Dette er jeg redd ander tenker

Det er så mange rare ting jeg tenker på av og til… Jeg er en som selv legger merke til detaljer hos andre, og derfor er jeg livredd andre også gjør det. Når det kommer til motsatt kjønn er det også fort gjort å tenke at ting man gjør, har eller sier kan oppfattes på en annen måte enn man håper, uansett om det er kjæresten eller en venn. Man vil jo bli likt og oppfattes bra, så selvfølgelig vil den lille usikre stemmen ha noe å si i blant.. Her er min liste over hva jeg er redd andre kan tenke om meg:

 1. At det er ekkelt at jeg bruker hairextensions. Jeg og mange andre kvinner synes jo at det er kjempefint med langt og fyldig hår – og har ikke noe imot å bruke hairextensions. Meeen, så har det slått meg… Menn tenker jo ofte litt mer straight to the point enn oss kvinner. Hva om menn synes at det er dritekkelt å gå med andres hår festet til hodebunnen?
 2. At jeg går rart. Etter første sesong av charterfeber har jeg fått så noia for at jeg går rart… Dette fordi jeg i første episode gikk som en bredbent gorilla. Forklaringen er at jeg hadde veldig vondt i føttene etter å ha reist i mange timer på høye hæler… Men, hva om jeg faktisk går sånn til vanlig?
 3. At jeg ikke klarer å si “Kjøtt”, “kjede” eller “skjell” osv. Som mange andre barn før og etter meg slet jeg med disse ordene da jeg var liten. Jeg er fortsatt litt redd for å si disse ordene feil, og at andre skal påpeke det… Derfor passer jeg aaaalltid på å prøve å si dem riktig når jeg skal bruke dem.
 4. At noen skal høre meg tisse. Jeg kan seriøst ikke takle tanken på at andre hører meg tisse. Enten må jeg ha på vasken, eller så må jeg putte papir i toalettet før jeg begynner. Dette er så sykt teit av meg, for ALLE tisser jo! Problemet er at jeg selv vet at tiss er veldig ekkelt, og jeg liker heller ikke høre andre tisse, for da tenker jeg jo over at ja… man tisser jo, og det kommer ut av underlivet til folk.
 5. At negllakken min er flaket av. Jeg er jo en aktiv person, og det har tidvis vært slik at jeg ikke har tatt vare på neglene mine, som igjen har medført stygg og gammel negllakk som har sittet igjen som flekker på neglene. Dette ser jo virkelig ikke bra ut, og det har gjort at jeg for eksempel har vært redd for å ta opp hendene og betale ting, fordi da ser de som jobber i butikkene hendene mine. Jeg har også sittet i jobbintervjuer der jeg har blitt stresset fordi jeg tenker at intervjueren tenker at “Om hun ikke engang kan stelle neglene sine, så klarer hun ikke gjøre en ordentlig jobb”. Haha.
 6. At andre skal stirre når jeg trener. Jeg er vanligvis en ekstremt utadvendt og sosial person, men jeg virkelig hater å trene på treningssenter når det er mange folk. Det er liksom blitt en greie at alle stirrer på hverandre, og spesielt når folk går på mølle eller har en pustepause.. Da glor de rundt seg, og jeg gjør akkurat det samme, haha. Derfor har jeg følelsen av at folk stirrer når jeg trener, og det føles litt begrensende. Jeg prøver derfor å trene utenfor hektiske tider.
 7. At seriøse folk dømmer meg. Jeg har alltid en indre frykt for at folk jeg møter som i utgangspunktet er veldig seriøse (f.eks jobb eller formelle anledninger) ser på meg som en mindrevitende person. Jeg vet jo at jeg ikke er det, men det er vel frykten for å måtte hele tiden overbevise andre om at jeg er oppegående – bare fordi jeg har vært med på Paradise Hotel eller Charterfeber. Det er jo smarte folk med der også, men det er tydeligvis ikke helt moderne å tenke slik. Noen er jo veldig åpne mot meg, men jeg møter også veldig mange fordommer. Dessverre.
 8. At jeg ikke er religiøs er dumt. Dette gjelder spesielt når jeg er med mennesker som tror på Gud, Allah osv. Jeg mener jo at dette ikke finnes, imens andre mener at det finnes. Allikevel er jeg redd for at jeg blir ansett som vantro, og at jeg er blind, ikke har funnet veien enda og slikt.. Og at jeg ikke blir ansett som seriøs nok for dem. Haha, dette høres sikkert veldig rart ut, men jeg er faktisk litt redd for å snakke om religion med de som er religiøse…
 9. At noen skal synes jeg virker retard fordi jeg sjeler. Spesielt om jeg må se laaangt forover, pleier jeg å sjele ganske kraftig. Dette har jeg snakket litt om før, og jeg er flau over det. Noen er veldig søte med meg og sier det bare er søtt, eller at de ikke legger merke til det. Det verste jeg kan se for meg er om noen faktisk synes det er skikkelig stygt, tenker jeg er dum, og at de tror jeg er typ halvt blind. Jeg vet jo godt hva sannheten er, men det plager meg å tenke over hva andre kanskje oppfatter.
 10. At tåneglen min er revet vekk. Akkurat nå mangler jeg tånegl på den ene storetåen fordi jeg ble godt tråkket på av en hest for en god stund tilbake. Neglen lå lenge død inntil tåen, men jeg oppdaget dette og måtte ta den av… Mitt verste mareritt er om noen skal tenke over dette – jeg går faktisk alltid barbent, forutenom trening. Jeg synes det er dødsekkelt å se at folk mangler essensielle ting på kroppen pga ulykker, så da ser jeg for meg at andre synes min tå er dødsekkel..

Haha. Jeg vet at dette sikkert får mange av mine kritikere til å mene at jeg er alt for opptatt av hva andre synes om meg. Vi mennesker er flokkdyr, og det vil alltid være naturlig å rangere seg selv, for det er slik overlevelse fungerte for en god stund tilbake. Jeg er riktignok selvbevisst, så jeg håper og tror at andre ikke tenker så mye på disse tingene, men en del av meg lever også i frykten, hehe.

Håper dette også var litt moro å lese, og at noen kjenner seg igjen i noe av dette! Fortell meg gjerne hva du selv er redd for at andre tenker om deg – det kan jo være terapautisk å dele litt med seg!

4 kommentarer
  1. For å gjøre en ting klinkende klart, Aurora; Om du skulle fremstå som for mye av noe, så måtte det eventuelt være ‘for fucking perfekt’ for oss andre å kunne leve opp til!!
   – Og når du på toppen av det hele kan opplyse at du heller ikke er religiøs, viser du jo jaggu at du har en funkende hjerne i tillegg!
   Herregud, du er jo typ det nærmeste en kommer til perfeksjon på planeten når det kommer til det å ‘føre seg’ med stil

  2. Må få være ærlig. Du har forandret deg enormt siden paradis. Ser du har tatt en del annsikts forandringer målsonen du var penere før når du var helt naturlig uten botox / restilan

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg