Dette stemmer jeg i dag

Kort fortalt kan jeg si at jeg legger min stemme i Tønsberg kommune. Jeg bor riktignok ganske landlig til, men på grunn av en del sammenslåing vil jeg derfor måtte omtale kommunen min som Tønsberg, noe som i og for seg er greit. Det sittende kommunestyret der jeg bor har vært Senterpartiet med mandater fra både Høyre, AP, FRP og et par mindre partier. Dette vil vel si at bøndene forhåpentligvis er vært ivaretatt, men at det kanskje et er par andre ting som vanlig folk ikke er helt fornøyde med. Det er for eksempel slik at i min kommune betaler man svimlende ca 21.000,- i kommunale avgifter, i tillegg til at det er eiendomsskatt. Derfor mistenker jeg at den nye kommunen kommer til å være ganske blå, fordi svært få ønsker seg eiendomsskatt og såpass høye kommunale avgifter. Jeg i hvert fall orker ikke mer av slike ting, da jeg ikke synes noe om det. Noen av sakene jeg brenner for er samferdsel, dyrevelferd, arbeid og velferd, sikkerhet og utdanning. Noen av sakene føler jeg at er på god vei, imens andre av sakene har mye utviklingspotensiale.

Kort forklart, uten å si noe spesifikt parti, så er det blant annet viktig for meg at dyr har større rettigheter enn nå, og at vi disponerer flere ressurser den veien. I tillegg er det viktig å utbedre veiene, både der jeg bor og inn mot for eksempel Oslo (der skulle de lagt til et par felt). Jeg synes også det er viktig at de som jobber med undervisning av barn og unge blir enda flinkere i det de driver med, da det etter min mening er helt avgjørende med gode lærere når man er så ung. Det er også veldig viktig at det er rom for å starte nye bedrifter, og at disse får mulighet til å bygge seg opp, og ikke bare blir skattet ihjel. Innovasjon er kjempeviktig for samfunnet, og uten dette, så mener jeg at vi som nasjon blir svakere.

Klarer du å gjette hvem jeg skal stemme på?

5 kommentarer
  1. Kommunale avgifter ( vann, kloakk, renovasjon, feiing av pipe) får du ikke gjort noe med uansett rødt eller blått styre. Det skal være selvfinansierende, altså til selvkost , for kommunene. Det betyr at de ikke har lov å ha overskudd på det og tjene penger, men de skal heller ikke ha underskudd. Så det må folk betale for. Har de f.eks.byttet ut gamle vannrør i kommunen, eller bygget nytt renseanlegg for drikkevannet, skal innbyggerne betale for det.
   Eiendomsskatten derimot..noe forb*** dritt. I hundrevis av år har man flådd folk for skatt på eiendom..på tide å forby den antikke skatten. Jeg er allergisk. 😏

   1. Sant det du sier! I vår kommune skal de resduseres pga at de også gikk til skole og så videre, altså en avtale innbyggerne hadde inngått for bedre tjenester… men nå er det snakk om å endre det, fordi folk er misfornøyd 🙂 men da hjelper det med sammenslåing og nytt styre.

    ENIG OM EIENDOMSSKATT! 💗

  2. De eneste som stemmer for å senke avgifter og fjerne eiendomsskatt i sin helhet (har fått det ned fra 7% til 4% foreløpig), er FrP. Uheldigvis stemmes det inn for få mandater i kommunestyret, så det er vanskelig å være f.eks 3 stemmer for å fjerne dette mens 100% av de andre partiene stemmer for.
   Så vi får håpe du stemte riktig 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg