HAPPY NEW YEAR! Antrekk + planer for kvelden!

GODT NYTT ÅR!

I dag har jeg ryddet masse i leiligheten og sørget for at det er levelig her. Vi mangler enda å fikse soverommene, men stue og gang er i alle fall endelig ferdig malt. I tillegg er gulvet så klart ferdig. Det vi mangler er riktignok lister, så det ser litt halvveis ut nå. På bildene får dere et glimt av leiligheten, og jeg håper der synes det blir fint. Det tar jo litt tid å få ting på plass, men litt etter litt blir det et hjem. I kveld har jeg besøk av Joachim, så Haakon og jeg skal bare kose oss med ham, og det blir nok veldig trivelig.

På bildene ser dere antrekket i kveld. Corona har gjort meg litt fucka, så jeg føler liksom ikke at det er like gøy å pynte seg og stæsje opp som før. Jeg føler meg bare rar og nesten litt ubekvem, i og med at jeg for det meste lever i slappe løse klær. Men er det nyttår, så er det nyttår. Glitre må man.

Jeg håper det nye året bringer oss inn i noe vakkert. Forhåpentligvis ser vi frem mot et lysere år med mer glede og sosiale situasjoner. Jeg blir faktisk et dårligere menneske av å ikke være med folk, for jeg slutter jo å få like mye innspill og impulser som før – og det er jo der man utvikler seg, gjennom andre mennesker. I sitt eget hode går man seg vill, og det har jeg gjort i år. Jeg håper virkelig det blir et bedre år.

GODT NYTT ÅR ♥

Slik fikk corona ødelagt julen

Jeg var så takknemlig tidlig på julaften, for jeg tenkte på hvor heldig jeg var som skulle ha en del samlet hjemme, og at alle var friske. Jeg gledet meg til å dekke bordet, servere god mat og se søstrene mine, kjærestene deres og nevøene mine. Vi skulle ha en kjempefin kveld med god mat, et dryss av gaver og hygge.

Det ble en koselig feiring, men noe skulle faktisk ødelegge planen… Jeg hadde nettopp vært på graven til pappa og tent lys, og skulle stelle meg og begynne med maten. Plutselig får vi høre at den ene nevøen min er blitt syk… Skikkelig syk med feber og lå rett ut. Først må jeg innrømme at jeg reagerte med å bli oppgitt og irritert, men etter hvert måtte jeg jo bare innse at det var tryggest at de ikke kom. Dermed ble juleselskapet redusert fra 10 til 5 gjester, og det synes jeg var veldig trist. Jeg gledet meg sånn til å se barna til jul, for de gir så julestemning.

Dermed måtte vi omgjøre oppdekningen og forberede oss på en roligere feiring. I tillegg fikk vi gitt litt mat til de som ikke kom – gjennom vinduet, for de hadde jo plutselig ingen julemiddag da de egentlig skulle feire hos oss. De rakk dessverre ikke få med seg ribbe, men det ble heldigvis både kalkun, julepølse og mer attpåtil.

Som nevnt hadde vi en fin feiring, og jeg fikk veldig fine gaver i år. Maten var god, alle var glade, og jeg fikk sett den andre søsteren min som er gravid – og innsett i enda større grad at jeg skal bli tante til en liten jente til våren. Det var mye å være takknemlig for, for det er så vondt å tenke på de som faktisk har hatt feiringer helt alene på grunn av corona, eller de som har mistet noen i julen.

En positiv ting er at nevøen min heldigvis ikke har corona, og vi har flyttet inn i leiligheten nå. Livet blir snudd på hodet nå, og vi gleder oss til en fin nyttårsfeiring med en veldig god venn av meg.

Håper dere andre også hadde en fin feiring ❤️

 

Siste nytt om oppussing!

Vi bestemte oss ganske raskt for at leiligheten må ha nytt gulv. Det gamle er 18 år gammelt, og i en farge som vi ikke liker, og i tillegg passer den ikke interiøret vårt. I tillegg var de fleste veggene i stue og soverommene gule, og gult er ikke så kult om du spør meg, hehe. Det kunne vært fint med en annen interiørstil enn vår, men jeg ville ikke fått det til å fungere. OG EN ANNEN TING… Leiligheten har vært røyket i, og lukten går ikke bort med mindre vi får pusset opp overflatene, spesielt de gamle tapetene og gulvet.

Jeg har enda ikke bestemt meg for farger. Inntil videre beholder vi det grønne i gangen, men i stuen må jeg finne på noe kult. Jeg tror nok vi går for noe lyst og friskt, og jeg er inne på tanken om å faktisk få til litt lyserosa et sted, og kanskje hvitt eller grått. Det blir lettere å se når gulvet er på plass.

Akkurat nå er hele stedet en byggeplass, for gulvene ble startet på i dag, og jeg har brukt masse tid på å dra av tapeter. Deretter må jeg sparkle bittegrann der det er hull etter skruer og eventuelt hakk.

Altså har vi nok å drive med.

Slik så det ut før jeg begynte å rive i tapetene i dag. Som dere ser er det bittegrann gulv igjen å fjerne, fordi det nye ligger i pakker over. Men det er en grei jobb å få gjort.

Som dere ser, så strekker gulvet seg rundt i hele leiligheten, også inn på soverommene.

Her er restene fra lister og gulv. Dette må kjøres på dynge i morgen. Det blir en kjedelig jobb å bære alt ut, men da har jeg en unnskyldning for å kanskje droppe trening i morgen, hehe.

Vi mangler også en del lys, så vi må finne ut hva vi gjør med lamper etter hvert. Dette skal vurderes til helgen. I mellomtiden har vi noen lamper som eventuelt kan henges opp for å lyse opp litt.

Her ser dere en bit av det nye gulvet. Som dere ser vil det lyse opp noe enormt! Jeg er derfor giret på litt lyse vegger også, for å få en litt minimalisme inn, og heller ha mer detaljer i møbler, bilder og interiør.

Slik så det ut FØR vi fjernet alt av gulv og lister!

Hva tenker dere? Er det håp? Jeg gleder meg sykt til gulvet er på plass!!! Og det SKAL bli ferdig før jul ♥

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

Helgen som gikk + store planer for uken!

Reklame | Affiliates

Denne helgen har gått alt for fort.

Haakon har annenhver helg langfri, og jeg gleder meg alltid til å få masse tid med ham. Vi har brukt tiden på å kose oss med litt vin, julegaveshopping, og ikke minst har vi begynt å planlegge neste uke. Vi har spist mye digg mat, og jeg er nesten glad det er mandag i morgen og jeg kan starte med litt sunnere mat igjen, for desember er søren meg den mest usunne måneden hvert år.

Lignende skjørt HER // Lignende topp HER // Leppestift HER // Lignende sko HER

Neste uke – eller i morgen… Skjer det ting! Jeg skal møte forrige eier og ta over leiligheten!!! Men i tillegg har jeg frisør time klokken 12, så dagen kommer til å gå fort. Etter timen skal jeg kjøpe med meg gulv til den nye leiligheten, for de skal vi jo bytte selv. Det blir nok noen løft på meg, men det fikser jeg.

Jeg skal prøve å ikke bruke hele natten i den nye leiligheten, men det blir så rart å være der og tenke at det er der vi skal bo. Frem til jul skal vi fikse gulvene, male og få flyttet tingene vi ikke MÅ ha hjemme. Deriblant sommerklær, noen småmøbler og litt dilldall. Jeg gleder meg sånn til å sette et personlig preg på det nye stedet. Det er sykt vanskelig å bestemme seg for farger på veggene, og det er enda vanskeligere å finne ut hva det blir til, for Haakon har faktisk latt meg få være kreativ. Han har kun ytret ønske om å ha lune og mørkere farger på soverommet, men ellers skal altså jeg finne ut av det. Omg, det blir spennende.

Fra og med neste uke går altså alt i ett. Gulvet må ligge 48 timer før vi kan begynne å legge det, og vi må jo også røske opp det gamle. Jeg gleder meg veldig til å se om jeg mestrer en sånn type jobb, for jeg har aldri snekret noe særlig. Jeg kommer nok til å lære veldig mye. Antakeligvis kommer jeg også til å spørre flere jeg kjenner om hjelp, hehe. Gulvet må bli ferdig til romjul, for da kommer flyttebyrå og tar de store møblene våre, slik som seng, sofa, spisebord, klesskap og så videre. Det ville vært mye mer kaos å måtte legge gulv etter å ha flyttet inn.

Tiden fremover blir spennende. Vi gleder oss veldig til både jul og flytting, men jeg tviler ikke på at jeg kommer til å slite meg litt ut, men jeg er motivert til å gjøre alt sammen! Hvem skulle trodd at 2020 skulle ha så hyggelig slutt?

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

6 av mine favoritter innen skjønnhet!

Reklame | Affiliates

God lørdag, mine venner!

I dag har jeg ikke rukket stort, for dagen har vært lat. Jeg har kun vært på trening, og ellers har tiden fløyet avgårde for meg. Jeg skal straks spille inn noen memmoer (Personlige hilsener), og deretter prøve å gjøre det litt pent her hjemme.

Jeg tenkte tipse dere om noen av mine favorittprodukter på markedet innen skjønnhet. Dette er også gode julegaver, og det er produkter jeg bruker selv og er godt kjent med. For eksempel parfyme, skrubb, hudpleie og mer. Jeg håper dere enten finner noe digg til dere selv eller julegave til noen dere er glad i ♥

 

SKRUBB

Jeg ELSKER å skrubbe kroppen, og spesielt før selvbruning eller på en egen spa-dag. Rituals har mange gode produkter, men dere bør virkelig prøve den som er fra Ritual of Jing. Den har en supergod duft, og den er noe mildere, og egner seg for å skrubbe mer sensitive partier slik som hals og bryst, men så klart resten av kroppen også. Dette er en perfekt julegave for de som liker å kose seg ekstra.

Rituals skrubb

HÅRKUR

Om du ønsker supermykt hår bør du prøve Resurrection fra Tigi. Den gjør håret supermykt, og det funker spesielt godt på tørt blondt hår som du er redd for at skal knekke. Den inneholder en god del proteiner, og det er gull verdt om du føler håret er skadet etter mye varmebehandling eller bleking.

Tigi hårkur

PARFYME

Dere har sikkert sett meg legge ut denne før, men jeg vil bare gjenta hvor god den er. Den har en lett og flørtete duft, og den er ikke tung eller for søt. Den er heller frisk og luftig. Det er den perfekte go-to-parfymen, fordi den passer de fleste, og i tillegg er det en genial julegave.

D&G parfyme

CONCEALER

Jeg bruker alltid concealer under øynene, i t-sonen, langs neseryggen og haken. Under øynene kunne jeg før oppleve at det ble ujevnt under øynene, men aldri med denne. Den er superlett å jevne ut uten at den føles tynn, og den er veldig dekkende. Jeg bruker nesten ikke foundation over områdene jeg har denne på, for den er mer enn nok. Jeg bruker kun pudder til slutt for at sminken skal sette seg.

Makeup Revolution Concealer

ØYEKREM

Sist jeg brukte en dårlig øyekrem fikk jeg mørke ringer rundt øynene, og jeg synes sminken satt rart på huden, det ble liksom aldri fint. Etter jeg begynte med Filorga sin Optim-Eyes føler jeg meg bedre enn noen sinne når det kommer til øyepartiet. Den har virkelig hatt effekt, og det skyldes sikkert at den er rik på de riktige ingrediensene.

Optim Eyes Øyekrem

SMINKEFJERNER 

Denne er heldigvis ikke veldig stiv i prisen, men det er hittil den beste rensen jeg vet om. Den er enkel å bruke, og huden føles ordentlig ren etter å ha brukt den.

Filorga Foam Cleanser

Håper dere fant noe dere likte!

 

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

ENDELIG KAN HEMMELIGHETEN AVSLØRES!

Reklame | Affiliates

Selv om dette året har vært sært, så har det skjedd mye vakkert.

Vi skal flytte, og i tillegg har søsknene mine også kjøpt seg bolig i år. Alle er liksom på flyttefot. I tillegg har vi nok lært veldig mye dette året, både om samhold og å være glade for det vi har. Jeg føler at jeg dette året virkelig har sett hvem som er der uansett, om dere skjønner? Jeg føler for eksempel at min beste venn, Joachim har vært masse med meg, til tross for at jeg ikke har sett ham siden i sommer. Jeg har også sett en annen bestevenn, men hun har vært en del på besøk. Takk gudskjelov for venner og familie.

MEN NOE STORT HAR SKJEDD! Og det har vært en stor hemmelighet lenge, men nå kan jeg endelig avsløre det. Min søster, Fleur….. SKAL BLI MAMMA TIL EN JENTE! Altså… Jeg blir tante i April! Jeg gleder meg sykt mye til å lære lille (ukjent) å ri på hest, fikse håret, kose med hundene +++. Det skal bli så fantastisk. Det blir også rart å se min søster få sitt første barn, for hun og jeg lovte hverandre en eller annen gang da vi var små at vi aldri skulle bli voksne, og plutselig er vi liksom det..

 

Er ikke dette et mirakel? Min søster har midt i alle elendigheten skapt et lite barn. Jeg har en følelse av at vår fine familie vil få enda mer kjærlighet nå. Min andre søster har jo 3 gutter fra før, og de er alle hver sitt lille mirakel. Nå blir jeg da tante til 4 stykker, og ikke 3. Det føles skikkelig rart!

Snart kommer vel presset på meg…. Men her er det ingen planer om barn med det første. Jeg kan som vanlig lære av mine eldre søsken før jeg prøver meg på noe slikt i livet, hehe.

I dag har jeg brukt denne kuren for å få kjølt ned gulskjær i håret, den er veldig bra ♥

På leppene har jeg denne.

I tillegg er min favorittparfyme på salg HER.

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

I dag skulle vi feiret ham…

Visste du at når noen du er glad i dør, så lever de videre i hjertet vårt?

Selv om jeg var 10 år da pappa døde, glemmer jeg aldri klemmene hans, smilet, omsorgen og alt det fine. Jeg glemmer aldri teltturene eller årskortet på Tusenfryd, og jeg glemmer heller ikke da jeg ble trøstet bare fordi jeg var “lei meg”. Jeg kommer aldri til å glemme da han bar meg opp på skulderen da vi skulle legge oss, eller da han lurte meg til å tro at det fantes en mann på månen, og at han tok meg ut for å se på stjerneskuddene – og jeg kunne ønske meg noe.

Disse tingene fører også til sorg. Sorg fordi det sier stopp, og han er ikke der, og alle tingene vi gjorde får vi aldri gjort igjen. Tankene om “hvordan ville ting vært?” vil alltid forekomme, og jeg lurer enda på hva han ville sagt den dagen jeg gifter meg, får barn eller fullfører utdannelse. Ville han vært stolt? Spørsmålene er mange, og de fører med seg et savn.

I dag er pappa sin bursdag, og jeg har faktisk gått ut av telling på hvor gammel han skulle blitt. For det har jo egentlig ikke noe å si, for han ble jo aldri så gammel. Nå er det mer en dato som minner meg på ham. Han elsket å feire ting, både bursdager og julaften. Han sørget for å sette sammen disse dagene til noe helt magisk, og ingen drømmer var for store. Julen er en veldig viktig tid for meg, men jeg har alltid et savn i bakhånd, og jeg minnes på hvem faren min var, og hvordan han gjorde alt så magisk.

Pappa døde av kreft, og det er vel det som gjør det så urettferdig. Det gikk fort fra diagnosen kom til vi mistet ham, og livet ble snudd på hodet. Jeg hadde nok vært mer “vanlig” uten denne hendelsen, og jeg hadde vel ikke lært like mye tidlig i livet om han hadde vært her og passet på meg. På sett og vis bar jeg 20 kilo ekstra med meg fra jeg var 10-20. Jeg leste filosofi som 13-åring, og jeg oppdaget tekst i musikk allerede fra barneskolen… Fordi noen satte ord på følelsene jeg hadde som ingen kunne se.

Så hvor er jeg nå? Nå er jeg en litt rar person med flere lag enn de fleste løk jeg har sett. Jeg elsker familien min og alt det gode vi har. Jeg har lært meg at man kan tulle med det meste, for livet er for kort til å ikke være litt påfugl i blant. Jeg har også lært at det skal mye til for å bli sint eller lei seg, for det er så mye verre som kan ramme meg her i livet. Jeg kan diskutere filosofiske spørsmål om vår viten og eksistens, men på den andre siden kan jeg lure på hvilken krem som gir meg mindre rynker. Livet er egentlig ganske spennende, og jeg vil utforske alle deler av det.

Og pappa? Han ville jeg skulle være lykkelig, og aldri skal jeg forsøke å bli noe annet enn det.

 

 

 

@

 

 

 

 

 

 

Oppskrift på grove kakemenn!

I dag har jeg brukt fri fra studier og trening til å finne et mini-prosjekt som kan gi meg julestemning. Jeg er jo blitt litt glad i å lage mat og bake, men er utålmodig også. Derfor lagde jeg min egen tvist på kakemenn. Personlig kan jeg ofte få litt vondt i magen av lyst mel, og derfor har jeg brukt fullkornsmel, da får man i seg litt fiber attpåtil. Legg merke til at jeg ikke har former til kakemenn, og dermed måtte bruke fantasien på formene, med bruk av en smørkniv.

DETTE TRENGER DU:

100g smeltet smør

2 dl melk

3 dl sukker

1 ts hornsalt

1 ts vaniljesukker

1l fullkornsmel/hvetemel

SLIK GJØR DU:

♥ Rør sammen smeltet smør, sukkeret og melk.

♥ Rør inn cirka halvparten av melet sammen med hornsalt og vaniljesukker.

♥ Tilsett mer og mer av melet, frem til deigen er komfortabel å jobbe med. Et tips er å velte den ut på benken og kna den skikkelig i en grei mengde mel.

♥ Pakk deretter deigen i plast, så legger du den minimun 1 time i kjøleskapet, og gjerne over natten om du har tid.

♥ Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle den til den er cirka 1/2 centimeter tynn. Mine ble litt tjukke.

♥ Bruk pepperkakeformer eller fantasien til å forme kakene som du vil og legg på et stekebrett med bakepapir.

♥ Ovnen skal være forvarmet til 175 grader, og her er nok varmluft å anbefale.

♥ La kakene ligge i 7-10 minutter, men følg med. De skal være sprø på utsiden og myke på innsiden.

♥ Servér etter litt avkjøling eller oppbevar i en boks for senere servering.

Velbekomme! Haakon ble superglad for å komme hjem til ferske kakemenn, og jeg tror han kommer til å spise på disse i dagene fremover. Jeg vurderer også å samle sammen noen til å gi nevøene mine på julaften. Jeg tror de hadde vært veldig gode med vaniljeis!

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

DET ER BARE EN UKE TIL!!!

HERREGUD, jeg vet ikke hvordan jeg skal få denne uken til å gå fort nok…

Denne mandagen har vært ganske trå. Jeg tror mørketiden begynner å sette sine spor, for det er ikke like lett å bare stå opp om morningen som før, og jeg hadde tidenes slappeste treningsøkt – jeg måtte gå ned på enkelte vekter og kutte fra 4 til 3 repetisjoner på alle øvelsene. Allikevel, jeg er like sliten som en vanlig treningsøkt. Av og til er kroppen slik at den trenger litt slæck.

Etter trening dro jeg innom Montér for å plukke med meg noen fargeprøver på maling og noen brosjyrer med inspirasjon. I dag er det nemlig bare én uke igjen til nøklene til den nye leiligheten ligger i hendene mine, og det blir såå spennende! Jeg tenkte derfor avsløre noen bilder fra leiligheten, nå som jeg vet den er vår. Vi skal starte med å legge nye gulv og kanskje male litt. Den passer ikke til vårt interiør slik den er nå, og derfor hadde det vært deilig å gjøre litt arbeid før møblene kommer inn i romjulen.

Her ser dere litt av soverommet, toalettrommet, gangen og litt av badet.

Det er ikke et direkte oppussingsobjekt, men jeg personlig er ikke glad i den typen gulv, lister eller toner. Bad og kjøkken må oppgraderes med tiden.

Jeg tenkte lage en vlog på når vi bytter gulv, for vi skal gjøre det selv, og det kan jo bli ekstra interessant!

Nå bare gleder jeg meg! Weeee!

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

Nå blir det juleferie!

“It´s the most wonderful time of the year”!

Nå kan jeg endelig puste lettet ut, for jeg har gjort alt jeg skal i studier for nå. Som nettstudent avlegger jeg eksamen i januar, og derfor må jeg gjøre en rekke innsendinger innen en dato i desember, om ikke disse er levert og godkjent får jeg ikke ta eksamen. Nå har jeg endelig fått gjort disse innleveringene, og derfor kan jeg fokusere på noe helt annet enn studier i noen uker, og det er dødsdigg!

Leppestift HER

Nå kribler det i hele kroppen, virkelig. Vi skal ta over leiligheten 14.desember, og flytte inn i romjulen. Før dette skal vi legge gulv, og muligens male litt også! Jeg gleder meg så til å gå inn i en helt ny epoke av livet. Jeg føler 2020 avslutter en litt rar periode, og det er det sikkert flere som føler. Jeg gleder meg til nye prosjekter, et nytt bosted og å ikke minst få ferdig bacheloren. Jeg vurderer å prøve å bli ferdig til våren, men holdes igjen av to økonomiske fag som jeg ikke skjønner meg på.

I januar blir det 3 eksamener på meg, men på grunn av corona foregår de hjemme. Jeg er komfortabel med å bruke pensum og henvise, så det er null problem. Det skal bli veldig deilig å ikke ha intense dager med pugging, for på hjemmeeksamen må man ikke ha alt i hodet i det du begynner, men man kan grave frem mer underveis. Om du er ny som nettstudent: Ta det med ro, for dette fikser du.

Jeg ble så glad for å ta juleferie at jeg slang på en gammel julekjole jeg fant i skapet. Den glitrer i alle retninger. Den var faktisk blitt litt for stor, så det var jo også en fryd. Da vet jeg at treningen begynner å funke bra. Jeg håper alle der hjemme får en kjempefin fredag ♥

 

YOUTUBE: Aurora Gude

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude