De ekte “idiotene”…

Heisann!

I forbindelse med en artikkel som Vida Lill Gausemel hadde delt på Facebook. Artikkelen var i positiv retning til at deltakere i Paradise Hotel har mye personlighet, ikke nødvendigvis er mindre smarte, men at det er en god miks av ulike personligheter med forskjellige positive egenskaper. Jeg er dønn enig, for jeg har jo selv deltatt der for lenge siden, og kan skrive under på at de har med alle mulige ulike deltakere. Personlig har jeg møtt både kjempesmarte og det jeg anser som mindre intelligente personer som deltar, men alt i alt er det ingen som ikke fungerer i samfunnet – uten om de kriminelle, de har jeg ikke noe til overs for.

Uansett… I denne tanken valgte jeg å titte litt i VG sitt berømte kommentarfelt. Jeg begynte faktisk å le da jeg så hva folk skrev. Dette førte til at jeg gjorde en research på litt ulike temaer:

 

PARADISE HOTEL:


POLITIKK ANGÅENDE UFØRETRYGD:


FARMEN KJENDIS:


LOVE ISLAND:


Vel? Hva skal man si? 

Etter min mening er det denne typen mennesker som har lite mellom ørene, som lar seg provosere så meget at de skriver stygge kommentarer på internett om mennesker de ikke kjenner eller har møtt. For eksempel blir influencere anklaget for å skape kroppspress, men hva gjør det med samfunnet om folk skrive slik som “Erik Møystad”? En rumpe er fortsatt ikke bra nok, og jenta har både trent og er stolt av seg selv. Bra jobbet, “Erik”!

Og hva skal vi si om disse som “ikke ser” Paradise Hotel, men som vet ALT om deltakerne og hvem de er. Disse som dømmer mennesker de aldri har hatt mulighet til snakke med? Jeg synes faktisk det er mindrevitende å kalle en person du verken har møtt eller sett noe særlig av for dum… Og på toppen av alt, når du ikke ser på programmet, hvordan kan du vite hva personene har mellom ørene?

Også Farmen Kjendis…. Segmentering er et uttrykk som brukes i forbindelse med markedsføring, og det er faktisk slik at for eksempel blogger Stina er ganske kjent blant unge mennesker, men kanskje ikke hos den eldre garde. Dette betyr ikke at hun ikke er kjendis, men at personen som ikke kjenner henne igjen ikke er i hennes målgruppe.

Ikke glem uføretrygdede. Skal vi tro “Sten-Arvid”, så lyver jo nesten alle om at de ikke er kapable til å jobbe. Hvem skriver sånt? Jeg blir litt satt ut… Dette er tydelig en person som mangler nyanser i livet, og h*n har trolig ikke prøvd å forstå seg på uføretrygdede.

Really? 

De ekte “idiotene” er sånne som vi finner i VG sitt kommentarfelt. De dømmer uten kunnskap, er ikke åpne for å se ting på en ny måte, drar de fleste personer under én kam, oppfører seg generelt ufordragelig, og ikke minst sprer de hat og stygge ytringer om andres utseende og person. Hva slags menneske er du om du er i stand til å spre så mye vonde og stygge ting om andre? Tenk deg om neste gang du skal skrive stygt om noen, for antakelig har du ganske feil. Husk at underholdningsbransjen er skapt for å ikke være lik mannen i gaten. Det er meningen at folk skal mene det er litt overraskende og drøyt, for om ikke hadde ingen sett på. Det kalles TV. Avisene gjør samme jobb – de opplyser, sjokkerer, provoserer og skremmer.

Det var dagens utblåsning. Takk for meg.

11 kommentarer
  1. ÅH! Jeg er SÅ enig! Ærlig talt mener jeg de som skriver disse nedlatende kommentarene er de mest inkompetente menneskene! Og de er generelt negative mennesker! Setter folk i bås ALT for fort! Og som du sier, hva hadde tv program vært uten skikkelig underholdning med drama, kjærlighet, krangling, mangfold, galskap+++ Vi hadde ikke sett på hvis det var helt flatt, og alt gikk smertefritt og totalt udramatisk! Hah… Nei, fysj, dette er dømmende, triste mennesker som elsker å hetse…! Man får ikke mer selvtillit av å prøve å trykke folk ned! Det er så jækla synd at ikke alle forstår det! Klem til deg!, Aurora! <3

  2. Jeg blir så provosert av kommentarfelt i VG at jeg prøver å holde meg unna! 😂 Skulle ønsket de som sier at PH deltakere mm er tilbakestående, fikk ta en IQ test til sammenligning. Jeg har en datter med høy IQ, og har aldri hørt henne si noe negativt om realitydeltakere…dvs så lenge de ikke mobber, utestenger eller ser ned på andre. (Som feks Kristin Gjelsvik gjorde i sin tid 🙈) Du virker som ei oppegående og smart jente. Når det er sagt så lurer jeg på hva som er galt med å være mindre smart så lenge man er snill og ikke skader andre 🤗😄😘

  3. Det som slår meg..ei gammel kjerring, er hvor godt de i kommentarfeltet kjenner til programmet og personene de kritiserer…de må jo sitte og glo på det? Hvorfor når det er så bånn i bøtta? Eller sitter de og kritiserer noe de aldeles ikke ser på? Hehe…
   Jeg gidder ikke reality-tv, men jeg gidder stort sett ikke tv i det hele tatt. Og når jeg ikke har peiling, gidder jeg ikke rable i VG sitt kommentarfelt heller 😏
   Kinesisk ordtak : Det er bedre å holde nederste del av ansiktet lukket og la folk tro du er idiot, enn å åpne munnen og bevise at du er… ( på nett blir det vel tastebruk, ikke munn)

   1. Hærlig, Oldie! Det ordtaket likte jeg! I mange settinger er det SÅ mye bedre å holde munn! Etter min mening er ikke de som prater/kommenterer mest de skarpeste… Det lønner seg ofte å bruke de 2 ørene vi har mer enn den ene munnen… 🙂

  4. Så enig i det du er skriver Aurora! Bra at du tar opp dette! Det er så lavmål å kommentere å dømme uten at disse “liksom” ser programmet/programmene..Mange ser vel den type programmer også men skal liksom tøffe seg bak tastaturet og kommentere for det er litt “inn”å kommentere reality deltakere som dumme og osv.. Jeg blir irritert over slike selv Aurora. De må slutte og heller få med seg at alle er forskjellige og at mange av reality programmene er ett spill. I mange av programmene er de unge ikke dumme. Alle har vært unge. Stor klem til deg som tar opp dette.

  5. Heilt enig 😊

   Men samtidig må jeg si at det er ikke alle kommentarene som jeg er enig i. Det er ganske mange som er uføretrygdet som kunne ha deltatt i aktivitet eller jobbet deltid på siden. Dette vet jeg pga har flere erfaringer med folk som har f.eks prolaps. De jeg kjenner som er uføretrygdet og har dette, har gjort både administrativt arbeid og han ene murte opp store betongblokker ute ved plenen og parkeringen utenfor huset hans. Hvorfor kan du da ikke skaffe folk som kan hjelpe deg eller hyre inn folk om du ikke burde løfte tungt og gjør mye annet tungt arbeid? Hvorfor driver enkelte og jobber svart og vasker for andre i timevis? Hvorfor er det greit å gjøre administrativt arbeid for andre, når du ikke like godt kunne gjort dette og fått betalt for dette?

   Jeg har vært vitne til mye rart og har selv PTSD og sosial angst. Vår gruppe sliter med å gå ut døra av alle ting pga psyken vår hindrer oss. Over 80% av de med disse diagnosene havner i uføretrygdet situasjon. Skal si deg en ting. Jeg har jobbet nå super hardt med meg selv sånn at jeg IKKE skal la 2 traumatiserende og alvorlige hendelser gjøre meg til en nav slave. Ingen vil det. Men så har du de som liker å få penger inn uten å gjøre noe for det. Dette mener jeg er tull med mindre du er psykisk syk. Det er alltids arbeid for alle. Både blinde, døve og handikappede folk kan jobbe. Hvorfor skal ikke andre kunne jobbe når de kan jobbe, tenker jeg 😊

   Har ganske sterke meninger om dette da jeg har fysisk sett mye rart. Har selv en sjelden nerveskade som gjør at jeg selv ikke kan være tungt. Men det definerer ikke meg i arbeidslivet fordi 😉😅 Som jeg nevner, der er alltids en jobb til noen. Og man kan jobbe bare 10-20 % på en uke. Ingen har godt av å være hjemme alene hver dag. Vi har alle mennesker godt av å føle at vi er en del av samfunnet 😊👍🏻

   Når det kommer til å trakassere andre på nett. Er det en grei regel, gi alltid konstruktiv kritikk og aldri gå på person 😉

   1. « dette vet du»
    En så forbanna typisk kommentar å si.
    Alle kjenner noen som er uføretrygdet og som kunne bidratt litt mer? Hører du ikke selv hvor fordomsfull du er?
    Hvorfor tror du at du vet alt om et menneskes liv fordi om du ser en brøkdel av det?

    Ingen er bare det du ser, uansett hvordan du vrir og vender på det. Eneste store problemet i samfunnet er at folk tror de vet best om andre. Punktum!

    Hvis vi virkelig skal peke finger på problematikken i uføredebatten, så ligger den ballen hos politikere og arbeidsgivere. Hvis noen kan « jobbe litt» som du sier, så må det også finnes arbeidsgivere som ønsker å ta disse menneskene i jobb. De finnes det få av. Ingen vil ha ustabil arbeidskraft i arbeid. Hvem blir straffet for det? Jo, de med dårlig helse.

    Folk burde kanskje sette seg litt inn i ting og ikke bare antyde så mye hele tiden.

    1. Som jeg skrev: dette er folk jeg kjenner. Har man f.eks prolaps skal man ikke løfte tungt blant annet. Men kjenner folk som igjen jobber i arbeidslivet selv om de har det. Der er alltids noen som ikke burde arbeide. Det er ikke det jeg at alle MÅ jobbe.

     Regner med du selv er uføretrygdet siden du er krass i kritikken. Har en anelse siden du gikk hardt ut at du følte deg truffet. Som sagt, det er aldri bra for noen å sitte hjemme hver dag. At man bør komme seg ut i samfunnet om det er 1 dag i en liten stund eller flere dager. De jeg også siktet til har gjort administrativt arbeid som tilsvarer 80-100% arbeid. Da har du jaggu ikke så mye problemer med helsa fysisk som du klager over altså. Er man kronisk syk og virkelig ikke kan jobbe, og ikke tar på deg andre jobber. Da er dette en helt annen sak 😊

     1. Jeg beklager, men tror du bør ta noen steg tilbake her å se på det større bildet av de som ender opp som ufør. Du har vært vitne til ulike ting sier du, men er du i slik situasjon så forandrer det seg helt.
      Det virker som om du tror folk som er syke og er uføre vil være i en slik situasjon, noe ingen vil faktisk. Tror du ikke at de vil jobbe? Være sosiale?
      Du påpeker at folk kan jobbe svart eller bidra litt, og da mener du at jamen da kan de jo jobbe i en ordentlig jobb og få lønn.
      Feil.
      Hvis en person da blir syk, så setter de sin arbeidsgiver i en kjip situasjon og må få inn en annen ansatt for å ta over den som ble syk. Helsen til de går som regel opp og ned pr.dag, ingen dager er like. Pluss mange arbeidsgivere vil ikke ansette pga dette.
      Er også en grunn for at folk blir uføre, mange kan ha dager der de kan jobbe flere timer mens andre dager så funker det ikke, er jo det man også sjekker før man blir ufør. Det er en av NAVs regler.

      Og en ting til, du skrev at et menneske gjorde arbeid for sitt hjem, de fleste som er uføre MÅ gjør det selv- de kan ikke ansette noen pga de har ikke all verdens råd. Pluss selv om du ser dette og den personen jobber seg ihjel, vet du om den personen er drit dårlig hver kveld/natt eller gjør helsen sin verre? For kan være tilfellet.

      Har du noen gang tenkt at folk skaper et bilde av deg utifra 10% av hva du sier og de ser hva du gjør? Hva med resterende 90% som faktisk gjelder..

      Når et menneske ser bl.a meg, og om jeg er ute eller kanskje har en super bra dag så kan de tenke akkurat sånn som deg. De kan se meg hjelpe noen en hel dag eller at jeg gjør noe i mitt hjem fordi jeg må selv pga har ikke råd til annet, da kan se si hva du sier. Men de ser ikke at jeg er sengeliggende i flere dager med store smerter. De ser ikke konsekvensene fordi jeg, som et voksent menneske må gjøre slike ting.

      Folk som kanskje ikke er i en slik situasjon har en tendens å være eksperter og har sterke meninger om dette, gjelder så og si alt, men tro meg- INGEN vil være syke. Og ikke sitt å tro at folk ikke har prøvd å jobbe med sykdom, for det har alle gjort og leger,spesialister,nav og vedkommende vet dette mer enn du som sitter å ser på fra sidelinjen å tror du vet hvor mye de kan klare å jobbe.

      Synes det er synd, at folk i en frisk kropp er de som har de sterkeste meningene om de som er i en syk kropp. Som om vi velger det selv, å se at alle andre har et normalt liv- noe vi syke dagdrømmer om.

      Og sånn at det er sagt, sånne kommentarer som: du er tydeligvis uføretrygded pga du er krass i kritikken, DET er unødvendig, for du sier det på en måte som tilsier at det er en skam, og som du også skrev høyere opp her: du vil ikke være en nav slave.

      Mulig du ikke mente det på den måten, men det er sånn det fremstår.

      Hadde du visst hvor mye et menneske som ender opp som ufør går gjennom så hadde du ikke sagt sånt.

      Jeg håper du kan ta en runde med deg selv å prøve å forstå at folk ikke er like, og at de som ender opp uføre- om det er psykisk eller fysisk- de bor i en kropp som de skulle ønske var friske.

      1. Bare for å utdype uføre, så kommer det ikke ann på diagnose osv.. det er laaaang vei å gå for å bli ufør. Det er mange kamper å kjempe, man må presse seg selv til det ytterste, men btw det er rest arbeidsevne som avgjør om du blir ufør el ei!! Noen kan jobbe litt, andre ikke.. før om åra ble man uføre uten problem, men i dag kan det ta flere år. Uansett, så betaler uføre skatt på lik linje som de som jobber, så de gjør noe for samfunnet de også😉

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg