Angående å ikke la barn gå med briller

I disse dager er teamet å “trå varsomt” en greie. Etter debatten til Sophie Elise og Kristin har jeg fått flere kommentarer enn vanlig på innlegg der jeg ikke har vært kjempenøye på formuleringene mine. En ting er sikkert, og det er at overskriften i innlegget om Aldri gi barna dine briller”, faktisk engasjerte mer enn innholdet hos noen. Hallo, da. Jeg skjønner jo at man skal gi barn briller når de ser dårlig, men jeg prøvde å poengtere hva slags konsekvenser det i verste fall kan få – og da er det bra at foreldre vet hva som kan vente, og kan tilpasse seg dette. Som en en av kommentatorene skrev “Barnet skal bære brillene stolt”. Poenget er at mobbing er fælt, og vi vil jo unngå at barna blir mobbet… Jeg kan for eksempel gi et konkret råd til foreldre med barn, og det er at de kanskje lar barna ha noe pause fra brillene, slik at de ikke føler det som en barrier i hverdagen. Selvsagt må dette handle om synet, og i hvilken grad man fungerer uten briller. For eksempel skulle jeg ønske fra mine foreldre sin side at jeg for eksempel hadde tillatelse til å ta av brillene da jeg red på hest, og for eksempel i friminuttene på skolen – da det ville være enklere for meg å ikke få kun brille-stempelet, slik det i mitt tilfelle fort ble.

Det skal sies at jeg var ekstra sårbar i alderen 10-16 fordi jeg mistet pappa da jeg var 10. Så da tålte jeg ikke at andre var stygge mot meg, for jeg satt allerede på så mye vondt. Det var nok å ha mistet sin største superhelt, om ikke man skulle være en brilleslange i tillegg.

Beklager om jeg formulerte meg dårlig i forrige innlegg, det var ikke meningen.

3 kommentarer
  1. Hm..jeg har hatt briller siden jeg var 8, først lesebriller, så fast fra jeg var 10 år pga sykdom som tok en god del av synet. Altså tykke glass. Det var svært få som brukte briller på barneskolen, og vi var 600 elever der. Særlig begeistret var jeg ikke, men jeg kunne ikke gå uten. Brilleslange ble jeg kalt av og til, ikke systematisk, men det tok da virkelig ikke knekken på meg, selv om jeg ikke eide selvtillit. Jeg var helst glad for at jeg var nærsynt, for en annen jente var sinnsykt langsynt, og øynene blir store som tinntallerkner bak glassene.
   Mine egne barn ble nærsynte på ungdomsskolen i tur og orden, og faren deres brukte briller, samt mange i den familien, så jeg har lurt litt på om det var genetisk. Mitt elendige syn vet jeg jo årsaken til. Det jeg ikke gjorde, var å forlange at de skulle ha briller, selv om jeg da var alenemor med lusen økonomi og briller var mye billigere enn linser. For i dag går det mye på linser, og siden de var så store, kunne de bruke det. De fikk bestemme selv.
   I dag er det så mye fint av innfatninger at jeg egentlig ikke synes briller skal gjøres til et kjempeproblem. Små barn må ha briller, men jeg synes nok at foreldre skal tillate dem kontaktlinser om de ønsker bytte i tenårene. Det betyr nok veldig mye for mange når de er i den mest sårbare alderen. Jeg hadde kontaktlinser i mange år i voksen alder, men jeg gikk tilbake til briller, for det var mer lettvint.

   Ikke enkelt å være blogger? Kan folk misforstå noe, så gjør de det. 😉 Det samme gjelder nok vår tids journalister i de ulike avisene også , når jeg ser hvordan de gnager og kverner på saker.

  2. Det er trist du ble mobbet når du var barn fordi du brukte briller. Sånn skal det ikke være. Sønnen min er 12 og har brukt briller siden var to år. Han er avhengig av de siden han er langsynt. Han har styrke på +7 i glassa på brillene. Han har ikke blitt mobbet for det. Og det første han gjør når han våkner er å ta på seg brillene. I dag får man tak i tøffe innfatninger. Så man kan se kul ut med briller. Og det er litt andre tider i dag enn når vi var unge. I dag blir de mobbet for noe annet. Det eneste han syns er dumt med briller er at han ikke får brukt solbriller når det sol ute.
   Ha en fin kveld 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg