Dette tenker jeg om Covid-19

Gud hjelpes.

Da jeg satt på Tenerife og for første gang begynte å bli bekymret for CORONAVIRUSET var jeg en typisk naiv nordmann som ikke kunne forestille seg at dette ville ha noe særlig å si for Norge. I midt blåøyde sinn og i den rosa boblen min var tanken at dette sikkert er en av disse greiene som bare flyter over. Da jeg fikk høre at det var virus i nærheten fikk jeg noia. Jeg ble redd for havne i karantene i utlandet og for å ikke komme hjem igjen med det første. Da vi få dager etter fikk greie på at første norske person var smittet ble vi litt satt ut, men tenkte at det sikkert «ordner seg».

Så sitter vi her… flere mennesker har dødd, bedrifter går konkurs og regjeringen må støte ut sinnsykt mye penger i håp om å få kontroll på situasjonen. Det jeg er redd for er:

♦ Vil dette gjøre at flere jeg bryr meg om mister jobben eller blir satt i en økonomisk vanskelig situasjon? Hittil er svaret ja… jeg får vondt av alle som sliter fordi de plutselig ikke har jobber eller kunder.

♦ Vil dette virkelig eksplodere så til de grader som hun damen på debatten snakket om? Vil sykt mange her i Norge dø? Allerede har det dødd en god del i verden, og jeg synes det er så sinnsykt trist…

♦ Vil jeg selv bli direkte rammet? Vil noen jeg kjenner miste jobben, dø eller vil jeg selv få uante konsekvenser?

♦ Vil verden i det hele tatt bli den samme igjen? Hva er konsekvensene for de landene som har dårlige økonomi og som ikke kan hjelpe seg selv? Vil verden på sett og vis rase sammen?

♦ Kommer viruset til å bli «sterkere» og skumlere, eller vil det til slutt dø ut når det har vært gjennom hos de fleste? (Jeg har sett for mye film).

Jeg trodde ikke at jeg selv skulle være vitne til boe slikt som dette i løpet av livet, men her sitter jeg som et nek og skjønner egentlig ikke annet enn hva nyhetene forteller meg. Jeg gruer meg hver morgen til å slå opp på nyhetene, men jeg må også prøve å henge med i svingene. Akkurat nå har jeg gitt meg selv en slags selvvalgt karantene der jeg kun handler om det er helt nødvendig. Ellers holder jeg meg hjemme. Jeg ønsker ikke å bidra til at viruset sprer seg enda mer. Hvilke tiltak gjør dere andre for å hjelpe til? Hva er det beste vi kan gjøre? Det blir mange varme bad på meg om dagen, og det er mange prosjekter her hjemme som jeg velger å ta tak i for å ikke kjede meg ihjel.

1 kommentar
    1. Ja det er MYE vi ikke har peiling på videre nå… Det beste vi kan gjøre, er å holde oss hjemme så mye som overhodet mulig! Da blir det jo automatisk mindre spredning! Jeg har holdt meg hjemme siden Torsdag, da treningsentre ble stengt. Dro innom xxl, kjøpte det utstyret jeg trengte til å ha mine daglige, gode styrketreninger. (da er jeg fornøyd, treningsfreak much 😉 Og handlet mat. Jeg må ut i dag eller i morgen for å hamle litt mat igjen. Ellers har jeg ikke møtt noen. Vil ikke ha på min samvittighet at jeg evt. kan smitte noen. Så det blir nok sånn lenge for meg altså. Tar ingen sjangser. Klem! <3

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg