Min hudpleierutine! Rabattkode!

Reklame | cosmedbeautyshop.no

Mange av dere har vært veldig gode mot meg i det siste og sendt meldinger om at huden min gløder – og at jeg har en fin gnist og energi i det siste. Jeg vil si meg utrolig takknemlig for så fine meldinger! Jeg er absolutt over på en god sti igjen etter en litt tung vinter. Jeg har mye å se frem til, og jeg er mye mer kreativ og glad akkurat slik ting er nå. Jeg ser lyst på tiden fremover, og er mye takknemlig for ting i livet mitt.

På bildene under har jeg kun mineralpudder, litt blush og solpudder.

I forbindelse med at dere sier huden min gløder, skal jeg introdusere dere for hudpleien jeg har brukt i to måneder – som bokstavelig talt har reddet huden min. Jeg har en kombinert hud som både er tørr, men også som har vært plaget av kviser veldig lenge. Jeg følte virkelig jeg hadde prøvd alt, og det eneste som funket var å gå til behandlinger.

MEN NÅ… Jeg er direkte stolt over å få samarbeide med Cosmedbautyshop.no... Jeg har prøvd mye hudpleie, både bra og dårlig, men disse er de beste produktene jeg noen gang har prøvd. Etter å ha brukt disse har kvisene mine blitt borte, og jeg ser at arrene etter dem har begynt å bli svakere. Jeg føler meg mye finere uten sminke igjen, og gledes stadig over huden min. Dere kan bruke “Aurora20” for 20% avslag på alt hos Cosmed Beauty

Det fine hos Cosmed er at de har produkter til alle hudtyper. Det er lett å navigere seg frem etter det behovet man har. Jeg har alltid valgt produkter til akne og uren hud for å være sikker på at kvisene holder seg unna.

Dette er produktene jeg bruker:

 

DAG:

Eye Sorbet:

Dette er en krem til øyne for å fjerne poser, mørke sirkler og rynker. Den er proppet med fukt, og den sies å kunne redusere rynker med 38% prosent etter 2 uker. Altså er denne bra om du trenger fukt, men også om du har linjer du ønsker å få bukt med. Du finner øyekremen HER.

Ferulic Activator:

Dette er en form for serum som skal hjelpe med å fornye huden. Den både fukter og eksfolierer, og den føles veldig god på huden. Den anbefales å brukes med dagkremen i neste punkt for å beskytte mot UV-stråling. Du kan kjøpe den HER.

All Day Shield:

Denne kremen har spf50, så den er helt genial spesielt nå på våren og til sommeren. Den beskytter huden skikkelig, og den er veldig god og lett i konsistensen. Den fungerer også godt som primer før sminke. Dere finner den HER.

 

KVELD:

Samme øyekrem som til dag.

Retinator:

Denne er full av retinol – et stoff som er kjent for å redusere aldring, kjempe mot kviser (talgdannelse) og som i tillegg lysner ujevnheter, slik som arr og pigmentering. Dette er faktisk et mirakelprodukt. Jeg bruker det om kvelden fordi det er følsomt for sollys. Den skal få sitte 30 minutter på huden før krem. Du finner den HER.

Meso Repair Cream:

Denne kremen er beroligende og reparerende, og den oppleves ganske tjukk i konsistensen, og derfor synes jeg den er fin å bruke på kvelden. Den reduserer også rødhet, noe jeg hatt litt av den siste tiden. Du finner den HER.

 

Som sagt er disse produktene helt rå. Jeg skal bestille og prøve ut mer i april, og da tenker jeg se etter rens og ansiktsmaske, og kanskje en ny krem til kvelds jeg har hørt mye bra om. Husk å bruke “Aurora20” så dere får 20% rabatt! Dette er virkelig produkter av kvalitet, og huden deres kommer til å takke dere!

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

Et nytt prosjekt i leiligheten!

Hei, dere! I dag nøt jeg en deilig fredagslunsj: Entrecote i speltlompe med parmesan!

Èn ting er sikkert og visst, og det er at det blir mye hjemmetid nå som andre ting ikke er tilgjengelig. Derfor er det fort gjort å begynne å se seg rundt i leiligheten etter ting å gjøre. Jeg har en liten stund snakket mye om at vi skulle ha tatt ned noen vegger i gangen for å få en stor og åpen gang, for nå er den ganske trang. Dere som kjenner meg vet at jeg ikke alltid lar ting vente. Jeg har en fantastisk gjennomførelseskraft – som setter meg i sving før man rekker å blunke. I dag var en ellers sur dag, og derfor så jeg etter et prosjekt å sette hodet i sving på. Jeg gjorde litt rask research om å rive vegger, og litt nervøs satt jeg i gang. En kjempesnill nabo lånte meg litt dekkpresenning så jeg ikke skulle grise så fælt.

HER SER DERE FØR:

Bak den bredeste veggen skjuler det seg en slags garderobeløsnning. Altså går man inn i et lite rom for så å komme til en skyvedørsgarderobe. Jeg synes det er fullstendig poengløst, for man har jo skyvedører for å skjule klærne og ha en fin fremside. Derfor er det jo teit å ha en egen dør inn til et minirom. Derfor må både veggen med dør i og den lange fjernes for å få en stor og åpen gang.

Som dere ser er ikke alt gjort ferdig i dag, men fy søren vi rakk mye! Haakon hjalp meg da han kom hjem fra jobb, og han var som en superhelt: Slang seg på veggen, haha. I morgen skal jeg prøve å rekke å få revet resten av den andre også, og få tatt søppelet på dyngen. Stenderne må også bort.

Å åpne disse veggene vil åpne mulighetene for å både ha en mer effektiv garderobe, men også gi en åpen følelse når man kommer inn i leiligheten. Fingrene mine er ganske såre, og jeg har fått lært meg nok en ny ting i livet. De proffe bruker jo diverse sager, men jeg hadde bare hammer og brekkjern tilgjengelig, så da ble det slik.

Ha en fin fredag ♥

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

Dette gjør jeg for å holde meg i form hjemme!

Reklame | Affiliates

Oh, yes. Jeg kom til det punktet der jeg ikke føler jeg har noe valg….

Det er nemlig slik at jeg det siste året har trent veldig mye. Jeg bodde et sted tidligere der treningssenteret kun stengte et par uker, og jeg kunne trene jevnlig, som regel annnehver dag. Og skal jeg fortelle dere en hemmelighet? Når man trener mye og jevnlig blir man faktisk avhengig – og det er premien av kontinuitet, for da er det en del av livsstilen din, og ikke bare noe du tvinger deg selv til å gjøre. Resultatene er også gøy å få, og man blir hektet.

her om dagen innså jeg det… Om jeg ikke skal bli en lat sofagris må jeg tvinge meg selv inn i et nytt system før det er for sent. Jeg må begynne med hjemmetrening, og jeg må opprettholde det sunne kostholdet – for om ikke vil det å starte med trening på senter igjen en dag bli helt grusomt.

Så hva gjør jeg for å holde meg sunn og i form i disse dager?

♥ UTSTYR! Jeg har ikke giddet å bruke masse penger, men noe. Derfor har jeg skaffet meg blant annet en treningsmatte (her), bootybands (her), motstandsbånd (her), og de faste pillene for å øke forbrenning (her). Jeg bruker de pillene fordi de har koffein og tar søtsuget mitt, ikke fordi jeg tror de bidrar til noe annet.

♥ MAT! Her er det viktig å handle inn sjeldent, men mye. Som tidligere nevnt elsker jeg proteinpannekaker, og disse er min favoritt. Ellers kjøper jeg mye kyllingprodukter og salat, men jeg er også en fast kunde på speltlomper, libabrød, og gele uten sukker. Det gjelder å finne “hacks”. Lettprodukter  bidrar i lengden til å ikke gi deg like mye fett og sukker, og du lærer deg også at smaken ikke mååå være sånn som i de mest usunne tingene. Grov pasta er også en lur erstatning om du er glad i karbohydratrik mat.

♥ TRENINGSKLÆR! Uten komfortable klær blir jeg crazy. På bildene har jeg scrunch tights fra Famme (Her), og ocean long crop top (her). Husk å bruke “auroragude-20”, så får du 20% avslag på alt de har. Denne koden gjelder også på salg!!

♥ TENK FREMOVER! Det er lett å gi litt opp og tenke at det bare er å vente til verden er normal før du gidder å gjøre en innsats. Jeg var nesten der i hodet selv, men så innså jeg at jeg egentlig har det så bra om dagen, og om jeg i tillegg holder meg sunn og sprek vil jeg føle meg så bra som mulig i denne rare tiden. Psyken får kjørt seg i disse dager, og da er trening en effektiv medisin.

♥ VÆR STOLT AV DEG SELV! For dette klarer du jo…. Du fortjener å ha det bra, og ved å være sunn er du også god mot deg selv. Om veien føles lang kan jeg si så mye som at den egentlig ikke er det. Det krever bare et par uker å komme inn i en sunnere livsstil. Å holde det gående krever vel et par måneder – og så gjelder det å fortsette. Det finnes mange unnskyldninger for å la være, og mange vil tenke det holder å gå en tur. For all del, å gå tur kan være superbra, men det tar kortere tid å sette av 40 minutter hjemme enn å gå 10 kilometer ute. Du kan også bytte på annenhver dag, så blir det mer variert.

Jeg har altså innsett at jeg bare må lage meg litt nye vaner og holde tankene positive. Å være sunn er som tidligere nevnt godt for både hode og kropp, og vi gjør oss selv en bjørnetjeneste ved å gi opp helt. Nå kommer snart sommeren, og det er deilig å kjenne at kroppen spiller på lag, og at du er opplagt og klar for moro! 

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

På samme tid i fjor…

Reklame | Affiliates

Dette er et innlegg som minner oss om året som har vært, og hva vi har vært igjennom.

Vi er altså gått over et år med opp- og nedturer som jeg tviler på at noen kunne forutse. På et eller annet lite sted i Kina startet hele greia, og jeg tror mildt sagt at om det fantes en skyldig i pandemien, så ville personen hatt mange fiender. Vi har fått en både mental og fysisk utfordring som vi ikke får gjort noe med, annet enn å rette oss etter myndighetene.

Personlig har jeg merket at min mer innadvendte side kommer frem, og at psyken straks får et knekk når jeg ikke kan opprettholde sunne vaner slik som å gå på treningssenter, være med venner i større grad, reise og alt annet vi alle savner. For et år siden tror jeg ikke at jeg innså helt alvoret, og bare tenkte det sikkert ikke varer så lenge…

La oss starte med begynnelsen av mars i fjor….

På bildene under hadde jeg nettopp kommet hjem fra Tenerife. Vi hadde spilt inn Charterfeber, og jeg var klar for å fortsette der jeg slapp før turen: Trening, blogg, sosiale begivenheter som ventet… Lite ante jeg om at hele landet snart skulle stenge.

Jeg var sunn på denne tiden også, og elsket å lage bananpannekaker med syltetøy og kesam. En rett jeg bør minne meg selv igjen på at finnes, for det smaker helt nydelig til frokost.

Camp Kulinaris rullet og gikk på TV3, som førte til mye rundt dette, både i media og på mine kanaler. Jeg blogget ofte om ulike hendelser i episodene for å fortelle publikum om hele sannheten da ting skjedde. Litt artig, for det går jo på tv nå også, så det blir en slags reprise av mars i fjort.

Verden var tilsynelatende normal. Denne kjolen er så sykt fin, og jeg gledet meg til å bruke den ved neste anledning. Den er riktignok gitt bort nå fordi den ble for stor for meg, da jeg bare er 159, og denne kjolen ble som et telt (men allikevel fin).

PANG! Det måtte jo smelle… Hele Norge stengte ned, og jeg husker denne turen som om det var i går. Haakon var plutselig hjemme og permittert, og det eneste man kunne finne på var å komme seg ut i skogen… Jeg oppdaget sinnsykt mange nye turstier der jeg bodde før, og hundene nøt det fine været.

Noe av det eneste som var åpent (som er stengt nå…….) var butikker slik som Fargerike. Vi tok derfor en kraftig jobb med å male mange rom i huset som trengte en oppgradering. Vi malte to soverom, hele gangen, kjøkkenfrontene, kjøkkenveggene… MYE! Og det ble heldigvis en god oppgradering.

Det eneste litt uten om maling og turer som skjedde i mars i fjor var Mobilsnokshow sammen med Abu og Sofie. Det var første gang jeg kjente sykt på å ikke få klemme noen, og det var bare så vidt det gikk å gjennomføre.

Ikke glem 12.mars (dagen alt stengte). Da hadde jeg vippetime i Oslo, og jeg innså fort at jeg ikke kom til å ha så mye glede av lange fine vipper da jeg uansett ikke skulle noe i tiden fremover… Det hele endte med at vippene bare datt av med tiden, og jeg fikk ikke påfyll fordi salongen var stengt.

Det ble MANGE turer…..

Jeg blogget mye om produkter. Slik som hårkuren på bildet under. Den er faktisk sykt bra og tar rotta på gulskjær i blondt hår uten om å gi lilla eller blått skjær i håret. Du kjøper den HER.

Og det ble enda mer blogging om produkter… Settet under er dritbra for å få mer glød i huden og lysne arr og andre pigmenteringer. Øyekremen som følger med er helt syk mot mørke ringer under øynene. Kjøpes HER.

Så hva var egentlig mars i fjor? Turer og hjemmetid. Det kan se ut som vi får en liten reprise nå.

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

AKTIVE RABATTKODER!

Reklame | Diverse

Hei!

Jeg tenkte dere skulle få en liten oversikt av meg, for flere har etterspurt en oversikt. Av meg får dere akkurat nå rabatt på hudpleie, treningsklær og negler!

TRENINGSTØY FRA FAMME:

“auroragude-20” for 20% rabatt!

Jeg har mye treningsklær fra Famme. Et av de nyeste tilskuddene er settet jeg har på under. Du kan finne toppen HER og tightsen HER. Settet kommer i flere farger, jeg har det også i blått. Det er sykt komfortabelt, derfor ville jeg ha i enda en farge. Jeg bruker str S i tights og XS i topp.

TRENINGSTØY FRA WE ARE FIT:

“25auroragude” for 25% rabatt!

Om du liker klærne hos We are fit kan jeg friste med rabatt der også. Jeg har nettopp hatt et samarbeid der, og fikk tilsendt to kule sett. Settet i grønt under er en av mine favoritter, men jeg har det også i sort. Disse er noe mindre i størrelsen, så de anbefaler å gå opp i størrelse. Jeg har S i topp og M i tightsen. jeg kunne allikevel hatt S i tightsen også, da den er noe løs i midjen. Du finner toppen HER og tightsen HER.

NEGLER:

“Aurora Gude” når du legger inn booking hos Made By JonidaKonnerud gir 25% rabatt. Jeg har ikke noe nytt bilde av neglene akkurat nå, for jeg har time i morgen for påfyll. I alle fall er jeg veldig fornøyd, og hun tilbyr veldig mange forskjellige farger og kombinasjoner, så det er din egen kreativitet som setter grensene. Hun brykte nylig en slags mix av gele og akryl, og de sitter som støpt.

PROFESJONELL HUDPLEIE:

“aurora20” gir 20% avslag hos Cosmedbeautyshop.no

Jeg lyver ikke et gram når jeg sier at dette er de beste produktene jeg noen gang har prøvd. Etter jeg begynte med disse har kviseutbruddene mine vært 100% fraværende, og jeg kan endelig fokusere på arr etter kviser istedenfor kviser i seg selv. Dette bruker jeg: Nattkrem HER, Nattserum HER, dagserum HER, dagkrem HER, øyekrem HER. I tillegg bruker jeg en CC krem når jeg vil ha solfaktor og lite sminke HER. Jeg lover at du kommer til å elske disse produktene, jeg kommer garantert til å kjøpe produkter derfra selv om jeg ikke lenger skulle ha et samarbeid.

Kos dere masse med rabattene! Spør meg om dere lurer på noe ♥

 

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

SUNNERE OPPSKRIFT: NÅR KUN PIZZA ER AKTUELT!

Du vet når du tenker du skal være sunn, men så er pizza mer fristende?

Alle har vært der, og det er jo en skam at den maten vi ofte vil kose oss med kan være både usunn og kanskje ikke bidra så godt etter en treningsøkt. Om man er målrettet vil man jo ha resultater av treningen, og da er det greit å finne en balanse i matveien. Vi skal jo kose oss, og med dagens oppskrift skal du få kose deg MASSE! Dette er den retten jeg lager på dager hvor jeg har dårlig tid eller ikke orker stå på kjøkkenet, men allikvel skal spise noe sunnere.

Jeg vil nemlig introdusere dere for pizza på libabrød! Libabrød kjøper jeg på Coop, men de har det nok andre steder og. Jeg finner dem der man finner hamburgerbrød og slike ting. Jeg kjøper den grove versjonen, og det beste er at libabrød også er billig! Brødet gir grunnlag for en tynn pizzabunn perfekt til å lage den type pizza du vil. Det er selvsagt opp til deg hvor sunn du vil være, det avhenger jo av mengde ost og type fyll. Jeg bruker alltid lett ost og ofte kylling i maten min, og i denne oppskriften skal du få min favoritt.

Du trenger:

  • Libabrød
  • Stekt og spiseklar kylling
  • Peppes pizzasaus
  • Revet lett ost
  • Lett mozarella
  • Peppes pepperoni
  • Oregano

Her trenger du jo egentlig ikke så mye fremgangsmåte. Smør saus på libababrødet, fordel ost og deretter kylling og pepperoni. Avslutt med oregano. Deretter har du ovnen på 200 grader varmluft og steker i 6-10 minutter.

Denne retten er faktisk noe jeg spiser hver uke, for pizza frister ofte. Du kan som tidligere nevnt ha annet fyll, men jeg tar alltid kylling for å få i meg noe protein. I tillegg kan man spise den med en salat ved siden av for å få i seg litt vitaminer og slikt. Ellers er dette et førsteklasses alternativ til en sunnere variant av pizza, og den smaker himmelsk. Takk meg senere.

Jeg kan ikke bli ferdig med å si det…. Dette MÅ du prøve. 

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

Den psykiske kostnaden ved det som skjer nå

Jeg MÅ si noe nå, for dette har jeg tenkt mer og mer på, og jeg sitter inne med mye frustrasjon.

Det høres sikkert sytete ut for de som ikke er klar over den psykiske gevinsten ved trening, for de har ikke følt det på kropp og hode selv. Jeg er blitt en av de som er avhengig av trening. Ved å trene jevnlig har jeg faktisk cirka 75% mer kontroll over psyken min, og en time på treningssenteret kan snu en dårlig dag til å bli en bra dag. Dette har å gjøre med med mestringsfølelse, endorfiner, fysisk helse og selvfølelse å gjøre. Jeg husker faktisk at en psykolog en gang sa ordrett til meg at trening er det beste man selv kan gjøre for psykisk helse, og jeg tror vedkommende har helt rett. Trening kan motvirke stress, depersjon og angst (les mer HER).

Jeg er ingen politiker eller samfunnsorientert person når det kommer til stykket, men jeg begynner å lure på hvor forsvarlig det er å hele tiden stenge ned tjenester i samfunnet som er avgjørende for psykisk og fysisk helse. For n´te gang har de stengt ned treningssentrene i området jeg bor, til tross for at smitten ikke ser ut til å komme fra treningssentrene, men ifra andre kilder. Jeg forstår at ved smitte på et treningssenter (akkurat som med andre steder), vil det kunne smitte mange, men smitten vil jo spre seg der den er, uavhengig av om det er en arbeidsplass, skole eller et legekontor. På treningssentrene bruker man sprit hele tiden ved å desinfisere hender og ustyr før og etter bruk, og man trener selvsagt ikke om man ikke er i form.

Det man gjør ved å stenge treningssentrene er å nedprioritere den psykiske og fysiske helsen til mange. Alle bør vite at å gå en tur eller være litt ute ikke kompenserer for den type trening man kan gjøre på et senter. Vi er også forskjellige. For meg som både jobber og studerer hjemme er treningssenteret et fristed fra hjemme, for hjemme er der jeg skal være produktiv, ikke der jeg bare slapper av. Når da treningssentrene også stenger står jeg i fare for å bli ganske isolert da treningen er en stod del av hverdagen. “Du kan jo trene hjemme”, er det sikkert mange som tenker. De har helt rett, det er fysisk mulig. Det er allikevel ikke likt for meg å trene hjemme som på et senter. Jeg har ikke samme fasiliteter, jeg ser ingen andre mennesker, og jeg får ikke kommet ut av hjemme-boblen som jeg faktisk trenger pauser fra i disse koronatider. Alle vet at man ikke har godt av å sitte for mye hjemme.

Jeg vet at jeg ikke er alene om å mene at treningssentrene ikke bør stenges. Det er mange flere enn meg der ute som bruker treningssenter som terapi og for å opprettholde en balanse i hode og kropp. Den eneste måten man får tilgang på treningssentrene i nærheten av meg er ved å få en erklæring fra helsepersonell. Dette kan være i forbindelse med psykolog, fysioterapi, rehabilitering eller andre særskilte grunner for å ha ekstra behov for trening – så dette er jo bra.. Elefanten i rommet er alle de personene som ikke har dialog eller tør å ta kontakt for en sånn forespørsel. Vi vet godt at ikke alle som sliter psykisk har tatt steget å gå til psykolog. Altså kan veien å gå bli lang for mange, og isteden blir de sittende inne og bare må tåle det.

Jeg blir rett og slett litt forbannet av dette. En undersøkelse gjort i fjor viste at det ikke er økt smitte i forbindelse med treningssenter, du kan lese om det her. Jeg blir bare så frustrert av at korona-situasjonen begynner å bli ordentlig på kostnad av helsen vår. Hvor går egentlig grensen? Skal vi bare svelge alt, eller kan vi få lov til å si noe noe nå? Da regjeringen skulle stenge VINMONOPOLET (av alle ting….), så vi at folket klarte å stoppe det, til tross for at alkohol er en ting som faktisk er helseskadelig. Så vin skulle vi ha, men vi kan ikke trene på senter? Tåpelig.

Dette er absolutt tiden for å tenke på andre enn seg selv, men å gjøre tiltak som er såpass avgjørende for folks psykiske og fysiske helse synes jeg er å putte plaster på et kjøttsår.

Enig?

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

Q&A – Pupper, parfyme, er jeg smart?

Reklame | Affiliates

DA ER DET FREDAG! 

HVORFOR PUSSER DERE IKKE ORDENTLIG OPP?

Tenker du på totalrenovering? Isåfall ser jeg ikke behovet for det. Hittil har vi byttet gulv, malt mye, satt opp nye lister og gjort enkle midlertidige oppussinger der det kreves større arbeid. Etter hvert skal vi ha nytt kjøkken og bad, men alt til sin tid. Det er flere valg å ta, da dette er en leilighet med flere muligheter. For eksempel må det vurderes om vi skal utvide badet (vi har separat toalett- og vaskerom), eller om vi skal ha romløsningen slik den er i dag. I tillegg vurderer jeg å slå ned noen vegger for å få større gang. Kjøkkenet er det som haster minst akkurat nå.

SKAL BEGYNNE Å SPILLE FOTBALL MED DE SOM ER ETT/TO ÅR ELDRE ENN MEG. HAR DU NOEN TIPS FOR HVORDAN JEG IKKE SKAL GRUE MEG?

Helt ærlig tror jeg du BARE skal glede deg. Du kommer til å bli enda flinkere, få nye venner og lære masse! I tillegg kommer du til å få masse mestringsfølelse ettersom du blir bedre, selv om det kanskje er skummelt å trene med de som er eldre. Bare tenk at dette er noe du liker å gjøre, og du kommer til å lære masse!

ER DU MYE I STALLEN NÅ SOM COVID HERJER, ELLER MÅ DU HOLDE DEG UNNA?

Heldigvis ligger stallen i samme kommune bare 5 minutter unna, så det har ikke vært aktuelt å holde seg unna. Det er heller ikke mange ulike personer som kommer og går der. Jeg rir to ganger i uken slik det er nå.

NÅR MISTET DU DOMMEN?

Det var da jeg var 16 år. Men om jeg kunne gått tilbake i tid ville jeg sikkert ventet lengre, for jeg føler at mye handlet om hva alle andre gjorde, og at det var noe man skulle ha gjort på den tiden. Nå er jeg helt imot å ha masse tilfeldig sex.

HAR DU HATT SPISEFORSTYRRELSER ELLER PROBLEMER MED SELVSKADING?

Jeg kan vel svare ja på dette… Da jeg var ung hadde jeg en periode der jeg virkelig ikke følte meg bra eller tynn nok. Det startet med at jeg sluttet å spise frokost. Etter hvert begynte jeg å gå flere dager uten å spise. På den tiden var jeg veldig aktiv og red hest hver dag. Jeg skjønner ikke at jeg ikke svimte av… Det var virkelig ikke sunt. Dette er selvsagt noe jeg bærer preg av den dag i dag, og derfor er trening og kosthold måten jeg har et sunt forhold til mat på for å ikke få for mange dårlige tanker.

HVA ER DIN FAVORITTPARFYME?

Min GO TO parfyme er denne, jeg har nevnt den mye før. Den lukter veldig eget med en rund og fyldig duft. Den er aromatisk, og lukter derfor litt ulikt på hver og en av de som bruker den, noe som gjør den veldig unik.

HVORDAN KOMME I GANG MED TRENING?

Du bør starte med å ha treningsklær du er komfortabel i! Deretter (om åpent) kan du få prøvetime på ulike treningssentre i nærheten for å se hvor du kunne trivdes. Deretter synes jeg alle som ikke er erfarne skal ta en personlig PT-time der du får et program dere går gjennom der du lærer ulike øvelser for å se til at du får et fornuftig program der du gjør øvelsene riktig. Alt for mange går på trening og bare gjør noe tilfeldig de ser foran seg. Man blir mer selvsikker av å vite hva man skal når man kommer.

HVILKEN APPLE WATCH FIKK DU AV HAAKON?

Jeg tror det er den som heter SE. I alle fall har den roségull i armatur og rosa gummibånd. Jeg er superfornøyd! Den har blant annet selvutløser til kamera, tracker trening, ringer når telefonen ringer, og meldinger dukker opp på skjermen. Dette er den tingen du må ha som du bare ikke vet du trenger enda.

KOMMER DU PÅ TV IGJEN SNART?

Ja! Jeg gleder meg til å fortelle dere akkurat hva det er. Jeg tror ikke det er så lenge til nå, men jeg har enda ikke fått info om premiere.

HVA SYNES DU OM AT ISABELLE ERIKSEN HAR GITT UT BOK OM FENGSELSOPPHOLDET?

Sist jeg snakket med Isabelle var hun superhyggelig, snill, morsom og omgjengelig. Jeg forholder meg til det jeg møter, og dømmer henne deretter. At hun har skrevet bok om fengselet er en fin tvist på alle de andre selvbiografiene som er ute om dagen. Jeg tror den kan gi en dypere innsikt i et tabubelagt tema.

HVA GLEDER DU DEG MEST TIL NÅ?

Akkurat nå gleder jeg meg til neste fredag, for da slippes det nye albumet til Lana Del Rey. Jeg virkelig elsker musikken hennes og kan lytte til den flere timer hver dag. I tillegg gleder jeg meg til at jeg kanskje får en veldig god nyhet neste uke som jeg er veldig spent på. Enda en ting jeg gleder meg til er å bli kvitt studiene til våren.

HVORDAN ER DU I ET FORHOLD?

Slik jeg oppfatter det er jeg en ganske rett frem og ærlig person, og sier det jeg mener både positivt og negativt. Jeg kan derfor være litt i overkant følsom rundt PMS, men jeg er aldri slik at jeg hyler og skriker eller smeller med ting. Derimot kan jeg bli krass og urettferdig. Allikevel er jeg også en pådriver til å få ting gjort, at Haakon skal klare det han ønsker, og at vi skal jobbe målrettet hele veien med forholdet og alt vi foretar oss.

ANSER DU DEG SELV SOM SMART?

Ja, det vil jeg si. Men det er mange måter å være smart på. Jeg er skolesmart og får gode karakterer på studiene, og trenger ikke øve masse til eksamen og så videre. Uten om dette er jeg veldig sterk sosialt sett og leser godt menneskene rundt meg. I tillegg ser jeg det som en styrke å ha selvtilliten til å være annerledes enn andre, og tørre å bygge videre på å skille meg ut. Jeg kan også bevisst si ting jeg vet får andre til å reagere – bare fordi jeg synes det er gøy å se reaksjonen. Altså har jeg mye selvinnsikt og vet hva jeg sier og gjør.

BRYR DU DEG OM MILJØET?

Både og. Jeg er nok ikke en av de flinkeste, men jeg tar bevisste valg i hverdagen. For eksempel kjøper jeg nedbrytbare bæsjeposer, sorterer søppel, kjører ikke bil unødvendig, kjøper økologiske produkter o.l. Vi har også én elbil. Jeg er dog ikke like opptatt av miljø som for eksempel dyr.

NÅR OPERERTE DU PUPPENE, OG ANGRER DU?

Dette gjorde jeg i 2014. Jeg angrer ikke, men jeg hadde sikkert ikke sett det som nødvendig om jeg skulle gått tilbake i tid. Jeg synes generelt man skal spare seg for operasjoner som ikke er nødvendige. Nå er jeg så vandt til at de er der, og derfor tenker jeg ikke så mye over at de er der, uten om at jeg av og til synes det kan bli mye pupper i enkelte klær.

HVOR KJØPER DU PROTEINPANNEKAKER?

Det kjøper jeg HER. Chocolate chip er desidert min favoritt. De smaker veldig godt med syltetøy, bær, banan og vaniljekesam. Egentlig alt som er litt søtt og godt. Jeg synes også de metter veldig godt og gir energi til resten av dagen.

KUNNE DU BLITT MED PÅ EX ON THE BEACH?

Aldri i livet… For det første har jeg kjæreste, men for det andre har jeg null ønske om å møte eksene mine. I tillegg føler jeg det ikke er noe annet poeng enn sex og alkohol. Hadde det vært en konkurranse og mindre forventning til å ligge med folk (slik som PH), kunne jeg vurdert det.

HAR DU NOEN SKJULT SYKDOM?

Ikke som jeg vet om… Jeg er hos lege cirka hvert år og tar blodprøver, og da er det som regel en eller annen vitamin jeg må ha mer av. Ellers er jeg veldig heldig som har og har hatt kjempegod helse over lang tid. Jeg tror jeg hadde taklet dårlig å bli alvorlig syk, få diabetes eller lignende. Jeg er ganske imponert over de menneskene som står i dette og lever lykkelige.

HVA KUNNE DU ALDRI JOBBET SOM?

Veldig mye… Men jeg kunne aldri jobbet med fisk, typ oppdretter, slakter eller begravelsesagent. Jeg har et sårt forhold når det gjelder død, og klarer ikke helt stå i det. Jeg må jobbe med noe som er kreativt og med mulighet for å utvikle meg.

  • husk kode “auroragude-20” for 20% avslag hos Famme.no ♥

 

Det var alt! God helg!

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

5 BUD FOR Å TAKLE MORGENGRETNE MENNESKER

Reklame | Linker til sminke

Er det én ting jeg er, så er det morgengretten!

Jeg kan ikke fordra å stå opp, og det er faktisk en kamp jeg tar hver eneste dag å i det hele tatt stå opp. Heldigvis har jeg den jobben og type studier som tillater meg å sove 8 timer hver natt, og jeg tror jeg ville vært et annet menneske om ikke disse timene gikk inn. I denne forbindelse vil jeg lage en liten liste for hvordan du skal komme overens med de som er som meg, eller du kan mykt samtykke i budene under, og kanskje sende dem til noen som hadde hatt godt av å lese det.

BUD 1:

HOLD KJEFT! Det verste jeg vet er om noen begynner å snakke og konversere i det jeg nettopp har våknet. Jeg er ikke interessert i å snakke før jeg i det hele tatt er i stand til å tenke klart. Jeg trenger stillhet og ro rundt meg frem til jeg selv tar initiativ til å snakke.

Leppestift // Øyebrynssminke // Contourkit // Concealer // Eyeliner

BUD 2:

Om du ønsker velvilje og takknemlighet bør du bidra på alle områder du kan med det praktiske. Gå tur med hunden så jeg slipper, gå med søppel, sett på kaffe og vask etter deg på badet om du har griset med masse hår i vasken… Sørg for at det ikke finnes momenter av noe som kan skape irritasjon eller konlikt. Da er lunten kort, og du kommer til å få høre det om du ikke har ryddet etter deg.

Leppestift // Øyebrynssminke // Contourkit // Concealer // Eyeliner

BUD 3:

ALDRI vekk den morgengretne på en irriterende måte. For eksempel kan bråk fra tv, romstering eller dører føre til et raserianfall. For all del ikke skru på lyset eller opphold deg på soverommet med mindre du skal stryke den som vekkes rolig over kinnet og si du har satt på kaffe. Hold avstand! Om du trenger klær til jobb som er på soverommet bør disse gjøres klare i et annet rom dagen før.

Leppestift // Øyebrynssminke // Contourkit // Concealer // Eyeliner

BUD 4:

Vær tålmodig. Vi som er morgengretne kan ikke noe for det, det er som en sykdom du ikke kan forstå. En skjult og misforstått sykdom som krever varsomhet og hensyn. Det beste du kan gjøre er å ikke være til irritasjon eller sjenanse.

BUD 5:

KOM DEG UT! Du gjør lurt i å bare komme deg avgårde før personen står opp av sengen. Husk å sette på kaffe før du drar og rydd etter deg selv. Slik får den morgengretne en best mulig start på dagen, og du slipper å havne i konflikt eller bli kjeftet på.

 

Så for all del…. Husk disse tingene neste gang du er med en morgengretten person!

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

 

Tre styrkeøvelser jeg elsker!

Reklame | We Are Fit

Jeg lovte å begynne å skrive mer om trening og kosthold, så here we go! Først vil jeg glede dere med at dere får 25% rabatt hos We are fit med koden “25auroragude”. Jeg fikk nettopp to sett derfra som satt virkelig som et skudd.

Slik det er nå trener jeg alltid hele kroppen når jeg er på trening, altså mage, rumpe, ben, armer, bryst og mage. Jeg trives godt med å gi alt jeg har 3-4 ganger i uken enn 7. Som regel trener jeg tirsdag, torsdag og en dag til. Denne uken er planen tirsdag, torsdag og lørdag. Ellers ridning mandag og onsdag. Jeg tenkte også prøve å komme meg mer ut nå som været tillater det.

Jeg tenkte introdusere dere til tre ulike øvelser jeg gjør hver gang jeg trener, som jeg mener er veldig effektive og enkle å utføre for alle. Dette er øvelser man kan tilpasse etter den formen man er i, og man kan øke ettersom man blir sterkere. Jeg er en person som er lat av natur, og er derfor opptatt av følelsen av mestringsevne, slik at jeg føler jeg kan tilpasse etter energimengde og humør.

  1. SIDEPLANKE

Dette er min nummer 1 øvelse for å stramme inn midjen. Dette er en øvelse jeg tror har effekt uansett om du ikke har synlige magemuskler. Den er tung, men veldig enkel å utføre. Den utføres på samme måte som vanlig planke, bare på siden og med den ene hånden på hoften. Om det er tungt kan du holde rundt håndleddet du støtter deg på. Du kan lese nærmere om utførelse HER. Jeg startet med å gjøre øvelsen i 30 sekunder først på hver side 2 ganger. I dag gjøre jeg det 1,5 minutt på hver side 2-3 ganger.

2. GOBLET SQUAT

Denne øvelsen er genial for å trene rumpe og lår. Denne er veldig lett å lære, og igjen kan du bruke vekt basert på hva du klarer. Jeg startet med 7 kilo med 10 repetisjoner og 3 sett. Her øker man rett og slett ettersom man blir sterkere. Per i dag har jeg 20-25 kilo med 12 repetisjoner og 4 sett. Den gjøres annenhver gang med neste øvelse jeg skal skrive om. Du kan lese mer om hvordan du utfører øvelsen her.

3. NEDTREKK MED BREDT GREP

Denne maskinen finner du på treningssenteret. Denne øvelsen trener primært rygg og sekundært forsiden av overarmen din. Den er veldig lett å utføre, og igjen kan du tilpasse vekten. Du kan lese om hvordan du gjør øvelsen her. Denne øvelsen er faktisk en jeg ikke har klart å bli mye sterkere på (trolig pga puppene), men jeg startet på 15 kilo, 10 repetisjoner og 3 sett. Nå tar jeg cirka 25 kilo, 10 repetisjoner og 4 sett. Den kombineres annenhver gang med Goblet Squat.

 

Håper dere tar i bruk disse geniale øvelsene! Sideplanke kan jo gjøres overalt, for du bruker bare din egen vekt! 

 

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude