Dette skulle jeg gjøre med kvisene

Jeg var hos legen i går. Jeg hadde ventet en stund på legetimen, og var spent på å endelig få tatt tak i problemet mitt. Det var nesten litt irriterende at jeg akkurat i går hadde en «god kvisedag». Det har vært mye opp og ned med kvisene, og derfor kan jeg fort bli lurt til å tro at det er på vei til å bli bedre, men så er det bare tilfeldig. Jeg hadde planer om å dra et sted etter legetimen, og sminket derfor over kvisene. Når man ser nøye, ser man veldig godt alle «bulkene» i huden, selv om det er sminket.

Jeg måtte vente i hele 40 minutter på legekontoret før det var min tur. Jeg hadde til og med stresset for å rekke timen min, men det hadde jeg visst egentlig ikke trengt. Jeg var smålig oppgitt, men det er jo ikke sjeldent man må vente en del, har i alle fall jeg erfart. Da det endelig var min tur, var jeg klar for å få forklart utfordringen min. Jeg har hatt kviseutbrudd helt siden ut i august en gang, og det går aldri over. Jeg har prøvd å bytte p-piller, hudpleie og sminke. Jeg har hittil klart å holde huden i sjakk, men det går aldri helt over. Huden min har fått en del arr etter alle kvisene som har være, og dette må jeg behandle en vakker dag når det ikke er flere kviser igjen. Legen stilte meg mange spørsmål som jeg synes var litt for enkle. Jeg hadde jo aldri gått til legen om jeg ikke har prøvd så og si alt… jeg følte helt ærlig at han kanskje ikke tok meg hundre prosent seriøst, og at jeg heller bare bør slutte med sminke. Det er i mine øyne normalt å sminke seg, men jeg følte meg som en skikkelig sminkedukke da jeg satt der, fordi samtalen gled inn i at å sminke seg ofte kunne være et problem for kvisene. Kanskje jeg var litt hårsår?

Inntil videre fikk jeg ikke noen antibiotika eller medisin. Jeg fikk derimot en resept på en form for krem som heter Differin. Den fikk jeg beskjed om å prøve en god periode, før jeg konstaterer om den virker eller ikke. Om du selv har prøvd Differin, så skriv gjerne i kommentarfeltet hva din erfaring er. Jeg er helt umåtelig lei av kviser nå, og håper det jeg har fått vil fungere. Arrene kan heldigvis behandles, men det får jeg ikke gjort før selve kvisene er borte. Jeg kommer til å virkelig gledes når huden ser vanlig ut igjen.

FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

 

7 kommentarer
  1. Differin er veldig bra. Det beste er også at det er en form for vitamin a krem, så den har også en effekt på rynker. Dette er ikke hovedformålet, slik som ved bruk av Retin A, men alle monner drar 🙂 Men, husk solkrem hver dag. Huden blir mer sensitiv for sol og skadelige effekter av solen!!

  2. Hei! Slet med huden min hele ungdomstiden min og prøvde absolutt ALT av kurer. Ting fungerte litt, kvisene forsvant i perioder, men følte aldri at huden min ble ordentlig bra. Til slutt dro jeg til et privat hudlegesenter og fikk lov av de til å begynne på Isotretinoin, dette var en vidunderkur for huden og alle hudproblemene mine forsvant og har hatt helt fin hud etter endt kur. Er nå 2 år siden jeg gikk på kuren og har ikke fått noe tilbakefall. Vil virkelig anbefale deg å sjekke opp med en hudlege som tar problemene på alvor (Isotretinoin er ganske heavy psykisk for noen, så de må vurdere om du kan begynne med den. Det må også tas blodprøver hver måned før du får hentet ut mer piller, for å sjekke at alt er i orden med nyrene dine osv). Fastlegen min kom også med bare tull og dårlige råd som jeg såklart hadde prøvd ut uten hell. Håper du finner ut av det!

  3. Prøvde Differin, vet egentlig ikke om jeg hadde noe effekt av det i det hele tatt. Først følte jeg at det ble litt bedre, men så ble det verre igjen, og med en gang jeg stoppet totalt med all hudpleie ble det også bedre. Vanskelig å si.. Tror jeg skal prøve igjen og se om det funker denne gangen, for nok en gang har huden blitt verre igjen. Jeg har både vært hos hudlege og fastlege og ingen vil gi meg annet enn kremer mot kvisene, men ingenting hjelper jo.. Det er virkelig frustrerende.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg