Slik planlegger jeg en sunn uke!

Reklame | Famme.no

Jeg får mange spørsmål når det kommer til sunn livsstil. Jeg har gjort en helomvending en god stund nå, og derfor kommer det naturlig at folk lurer på “oppskriften”. Jeg kan starte med å si at det verken er noen magisk diett eller ekstreme ting som er gjort, men jeg har hatt et bestemt mål om å føle meg som den personen jeg er. Mye dårlig mat og lite mosjon gjør at vi blir slappere, både fysisk og psykisk. Mye av nøkkelen til lykke vil jeg påstå at ligger i livsstil, i alle fall for meg.

For å opprettholde sunne vaner er planlegging gull verdt, for da har man en struktur på hvordan ting skal se ut, og det er ikke like lett å hoppe av toget, for planen ligger jo foran deg! Hver mandag gjør jeg meg en del tanker om hvilke mål jeg skal ha for uken.

Scrunch Tights fra Famme.no, bruk “auroragude-20” for 20% avslag ♥

 

FYSISK AKTIVITET

Noe av det første jeg bestemmer meg for når uken starter er hva jeg skal legge inn av fysisk aktivitet. Når treningssentrene er åpne legger jeg inn dager jeg skal på senteret og trene styrke, og det er minst 3 ganger i løpet av en uke. I disse korona-tider er jeg ikke like trent, men har fortsatt et minimum på 10 000 skritt daglig, bare for å vite at jeg rører på kroppen. Jeg rir 2-3 ganger i uken også, som er et fint avbrekk fra joggeturer og hjemmetrening. For eksempel skal jeg ri 3 ganger denne uken, og derfor tenker jeg å legge inn et par turer på 5 kilometer, og helst et par styrketreninger hjemme.

Det er viktig å ha oversikt over hvilke dager alt skal gjøres for å ikke falle ut.

MÅLTIDER

Mat henger selvsagt sammen med trening, og jeg spiser mye proteiner, samtidig som jeg prøver å lage mat jeg oppriktig syner er godt. Mandag kan være en tung dag å dra i gang på, og derfor lager jeg en sunn og god rett som jeg kan glede meg til. I dag skal vi ha Club Sandwich med kyllingfilet, grovbrød, lett bacon og salat – altså noe jeg synes er godt.

Ellers pleier jeg skrive ned middager og eventuelt lunsj/frokost for hele uken, slik at jeg kan dra på butikken og kjøpe alt jeg trenger på en gang. Da sparer jeg penger, og jeg slipper å dra på butikken uten å vite alt jeg skal ha. Jeg spiser mye av det samme, men ofte spiser vi ting som taco (karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig), kyllingfilet, pizza på libabrød og lignende. Noen dager er det så enkelt som at vi griller litt magrere pølser. Det handler om å finne lettere alternativer til mat som ellers er usunn for min del, for da er det i det minste godt selv om det er sunnere utgaver.

Til frokost og lunsj spiser jeg ting som speltlomper med kylling og salat, proteinpannekaker eller salater.

MOTIVASJON

Det er mange ting som kan motivere oss… Til å begynne med var jeg fokusert på å “ta meg selv tilbake”, da det både strammet mer i klærne, og fordi jeg ikke lenger kjente meg selv helt igjen. Jeg ville rett og slett føle meg bra både på utsiden og innsiden.

Nå som jeg har holdt på med en sunn livsstil en god stund ligger motivasjonen i at jeg føler meg så sinnsykt mye bedre ved å ha disse vanene. Jeg føler meg vel, og jeg merker veldig godt at jeg psykisk har det bedre. Det har vært ganske viktig for hodet å gjøre de grepene jeg har gjort.

Så dette handler om å finne DIN motivasjon. Hva er dine mål kortsiktig og langsiktig? Hvorfor er det viktig? Hva kan du leve med å spise som er sunt og godt, og hva slags trening liker du?

Også klær fra Famme.no, bruk “auroragude-20” for 20% avslag ♥

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

 

Ukens spørsmål: Diett, spiritualitet, mensen ++

Reklame | Affiliates

HVOR GAMLE ER HUNDENE DINE?

Holly er 10 år, Goose er 12 år, Diaz er 8 år og Toby er 3 år. Jeg fikk De to første da jeg var 16 og 18, så hundene er en veldig stor del av livet mitt. Jeg elsker dem virkelig over alt.

GÅR DU PÅ DIETT?

Ja, det gjør jeg. Man får ofte ikke synlige muskler av “vanlig” kosthold, men jeg spiser mye sunn og proteinrik mat, men koser meg samtidig. Det er viktig å finne en balanse for å ha nok energi og overskudd, men samtidig ikke spise så mye at det blir for mye.

HVA ER DIN FAVORITT HÅRKUR?

Nå om dagen bruker jeg denne. Den er helt super for slitt hår. Takket være den er håret på bedringens vei. Jeg hadde bleket så mye at håret røk helt på toppen, så nå bruker jeg den hårkuren hver eneste gang jeg vasker håret.

HVILKEN STØRRELSE HAR DU I KLÆR?

Det varierer mellom xs og s Jeg er bare 159 høy, så ting blir ofte for lange for meg, så jeg foretrekker xs om det passer. Som regel går jeg for bukser i s og topper i xs da jeg har litt hofter.

HAR DU BEGYNT Å RI?

Har ridd nesten hele livet, men har tatt det opp igjen senere. Nå rir jeg to ganger i uken på en koselig stall rett i nærheten. Ridning og hest gir meg veldig mye energi, og det tar fokuset unna om andre ting føles kjipt. En vakker dag skal jeg få meg egen hest igjen.

HVORDAN SI TIL MAMMA AT JEG HAR FÅTT MENSEN?

Det kan være vanskelig, men det beste er å bare si det rett ut: “Jeg har mensen”. En mor vil se på det som helt naturlig, og hjelpe deg om du har spørsmål eller trenger bind eller tamponger. For all del, ikke gå rundt uten å fortelle det. Livet blir enklere om du bare får sagt det rett ut.

NÅR FIKK DU MENSEN?

Jeg var 12 år, og det skjedde bare helt plutselig. Jeg husker jeg synes det var skikkelig ubehagelig, men alt ble bedre da mamma fant det ut, slik at jeg fikk alt jeg trengte. Jeg gikk lenge uten å si noe, og det angrer jeg enda på.

HVOR HØY ER DU?

Jeg er 159 høy.

SHAVER DU OFTE?

Jeg shaver når jeg ser det er behov for det. Så jeg har ingen faste dager, men gjør det så fort jeg føler for det. Jeg synes det er deilig å være fri for hår under armene, på bena og så videre… Det må gjerne gro på hodet.

ER DET SANT AT DU HAR OPERERT PUPPENE?

Jepp, det er helt sant. Dette gjorde jeg for cirka 7 år siden.

HVILKEN SESONG AV PARADISE HOTEL VAR DU MED PÅ?

Jeg var med i sesong 6 (2014) og vant. I tillegg var jeg så vidt innom i 2018 (sesong 10), men da kom jeg aldri inn på hotellet, hadde bare sjansen. Det ble en kort tur til Mexico, men jeg angrer ikke, for det var gøy å få se det nye hotellet og oppleve Mexico igjen.

HVOR KJØPER DU UNDERTØY?

Nesten alle trusene mine er fra Victorias secret, og de kjøper jeg i Oslo. Bh´er har jeg fra blant annet KappAhl, HM og diverse. Jeg liker best bh uten spiler, for da er de ikke like harde på. KappAhl har noen som er veldig behagelige.

HVOR HØY ER HAAKON?

Han er 190 høy, så en del høyere enn meg. Jeg liker egentlig at han er såpass høy, det gjør at jeg føler meg ekstra passet på når han er så stor.

KAN DU FORTELLE LITT OM DITT TIDLIGERE LIV?

Ut fra min samtale med klarsynt har jeg vært veldig velstående, vakker og antakelig adel eller kongelig i mine tidligere liv. Jeg fikk ting ganske “gratis”, og jeg måtte sjeldent jobbe for det. I dette livet skal jeg utforske dypere sider ved meg selv og hjelpe andre.

KAN DU FORTELLE MER OM DIN SPIRITUELLE SIDE?

Jeg har sakte men sikkert oppdaget at jeg har en veldig sterk intuisjon. Jeg vet hvem mine venner og fiender er i løpet av kort tid, og jeg vet hvem som har gode intensjoner og ikke veldig fort. Jeg kan være mer spirituell i noen perioder, og da ser jeg ofte energier i form av skygger, og jeg kan føle i et rom hva slags energi som fyller det. I noen tilfeller har jeg opplevd kontakt i drømmer med budskap.

HVORDAN TRENER DU NÅ SOM SENTRENE ER STENGT?

For å være ærlig har det gått litt opp og ned. Jeg trener styrkeøvelser innimellom, men ellers har jeg et fast krav om å ha gått 10 000 skritt hver dag, bare for å vite at jeg holder meg aktiv. Dermed går jeg eller jogger en ekstra tur når jeg ser det er nødvendig.

SKAL DU SPILLE INN NOE NYTT TV-PROGRAM SNART?

Ja! Det er ikke så lenge til jeg skal på innspilling, og jeg både gruer og gleder meg. Det er noe jeg ikke har gjort før, og jeg håper dere blir kjent med meg fra en annen side. Jeg kan ikke si hva dette er enda, men det er ikke sikkert ventetiden blir så lang.

HAR DU MANGE UVENNER?

Overhodet ikke. Jeg er kjempeglad i mennesker, og elsker å knytte nye relasjoner. Jeg har en ganske sterk personlighet, og det gjør at jeg ofte kan fremstå litt egen og spesiell, men mitt innerste ønske er alltid å være snill og vennlig. Om jeg derimot merker at noen ikke liker meg kan jeg bli litt kjip å være rundt. Jeg er ofte også slik at jeg blir mer glad i andre enn de er i meg, for jeg har mye kjærlighet i meg som jeg har behov for å få ut.

HVA SLAGS MAT HATER DU?

Det er ganske mye, for jeg er så kresen… Noe av det verste jeg vet er løk, leverpostei, sennep, fisk og dressing. Jeg har vært sånn så lenge jeg kan huske, og ber alltid om “uten” på restaurant. Litt flaut, men jeg har lært meg å leve med det.

HVA GJØR DEG LYKKELIG?

Å le mye og å utfordre meg selv. Jeg er minst lykkelig når jeg ikke er med folk som får meg til å le, og når jeg føler jeg går i sirkel og bare gjør det samme. Dette er en av grunnene til at jeg liker så godt tv. Der møter man veldig mange gøyale mennesker, og man blir kastet utenfor komfortsonen støtt og stadig.

DITT BESTE TIPS TIL UNGE I DAG?

Det er at du må være deg selv! Ikke kopiér alle rundt deg, følg ditt eget hjerte og den du er. Om DU synes noe er gøy eller kult – fortsett med det. Når du blir voksen vil det å tørre å gå utenfor saueflokken gjøre at du føler deg mye mer selvstendig og trygg, og det gir deg mot til å følge drømmene dine. Å være litt “rar” eller “annerledes” er en gave!

Lignende bukse HER

Nå kan dere se meg på tv igjen!

Det er en liten stund siden vi spilte inn Drømmehytta, så det er deilig å endelig ikke måtte holde dette hemmelig! Vi hadde ganske strengt smittevern, men landet var ikke like nedstengt som nå, og slik sett gikk produksjonen lettere. I alle fall er dette et veldig artig program med mye varme, humor og sommerstemning! Programmet går ut på at to og to kjente personer går sammen og lager en ting til sommerhytta – altså det programmet der to og to bygger en hel hytte. Heldigvis fikk vi et mindre prosjekt enn en hel hytte, men dog vanskelig nok.

Jeg var på lag sammen med Grunde Myhrer. Oss som duo er morsomt, for vi er begge opptatt av å vinne, men Grunde var den av oss som var veldig nøye på utførelse, imens jeg synes designdelen var gøyere. Sånn sett jobbet vi bra sammen. Jeg var heldig med at Grunde er en veldig høflig, ordentlig og snill person, så han tålte at jeg ikke alltid er som alle andre, hehe.

Som dere ser på bildet forsøkte alle sammen å holde én meters avstand. Crewet hadde både visir og antibac i alle kriker og kroker. Det var en veldig flott gjeng, og det er bare å glede seg til å se alt på tv! Om dere skal se episoden med Grunde og meg, så går den på Tv2 Sumo fra 22.april. Programmet i sin helhet har premiere allerede denne uken!

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude