Dette syns jeg om “Ex on the beach”

Jeg har nylig sett de første to episodene av Ex on the beach sesong 2 og jeg sitter igjen med noen inntrykk.

(Foto: Toke Mathias Riskjær)

Jeg kommer ikke til å kritisere noen av deltakerne, det er ikke de som legger opp programmet. Jeg har også møtt noen av fjordårets deltakere og jeg har ikke noe negativt å si om de jeg har møtt.

Dette er et konsept som er ganske likt uansett hvilket land som spiller det inn, etter hva jeg har forstått. Fire gutter og fire jenter starter showet og møtes på en strand for så å bli sendt videre til en villa der alt faenskapet skal finne sted. Programmet er ene og alene styrt at produksjonen som sender ut meldinger og direktiver til deltakerne via et nettbrett. Det kommer stadig inn nye deltakere som enten har en relasjon til, eller er eks – kjæresten til en av de eksisterende deltakerne. Noen deltakere må forlate villaen og enten reise hjem eller komme inn igjen litt senere. Alt dette styres også tilsynelatende av produksjonen. Jeg syns jeg så et mønster forrige sesong som tyder på at de som lager mest liv, røre og drama er deltakerne som beholdes. De som er litt mer tilbaketrukne og reserverte i forhold til de andre blir ofte sendt hjem igjen. Sånn som dette holder det på i noen uker, og plutselig er alt over.

Jeg må dessverre si at jeg syns hele konseptet er ekstremt meningsløst og jeg regner med at folk kun ser på grunnet intriger, drama og sex. Jeg syns det er dårlig gjort overfor deltakerne fordi jeg mener at de kastes inn i et sosiologisk og psykologisk eksperiment som de mest sannsynlig ikke er forberedt på selv om det tas hensyn i forkant av innspillingen. Vi snakker hovedsakelig om deltakere som er i starten av 20 – årene. Man er ikke voksen når man er 21 år gammel! I tillegg syns jeg at deltakerne skulle fått ett mye større honorar enn hva de fikk forrige sesong. Det var snakk om 5000kr til 15.000kr hvis jeg ikke husker helt feil. Jeg vet om flere TV – programmer som betaler deltakerne over 10 ganger mer enn overnevnt beløp. TV – selskapet tjener antagelig enorme pengesummer på å sende disse programmene og deltakerne sitter igjen med slikk og ingenting.

Det som er prikken over i´en for min del når det kommer til hva som gjør dette programmet meningsløst er at det ikke er en konkurranse eller hensikt. Det er ingen som vinner noe som helst. Alt handler bare om en klyse av drama og krangling uten mål og mening.

Det man kanskje får etter deltakelse i dette programmet er publisitet. Man selger seg selv som et varemerke og det kan gi mange et grunnlag for å starte en karriere i sosiale medier og i offentlig media. Det er som regel 1-2 deltakere fra hver sesong av slike programmer som klarer dette. Det krever som regel at de får mye TV – tid og at de senere har ork til å drive det videre. De som ikke gjør dette har ofte en vanskelig fremtid i møte hva gjelder å skaffe seg en jobb. Mye av dette ligger etter min mening i fordommene mot realitydeltakere og jeg mener at det egentlig handler om trangsynte arbeidsgivere som kun dømmer boken på omslaget. Det er veldig synd, men sånn er det og det virker ikke som at man får gjort stort med det. I såfall gjelder det å ligge lavt en stund, frem til folk har glemt hvem du er. Ingen av disse problemene i etterkant av deltakelse kompenseres på noen som helst måte, i så fall har ikke jeg hørt om det.

Jeg kommer nok ikke til å se noe mer på sesong 2 i år og det er på grunn av konseptet, ikke på grunn av deltakerne som blir dratt inn i det.

– Haakon

6 kommentarer
  1. Jeg tenker å se det, men kunne ALDRI värt med på det selv! Huff, spesielt konsept altså!
   Jeg lurer på noe, kanskje i et eget innlegg? Hva synes du/dere om fri kort? Altså i den forstand at man har en person man hadde hatt lov å hooke med. Har dere det? Og hvis muligheten faktisk bydde seg, hadde dere gjenomfört det? Hehe, föler maaange har dette, og synes det er göy å höre om det bare er for göy, eller om de faktisk mener det.
   Hadde värt göy å höre hva dere mener. 😀

   1. @Beate Jeg kunne heller aldri blitt med på noe sånt, kanskje da jeg var noen år yngre. Men nå faller det meg svært unaturlig å bli med på noe sånt. Selvfølgelig hadde det ikke gått siden jeg har kjæreste, men jeg ville ikke vært med uansett.

    Tusen takk for forslaget! Det setter jeg stor pris på 🙂 Jeg kan med én gang si at det er noe hverken jeg eller Aurora har gjort eller kommer til å gjøre. Hvis muligheten bydde seg hadde vi ikke gjennomført noe sånt, jeg føler på ingen måte et behov for det. For min del ville det blitt veldig feil å “hooke” med en annen jente, jeg føler at hvis det hadde kommet til det punktet i forholdet til Aurora og meg så kunne vi like gjerne gjort det slutt. Og det håper jeg så klart aldri at skjer 🙂

    – Haakon

  2. Helt enig med deg Håkon! De fikk vel 10k maks i fjor. I fjor var det skandale synes jeg med overgrep, mobbing og hetsing. Jeg som mange bestemte oss for å boikotte dette tvert. Ser de svenske og danske sesongene og de har mye bedre show enn Norge har hatt tydeligvis i 2 sesonger nå.

   Tenker også det er viktig at folk tar opp i sosiale medier det at seerne er unge. Når de starter 1 og 2 episoden med bare jenter med enten: implantat, fillers eller Botox. Da synes jeg TVnorge har bomma noe grusomt når det virker ut som i Norge at man må være fake for å bli godkjent i programmet som hunkjønn 🙈

   1. @Rebekka Ja, absoslutt! Deltakerne får luselønn og i tillegg får mange av dem problemer i etterkant av at serien har gått på TV.

    Jeg er helt enig i at dette er feil måte å påvirke ungdom på. Det er faktisk IKKE kult å mobbe, være stygge mot hverandre, ha sex på fylla og være drita. Det er heller ikke bra at unge indirekte blir oppfordret til å betvile sitt fysiske utseende.

    – Haakon

  3. Helt enig med deg Håkon! De fikk vel 10k maks i fjor. I fjor var det skandale synes jeg med overgrep, mobbing og hetsing. Jeg som mange bestemte oss for å boikotte dette tvert. Ser de svenske og danske sesongene og de har mye bedre show enn Norge har hatt tydeligvis i 2 sesonger nå.

   Tenker også det er viktig at folk tar opp i sosiale medier det at seerne er unge. Når de starter 1 og 2 episoden med bare jenter med enten: implantat, fillers eller Botox. Da synes jeg TVnorge har bomma noe grusomt når det virker ut som i Norge at man må være fake for å bli godkjent i programmet som hunkjønn 🙈

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg