LEVEREGLENE DU BØR LÆRE DEG

Det er mye bra vi har å lære fra de øvre regler i samfunnet. For eksempel kan vi lære mye av eventyr, de ti bud og ikke minst kardemommeloven. Men er det ikke rart hvordan vi mennesker prøver å lære barna å være snille, men så er de voksne de største mobberne?

Vi ser det over alt… Det er bare å trykke seg inn på Facebook og lese kommentarfeltene for å avdekke hva slags stygge ting folk lirer fra seg. De kommenterer andres liv, utseende og personlighet basert på svada. Jeg har også selv måttet stå rakrygget i enkelte stormer, til tross for at det er mennesker jeg aldri har møtt som har sine sterke holdninger. Men i følge noen, så er det jo en del av prisen å få slengt dritt etter seg fordi man er offentlig. Meninger skal man få ha, men å spre usannheter, si nedsettende eller sårende ting, hat og lignende: Det kan man faktisk holde seg for god for.

For hva skjedde da vi var barn og var stygge mot andre? I alle fall jeg opplevde konsekvenser. Om jeg valgte å være stygg mot noen ble jeg lært at det var galt. I tillegg var jeg behandlet med godhet, tilgivelse og endeløs kjærlighet. Jeg opplevde faktisk ikke ordentlig stygghet før i ungdomsårene, noe jeg er takknemlig for enda. For hva kunne det gjort med meg om jeg opplevde ordentlig hat og ondskap som barn? Ville jeg vært en annen person? Noen klarer å lære at slik skal jeg IKKE selv være, imens de som ikke har fått riktig kjærlighet heller ikke vet hvordan de skal gi den ut til andre.

Jeg har med dette innlegget lyst til å minne deg som leser på hva slags godhet og kjærlighet vi er i stand til å spre rundt oss. Forestill deg en person du er sint på. Se h*m foran deg i samme rom. Erkjenn følelsene du får, kanskje et tydelig stress i kroppen? Se så for deg alt det fantastiske du selv føler på av gode følelser og kjærlighet, og forestill deg at denne personen får lov til å kjenne på det samme. Hva tenker du så? I alle fall vekker dette en omsorg i meg. Vi er ikke ansvarlige for det vonde andre volder, men vi er ansvarlige for hva vi selv sender ut.

Så tenk litt over disse levereglene:

♥ Ikke bruk tid på å ytre stygge ting til andre

♥ Jobb alltid med å forstå hvordan du selv virker inn på din neste

♥ Vær åpen for mennesker du ikke kjenner

♥ Se alltid etter muligheten til å glede andre

♥ Jobb i rytme med kjærlighet og ikke hat

♥ Gå sakte ut av giftige relasjoner, ikke gi samme hat tilbake

♥ Se etter løsninger og ikke problemer

♥ Prøv alltid å forstå

Håper dere får en nydelig torsdag videre!

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

UKENS SUNNE MATPLAN

Reklame | Affiliates

Da var endelig mandagen her. I går la jeg et fint utkast for en plan denne uken, både når det gjelder mat, jobb, studier og andre ting som må bli gjort. Det var egentlig superdigg, for da jeg stod opp visste jeg allerede hva jeg skulle gjøre. Det er faktisk den beste mandagen på lenge!

En annen ting jeg har planlagt for denne uken er så skjerpe meg på kosthold, for det har glidd ut igjen litt. Med dårlig kosthold får jeg mindre overskudd, og jeg føler meg derav ikke så bra heller. Det er blitt for lite frukt og grønt, og mye “rask” mat på grunn av latskap. Når jeg trener mye trenger jeg også bra påfyll, så nå skal det bli andre boller.

Over her ser dere hva jeg gjør for å planlegge uken. Jeg skriver et utkast til frokost, lunsj, middag, mellommåltider og trening, slik at jeg har en plan. Ut fra hva slags trening jeg gjør varierer jeg også maten. De dagene jeg rir hest spiser jeg helt vanlig, og dagene jeg trener tung styrke spiser jeg litt mer. Når denne planen er laget kan jeg skrive en handleliste til butikken, og dermed handle for hele uken! Obs: Om dere lurer på hvorfor det står noe om kalorier, er det bare for å ha en cirka oversikt for å ikke spise for lite eller alt for mye. Jeg har en tendens til å enten glemme å spise nok, eller så blir det alt for mye. Når jeg lager en sånn struktur har jeg oversikt over hva jeg driver med.

Så nå har jeg vært på butikken og handlet det jeg trenger. Noe har man jo alltids fra før. Jeg skal spise en del egg og havregryn til frokost, men det hadde jeg allerede stående

Noen middagsretter denne uken:

♥ Pizza på Libababrød

♥ Hjemmelaget kyllingburger med kalkunbacon og grillet hjertesalat

♥ Salat med entrecoté, aioli og parmesan.

♥ Pastasalat med strimlet svinekjøtt

♥ Mager grillpølse i lompe (haha)

♥ Gulrotpasta med kylling

Noen lunsjretter:

♥ Speltlompetoast med roastbeef

♥ Kyllingsalat

♥ Wraps med kylling og salat

♥ Havregrøt med bær og banan

♥ Grillet gulrot

Jeg elsker å planlegge måltider, for det gjør at det er mye enklere å planlegge sunnere valg. Jeg er jo også veldig kresen, så noen av dere tenker vel at jeg spiser mye av det samme, og det stemmer nok. Jeg liker jo ikke fisk, og unngår svinekjøtt veldig mye. Allikevel har jeg et kosthold jeg trives med og som jeg føler gir meg det jeg trenger. Ved siden av tar jeg tilskudd av kollagen (her), trimlet med koffein (her), og B12.

 

Håper dere fant litt idéer til måltider denne uken!

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

Dette forandret alt…

God søndag, fininger!

I dag har Haakon og jeg begynt å male kjøkkenet, for veggene der trengte en oppgradering. Vi fikk malt cirka halve, men resten av veggene må sparkles litt, så jeg får se om resten blir ferdig til uken etter litt sparkeljobb. Kjøkkenet fikk et ansiktsløft, og det blir gøy å vise dere før og etter

MEN… Jeg skal fortelle dere om noe helt annet. Jeg vet ikke om dere liker denne typen mer personlige innlegg, men jeg får prøve å dele litt av ting jeg synes er veldig spennende og interessant, og jeg håper dere synes det samme. Jeg skal nemlig fortelle om hvordan jeg gikk fra å føle jeg skulle gå på veggen for bare noen uker siden, til å elske alt rundt meg og endelig kjenne på skikkelig lykke igjen.

Det hele startet i 2020. Pandemien gjorde at jeg ble litt forvirret og usikker på hvor jeg står, og plutselig kjentes fremtiden skremmende ut, og jeg fikk mer og mer panikk for hvordan livet egentlig kommer til å se ut. Blir jeg lykkelig? Hva vil jeg egentlig drive med om noen år? Kommer jeg til å fortsette å følge drømmene mine, eller er jeg for feig? Vil jeg egentlig ha levd livet jeg ville? Dette tror jeg er spørsmål som ofte dukker opp i min alder fordi man nærmer seg 30, og det er så mange rare forventninger om hvem man skal være og hva man skal drive med. Mange får jo barn, gifter seg, rykker opp på karrierestigen, og det er liksom en slags fasit på hva “alle” gjør. Men her sitter jeg da… Føler meg som 25 i hodet, og kunne mer enn gjerne vært 20 igjen, bare fordi jeg er så ekstremt glad i å være ung, naiv, bo i en rosa boble, og jeg er ærlig talt ikke glad for å bli eldre hele tiden, haha.

Det som skulle forandre alt var timen jeg hadde med en klarsynt. Vi snakket om tidligere og nåværende liv, og mitt oppdrag. På slutten av timen forsøkte hun også å hjelpe meg med å åpne “det tredje øyet”, for å styrke intuisjon og kontakt med sjelen på et høyere plan. Hun ga meg også råd til nettsider og ulike steder jeg kan søke opp mer om de temaene jeg synes er interessant, derav loven om tiltrekning.

Etter denne timen følte jeg meg så bra. Plutselig hadde jeg fått en ny gnist. Det tok ikke lange tiden før jeg begynte å meditere igjen, fokusere på det jeg er takknemlig for, se mer på å leve i øyeblikket, og ha troen på at jeg er på riktig vei i livet. På magisk vis har hele hodet mitt begynt å tenke annerledes, og jeg har nesten hver dag kjent på skikkelig glede. Plutselig har jeg begynt å trene igjen, ri på hest, fått nye idéer for fremtiden, og i tillegg er det en ting jeg har skikkelig lyst til som er nær å bli virkelig og faktisk skje.

Hver dag tenker jeg bevisst på de tingene jeg er takknemlig for, og for hver gode ting som kommer takker jeg universet for at jeg er så heldig som får disse gledene i livet. Jeg elsker alle menneskene og dyrene jeg får være nær, og jeg føler meg som en bauta av kjærlighet. Det som er rart er at jeg faktisk tror at dette kan handle om at jeg har fått åpnet deler av mitt tredje øye, og at jeg klarer å se ting tydeligere enn tidligere. Det er som om jeg har fått en ny kraft i meg, og jeg er selvsikker igjen på hvor jeg er og hva jeg driver med.

Vi er liksom bare mennesker, og livet kan føles så vanskelig i blant. Men det finnes så fantastiske oppturer å gå om vi får kontakt med oss selv igjen. Uansett hvor hardt ting kan være, så synes jeg alle skal vite at det finnes lys i tunnelen. Styrken bor i oss, men det kan føles som den aldri vil komme tilbake… Livet har lært meg at det vil alltid komme nedturer, noen tøffere enn andre, men veien oppover igjen finnes virkelig.

Jeg vil at de som har det vanskelig skal få vite dette og tro på at ting kan bli bedre. Plutselig møter vi en person eller en hendelse som kan snu alt på hodet, eller så lærer vi av det som skjer og får styrke og aksept til å kjempe videre i stormen vi står i. Vi er aldri alene, og det finnes så mye fantastisk å føle på og oppleve i denne forunderlige verden vi er så heldige å få bo i. Størst av alt er kjærlighet og takknemlighet, og det er vår billett i livet til å få tilbake vår styrke og få være lykkelige.

Jeg håper virkelig at om du kjenner at ting er skikkelig tungt, ikke nøl med å strekke deg ut og søke etter hjelp hos enten de du stoler på eller er glad i, eventuelt en profesjonell. Skriv gjerne til meg også, og så skal jeg svare deg så godt jeg bare kan ♥ Livet er faktisk for kort til å bære en så tung sekk at du ikke kan se skogen for bare trær. Stå på, for dette klarer du.

“Tårer er ikke tegn på svakhet, men på styrke. De formulerer seg bedre enn ti tusen tunger.”
– Washington Irving

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

 

EN STOR FORANDRING PÅ HÅRET!

Reklame | Hendrix Hair Skillebekk

Her er meg i dag! Jeg var sååå giret på å rydde opp i reiret i hodet, for nå var det skikkelig ille. Extensionsene stakk ut, håret var veldig slitt på toppen, og etterveksten var lang som et vondt år.

Jeg har hatt helt lys blondt hår ganske lenge nå. En liten periode har det vært litt baylage og sånt, men nå ville jeg gjøre noe annet. Jeg synes at baylage fort har føltes som bare en superlang ettervekst, og små striper blir nesten litt kjedelig igjen. Jeg fikk mange gode innspill i sosiale medier med forslag.

Etter litt innspill fra frisøren min hos Hendrix Hair Skillebekk, Knut Eirik, kom vi frem til å prøve å la håret få spare seg fra bleking, og heller gjøre noe helt annet. Han kom derfor med idéen om minicolor og to ulike farger på extensions for å blende inn og skape liv. Han lot også noe av håret forbli helt lyst, bittsmå partier for å skape spill.

Og VOILÂ! Et helt nytt og friskt hår med mye mer farger og toner:

 

Sååååå…. Hva synes dere? Jeg er superfornøyd. Det er rart å ikke ha helt lyst hår lenger, men denne forandringen var virkelig noe eget!

 

Bak fasaden – ting jeg er flau over!!!

Reklame | Affiliates

Jeg vet ikke hvorfor, men det er alltid “enten eller”. Enten har jeg full kontroll på typ truseskuffen, neglene mine, kjøkkenet og klesvasken… ELLERS såå er det slik som nå. Alt er et virrvarr og kaos, både på meg selv og her hjemme. Håret ser ut som et helvete, jeg har nesten ikke negler igjen på hendene, sengen er ikke redd opp, jeg har ti småkviser i ansiktet på grunn av mensen, og jeg kunne desperat trengt litt hjelp, haha. Hva skjer?

Er du også sånn? At av og til bare mister du kontroll på alt? Jeg stortrives når alt er rent og ryddig, hår og negler er on fleek, og ting er pent. Men denne uken har arbeidslyst og viljestyrke uteblitt – jeg har prioritert å følge opp mennesker jeg er glad i, fysisk aktivitet og sinnsro. Jeg har frisørtime i morgen, og negltime til tirsdag. Men dette hjemmet… Skal jeg virkelig la det bare se sånn ut? Noe må jo gjøres, men jeg tror jeg er nødt til å spørre Haakon pent om å fikse opp her sammen med meg, for det blir for mye alene.

VELKOMMEN INN I MITT KAOS!!

Velkommen inn. Her er meg i dag. Legg merke til at jeg har to ulike sokker på fordi jeg ikke finner de som matcher… 

På spisebordet står en død bukett roser som har begynt å felle bladene sine, og jeg har ikke orket å gjøre noe med situasjonen.

Hver gang jeg setter på helt nye negler er jeg uforsiktig, og derfor faller alle av. Det var også litt dumt å ha så lange negler når jeg rir, for de blir vridd alle veier.

OG SKAPET!? Vi har typ 7 ulike potegull poser somer åpnet og ikke spist opp. WHY? Noen av dem er smaker Haakon har kjøpt som jeg ikke liker, og da blir de liggende slik. Nederst finner dere en del av min helsekost. Blant annet Vitamin B12 som reduserer slapphet, D-vitamin for å unngå vinterdepresjon, og Trimlet fra Bodylab som skal gi litt koffein og øke forbrenningen.

Vi kan jo ta en titt inn på soverommet? Sengen er IKKE pen nå… Jeg har til og med silketrekk, men allikevel tok jeg meg ikke de to minuttene til å gjøre ting fint; fordi jeg er lat.

Garderoberommet er også et rent helvete. Alt er hulter til bulter og ikke i system. Jeg må få ryddet i hyllene, men også kontorplassen. Til venstre der dere ikke ser står noen store skyvedører som var i gangen vår, men som ikke er visst om skal brukes eller ei. Dette gjør at jeg ikke får utnyttet plassen særlig godt.

Og kjøleskapet? Jeg har ikke handlet mat siden forrige uke, så nå lever jeg tydeligvis på egg, vin, dolmiosaus og soft flora. Jeg blir helt sliten av å se på dette…

Det siste jeg skal vise er dette skapet i vaskerommet. Det er nettopp lagt ut på gis bort på finn, for jeg er så sabla lei av det. Det ta for mye plass, og jeg har ikke lyst til å male resten av rommet før dette er borte – så det hindrer meg i livet, haha.

Men så tenkte jeg på en ting… småbarnsforeldre ler sikkert høyt av meg, for jeg har lært såpass at det jeg står i nå er luksus. Hva er vel dette?

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

UKENS SPØRSMÅL: Kroppspress fra meg, planer fremover, kropp ++

Reklame | Affiliates

TIPS FOR GOD SØVN?

I utgangspunktet sover jeg godt fordi jeg har en veldig fast rytme i hverdagen, men jeg er også aktiv og bruker kroppen, og da sover jeg bedre. En periode jeg slet med søvnvansker og stress fikk jeg dette settet i gave av søsteren min. Det inneholder blant annet en putespray som jeg bruker hver kveld, i tillegg til en olje. Disse skal visstnok være bra for søvnen. Jeg digger dem, og tror slike små ting kan spille inn på oss mennesker.
HVA ER DITT TIPS FOR FØRSTEGANGSKJØPERE AV HUND?

Noen ting jeg selv synes jeg skulle ha visst første gang jeg fikk hund var at man blant annet bør være veldig nøye med å lære det grunnleggende, for eksempel å ta ut hunden hver gang den har sovet eller lekt for å gå på do, og skryte masse når den går på do ute. I tillegg bør du være obs på helsemessige ting slik som tenner. Spesielt hos Chihuahua kommer det fort tannstein, og du kan spare hunden for mye smerte ved å følge opp jevnlig med tannpuss og tannrens.

HVA ELSKER DU MEST HER I LIVET UTENOM HAAKON OG HESTER?

Det er jo hundene! Hehe. Uten om det så er jeg ekstremt glad i menneskene i livet mitt, men også meg selv. Jeg elsker meg selv når jeg har det bra og klarer å være den personen jeg alltid har villet være.

BLIR DU KVALIFISERT SOM LEDER NÅR DU ER FERDIG MED UTDANNELSEN?

På en måte. Man kan jobbe som leder med HR-utdanning, men det er veldig vanlig å starte lavt og klatre med tiden. For eksempel kan man starte med rekruttering, konsulentstillinger og lignende. Jeg har ingen stor ambisjon rundt utdannelsen akkurat nå, men ville helst jobbet tett på mennesker om jeg skulle brukt den.

HVORDAN HAR DU KLART Å FÅ DEN FANTASTISKE FINE KROPPEN?

Så utrolig pent sagt! Det jeg gjør for å komme i form er å trene en god del, og i perioder er jeg veldig bevisst på hva jeg spiser. Jeg er ikke den typen som kan spise loff og godteri hver dag for å holde meg slank, så jeg må jobbe litt hardere for det. Men jeg trives veldig godt når jeg føler meg bra, og gjør det gjennom trening og sunt kosthold.

HVILKEN LOUIS VUITTON VESKE SOM DU HAR ER DYREST?

Det er den som heter “Victoire”. Jeg hadde ønsket meg den sykt lenge da jeg fikk den av Haakon, og jeg elsker den! Men jeg bruker den sparsomt fordi den er mye verdt. Vesken ser dere på bildet under her.

HVIS DU MÅTTE VELGE KUN ETT TYPE GODTERI Å SPISE RESTEN AV ÅRET?

Vanskelig! Jeg er mest glad i snacks, og da ville jeg valgt Tortilla Mix. Om det MÅ være godteri ville jeg valgt krokodiller, for de er sykt gode, om ikke Kinder Bueno.

HVOR LENGE HAR DU PLANER OM Å BO I LIER? TRIVES DU?

Det har jeg ikke bestemt meg for, men jeg håper jeg blir her en stund. Om jeg trives godt nok, kanskje jeg blir her for alltid? Akkurat nå trives jeg egentlig ganske godt. Overraskende fort har dette blitt hjemmet mitt og der jeg føler jeg hører til. Jeg har allerede fått bekjente som er superhyggelige, men det har også vært noen som ikke har ønsket meg særlig velkommen, og det er jo trist.

HÅPER DU SER HVOR STOLT DU KAN VÆRE AV ALT DU HAR OPPNÅDD HITTIL

Ikke spørsmål, men denne gikk rett inn i hjerteroten… Vi kan sikkert alle føle oss elendige og lure på hva vi egentlig driver med, og når noen da sier sånt blir jeg så glad. Jeg har jobbet hardt for å ikke ha et A4-liv, og jeg kommer til å fortsette å jage drømmer.

HVORDAN VAR DET Å VÆRE MED PÅ CHARTERFEBER?

Det er absolutt morsomme opplevelser! Jeg har mange minner å se tilbake til, og jeg har blitt presset på komfortsoner også. Riktignok tror jeg mange tror vi BARE koser oss, men det hender vi har stått opp tidlig eller blitt slitne og litt lei. Det mest slitsomme er om det er mye diskusjon og krangling.

HVOR MYE PENGER HAR DERE BRUKT PÅ OPPUSSING SÅ LANGT?

Dette vet jeg faktisk ikke helt, men vi har ikke brukt sinnsykt mye enda. Det dyreste var gulvene, ellers har det gått noen kroner på nye lamper og elektriske ting. Maling har jeg også kjøpt mye av, så lappene flyr jo. Jeg tror vi kommer til å bruke mye penger på bad når vi vet hva vi skal gjøre der.

HAR DU DREVET MED HEST LENGE?

Ja, helt siden jeg var 6 år. Da holdt jeg på til jeg cirka var 18, deretter ble det litt pause, men jeg tok det opp igjen da jeg var rundt 23 – og så har det vært en del forhester etter det.

RIR DU PÅ PROFESJONELT NIVÅ?

I WISH! Akkurat nå hjelper jeg med å trene noen hester på en hyggelig stall i nærheten, og det er slik det passer meg nå. Jeg blir for dedikert om jeg skulle satset, så det måtte ha kommet når jeg har tid til egen hest. Fordelen nå er at jeg antakelig skal ta litt undervisning etter hvert, og kan i alle fall utvikle meg videre.

EIER DU OG HAAKON LIKE MYE AV LEILIGHETEN?

Nei, men dette har med egenkapitalen å gjøre. Vi får se hva som skjer med tiden.

MENER DU AT DU SELV GIR ANDRE KROPPSPRESS?

Overhodet ikke. Jeg fikk faktisk en klage fra FIM fordi jeg linket til disse pillene. Jeg ble ganske oppgitt, fordi jeg har for det meste voksne lesere, og jeg fronter trening og kosthold på en sunn måte. MANGE sliter med å finne motivasjon, kunnskap og en plan som passer dem, og jeg synes det er ille at FIM tar seg tiden til å prøve å “dømme” meg for å prøve å hjelpe andre med trening og kosthold. Pillene kan virke slankende om man bruker dem på kalorifattig diett, men jeg oppfordrer ikke folk til å slanke seg. Men om man er overvektig og selv ønsker å redusere vekt, synes jeg man skal få lov til det, herregud. Jeg har kun brukt og ytret sunne holdninger til det å komme i form, så jeg synes ikke jeg bidrar til kroppspress.

ER DU FORTSATT VENN MED NOEN FRA CAMP KULINARIS?

Ja, jeg har fortsatt kontakt med både Sofie og Erlend Elias. Corona har gjort at jeg ikke har fått se dem så mye. De bor begge i Oslo, og der er det strengere enn her. Jeg gleder meg til ting åpner litt så vi får sett hverandre!

HVA ER PLANEN FREMOVER?

Planen? Hehe. Jeg lever litt dag for dag. Egentlig ville jeg starte med foredrag, men det får vente til corona roer seg. Ellers har jeg planer rundt litt youtube og lignende. Bloggen vil i alle fall leve så lenge det er lønnsomt, men jeg vil også ha mer trykk i sosiale medier.

HVA ER NESTE TV-PROGRAM VI SER DEG I?

Det er selvsagt hemmelig! MEN… Det kommer noe nå til våren, tror jeg. Jeg er også i dialog rundt noen andre prosjekter, men det er ting som er uvisst enda. Jeg håper det kommer noe snart som dere gledes over og synes er skikkelig gøy!

ER DU SYNSK ELLER KLARSYNT?

Jeg har mine øyeblikk der jeg oppfatter rare ting, men jeg har ingen evne til å umiddelbart koble meg på noen høyere form for visdom eller bevissthet. Målet er å prøve å meditere mer og bruke loven om tiltrekning for å styrke intuisjonen min, så det blir spennende å se om jeg kan åpne meg mer.

HVILKEN AV TIGHTSENE FRA FAMME ANBEFALER DU MEST?

Jeg er veldig glad i Elevate Wave og Shiva av de jeg har brukt mye. De er gode og høye i midjen og sklir lite. MEN i dag trente jeg for første gang i Scrunch, og den satt så sykt fint på! Den former seg flott etter baken, og den var i et stoff som var veldig solid og komfortabelt. Husk å bruke “auroragude-20” for 20% avslag. Ellers digger jeg alle toppene jeg har derfra også, og jeg liker at man får ting som matcher.

Det var alt for i kveld ♥

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

Toalett og vaskerom (gulv) – før og etter

I og med at vi har pusset opp så mye fra før, så ville jeg gjøre en enkel oppussing av toalettrom og vaskerom uten mye styr. Derfor som dere fikk se HER, malte jeg toalettrommet rosa og byttet ut speil og lampe. Resultatet synes jeg ble veldig bra. Allikevel var gulvet fortsatt et mareritt, og jeg vurderte mange ulike løsninger, frem til jeg fant noe helt GENIALT: nemlig selvklebende gulvfliser.

Slik så gulvet ut på toalettrommet og vaskerommet før jeg gjorde noe. Grønn linoleum med flekker fra 1980… :

Tro meg. Jeg hatet dette gulvet så innmari hardt. Det samme gjorde Haakon, og jeg tror de fleste som har vært på besøk er enige. Det lignet på et sykehus eller gamlehjem.

Men nå! Nå ser det helt annerledes ut:

Planen nå er å få malt vaskerommet i samme farge som på toalettet, Silky Pink fra Jotun. Da vil det virke mer helhetlig. Dørhåndtakene skal også byttes ut, og jeg tror vi skal gjøre noe med skapløsningene på sikt. Som jeg gleder meg til ting blir fint! Det var overraskende lett å legge selvklebende gulvfliser. De har lim på baksiden, så den vanskeligste jobben er oppmåling og kutting, som man kan gjøre med tapetkniv og saks. Vi kjøpte totalt 6 pakker, og det var nok til disse to rommene. Det er en veldig rimelig måte å friske opp et slitent gulv på. Om vi ikke skal gjøre noe med badet vårt enda, vurderer jeg finne noen sånne til det rommet også, bare for å få en friskere følelse midlertidig, for det er samme gulv på badet også (Dræp mig).

Det er mye jobb i denne leiligheten, men jeg nyter mulighetene til å skape hjemmet jeg selv ønsker. Vi har lært utrolig mye allerde, både ved å prøve og feile. Men endelig føles det som et hjem, selv om vi har nok igjen å styre med. Det gjelder å finne tid til pauser mellom slagene. Det gjenstår som sagt å male vaskerommet, men også kjøkkenet, og eventuelt frontene. Tiden vil vise.

Forrige helg fikk vi opp lamper, og det ga en så deilig stemning i leiligheten.

 

Nyt fredagen nå som den er her! ♥

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

Slik blir du fornøyd med ditt eget utseende

Javel, ja? Går det an?

Går det faktisk an å bli fornøyd med sitt eget utseende? Jeg tror både ja og nei. Samfunnet vi lever i er preget av to ganske sterke motpoler som gjør at de fleste kan bli litt svimle. På sosiale medier florerer det med bilder av såkalte “perfekte” kropper og ansikter, men det florerer også det helt motsatte, som blir stemplet som “normalt”, og det skal være helt akseptabelt uansett hvordan noen ser ut, uavhengig av midjemål eller neseform.

Det jeg ser som et problem er at nesten alt skal være ekstremer. Enten et plettfritt resultat eller ikke. Jeg savner de sunne mellomtingene der man kan være den man er, og der ikke kropp og utseende avgjør personlighet og hvem du er. Det er jo overhodet ikke sunt å ha et uoppnåelig skjønnhetsideal, men det e r heller ikke sunt å være overvektig og spise potetgull hver dag. Det er nesten slik at det ikke er lov å bry seg om utseende lenger, for da er du dum som et brød og har gale verdier… Om du ikke bryr deg om rynker og hva du kler deg i og helsen din, så er du plutselig en helt fordi du viser til en eller annen “normal”. Men hva er normal? De fleste jeg går forbi på kjøpesenteret er verken supermodeller eller sminkefri veganere i joggebukse… Det er normale personer som steller håret sitt, tar på vanlige klær, og de fleste har gjort noe for å se penere ut enn da de våknet samme dag.

Skal vi fjerne det som faktisk er normalt? Nei, det synes jeg ikke. Helse er viktig, og i mitt hodet er blant annet å holde seg i form avgjørende for min mentale helse. Om jeg bare propper i meg usunn mat og er passiv blir verken kroppen eller hjernen min fornøyd. Selvbildet synker, og jeg ender bare med å torturere meg selv fordi kroppen min ikke får den behandlingen den fortjener. Kroppen min trives når den er i form til å jogge, ri på hest, treffe venner, ta på kule klær… og jeg trives med mitt eget utseende når jeg gjør ting for å holde håret og huden frisk, og når jeg husker å bruke bodylotion. Kroppen min er jo også utenpå, ikke bare innvendig, og jeg akter å ta vare på både det innvendige og det utvendige.

Det er slik jeg blir fornøyd med eget utseende: Når jeg får lov til å gjøre som jeg vil, og når jeg tar bevisste helsemessige valg. Jeg trener, spiser en del sunt, gjør alt jeg kan for å forbli ungdommelig, og jeg er stolt av det. Hadde jeg sagt til meg selv at jeg bare skulle gitt f*en, ville jeg gått i kjelleren. Da ville jeg endt opp slapp, overvektig og mentalt dysfunksjonell. Kan vi innrømme at noe av dette henger sammen? Om du faktisk innerst i hjerteroten ikke bryr deg om utseende ditt, så vær så god. Da trenger man ikke begynne å bry seg om det. MEN. Om du har det dårlig på innsiden av kroppen din fordi du knapt beveger deg og spiser drittmat 24/7, da har du en vei å gå for deg selv.

Dette med kropp og psykisk helse har begynt å svinge feil vei. Vi er både kjøtt og blod, men vi har også en personlighet og en hjerne laget av masse gørr som fortjener å fungere. Gjennom enkle grep som å ta vare på det fysiske, vil det psykiske lettere komme etter. Jeg har hatt en av mine beste dage i hele 2021 i dag fordi jeg har vært fysisk aktiv 3 dager på rad, og kroppen min våknet fra en passiv dvale. Endorfinene fra den fysiske mosjonen har fått utspille seg, og selv om jeg både har kviser, lang ettervekst og er støl som fy, så har jeg det sykt bra med meg selv og mitt eget utseende i dag, for jeg er glad og sunn på innsiden, og derav kommer utsiden også.

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

Slik lager du en perfekt valentinesdag

For meg er valentinsdagen en perfekt anledning til å dele all kjærligheten du har på innsiden til en bestemt utvalgt. Bare ta det med ro… Om du ikke har kjæreste kan du spre gode følelser til din beste venn, for kjærlighet finnes i alle ledd av oss, også i forholdet til venner, dyr, familie og for eksempel kollegaer.

Så hva kan man gjøre? Om du er som min kjæreste, Haakon, så er denne dagen supervanskelig å planlegge, og du har null idé om hva du kan gjøre. Heldigvis er jeg her for å hjelpe alle som trenger det. Da unngår du en skuffet kjæreste, men ikke minst får du og kjæresten en nydelig dag sammen.

SLIK KAN DAGEN SE UT:

♥ Start dagen med det helt elementære. Frokost på sengen eller pent dekket på bordet med levende lys og selvsagt friske roser (Husk favorittfargen h*ns). La gjerne vedkommende tro at “that´s it, og det skjer ikke mer. Nyt frokosten og si gjerne noen pene ord om kjærligheten du har til den du liker.

♥ Be h*n stelle seg fint, og gjør det samme selv, for nå begynner moroa. Dere må jo gjøre noe gøy! Her er mulighetene uendelige. Hva med dagspa for to? Noen kommuner har stengt, andre ikke. Om ikke kan dere reise opp til et nydelig sted enten på fottur eller ski, eller kanskje gjøre noe så koselig som å ake sammen? Husk å pakke ned hyggelige ting. Kakao, kvikklunsj, sjampanje? Sørg for et sted med utsikt eller noe annet vakkert.

♥ Kom dere så hjem. Ha klart en form for gave. Enten booker du et bord på en bra restaurant, eller så slår du til med et hjemmelaget måltid og dekker bordet og tenner masse lys. Gaven kan for eksempel være et smykke, et antrekk til restaurant-besøk, en ting h*n har ønsket seg lenge, parfyme eller andre ting som kan fremstå romantiske. Gaven gis til dessert. Om du ikke har råd til så mye kan du også lage en liten goodiebag med litt sjokolade, vin og et brev med en kjærlighetserklæring.

♥ Kvelden er ikke over. Dette er kjærlighetens dag. Nå skal sjampanjen åpnes, og du bør ha dine viktigste ord spart til nettopp nå. Hva er det fineste du føler for personen? Si det rett ut, og åpenhjertig. La personen vite dine innerste og vakreste tanker. Med levende lys, sjampanje og favorittmusikken deres kan kvelden nytes. Lag gjerne en spilleliste på forhånd med musikk du vet din utkårede vil elske å lytte til.

♥ Sørg for å ikke glemme denne dagen, for den markerer kjærlighet. Ofte kan vi gå i mønstre der vi tar hverandre for gitt, og da kan kjærligheten visne. En dag som valentinesday minner oss på hva vi har, men det er også viktig å erkjenne kjærligheten ellers også. Alle tingene jeg har nevnt kan gjøres som en spontan overraskelse i en ellers vanlig hverdag.

Hadde det ikke vært for corona skulle jeg siktet høyere. Å booke en overraskelseshelg til Paris eller et annet spennende sted ville virkelig vært perfekt. Mulighetene for å reise er begrenset, så da må vi se på hva vi har i nærheten. Naturen er virkelig vakker om dagen, og derfor gjelder det å nyte den.

 

PS: Husk å sende litt blomster og sjokolade til mammaen din på søndag, for det er jo faktisk morsdag også…

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

Prinsesse i forrige liv og stor forandring!

Reklame | Famme.no

Heisann!

Dette har hittil vært en veldig interessant dag. Jeg hadde ventet ganske lenge på en time jeg booket i januar hos en klarsynt, og jeg var veldig spent på hvordan det skulle være. Egentlig skulle jeg ha tenkt mer over hva jeg skulle snakke om og spørre om, for jeg fikk anledning til å stille spørsmål i tillegg temaet som jeg allerede hadde tenkt meg. Jeg ville snakke litt om livet og min mening her på jorden, og jeg ville få innblikk i litt mer om hvem jeg er. Jeg valgte å snakke med klarsynt fordi jeg føler at psykologien av og til setter grenser for noen ting man lurer på. Mange av dere vet jo fra før at jeg er ganske interessert i det åndelige og det vi ikke alltid kan sanse selv.

I løpet av timen fikk jeg greie på noen veldig spennende fakta. Blant annet har jeg i flere tidligere liv vært veldig veldig velstående og pen, og jeg har fått ting servert på sølvfat, og det kan tenkes at jeg har vært typ kongelig eller adelig. Er ikke det artig? Ikke rart jeg fortsatt er så glad i fine ting og litt vel materialistisk til tider. Riktignok fikk jeg vite at DETTE livet ikke bare skal handle om disse tingene, men jeg er kommet tilbake for å faktisk få opp øynene og vise dypere sider av meg selv enn i tidligere liv, og rett og slett leve ut mitt innerste vesen. Jeg fikk til og med innspill til hva dette kunne se ut til å innebære, og jeg ble faktisk inspirert. I tillegg til dette ble jeg informert om ting jeg kan gjøre for å åpne kanalene mine og mitt indre øye mer, slik at jeg kommer nærere intuisjonen min og hvor jeg skal hen.

Etter timen følte jeg meg bra. Selv om svarene om livet til syvende og sist ligger i meg og ingen andre, så er jeg mer nedpå jorden og klar for å leve livet mitt videre. Jeg ble inspirert til å finne mer av mitt indre og der jeg kommer til å bli lykkeligst. I tillegg tenkte jeg forsøke å lære meg å lese tarotkort, noe som virkelig virker spennende. Jeg har allerede bestilt litt i posten, så får vi se om jeg faktisk klarer å bruke dem til noe med tiden.

Og vet dere hva jeg endelig fikk gjort? Jo, jeg kom meg på trening. Siden vi flyttet til Lier har sentrene vært stengt, og da de åpnet igjen forrige uke opparbeidet jeg meg en lang dørstokkmil full av unnskyldninger og dårlig viljestyrke. I dag sa jeg til meg selv at det faktisk BARE er gode grunner til å komme seg på trening. Man får sunnere helse, både fysisk og psykisk, og jeg føler meg mye bedre med meg selv. Jeg var på lang vei inn i pizzaen og ostepopens verden, men nå ble jeg klar for sunnere vaner igjen.

Jeg valgte et sett fra favorittene mine fra Famme, og dere kan bruke “auroragude-20” for 20% avslag hos Famme.no. De har råbra treningsklær i mange fine farger og fasonger. Jeg trente et ganske lett program for å overleve de neste dagene, men formen var bedre enn jeg hadde trodd, sikkert fordi jeg har ridd litt igjen og pusset opp masse, så jeg har ikke vært så passiv som jeg trodde. Endelig er jeg i gang igjen, og kan fortsette å jobbe mot målene jeg setter meg.

Vi blogges ♥

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude