Spørsmål og svar: Alder, mer tv?, psykisk syk? +++

Reklame | Aim´n og Farmasiet

Liker du å sole deg?

Jeg var veldig glad i det før, men ikke like mye nå lenger. Jeg er blitt mer bevisst på at det er veldig skadelig og i verste fall kan føre til kreft. Jeg soler meg mye på ferie, men i sommer har jeg kun gjort det et par ganger. Man får mer ut av selvbruning og høy faktor ♥

Hvor kjøper du treningsklær?
Det variere, men jeg synes de har veldig mye fint HER.

Hva skal du i sommer?

Uff, jeg skal egentlig ingenting… Det er noen bursdager, fester og slikt, men ellers tror jeg juli blir ganske stille. Jeg har muligens et stort prosjekt i august, og derfor tror jeg at juli får ha fokus på helse og trening, slik at jeg føler meg bra.

Hvor gammel er du?

Jeg er 28 år, og hadde bursdag 14.juni.

Kommer det ny sesong av Camp Kulinaris?

Ja, det kan virke slik. Det skal bli veldig gøy å se hvem som er med i årets cast, og eventuelt om de klarer å banke ut vår sesong. Vi knuste både seertall + ble nominert til Gullruten. Jeg håper det blir en sesong med mye humor, akkurat som vår.

Hvilken telefon har du?

Jeg har iPhone 11 Max Pro. Jeg har den fordi den har bra kamera, og er mer enn fornøyd. Jeg pleier å bytte hvert år, utelukkende fordi jeg vil ha bedre kamera.

Har du lappen?

Ja. Jeg tok lappen litt sent fordi jeg strøk til å begynne med. Men nå har jeg hatt lappen siden 2015, så tiden flyr.

Tjener Haakon bra som bilselger?

Ja, det vil jeg si. Riktignok tjente han bedre før, for provusjonsordningen var bedre. Men allikevel er det nok til at jeg føler vi gjør mye av det vi vil.

Er dere på husjakt?

Jeg vil ikke si det, men når vi eventuelt bestemmer oss for å selge, så vil vi jo lete etter hus eller leilighet. Vi lengter tilbake til Viken, så vi får se hva som finnes i fremtiden.

Hva er favorittgodteriet ditt?

Jeg elsker Kinder Bueno, Peacemerker og krokodiller. Ellers spiser jeg det meste, uten om sånn gamlinggodteri.

Hvorfor flytter du ikke bare fra bygda om det er så ille å bo der?

Fordi vi eier hus, og det er ikke bare å si opp slik som i et leieforhold. Det er en stor beslutning, og det bør tenkes nøye gjennom og eventuelt bør man ha et nytt hus å flytte inn i. Alt tar sin tid, men jeg skulle gjerne flyttet fortere om det var så lett.

Hvorfor holder du på med håret ditt hele tiden?

Jeg liker håret mitt. Det får masse pleie, og i tillegg drar jeg i det på snap og insta fordi det er en slags gestikulering når jeg snakker.

Hva tror du er årsaken til at folk blir psykisk syke?

Jeg tror at årsaken ofte ligger i feil, mangler eller traumer. For eksempel vil man kunne slite etter å ha opplevd sykdom, død, skilsmisser +++. Som barn kan man også bli preget om foreldrene ikke har stilt opp på “korrekt” måte, og om barnet opplever å mangle omtanke eller andre essensielle ting. Man blir ikke psykisk syk helt uten videre.

Hva er dine mål fra nå og 2 år frem i tid?

Målet er å ha blitt mer etablert innen tv, for det er hva jeg drømmer om. Det beste ville være å få jobbe med langsiktig i et prosjekt.

Er du redd for å ha sterke meninger fordi du er kjendis?

Tja, noen ganger. Det hender jeg tenker at jeg ikke skal si absolutt hva jeg mener, fordi jeg ikke orker så sterke reaksjoner. Jeg holder meg langt unna for eksempel politikk, fordi jeg er for lat til å “stå i det” når alle skal si sin mening.

Kommer du på TV til høsten bortsett fra Charterfeber?

Hehehe. Mulig? Det er faktisk stor sannsynlighet for det akkurat nå, men jeg har ikke 100% oversikt helt enda. Om prosjektet blir noe av vil nok mange bli overrasket.

Hva gir deg aller mest lykke i livet bortsett fra Haakon, hund og hest?

Vanskelig spørsmål, men jeg er lykkeligst når jeg opplever nye ting, er med venner eller når jeg opplever at karrieren min går fremover.

Kunne du blitt programleder?

Ja, dette er en av drømmene mine, og jeg hadde gjort mye for å få det til om jeg luktet en mulighet. Drømmen er å få et mer langvarig prosjekt som programleder, og at jeg kanskje er god på det også.

Bruker du prevensjon, hvilken type?

Jeg bruker cerazette. Utelukkende fordi jeg mister mensen av dem… Jeg hater mensen over alt i verden, så det passer alltid dårlig å ha det, haha. Du kan prøve å se om du kan få bestilt cerazette her.

Ville du møtt Lilly Bendriss for et åndelig møte?

Ja, dette er noe jeg har forespurt å være med på fordi jeg ser så opp til henne. Jeg har veldig lyst til å være med på Lunsj med Lilly eller noe i samme gate.

Hva ville du gjort om du merket tegn til psykiske problemer?

Da ville jeg gjort det jeg har gjort, og det er å rett og slett be om psykolog. Det er veldig viktig å ikke bli gående og kverne for lenge i sitt eget hode, for det kan gjøre vondt verre. En psykolog hjelper deg å se deg selv, forstå ditt eget mønster, snakke om og sette ord på det du føler, føle deg respektert og forstått.

Hvor handler du interiør?

Det varierer, men jeg har blant annet kjøpt interiør hos Sofies Villa, Landstil.no, Posterstore.no, Vital Design, Kalma Interiør og mer. Jeg kjøper etter hvor jeg finner ting som passer vår stil.

Hva er meningen med livet?

Min mening: Ha gjort alt jeg har lyst til, ha elsket så høyt som mulig, følt alt som kan føles og minner som er helt unike og ikke kan kopieres.

Er gutt og vil gå med neglelakk, men tør ikke. Tips til å gi mer faen?

Jeg vet ikke hvor gammel du er, men jeg tenker at du må tørre å være annerledes, for det er en stor styrke, og det vil gjøre deg enda mer spesiell og gi deg selvtillit med tiden. Det fungerer aldri å følge strømmen og være en kopi, tenk heller at det er kult å skille seg ut og heller ikke bry deg om noen skulle mene et eller annet. Vær deg og vis at du tør!

Har moren din et gammelt syn på ting?

Ja, det har hun nok. Generasjonen 50-80 år har nok litt mer gammeldagse holdninger til ting enn hva vi som er 20-40 har.

Hvor mye kostet vesken din, og hvor er den kjøpt?

Hvilken veske? Jeg bruker som regel tre forskjellige, og alle er fra Louis Vuitton. Jeg trenger ikke brette ut om prislappen, den kan man finne ved å google litt. De jeg eier er Speedy 35, Alma BB og Victoire.

Føler du at du bidrar til et negativt kroppspress?

Nei, det vil jeg ikke si. Jeg oppfordrer til å trene og spise sunt, og har ellers ikke mye fokus på kropp. Jeg mener at jeg slik sett er et godt forbilde.

Hva hadde du sagt til Runar om du møtte ham på gaten eller et event?

Da ville jeg nok oppført meg høflig og sagt hei. Selv om vi hadde noen greier på Camp Kulinaris ser jeg ingen grunn til å ikke kunne hilse på folk.

Snakker du fortsatt med Siri, Maria osv fra Paradise Hotel 2014?

Ikke Siri, men Maria var en tur i bursdagen min for to uker siden. Det var hyggelig å se henne igjen! Jeg har mest kontakt med Joachim og Axel fra min sesong, de ser jeg som venner jeg alltid kommer til å ha.

 

Det var alt for i kveld! ♥

Følg meg:

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

YOUTUBE: Aurora Gude

Ukens skjønnhetsprodukt: Fjerne gulskjær i håret!

Reklame | Lyko

God tirsdag!

Jeg har tidligere tipset dere om en helt rå hårkur for å fjerne gulskjær, og dere finne innlegget her. Så hvorfor skal jeg da skrive om et helt annet produkt? Jo, nå skal dere få høre. Jeg var i desperat jakt etter å få kjøpt ny hårkur for å fjerne gulskjær i håret, da det er lenge siden forrige frisørbesøk, og jeg synes fargen begynte å se grumsete ut. Jeg var på et shoppingsenter og gikk til en frisør som jeg så at hadde merket jeg lette etter. Dessverre hadde de ikke mer igjen av hårkuren jeg skulle ha! Så hva skulle jeg finne på da? Jeg hadde ikke tålmodighet til å vente på posten, så jeg gikk videre til en annen frisørsalong…

Ingen hadde kuren jeg lette etter, men de ville heller hjelpe meg med å finne et bra produkt. Som du kanskje har sett er det mange salonger som har tatt inn produktene til Maria Nila (For eksempel Hendrix på Majorstuen). Disse produktene ligger i en rimelig prisklasse, og er av topp kvalitet. Jeg kjøpte denne, og var superspent på om den ville gjøre håret mitt kaldere igjen, eventuelt om jeg skulle få blåskjær – som man fort får av noen sånne produkter.

Jeg ble giret og ville prøve produktet så fort som mulig. Etter trening en dag tok jeg kuren i håret og ventet noen minutter før jeg skylte ut. Resultatet var kjempefint! Håret har fått tilbake en kjøligere tone, og det grumsete i fargen er borte, takk gud. Jeg skal prøve den igjen snart, men å ha den enda lenger i håret for å se hvor lenge den kan være i. Den er ikke særlig blå i fargen, så kanskje faren for blå elementer ikke er så stor. Dere finner hårkuren her. ♥ Om du foretrekker balsam og sjampo, finner du det her. Du kan også kjøpe både sjampo, balsam og kur i ett sett, om du trykker her.

PS: Bruk koden “20har” for 20% rabatt på all hårpleie hos Lyko

PS: Bruk koden “20har” for 20% rabatt på all hårpleie hos Lyko

 

Følg meg:

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

YOUTUBE: Aurora Gude

Hvordan finne “seg selv”

Innlegg forespurt av en leser ♥

Finne seg selv?

Jeg tror at jeg hele livet har tenkt at det er viktig å finne seg selv. Det har allikevel tatt lang tid før jeg har skjønt med på konseptet, og det kan være vanskelig å finne seg selv om man ikke vet hvor man skal lete. For å forklare begrepet mener jeg at å finne seg selv betyr at du finner ut hvor du hører til, hva du skal drive med, hvor du er lykkelig og hvem du er som person. Så hvor finner du dette?

Først og fremst har jeg troen på kontraster i livet, og at disse hjelper oss til å vite hvor vi vil. Misforstå meg rett, det er ingen fordel å ha opplevd et traume, men samtidig åpner det øynene for at livet er kortere enn man tror, og at forskjellen mellom himmel og helvete er enorm, og at det er himmelen man vil være i (metafor). De vonde tingene vi opplever hjelper oss gjerne å se hva som gjør oss glade, og hva vi trenger i livet. For eksempel føler vi ofte at vi savner noe når det ikke er der – og kanskje tar det for gitt når det er som vanlig. Dette kan gjelde både forhold, aktiviteter, plasser eller andre ting. “Only miss the sun when it starts to snow”.

En annen ting vi trenger for å få mer i innsyn i vårt eget følelsesliv er utfordringer. Å utvikle seg som menneske er ofte dit vi må prøve å gå for å finne lykken. Det er derfor filosofer har lett etter noe helt og fullkomment og forsøkt å komme frem til hva som er det perfekte. Det er nemlig slik at vi mennesker blir lykkeligere av å oppleve mestring eller lære nye ting. Mennesker er vanedyr, og vi skaper ubevisst begrensninger hos oss selv ved å følge samme spor for lenge – da blir vi litt robotaktige, og det kan gå så langt som at vi skaper oss underbevisste frykter for enkelte ting, isteden for å være nysgjerrige og åpne. Derfor mener jeg at vi er nødt til å alltid prøve å gå ut av komfortsonen vår, for å ikke havne i en evig sirkel. Når du utfordrer deg selv vil du etter hvert oppleve nyanser, mestring og følelsen av å være fri – og du vil til og med kunne oppleve å se en ny retning du kunne tenke deg å gå i – altså begynne å finne deg selv. Utfordringer må ikke være å hoppe i fallskjerm eller bli testet i kunnskap. Det kan være å gå ut av et forhold selv om du er redd, reise til et land langt borte, begynne en ny utdanning, en ny idrett, møte mennesker som er annerledes, gjøre noe du vanligvis ikke ville gjort eller bare så enkelt som å si ja når du egentlig vil si nei. Komfortsonen må brytes om vi skal utvikle oss, og det bør være noe ubehagelig, for da vet vi at vi trosser fryktene våre.

Vi må heller ikke glemme hjertet vårt. Når kjenner du virkelig lykke eller flow? (Flow betegner en tilstand der man blir så oppslukt av en aktivitet at man glemmer tid og sted kilde). Har du en drøm? Da jeg var liten var drømmen min faktisk å være på tv, enten som skuespiller, komiker eller noe innenfor underholdning. Hadde jeg ikke latt drømmen få plass, hadde jeg ikke drevet med de tingene jeg gjør i dag. Du må tørre å gjøre noe annet enn hva mange ser som fasiten. Ofte får vi råd som kun er ment for å gjøre oss trygge, men ikke lykkelige. Hvor vil hjertet ditt? For eksempel er jeg i flow og lykke når jeg rir på hest. Det er et element der jeg kjenner i hele hjertet at jeg hører til. Hvor er ditt sted? For å oppleve lykke må vi gjøre annet enn å gå i de evige sirklene. Det kan være at man får lykke gjennom idrett, aktivitet eller å kjenne på følelsen av å tale foran noen, skrive poesi eller gå en tur i skogen. Finn ut hvor hjertet ditt snakker til deg! Ikke vær redd for å kjenne etter og erkjenne at du hører til der hjertet vil. Hva er vel et liv levd uten å ha prøvd å gå den veien du drømte om?

Jeg mener helt og holdent at du må bruke disse tre virkemidlene om du skal finne deg selv: Kontraster, utfordringer og hjertefølelse. Ved å vite hva som er vondt, men også hva som er gått, å tørre å ikke følge strømmen, gå utenfor komfortsonen og ved å kjenne skikkelig etter. Den eneste som kan finne deg er nettopp deg – fordi intuisjonen og hjertet er guiden din. Vi har mange i livet som ønsker diverse veier for oss, men hvilken taler egentlig sant? En forelder vil ønske at du er trygg og ikke havner i trøbbel. En venn vil kanskje det samme, men er mer åpen for å gi råd på veien heller enn å bestemme? Noen vil faktisk ikke at du skal skille deg ut, fordi janteloven sitter hardt i oss. La deg selv ha den avgjørende stemmen i ditt liv, og husk at å finne seg selv er en reise, og det kan hende du må bruke litt tid. Når du mister deg selv, altså opplever å ikke kjenne deg igjen der du er, at du ikke har det bra – kom deg ut og videre.

Håper dette innlegget kan hjelpe til de som kanskje skal ta ulike veivalg eller føler de har gått seg vill! Personlig utvikling er et av mine favorittområder å snakke om og fundere rundt. Vi lever bare én gang, så gjør det beste ut av deg og ditt liv! ♥

Legger ved bildet av en av de vennene jeg har som er flinkest til å lede meg i retninger der jeg vil. Uten han her ville jeg nok gått meg mye mer vill enn nødvendig. Noen ganger lurer jeg på om noen personer er kommet inn i livet nettopp for å hjelpe oss og lede oss i riktig retning – og at de kommer på et helt perfekt tidspunkt.

 

Følg meg:

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

YOUTUBE: Aurora Gude

Vi gjorde en stor feil ved å flytte hit

Vel, hva skal man si?

Da vi skulle kjøpe bolig i fjor gikk ting litt fort, av diverse grunner. Uansett husker jeg at jeg egentlig var mega-skeptisk til området vi har kjøpt hus i, men samtidig var det mye hus for pengene, og noe sa meg at det skulle bli veldig fint å få byen og alt rushet til side, og få litt ro. Tro meg, jeg har hatt så utrolig mange fine turer i skogen og i ro og fred her, men allikevel hjelper det ikke på andre ting.

Jeg er et supersosialt vesen, og jeg er ofte avhengig av å være med flere mennesker for å være lykkelig. Det beste jeg vet er å samle mange til fest og moro, og ikke minst bare å ha morsomme, fine eller dype samtaler med personer som kjenner meg ut og inn. Jeg liker også veldig godt å dra til nye steder, uansett om det er opplevelser, restauranter eller utfordringer. Hele tiden er jeg i utvikling, og jeg elsker å gå utenfor komfortsonen min. Det er noen ganger så ille at jeg ikke er redd for å ofre litt på veien, fordi jeg synes det er så spennende å putte meg inn i “det uvisste”.

Vi har bodd på dette stedet i ett år nå. Av personvern vil jeg ikke gå all in med akkurat hvor vi bor, men det er ganske ødemark her, og det må kjøres i 30 minutter for å komme til nærmeste by. Det er virkelig ingenting å gjøre her, annet enn å se på tv, gå en tur eller fikse seg en fin hage. En annen ting er at jeg heller ikke kjenner noen i området. Jeg har to venninner som heldigvis ikke bor mer enn 30 minutter unna, men man MÅ ha bil her for å komme seg frem, og det er ikke bare bare å komme seg hjem igjen om man er på besøk og vil ta noen glass vin.

Jeg savner så sykt å være sosial på ekte, kunne være spontan og være rundt de jeg er glad i. Jeg savner de uendelige mulighetene ved å bo nærmere Oslo, til og med Drammen. Det var alltid et eller annet på gang, og jeg hadde venner tilgjengelig som ofte hadde tid til meg. Nå blir Haakon og jeg sittende og glo på tv på lørdager, og jeg er enda såpass ung at lørdagskvelder er gøyere andre steder enn i sofaen.

Er det lov å si at jeg sliter med ensomhet? I og med at jeg akkurat nå er selvstendig næringsdrivende, er det sosiale ganske minimalt. Jeg har flere ganger vurdert å se etter en deltidsstilling på en kul arbeidsplass for å få være mer sosial. Men er det sånn det skal være? Hadde jeg bodd et annet sted ville jeg kunne hoppet på en buss, tog eller trikk og på kort tid vært sammen med noen jeg synes er gøy å henge med. Hadde jeg bodd nærmere Oslo kunne jeg vurdert å studere det siste jeg har igjen fysisk på skolen, bare for å få bli kjent med litt nye kule folk. Det ville kunnet åpne flere dører for meg, og jeg kunne lettere få til møter og eventer uten å bo på hotell og reise så mye.

Jeg tror vi må flytte.

Bildene er fra et event med Blogg.no og Metapic tidligere. Hadde det ikke vært for at jeg bodde i ødemarka hadde jeg kunnet ha det litt ekstra moro den kvelden, men neida… Stakkars Haakon måtte kjøre hele veien fra Oslo til Vestfold.

OSLO, 20200123; Blogg.no, Metapic. FOTO: MORTEN BENDIKSEN
OSLO, 20200123; Blogg.no, Metapic. FOTO: MORTEN BENDIKSEN
OSLO, 20200123; Blogg.no, Metapic. FOTO: MORTEN BENDIKSEN

 

Følg meg:

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

YOUTUBE: Aurora Gude

Det gikk til helvete…

Hvor skal jeg begynne?

Dagen i går var fysisk og mentalt krevende. Jeg startet med å spise litt for lite, da hotellfrokostene i disse dager er ganske så stusselige, på grunn av corona. Man får rett og slett ikke tilgang på like mye mat som til vanlig. Jeg spiste frukt og yoghurt. Deretter trente jeg litt, for så å stelle meg til innspilling. Innspillingen foregikk et lite stykke unna byen, og jeg brukte bussturen på å lade opp energien. På sett var det veldig gøy og hyggelig, men jeg visste at det kræsjet med noe helt annet – nemlig eksamen. Eksamen var fra 12-17, og innspillingen varte fra cirka 12 til 16… Hva skal jeg si? Av og til vil skjebnen utfordre oss, og jeg tok i det minste utfordringen på strak arm. Da jeg omsider var ferdig på innspilling var det bussturen hjem som ga rom for å løse eksamen.

Så hvordan gikk det?

Jo… Oppgavene var ordentlig vanskelige, og jeg følte at jeg virkelig fikk satt meg selv på prøve. Jeg startet med det jeg følte var håndgripelig, og deretter ga jeg meg løs på det ubegripelige… HELT ÆRLIG. Jeg følte ikke at jeg skjønte bæret. Jeg er faktisk sikker på dette betyr stryk – altså en klar F.

Og ja. Slik kan det være å studere. Jeg tenker at det er viktig å vise kontrastene, for vi kan ikke alltid være perfekte og best i alt. Jeg har aldri under studieløpet følt at det har gått så dårlig som det gikk nå, og om jeg skulle bestå er det bevis på at det finnes skytsengler. I alle fall vil jeg alle skal forstå at noe er vi gode på og andre ting er vi dårlige på – og dette ser man jo ofte via karakterer. For eksempel fikk jeg A i internkommunikasjon og merkebygging, men med en gang jeg er over på matematikk, så snakker vi E eller F.

Innspillingen gikk i alle fall bra. 

Følg meg:

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

YOUTUBE: Aurora Gude

Dette kommer jeg ikke til å klare


I morgen var tidligere en dag jeg hadde gledet meg til… jeg skulle på en liten innspilling, og det var alt. Jeg synes innspilling kan være gøy, så derfor så jeg absolutt frem til morgendagen. Ettersom tiden gikk oppdaget jeg noe fryktinngytende. Eksamen i bedriftsøkonomi hadde blitt flyttet til akkurat samme dag på grunn av Corona…. Jeg prøvde å snakke med produksjonen om hva vi kunne gjøre, men denne innspillingen er ikke bare med meg, men med flere andre, og derfor var alt de kunne gjøre å ha det i bakhodet. Derfor ringte jeg skolen, og det eneste de kunne gjøre var å flytte den noen timer frem slik at den går fra 12-17. Denne foregår som hjemmeeksamen, og derfor kan jeg utføre den hvor som helst. Så hva skjer i morgen? Det er beregnet at jeg er tilbake i Oslo igjen kl 16 – som betyr at jeg har én time på å løse en eksamen jeg fra før av ikke har noen god kontroll på. Dette er det dummeste, men kanskje slappeste jeg har prestert noen gang. Om jeg består er et mirakel iverksatt. Jeg må rett og slett bare gjøre det jeg rekker på en time, og hva rekker man da? Nada… eller.. kanskje besvare den teoretiske delen??! Hahaha. Jeg gleder meg bare til i morgen klokken 17, for da er det uansett overstått, så vet jeg sikkert om det er håp om å bestå eller ikke. Jeg er så nervøs at jeg ikke har klart å øve, for da ender det med nervesammenbrudd og at jeg bestemmer meg for å ikke gjøre eksamen i det hele tatt. Jeg vet at dette sikkert høres helt hull i hodet ut, og det er det også…

Nå? Nå ligger jeg og vurderer livets situasjon i en hotellseng på er hyggelig hotell i hjertet av Oslo. Jeg spiste en bedre middag med Sofie i stad – som dere sikkert så på snap eller insta. Nå er jeg snart sulten igjen, og vurderer enten overse det eller komme meg til et sted de har takeaway, eventuelt sitte helt alene og fundere over alt mulig. Ut av komfortsonen er veldig sunt.

Da vet dere situasjonen, og det føles godt å fortelle om hva slags surr jeg klarer å havne i, for nå er jeg liksom ikke alene i det lenger…

Selge nakenbilder?

Reklame | nelly.com

Jeg har tenkt litt i det siste…

Vi alle er vokst opp med våre syn på ting, og ingen er hundre prosent like. Jeg har de siste årene vokst veldig, og fått enda mer åpent syn på at folk er forskjellige, og jeg liker heller at folk er annerledes enn meg fordi det gir kontrast. Jada, det er gøy med felles interesser og meninger, men de som lærer meg mest er de som ikke ligner på meg, men som allikevel gir meg rom for å være meg selv. Når jeg er meg selv 110 prosent er jeg lykkelig, og det finnes vel ikke noe bedre enn det?

Selv om jeg liker forskjeller, har jeg fortsatt fordommer og tanker om hva som er rett og galt – for det er jo ikke alltid at noe er bra, bare fordi det er annerledes. I det siste har det blusset opp saker om at unge jenter har prislister på nakenbilder(?), og at de går så langt som å selge bilder av seg selv online eller på medier slik som Snapchat. Dette er jenter som er veldig unge, og ikke minst som tydeligvis ikke er så redd for konsekvenser.

Jeg kan ikke la være å assosiere salg av nakenhet med prostitusjon. Det er riktignok en enklere prosess, for man trenger jo ikke å fysisk være nær noen. Allikevel deler man noe som er veldig privat, og frivillig oppfordrer man folk til å tilfredsstille sine seksuelle behov med deg selv som verktøy eller objekt. Er dette greit, eller bør det bli en slutt på sånt? Det skader jo ikke i seg selv, men som 16-åring ville jeg i ettertid ha angret om jeg gjorde noe sånt, og hva om bildene hadde spredt seg over internett og nådd noen jeg ikke ønsket at skulle se bildene? Det finnes faktisk egne nettsider slik som Onlyfans, der man får kjøpt nakenbilder av jenter man velger seg ut fra nettsiden. Disse er vel ikke 16 år, men voksne og i ulike alder, og gjør seg en ekstra inntekt ved å blotte kroppen sin.

Mine verdier og holdninger forteller meg at å gjøre sånt som dette både er trashy, nedverdigende, uheldig, trist og bidrar til å skape et feil bilde av kvinner, og igjen til og med spytte på alle som kjemper for at vi kvinner ikke skal sees som objekter…

Jeg klarer ikke la være å være skeptisk til noe slikt som dette, og jeg synes det er veldig uheldig at enkelte personer som driver med dette har fått medieoppslag der de skryter av enorme inntekter, som har trukket flere i samme retning – dermed jenter ned til ungdomstrinnet som velger å selge bilder av seg selv. Jeg vil ikke nøle et sekund når jeg sier at dette ser ut som veldig gal påvirkning, og at det virkelig ikke bør frontes som bra å selge nakenbilder. For all del, la de som vil drive med det, men ikke sett det i et lys som gjør at unge personer går i samme retning. Den dagen salg av nakenbilder blir normalisert er håpet virkelig ute for menneskeheten i mine øyne.

Synes du flere unge bør begynne å selge nakenbilder av seg selv…?

 

Lignende jakke her Topp her Bukse her

Følg meg:

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

YOUTUBE: Aurora Gude

Skjønnhetsprodukt: Silkemykt hår!

Reklame | Lyko

Jeg har slitt hår om dagen, og derfor er jeg sykt avhengig av å bruke produkter med mye fukt. Jeg bruker sjeldent vanlig balsam, men kurer isteden håret med fuktighetsrike produkter hver gang det vaskes. I tillegg forsøker jeg å unngå å bruke rettetang med mindre jeg skal noe spesielt. Det begynner å bli håp – altså er håret mitt på et bedre sted igjen. Jeg så på noen bilder nå nettopp, og jeg ender nok med å helbleke igjen i løpet av sommeren, hehe. Jeg eeeelsker å ha helt lyst hår, og føler det er det som passer meg best, selv om andre synes jeg kler baylage godt. Mulig at jeg bare beholder veeeeldig lite i bunnen, bare for å spare håret litt.

Så hva gjør man? Jeg er helt avnhengig av hårkur, og derfor kan det fort bli dyrt om jeg velger blant de dyreste. For å holde fargen fin og kald anbefaler jeg denne kuren, men til mer vanlig bruk over tid tenkte jeg tipse om en rimeligere med mye fukt. Jeg vil nemlig at dere skal vurdere å prøve denne, som er hakket rimeligere, og som gjør en sabla god jobb for slitt hår. Jeg har ofte brukt balsam og sjampo i samme serie, og dette er produkter som har en lav pris, men har salongkvalitet. Jeg husker enda dagen frisøren min introduserte meg for denne serien.

Husk at håret har ulikt behov. Har du helbleket eller farger mye lyst, så er fuktighet ofte det du trenger. Om håret ditt er skikkelig stretchy og gummiaktig trenger du proteiner isteden. Alt må tilpasses der håret ditt er. Jeg får fort tørt hår som ryker, og dermed er fuktighet nøkkelen. En god hårolje er også alfa og omega for min del, så jeg kan anbefale denne.

Bildene er fra Tenerife fra vi spilte inn Charterfeber♥ 

Følg meg:

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

YOUTUBE: Aurora Gude

Spørsmål og svar! Imot barn, Erlend Elias, forholdet ++

Tror du at du aldri får barn?

Det samme spørsmålet har jeg stilt meg selv en del ganger… jeg tror kanskje jeg en dag får lyst på et barn – men jeg aner ikke når det blir… plutselig får jeg vel lyst? Akkurat nå er jeg ikke klar i det hele tatt.

Du har selv vært barn, så hvorfor er du imot de?

Hahaha. Jeg er selvsagt ikke «imot» barn??? Men jeg tuller mye med at jeg synes de bråker en del her og der- for det gjør de jo. Men ellers liker jeg barn, så fremt de er hyggelige mot meg.

Hvor gammel er du, og bor du i Oslo?

Jeg er 28 år nå, så fortsatt ung og lovende! Jeg bor ikke i Oslo, selv om mange tror det. Helst skulle jeg bodd nærmere byen, men det kommer med tiden. Nå bor vi utpå landet i Tønsberg.

Hva har skjedd med deg og Erlend Elias? Før pratet du om ham stadig, nå er det ikke et ord om ham..

Heldigvis har det ikke skjedd noe som helst! Vi har ikke hengt siden 17.mai, men vi er like gode venner enda, og alt er bra. Han er en fantastisk person.

Anbefaler du meg å søke om å bli med på Paradise Hotel?

Det kommer an på hva målet ditt er. Om du vil gå ut av komfortsonen og få en sinnsyk opplevelse, bør du virkelig søke. Det er også viktig å gå inn der med selvinnsikt, for da er det lettere å ikke angre på ting som man sier og gjør i ettertid, fordi du vet hvor du har deg selv.

Tror du mange kvinner ser på deg som et forbilde?

Jeg vet at mange ser på meg som det, fordi jeg får mange fine meldinger fra kvinner. Det går også greit at ikke alle synes jeg er det, men personlig mener jeg at jeg er et sunt forbilde og står for viktige verdier i livet, og jeg tør å være meg selv.

Når får vi treffe deg?

Aner ikke? Mange møter meg når jeg er ute på offentlige steder. Jeg oppfordrer de som vil til å si hei og komme bort om de ser meg et sted, selv om det kan føles rart eller kleint. Jeg synes det bare er hyggelig!

Hvor mange har du datet?

Dette er noe som jeg ikke har oversikt over i det hele tatt… Jeg har sikkert datet sykt mange, både kort og lengre. Jeg hadde spesielt en periode der jeg ville ha kjæreste og derfor ga mange en sjanse til å bli kjent.

Hvor mange kjærester har du hatt?
Med Haakon har jeg hatt 5 forhold.

Hvordan hadde du det på ungdomsskolen og VGs?
Helt ærlig var ikke spesielt ungdomsskolen min glanstid. Jeg hadde det vanskelig etter pappa døde, fant ikke helt plassen min – og var veldig følsom. På VGs ble jeg litt mer selvsikker, men jeg slet fortsatt med depresjon og noe form for angst. Alt ble bedre ettersom tiden gikk, men jeg angrer på mye rart fra den tiden.

Hadde du likt å bli massert av kjæresten din på føttene hver dag?

Ja! Haakon gjør faktisk dette veldig ofte, og det er noe av det aller beste jeg vet. Føttene har mange nerver opp i resten av kroppen, så fotmassasje takker jeg ikke nei til.

Tror du Lana Del Rey kunne ha vært med på program som PH?

Haha.. aner ikke. Kanskje?

Kunne du ikke reklamert for en kleskjede med curvy og plus sizes?

Det ville kanskje blitt litt vanskelig å få samarbeid på nettopp dette, da jeg tror dette er størrelse 40 og opp, og jeg bruker 34 og 36. Allikevel kan det være at noen butikker tilbyr de større størrelsene – men også den jeg selv bruker, og da kunne det vel vært aktuelt.

Når ser vi deg på TV igjen?

Til høsten får vi et gledelig gjensyn med Charterfeber, så det er bare å glede seg. Ellers er det andre ting på gang, men disse er enda hemmelige.

Vil du ikke jobbe med HR?

Den dagen jeg ikke føler for å jobbe med det jeg gjør i dag, så skal jeg jobbe med HR. Akkurat nå har jeg så mange spennende muligheter som jeg ikke kan si nei til, og derfor får HR-utdannelsen vente bittegrann til en annen dag eller et annet liv.

Hvem er ditt forbilde?

Jeg har egentlig ikke noe forbilde, fordi jeg er opptatt av å være original og ikke en kopi av noen eller noe. Jeg blir derimot inspirert av enkelte, og disse er Lana Del Rey, søsteren min +++.. Egentlig blir jeg mer inspirert av filmer, fiktive karakterer og musikk.

Hvordan går det i forholdet med Haakon?

Det går fint. Vi har vært i en periode der vi har vært ekstremt mye oppå hverandre i det siste, og da tror jeg vi får kortere lunte. Nå jobber han hjemmekontor, og dermed blir det fortsatt mye tid sammen. Men egentlig går alt veldig fint. Han støtter meg og inspirerer meg til å se fremover og jobbe mot målene mine.

Hvorfor kjører Haakon deg til hesten, kan du ikke kjøre selv?
Haha. Jeg har førerkort, og vi har to biler, så no worries, ofte kjører jeg selv. Det hender at Haakon synes det er hyggelig å være med i stallen, også liker han å kjøre, så derfor sitter jeg og suser på mobilen imens han kjører. Jeg elsker at kjæresten min tar seg tiden til å se meg gjøre ting jeg elsker.

Ditt favorittplagg i det siste?

Det må være kjolen jeg hadde på 17.mai. Den er såå fin, og jeg digger fargen. Jeg fikk sykt mye spørsmål om hvor kjolen var fra, og svaret er at den er fra KappAhl.

Takk for i kveld! Vi blogges i morgen igjen ♥ Husk å skrive om du har et ønske-innlegg eller YT ♥

 

Følg meg:

INSTAGRAM: auroragude

SNAPCHAT: auroragude

TIKTOK: auroragude

YOUTUBE: Aurora Gude

Antrekk til event!

God lørdag, alle sammen!

Nå sitter jeg i bilen på vei inn til Oslo, og skal på et event i regi av Equalagency. Jeg ble invitert av en annen blogger dere kanskje kjenner til i går, og ble glad for å ha noe å fylle lørdagen med. Egentlig skulle jeg på trening, men det ble ofret til fordel for dette arrangementet. Det blir litt bobler, foredrag og mer. Det går også rykter om ar Mariann Rosa skal være dj, så det blir kult!

For anledningen har jeg valgt ut en kjole fra Na-kd, wedges fra Nelly, enkle smykker og rett hår… og ikke minst: den nye vesken jeg fikk til bursdagen min! Jeg elsker antrekket, og synes det passer bra til været. Blå er en av mine favorittfarger etter rosa ❤️

Hva synes dere?