Dette er julen for meg

Jeg er ikke noe moralpoliti, snevere er jeg motsatt. Jeg elsker alt det materialistiske ved julen, men så elsker jeg jo også familien og vennene mine.

Jeg synes det er helt tåpelig at alle skal sitte og snakke om at gaver ikke er så viktig, for det er det faktisk, og vet du hvorfor? Jo, gaver er viktig fordi det er en sinnsykt enkel måte å glede noen vi er glade i på. Jeg har ikke evne eller kapasitet til å direkte involvere meg i noens liv til den grad at jeg kan coache og veilede dem gjennom hverdagen og utfordringene som finnes der. Jeg kan derimot symbolisere min kjærlighet til vedkommende ved hjelp av en gave, og gjerne en personlig gave som sier mer enn tusen ord. Nei, å kjøpe et par sokker på Cubus er ikke noen særlig kjærligheterklæring, men det er kanskje en bok man har lest som man mener personen man er glad i ville fått et rikt følelsesliv av å lese. Slikt liker jeg, gaver som har skjulte budskap.

Julen er jo blitt en ganske kapitalistisk høytid, men allikevel vil jeg kalle pengebruken vi nordmenn har for mer enn bare sløsing. Vi kjøper bøttevis av penger på mat, vin, gaver og pynt. Men hva er ikke mer magisk enn julen? Julen er min favoritthøytid – og jeg vet mange kan skrive under på det samme. I vår egen eventyrboble dekkes bakken av kritthvit sne, treet glitrer av alskens med pynt, ribben kiler oss i nesen og fantasien løper løpsk når vi titter på gavene under treet. Jeg elsker det! Julen minner meg om en fantastisk og magisk barndom der alt er lov. Spise godteri og se film midt på dagen, lage snemann, høre på sanger om kjærlighet og samhold og så videre… Ja, mulig julen er litt som i Juletragedien, men isåfall elsker jeg denne tragedien som vi holder på med hvert år. Mamma pleier å gå rundt og stresse og banne hver eneste julaften når hun lager mat og skal rekke sølvguttene som synger julen inn… hundene løper rundt og bjeffer fordi de kjenner all spenningen i luften og lukten av jul.. Også barna! Min søster har tre barn, og jeg elsker sånn å se hvordan julen er så magisk og verdifull for dem! Hva mer? Jeg minnes bare alt det vakre… Når roen senker seg rundt julemiddagen.. Pakkene åpnes med begeistring og forventning…

Ja, julen er virkelig magisk for meg. Slik ser julaften ut hos meg og mine:

Jeg våkner, ser ikke på klokken.. vandrer ned og stirrer på det vakre juletreet med alle gavene under.

– Jeg steller meg litt, dusjer og vasker håret.

– Jeg reiser til graven til pappa og setter ned lys. Også gråter jeg masse… 

– Jeg kommer hjem, sørger for at hundene får en god tur.

– Jeg ser på Disneys jul, og spiser godteri.

– Mamma begynner å stresse og sier jeg må stelle meg slik at badet er ledig til de andre.

– Jeg steller meg, og tar gjerne på en rød julekjole.

– Plutselig roper mamma at vi må skru på tv, for julen ringes inn.

– Vi drikker et glass sjampanje hver, og familie detter inn døren akkurat i tide.

– Julemat! Alle spiser og koser seg, snakker om hvor god maten er.

– Desserten kommer på bordet, og barna begynner å trippe.

– Etter litt om og men flytter vi oss til vinterstuen der juletreet står, og det er gaveåpning.

– Vi leser opp én og én gave, og prøver å få med oss hva alle får.

– Gavene er borte, mamma går rundt og rydder og slukker lys.

– Nesten alle går og legger seg, men jeg sitter gjerne oppe med familie og kjæreste for å oppleve julaften bare bittelitt til.

Det virker sikkert ikke som noe spesielt, men for meg er julen så fantastisk som at bak alt dette strømmer så mange gode følelser gjennom meg, og jeg kan nok forestille meg at det gjør akkurat det samme hos de andre som også feirer jul på sin måte.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg