen gode måneder med hardtrening og mye cardio (nå passer klærne igjen).

At han tjener for lite penger!

Jeg har på inntrykk av at flesteparten av menn foretrekker å ta ansvaret for å tjene mest i et forhold eller i en familie. Jeg tror ikke dette handler om at det er viktig å “være best” eller at det handler om å hevde seg som mann, men jeg tror det ligger litt i naturinstinktet vårt, at mannen skal beskytte kvinnen. Jeg ønsker ikke å blande inn likestilling i dette da jeg absolutt mener at menn og kvinner skal ha lik lønn for likt arbeid.

At han ikke er handy!

Denne blir stort sett alle menn fornærmet over å høre. Det er for mange en skam å bli beskyldt for å ha ti tommeltotter. De fleste menn har lyst til å vise at de klarer å skru, banke og fikse.

At han er dårlig til å kjøre bil!

Her har vi en skikkelig sterk en! Det er veldig viktig for de aller fleste menn at andre syns at de er flinke til å kjøre bil og de aller fleste menn mener også at de er eksepsjonelt gode til å kjøre bil. Det virker også ofte som at mange tror at de er flinke til å kjøre bil bare fordi de kjører drit fort… Så hvis man vil irritere en mann er det bare å si at de suger til å kjøre bil.

At han er svak!

Det er mange menn som aksepterer at de ikke er sterke, men det er svært få som aksepterer at de er svake! Det er en ganske stor frykt hos mange menn å bli sett på som puslete av en dame.

At han er pysete!

“Tør du ikke å ta en edderkopp en gang?? Faen så pysete du er!!” Nei, den faller dårlig i smak hos menn. Menn er “nødt” til å være modige, så hvis noe annet indikeres mottas det som regel ikke positivt.

At han ikke kan gro skjegg!

Denne er litt stygg fordi det handler om hvordan man er født og det er ikke alltid så mye man får gjort med det. Det handler ikke nødvendigvis om skjegg, men hår generelt. Noen menn har generelt mindre kroppshår enn andre og for mange menn er det litt flaut å “ikke ha hår på brystet”. Det som derimot er litt morsomt er at “hårete menn” ofte ikke er lystbetont når damer snakker om det, så hva er egentlig vitsen med å ha hår overalt? (Tankevekker?).
____________________________________________

Mange har mye selvironi og tar seg ikke nødvendigvis så nær av ting som dette. Samtidig vil nok mange si at man er usikker på seg selv hvis man tar seg nær av ting som jeg har skrevet nå, men da er det kanskje en grunn til å droppe å si enkelte ting? Det finnes mange usikre mennesker der ute og det er veldig trist, jeg syns ikke at noen fortjener å være usikker på seg selv og den man er! Det er ofte andre som nemlig er skyld i denne usikkerheten…

Dette ble et innlegg med både seriøse og litt mindre seriøse ytringer. Hvis jeg har tråkket noen på tærne eller fornærmet noen så får dere bare si ifra. Jeg svarer!

– Haakon

2 kommentarer
  1. Jeg har også inntrykk av at det å bli omtalt som ‘søt’ sitter langt inne hos en god del gutter/menn (- for ikke å snakke om når dette kommer sammen med den nevnte tøffel’en (hehe) 😉

   1. @GryHenriksen Ja, det er nok mange gutter/menn som ikke liker å bli kalt søt. Personlig bryr jeg meg ikke så mye om det hvis jeg blir kalt søt, det skjer heller ikke så ofte. Haha!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg