Debatt: Når går influencere for langt?

For en fin dag jeg hadde i går! Jeg ruslet ned til togstasjonen og slang meg på toget til Oslo i ferd med å reise til Nydalen og delta i en debatt kalt “Politikken møter sosiale medier: Når går influencere for langt?”. 

Jeg må innrømme at jeg virkelig ble farget av debatten mellom Sophie Elise og Kristin Gjelsvik, fordi jeg forventet at vi skulle være skikkelig uenige, diskutere oss ihjel, og at jeg skulle får et rosablogger-stempel der jeg ville blitt fremstilt som ganske mindrevitende og som et dårlig forbilde. Jeg måtte faktisk slukke stresset med en drink før vi dro opp. Jeg var så sykt heldig og hadde fått med meg moralsk støtte fra verdens beste søster på veien, og da føltes ting såå mye lettere. Min søster, Fleur er ekspert på å få andre til å føle seg bra nok når hun snakker, og hun er tross alt storesøsteren min og har derfor en skikkelig stor innvirkning på meg. Takket være henne var jeg skikkelig klar for debatten. Men alt i alt, så gikk hele greien sykt bra. Jeg fikk hilse på Silje Økland som også virket superalright pluss Andreas Oftedal som er leder i Høyres studenter, og som også var superkul. Det var en lettelse at debatten ikke var verre enn at de fleste var ganske enige, og at vi hadde et realistisk syn på at samfunnet vårt bør endre seg – i en retning av at vi må jobbe hardt for at presset i sosiale medier skal bli mindre, i tillegg til at vi må gi neste generasjon tykkere hud, slik at vi alle sammen kan gjøre en forskjell.

På Fridays med nervene i spenn

3 kommentarer
  1. Når det gjelder instaen, så finnes det programmer/apper som rensker opp i sånt. Vet om noen som brukte et slikt program og fikk bort alt av tullefølgere, spam, ghosts. Man sitter nok igjen med ikke så mange følgere, men de er i det minste ekte, og så kan man bygge videre på det. Jeg tror du finner best hjelp ved å google på engelsk, noe slikt som programme to clean ghost profiles on instagram, eller liknende.

  2. Nå er ikke de yngste innen min målgruppe, for å si det slik, men ikke desto mindre mener jeg en må være svært forsiktig med å tale for lovpålagte begrensninger for de av oss som taler i offentligheten. Jeg støtter med andre ord fullt opp under å oppfordre til å unngå innlegg som fremmer utseendepress osv, men i det øyeblikket en NEKTES, er det øyeblikket vi ikke lenger har ytringsfrihet. En frihet, innebærer jo faktisk at det ikke skal være sensur for meninger, selv om disse strider mot det flertallet måtte syntes. Jeg mener.. Dersom vi skulle ilegge slike begrensninger.. Hvem skal så sette grensene for hva som er ‘innenfor’ å gå ut i offentligheten med!??..
   For de yngste, er det serr på høy tid at foreldrene kommer på banen, og gir ungene et solid fundament fra starten av. Hva de voksne angår, hvis press gjerne går på at samfunnet ikke anser en kvinne som attraktiv etter 35-40, er det VI som er nødt til å gå inn å påvirke, da det faktisk er vi som forbrukere som til syvende og sist tillater usunne trender o.l å bestå i samfunnet..
   Ønsker du forandring, er en rett & slett nødt til å bidra etter beste evne, og ikke bare sitte på ræva å vente på at alle andre skal gjøre endringen.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg