Ett år siden…

Den siste tiden har Camp Kulinaris rullet litt på skjermen på dagtid. Jeg oppdaget dette i et kleint øyeblikk på treningssenteret der en annen plutselig glodde på meg og smilte. Da så jeg jeg plutselig meg selv på tv inne på treningssenteret, og skjønte straks hvorfor personen smilte så veldig… Å se dette på skjermen igjen har tatt meg nedover en memory-lane. Det er cirka ett år siden vi kom hjem fra innspilling, og jeg har så mye fint å se tilbake på. Sjekke dette:

For det første… FOR ET EVENTYR! Jeg var bortreist i fem uker, og fikk leve i en helt absurd boble der vi bare lagde mat og surret rundt hele dagen. Jeg møtte så mange spennende mennesker, og fikk også mer kontakt med meg selv igjen etter en litt vanskelig periode.

For det andre… Tenk at jeg nesten vant hele greia! Jeg kom dit som en Noldus og visste ikke forskjell på Torsk og ørret, og plutselig stod jeg i semifinalen mot de eldste deltakerne som definitivt har mer erfaring med mat enn hva jeg selv hadde.

For det tredje… Jeg ble så vanvittig glad i folk. Erlend Elias, Abu og Sofie var mine favorittpersoner. Jeg har fortsatt kontakt med dem, og hadde nok sette dem mye mer om det ikke var for corona. Erlend lærte meg mye om å tørre å være seg selv, Sofie lærte meg omsorg og humor, Abu lærte meg … Ja? Han er bare dødsgøy å være rundt, og han er så varm og god.

For det fjerde… Jeg er blitt ti ganger bedre på kjøkkenet! Kjartan klarte å vekke en nysgjerrighet og glede hos meg som gjør at jeg til tider synes matlaging er litt spennende. Jeg liker riktignok best å lage mat som ikke tar lang tid, men jeg tør å smake meg frem og prøve å lage nye ting. Jeg har til og med oppdaget at jeg ikke er en så verst kokk, jeg måtte bare tørre å prøve!

For det femte… Hele Camp Kulinaris sesong 3 ble en suksess. Programmet ble nominert til Gullruten for beste konkurransedrevne reality, tok seerrekord, og det har blitt en del artikler i media. Å få lov til å være en del av dette gjør meg så kry. Jeg er så takknemlig for at The Oslo Company og Tv3 ville ha meg på laget. Jeg hadde en sååå spennende opplevelse, og jeg klarte å være meg selv 110 prosent, haha.

Om du ikke har sett Camp Kulinaris sesong 3, kan du gå inn på Viaplay eller Viafree og se det ♥ Det går også på Tv3 i hverdager fra 13:30.

 

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

YOUTUBE: Aurora Gude

Endelig en god nyhet!

Det er ikke lenge siden jeg knakk sammen i gråt da Goose satt og hylte i sofaen fordi jeg kom nær ham. Jeg har tidligere fortalt dere om at han har forkalkninger, og at han derfor til og med har haltet mye. Jeg prøvde først å gi ham jevnlig smertestillende i samråd med dyrlege, men merket at han ikke responderte så gått som jeg ønsket. Han var fortsatt grinete, og haltingen ga seg ikke…

Dyrlegen hadde også tipset meg om “Catrophen”. Jeg var noe skeptisk fordi det ikke er garantert å virke på alle, men igjen googlet jeg og fant personer som har prøvd det og fått fantastiske resultater. Etter et par uker på smertestillende tok jeg derfor Goose av medisinene, og tok ham med for sin første sprøyte med catrophen. Det skal gis 4 doser i løpet av cirka 4 uker. Etter første merket jeg vel egentlig ingenting… Kanskje et par minutter jeg innbilte meg at han var bedre, men ikke mer enn det. Etter sprøyte nummer 2 fikk jeg faktisk opp øynene litt. Vi var på Karljohansvern i Horten og gikk tur. Vanligvis pleier Goose henge langt bak de andre, men den dagen gikk han sykt fort – og han ville gå og gå. Av sunn fornuft plukket jeg ham opp og ga ham pauser innimellom, men hjertet mitt gjorde et hopp av å se at han hadde det bra – bare for den ene dagen.

Dagen etter ble han nok støl. Han var grinete igjen, og jeg ga ham derfor en dag med veldig korte turer. Etter sprøyte 3, som ble tatt på torsdag denne uken: Ting er enda bedre. Fra nå av har jeg bestemt å unngå asfalt alt jeg kan, og lar ham kun gå i skogen. Han har gått superfint, og fått pauser til hans eget beste. Humøret hans har også vært mye bedre! Før kjeftet han mye på den yngste hunden, Toby, men han er ikke i nærheten av å være like irritabel. Han er smørblid på dagtid, og jeg får ofte løfte ham uten særlig sint tone (før har han knurret en del).

Å se dyret sitt ha det bedre betyr så sinnsykt mye! Han har fortsatt én sprøyte igjen neste uke, og deretter skal han ikke ha ny før jeg merker han blir dårligere igjen. Jeg har hørt at mange ikke trenger gjøre noe før flere måneder senere (det er ikke dyrt). Om denne behandlinger gir Goose noen år til, er det nok det beste jeg kunne gjort. Han er 11 år, men rasen er kjent for å bli mer enn som så. Goose er alt i verden for meg, og han har vært hos meg siden jeg var 16. Det føles helt uvirkelig å tenke på en verden uten ham ♥

God helg ♥

 

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

YOUTUBE: Aurora Gude

Kjolen ALLE spør om!

Reklame | Link til kjole fra Bubbleroom

Jeg måtte bare lage et kort innlegg for å tipse dere om en kjole jeg ALLTID får spørsmål om!

Denne kjolen fikk jeg i et samarbeid for en stund tilbake fra Bubbleroom. Jeg tok den med da vi skulle spille inn Charterfeber tidligere i år, og den passer til alle årstider, og til mange anledninger. Den kan også brukes som en lang skjorte med jeans, eller med mørke strømper når det er kjøligere. Den er dødskul med boots også kan jeg se for meg!

EN GOD NYHET! Kjolen er på SALG, så du finner den billig HER!

Ellers kan du sjekke masse annet på salg HER.

Denne er et must å ha i skapet om man trenger noe å hive på og ikke aner råd. Den er veldig komfortabel, og ikke særlig tynn i stoffet, og derfor funker den til kjøligere perioder. 

 

Vi blogges ♥

 

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

YOUTUBE: Aurora Gude

Ommøblert før visning!

Jeg har skrudd hjernen litt rundt for å prøve å tenke hva jeg ville gjort om jeg helt nøytralt skulle flyttet inn i mitt eget hjem. Når man selger bolig skal man jo ikke selge sin egen stil, men prøve å vise mulighetene til de som skal på visning, og la dem forestille seg hvordan de selv ville hatt det. (Og ja, jeg har tatt sommerblomstene inn for å nyte det siste av dem).

Vi har bodd her i over ett år, og jeg elsker jo å ommøblere. Det har gått litt til hodet på meg, og derfor har jeg innredet og tilpasset alt etter hva vi selv syner er komfortabelt. For eksempel har vi harr DayBed som sofa der hvor spisestuen pleide å stå, fordi vi bare er to personer og ville ha en mindre tv-krok. Nå har jeg derimot tenkt at målgruppen for dette huset er jo en familie! De vil jo ikke ha så liten tv-krok. Derfor har jeg flyttet tv-området ut i en større del av stuen, og spisestuen er tilbake der jeg tror de fleste ville plassert den. Med kort avstand til kjøkken og med masse lys og lysekrone.

Slik ser stuen ut nå. Sofaen står der spisestuen stod en periode, og daybeden brukes fortsatt til tv-krok, men tv´en står der det er uttak til tv – for noen vil jo bruke kabeltv, noe vi selv ikke har gjort. Vi bruker kun Apple-tv, og da kan man jo ha tv akkurat der man vil, da den går trådløst på nettet.

Jeg opplever i alle fall selv å ha fått inn litt mer oversikt over stuens potensiale, og ikke minst litt mer luft. Man ser jo at det er godt plass til en enorm sofa om man har det – eller tenker å få det. Eller så kan man dele opp stuen til ett loungeområde og en tv-krok slik vi har gjort.

Denne sofaen brukes kun til når vi har gjester, og ikke som tv-sofa. Den er overraskende komfortabel, og er derfor fin å sitte i på koselige kvelder med venner eller familie. De store vinduene slipper inn veldig mye fint lys på dagtid. Det er også elektriske persienner som kan tas ned om man ikke vil ha innsyn.

Spisestuen er smart plassert i nærhet til kjøkken og ved peisen som varmer på kalde dager. Det var faktisk hyggelig å pynte der til jul. Egentlig skulle vi hatt noen fine velour-gardiner for å mykne inntrykket fra vinduene litt. Her også slippes mye lys inn, noe som gjør det hyggelig på de mørkere årstidene.

Nå er jeg bare vanvittig spent på å se hvordan det går på visning. Å selge enebolig er en større prosess enn leilighet slik jeg har skjønt, og det er vanligere at folk bruker lengre tid. Noen interessenter har ikke solgt sitt eget, og avventer, og noen har veldig mange krav på listen som skal passe hele familien. Dette blir spennende!

God helg ♥

 

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

YOUTUBE: Aurora Gude

Å kjempe mot kroppen på kjøkkenet

Reklame | Gina Tricot

Om man er dedikert til det man gjør, så er man villig til å kjempe mot seg selv. Bare se på idrettsutøvere eller andre som er gode i det de driver med.

Bukse HER // Genser HER

Det finnes et drøss av influensere og bloggere som lever for å si vi er bra nok som vi er, og at det ikke er stress å spise pasta eller pizza, og ikke minst må man gjerne spise godteri om det spontant faller oss inn midt i uken – og ostepop er aldri feil heller. Men hallo, da?

Bukse HER // Genser HER

Jeg er hundre prosent enig med at vi alle er bra nok som vi er, og at man skal spise hva man vil når man vil. Men dette hjelper jo faktisk ikke de som har et mål og jobber for det. Hva om man faktisk synes det er gøy å trene mot et mål – og å å få se resultater av all tiden på trening? Kanskje man føler seg bra om man kan ta på den ene kjolen uten å føle seg ubekvem? Poenget mitt er ikke at man skal gi etter om man er psykisk syk – for da skal man oppsøke hjelp. Poenget mitt er at det skal være lov å jobbe mot mål som omhandler trening og kosthold – og at det er sunt å både trene og spise riktig.

Jeg er inne på dypt vann, for det er SÅ mange der ute som sliter med kropp og utseende. Men hvem taler for de som bare prøver å gjøre ting på en sunn måte? Jeg synes det er veldig få. De er som regel i litt høyere alder, for når man har passert 40+ er det som at alt er lov, hehe. Men her er jeg – fortsatt i 20-årene. Jeg mener at det vi gjør nå fort setter standarden for resten av livet. Jeg vil opprettholde en sunn og aktiv kropp som jeg kan bli fornøyd med, og som tar vare på både kropp og sinn. Trening er i mange tilfeller det beste man kan gjøre for psykisk helse – ikke glem det.

Derfor blir jeg litt overgitt over at det er blitt så mye fokus på å gjøre ting som egentlig ikke er så sunt, slik som å spise mye fett mat og snop. Hva med å fokusere på hva som gjør oss friske både psykisk og fysisk?

Jeg jobber stadig mot meg selv på kjøkkenet. Èn side av meg har litt lavt blodsukker og vil bare slenge inn en Grandiosa, imens den andre siden ved meg vil prøve å lage en stor salat med kylling. Hva er best for kropp og sinn i dette tilfellet? Selvfølgelig sistenevnte…. En Grandiosa vil gjøre meg helt ok fornøyd der og da, imens den andre retten vil gjøre blodsukker, hjerte, hjerne og så videre fornøyd. Hva med hodet mitt da? Jeg vil oppleve dårligere energi som igjen resulterer i at jeg i verste fall ikke får gjort det jeg skulle denne dagen fordi jeg trenger sunt overskudd fra mat – noe jeg ikke får av pizza. Jeg har mye å gjøre i disse dager: Studier(!!), blogg, salg av hus, trening og mer… Selv om jeg ikke har en A4 hverdag sitter jeg ikke bare i ro og ser i veggen. Derfor har jeg ikke “tid” til å spise usunt, for de gjør at kroppen føler seg dårlig.

Men vet du hva jeg gjør? Jeg sparer pizzaen til en dag til helgen der jeg ikke har så mange forpliktelser og er i stand til å sitte i ro og se på tv eller noe annet som ikke krever særlig fysisk eller psykisk aktivitet. Målet er å få mest mulig igjen. Pizza, pasta og godteri er lov, ikke misforstå meg, men alt med måte – og det verste jeg gjør mot meg selv er å sørge for at jeg hindres i å føle meg bra.

Bukse HER // Genser HER

Ofte er det ikke pizza eller sukkerspinn jeg må ha for å ha det bra – men kroppen min sier ifra at blodsukkeret ikke er helt stabilt – og derfor skriker den etter noe raskt. Hadde jeg tatt meg en yoghurt eller et eple en time tidligere kan det hende jeg ikke hadde slitt med valget mellom pizza og noe sunt.

Er du enig eller uenig? Hvor går grensen for hva som er sunt og ikke?

 

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

YOUTUBE: Aurora Gude

Ukens spørsmål: Trening, parfyme, hussalg og psykolog!

Reklame | Diverse

Din favorittrestautant i Oslo?

Jeg er jo ikke så tradisjonell, og derfor er det ikke Köd, Tataki eller Sumo… Derimot fikk jeg en ny favorittrestaurant da Haakon og jeg var i Oslo tidligere i år. Jeg vet ikke hvem som tipset ham, men han hadde booket bord til oss på Baltazar. Jeg spiser nesten alltid italiensk når jeg er ute, og denne har italiensk mat som smaker dødsgodt. De har også et veldig sjarmerende lokale.

Hva er drømmejobben din?

Jeg har så sykt lyst til å jobbe som programleder på tv. Jeg føler at det hadde vært midt i blinken for meg. Enten kunne jeg hatt et program der det er mye humor, eventuelt noe relatert til Paradise Hotel eller lignende. Jeg er evig fan av PH.

Trener du mye mage?

Egentlig ikke mer enn vanlig, tror jeg? Jeg har ett treningsprogram der jeg alltid har med mageøvelser. Jeg har tre ulike der jeg kjører to sett og 15-20 repetisjoner.

Er du fortsatt sammen med Haakon?

Haha, ja? Det er så rart når dere spør om det, for jeg hadde fortalt det med en gang om ting var annerledes. Jeg tror også at dere ville merket det på meg.

Når skal du overraske Haakon? Virker som at det bare er han som gjør ting for deg.

Jeg overrasker ham stadig. Kanskje ikke med helt samme ting. Ofte kjøper jeg litt ting til ham, gjør nye ting hjemme, og ofte til bursdag får han opplevelser. Jeg kan faktisk også bli bedre på overraskelser der vi drar et sted, samtidig liker jeg så godt at mannen er den mest romantiske. Jeg er ekspert på å gjøre små ting jevnlig, mer enn å dra på med noe større av og til.

Skal du ta mer utdannelse etter bacheloren?

Det vet jeg ikke. Jeg føler at det å få jobb innen HR (utenom rekruttering) veldig ofte krever flere års erfaring. Derfor kan det hende jeg tar en master i ledelse om jeg ser at det er vanskelig å få jobb. Akkurat nå ønsker jeg meg en deltidsjobb som kan gi litt relevant erfaring – skrik ut om du vet om noe.

Når vil du ha barn?

Godt spørsmål. Jeg aner ikke. Akkurat nå jobber jeg mer mot drømmer innenfor andre felt i livet. Jeg er enda ikke ferdig med tv, og om jeg skal bruke bacheloren min fullt ut vil jeg endelig få kjøpt meg hest. Så… Det er hittil ikke plass til barn. Jeg tror heller ikke hundene hadde satt pris på å få mindre oppmerksomhet.

Hvorfor går du til psykolog?

Hvorfor går du til legen? Haha. Jeg har ting å nøste opp i som har satt seg i gale mønstre. Om man ikke følger opp psyken kan man tenke seg i ganske feil retning. Jeg tror på at man har det bedre om man kan snakke med noen om hva som er vanskelig.

Hvor vil du helst bo?

Akkurat nå håper jeg vi ender opp i Asker eller Lier. Det er to steder jeg føler er riktig. Hadde budsjettet vært høyere ville jeg nok vurdert Bærum eller Ullern, men da får vi det litt trangere enn ønsket.

Hvem er de tre viktigste personene i livet ditt?

Topp tre? Det er vanskelig! Og jeg “må” svare mamma og søsknene mine. Allikevel vil jeg ha med kjæresten min og mine nærmeste venner – for de teller ekstremt mye.

Spiser du vanlig, eller går du på diett?

Jeg vet ikke hva “vanlig” er, for det er litt varierende fra person til person. I alle fall er jeg ikke på noen bestemt diett, men jeg følger med på hva jeg får i meg. 80% er mat og 20% er trening. Derfor må jeg prøve å få i meg sunne ting, og ikke for mye.

Hva fikk du av legen mot kviser?

Jeg fikk denne salven/kremen. Husk at da hadde jeg slitt med kviser som aaaldri gikk bort, og jeg ante ikke råd, og gikk derfor til legen. Vanligvis bør man kunne benytte vanlig hudpleie, for eksempel dette settet fra Ole Henriksen har reddet meg mye før.

Hvor mye har du gått ned i vekt?

Jeg har vel ikke gått ned stort mer enn 4 kilo om jeg skal tippe. Jeg prøver å ikke følge med på vekt, for det er ikke alltid riktig. Om man bygger muskler vil man kunne oppleve å ha relativt stabil vekt, for muskler veier mer enn fett.

Hvilken dagkrem og nattkrem bruker du?

En ny favoritt om dagen er denne. Den fukter og tar vare på huden, og jeg får ikke kviser av den.

Hva er din favorittparfyme?

DENNE har jeg brukt helt siden jeg var 16 år. Den er helt unik, for den er aromatisk – altså er den litt forskjellig fra person til person. Den har også en lukt som er veldig spesiell, og vennene mine kjenner meg igjen på nettopp denne duften. Om du vil ha noe mer “normalt” er denne himmelsk, den kjøpte jeg nylig spontant, og angrer ikke.

Når er du ferdig med å studere?

Jeg tror nok at jeg er ferdig til våren. Jeg har fullt semester nå frem til jul. Neste halvår har jeg bacheloroppgave + ett fag til. Om ikke det dukker opp andre prosjekter skal jeg klare å gjennomføre på denne tiden. Det hadde vært deilig å ikke være student lenger.

Hvor mye tjener du på bloggen?

Det varierer veldig. Siden corona har jeg tjent mindre også. Jeg tjener cirka det samme som jeg ville gjort på en deltidsjobb ved siden av studiene, så jeg lever ikke i luksus, men jeg klarer meg med tanke på at jeg er student.

Hvor i livet er du i 30-årene?

Aner ikke! Jeg håper jeg har drømmejobben og en hest, og at jeg personlig kjenner meg lykkelig. Jeg håper selvsagt også at jeg er i et bra forhold enda, og kanskje gifter meg om det føles rett.

Har dere kjøpt ny leilighet?

Nei, ikke enda! Vi vil ikke ha mellomfinansiering, og derfor er det vanskelig å få kjøpt før vi selger huset. Vi har prøvd å by et par steder med forbehold om salg av egen bolig, men de fleste vil ikke godta et sånt forbehold fordi det ikke er tidfestet.

Når får vi se deg på tv igjen?

Det er ikke lenge til! Charterfeber kommer på Tv3 i løpet av høsten.

Synes du alle tjukke må trene og slanke seg?

Overhodet ikke. Vil man ikke, så trenger man ikke. Allikevel må man til syvende og sist prøve å prioritere helsen sin. Om man er farlig overvektig kan det være lurt å slanke seg og trene. Alle mennesker bør jo egentlig trene for helsen sin skyld, uansett om man er tynn eller ikke.

Har dere fått interessenter på huset?

Ja, vi har noen. Det er enda ikke solgt av diverse grunner, og nye interessenter er derfor hjertelig velkommen. Vi skal ha ny visning denne helgen. Det hadde vært deilig å selge snart, for da kan vi mer aktivt se etter noe nytt.

Hvilket snitt hadde du på videregående?

Jeg husker ikke snittet, men jeg vet det var ganske gjennomsnittlig. Jeg hadde 5 i norsk, engelsk, naturfag, noe mediefag og diverse. Derimot hadde jeg sykt dårlig i matte og historie. Altså 2-3. Så vidt bestått.. Men jeg mistet så sykt mye motivasjon siste året, og kunne gjort bedre om jeg hadde skjerpet meg.

Kjolen er fra Bikbok, men jeg likte den ikke, hehe. Si fra om du vil kjøpe billig ♥

 

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

YOUTUBE: Aurora Gude

6 ting jeg MÅ gjøre denne uken!

Reklame | Link til Farmasiet lengre ned

Jeg har veldig lite motivasjon om dagen.

Det begynner å bli mørkere ut, det er ingenting jeg gleder emg særlig til nå, og jeg har en helse som er mye opp og ned – og jeg vet ikke hvorfor en gang. Heldigvis er jeg ikke sånn “syk-syk”, altså har jeg ikke feber og slikt, men jeg har et veldig varierende energibehov, svimmelhet i tide og utide, og ikke minst stresser jeg mye. BLÆÆÆH!

Det beste etter min mening om man trenger struktur og mål, er å sette seg ned og legge en plan. Denne uken gleder jeg meg mest til å bare ha fått unna litt studier og slikt, men jeg har også andre mål jeg vil nå.

1 ♥ Følge opp blodprøver

Jeg tar helsen min på alvor, og derfor husket jeg på å dra innom legekontoret i dag. Der ofret jeg litt blod i håp om at legen skal få noen flere svar på hvorfor formen min har vært så rar i det siste. Sist var det tegn som tydet på kroppen min har vært gjennom en virusinfeksjon men er på vei tilbake + mulig mangel på B12. Jeg må se hva de nye prøvene sier, for jeg er egentlig ikke stort bedre… Jeg håper det er noe som er lett å fikse. Jeg tar allerede ekstra B12. Det er også lurt å følge opp litt ekstra vitamniner. Du finner tilbud på C-VITAMIN HER!

2 ♥ Holde meg til et sunt kosthold

Jeg har merket at jeg med mørketiden blir mer fristet til å spise usunn mat, og derfor har jeg tenkt denne uken å ikke skeie ut så mye, bare for at kroppen skal sette mer pris på sunn mat. Sist jeg spiste usunt følte jeg meg fyllesyk dagen etter, så jeg tror det er veldig viktig å holde inntaket av sunn mat vedlike. Jeg tar meg litt potetgull om jeg vil på lørdag, men ellers får det gå i masse grønnsaker, proteiner og sunne greier.

3 ♥ Selge huset

Det tar litt lengre tid å selge enebolig, og jeg venter liksom på at det skal skje noe. Vi har en visning til helgen, så det hadde vært spennende å se om vi får inn nye bud eller flere interessenter. Jeg synes det er så kjedelig å bare sitte og vente. Jeg vil jo få flyttet snart, haha.

4 ♥ Sortere klær (!!!)

Det er ikke lenger sommer, men alle sommerklærne mine tar opp plassen i gardroben. Jeg må pakke ned alle de letteklærne slik at jeg får plass til gensere og topper med mer varme. Sommerkjolene får ligge trygt oppbevart frem til jeg flytter, og til våren. I tillegg må jeg sortere undertøy. Jeg kjøper ofte nytt, og da er det digg å kaste ting som er slitt. Stygt undertøy er ikke noe særlig, hehe.

6 ♥ Ta vare på huden

Jeg har sminket meg mer enn vanlig forrige uke, og derfor begynner huden å klage…. Det er kommet en plagsom kvise nederst ved haken, og jeg tok derfor en skikkelig sminkefri dag i dag for å la den få puste. Husk at kviser hater å bli dekket til – selv om det er jo det man vil gjøre med dem… La dem puste, så går de fortere bort! Om du har et problem med kviser bør du spørre legen din om DENNE kremen(!!!).

 

Ellers må jeg trykke til der jeg pleier… Studier, blogg, hundene, helse, trening. Alt er en evig rundans! Jeg trenger litt mer action i livet snart, før jeg blir gal. Hehe.

Gi meg gjerne tips for motivasjon når man synes livet er kjedelig og vi går inn i en mørkere tid!

Følg meg:

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

YOUTUBE: Aurora Gude

Dette har jeg ALDRI gjort før!

For å sprite opp forholdet litt har Haakon bestemt seg for å på sett og vis overraske meg én helg hver måned! Jeg elsker gaver og overraskelser – det er faktisk mitt kjærlighetsspråk (les mer om kjærlighetsspråk HER). Jeg ble SÅÅÅÅ spent da Haakon sa vi hadde planer i dag, og helt ærlig mistenkte jeg telttur, ridetur eller en topptur. Men der tok jeg feil…. Vi skulle nemlig på Gokart!! Haha. Jeg skjønte først ingenting, og trodde det var radiobiler, men så var det gokart. Haakon hadde booket oss inn på et sted på Alna.

For å si det slik var jeg ikke rågod på dette….. Jeg hylte i panikk da alle de andre folkene kjørte forbi, og de tok ikke mye hensyn, for å si det slik… Det endte med at jeg spant rundt og måtte få hjelp av han ene som jobbet der. Etter hvert fikk jeg mer dreisen, og kunne i det minste relatere det til at jeg kun kjører automatgir, hehe. Men de andre var 1000 ganger bedre enn meg, men de skulle ikke ha hatt lappen, haha.

Etter å ha kjørt noen runder dro vi inn til Oslo. Vi bor på Comfort Hotel Grand Central, mitt favoritthotell i Oslo. Vi var også innom City fordi jeg ville ha litt nytt undertøy fra VS, som Haakon var så snill å kjøpte til meg! I tillegg rasket jeg med meg to gensere fra Bikbok til bare 99(!!). Salg er det gøyeste i verden.

Nå skal vi straks ut og spise, men prøver få med noen ut siden vi først er i byen! Vi har ingen andre planer i dag enn det, annet enn at vi skal kose oss skikkelig og nyte byen!

GOD HELG!

Her er noen smakebiter fra GoKart dag:

 

Følg meg:

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

YOUTUBE: Aurora Gude

5 TING JEG ANGRER PÅ I LIVET

Reklame | Gina Tricot

♥ Jeg skulle aldri ha bleket håret selv

HERREGUD. Først nå er jeg på et punkt i livet der håret mitt ikke er et sirkus. Frisørene prøvde å si det, men jeg lyttet ikke. Da jeg var typ 16-18 dro jeg på Vita og kjøpte Depend hjemmebleking og gjorde det selv…. Enten ble håret gult eller helt hvitt, og jo hvitere jo bedre. Ble det gult var det bare å kjøpe en til. OMG. Håret mitt var en fuckings katastrofe. Og da jeg endelig sluttet med hjemmebleking skulle jeg på død og liv ha keratinextensions så alt røk som bare rakkern. Nå har jeg fint hår som er mitt eget, men det har vært mange ofringer….

♥ Jeg skulle ikke sluttet med hest 

Sååå mange ganger jeg har tenkt på dette. Hadde jeg ikke sluttet med hest ville livet mitt sett helt annerledes ut. Jeg red aktivt fra jeg var liten til cirka 18 år, og fra da har jeg bare hatt litt hest på fór i ny og ne. Hadde jeg fortsatt ville jeg sikkert ha konkurrert masse, og ikke minst vært veldig god om jeg hadde fortsatt å bruke dyktige instruktører. En spåkone sa faktisk til meg at jeg aldri måtte slutte å ri da jeg var 16(?), og mon tro om hun hadde rett i at det var et dumt valg?

GENSER OG BUKSE FRA GINA TRICOT

♥ Jeg skulle ha tatt utdanning tidligere

Jeg angrer skikkelig på at jeg ikke bare tok ferdig en bachelor da jeg var 19-20. Da hadde jeg sluppet å gjøre det nå, og jeg hadde satt meg i en sikrere posisjon. Nå er jeg nærmere 30 år, og jeg lever et helt merkelig liv der jeg studerer, blogger, gjør noe tv og generelt ikke aner hvordan neste halvår ser ut ofte… Til våren blir jeg nok ferdig med utdanningen, og gudene vet om den bare blir stående til pynt eller om jeg faktisk får bruk for den (Skrik ut om du har drømmejobben). Allikevel har jo livet mitt vært veldig spennende fordi jeg har valgt å gå en litt rar vei. Jeg har jobbet i rare jobber, men har også klart å holde meg levende som selvstendig de to siste årene. Livet er rart, skummelt og uforutsigbart for min del.

GENSER OG BUKSE FRA GINA TRICOT

♥ Jeg skulle ha visst at ikke alle er venner

En av de største prøvelsene i livet mitt har vært at ikke alle mennesker vil mitt beste. Jeg har alltid hatt mye mer tillit til andre enn hva som er naturlig, og derfor har jeg ofte blitt skuffet over å se at vi enten ikke er så gode venner, kollegaer eller annet som jeg trodde, og ofte har jeg blitt såret. Jeg elsker ofte mennesker av hele mitt hjerte, og åpner meg derfor litt for fort. Egentlig skulle jeg hatt et litt tjukkere skjold og heller tenkt at de fleste ikke bryr seg så veldig.

GENSER OG BUKSE FRA GINA TRICOT

♥ Jeg skulle visst at voksenlivet er kjipt

Da jeg var ungdom var selvstendighet og frihet ting jeg ønsket meg. Mamma var ganske streng, og jeg gledet meg sånn til å kunne flytte for meg selv, kunne bestemme når jeg dro på fest og ikke, bo mer sentralt, gjøre ting uten å få kjeft, rydde når jeg ville og så videre. Men sannheten er jo at barne- og ungdomstiden er den beste i livet. Tenk å få lov til å slippe regninger, jobb og så mye ansvar? Og… Husker du hvordan det føltes da han du var forelsket i smilte til deg eller fikk deg til å le? Jesus, det var så fint.

Følg meg:

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

YOUTUBE: Aurora Gude

Sunn pølse og stappe!

Haha, hvem skulle trodd?

Siden jeg var liten har jeg vært superkresen. Jeg husker ekstra godt hvor mye styr det var for at jeg skulle spise opp grønnsakene mine, og i tillegg likte jeg jo selvfølgelig de rettene som var enklest og ikke minst mest usunne. Det skulle helst være typ pølser og potemos, pølse i lompe eller pasta med kjøttboller, haha. I gamledager var ikke ting som nå. Selv om det er prosessert mat, så har vi kjøttboller i sunnere varianter, pølser av kylling eller mindre fett, og ikke minst tror jeg vi har flere redskaper, i tillegg til at forskningen har kommet lengre når det kommer til hva vi putter i oss.

Om man søker på nett finner man oppskrifter med fløte og slikt i, og det synes jeg er unødvendig. Jeg har laget denne oppskriften ved å prøve meg frem på egen hånd!

Uansett om dette skal serveres til barn eller voksen, er det en fryd å kunne lage noe som ligner sykt mye på den tradisjonelle “potetmos med pølse”, som smaker godt, men også gir god samvittighet. Om du lager dette har du både fått i deg grønnsaker, protein og fett. Denne retten kan også lages i vegetar. Oppskriften er for TO personer.

INGREDIENSER:

♥ 1 stor blomkål

♥ 1 dl Mandelmelk (usøtet)

♥ 40 gram revet lettost

♥ 2 Spiseskjeer lett smør (Her er det brukt soft flora lett, den lysegrønne)

♥ 1 Teskjer salt, litt pepper og litt hvitløkspulver, eventuelt finhakket hvitløk.

♥ 2 Stk kjøttpølser av kylling, vegetarpølse eller vanlig mager kjøttpølse av svin.

SLIK GJØR DU:

 1. Kutt bort bladene fra blomkålen og del opp i buketter. Putt blomkålen i en gryte med vann, kok deretter til blomkålen er mør – altså til den ikke er sprø, men grei og myk å tygge.

2.  Hell av vannet fra gryten.

3. Hell i mandelmelken og smøret. Bruk en stavmikser til å mose alt helt til det blir en jevn puré/stappe.

4. Tilsett krydder. Smak deg frem til du er fornøyd.

5. Kutt opp pølsene i biter og stek dem.

6. Bland pølsene og stappen sammen og putt alt i en ildfast form.

7. Topp med revet lettost og stek på 200 grader til osten er smeltet.

8. Bon apetit! Jeg spiste med ketchup på, hehe.

Håper det smaker! 

 

Følg meg:

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

YOUTUBE: Aurora Gude