Ukens skjønnhetsprodukt: TIL HJEMMET!

Reklame | Lyko

Er det én ting jeg elsker, så er det når ikke bare jeg, men også hjemmet mitt lukter godt. Noe av det verste det kan lukte er bæsj, røyk eller matavfall. Altså… Det pleier ikke lukte disse tingene, men jeg foretrekker en frisk og digg duft som kan spre glede og komfort rundt seg. Derfor er jeg en stor fan av romduft. Mange tenker ikke over at du faktisk kan få egne parfymer til interiør, og ikke bare til deg selv. Jeg skal vise dere mine to favoritter som jeg aldri blir lei!

 

TIL DEG OG SENGETØYET!

JA, det finnes faktisk en egen duft du kan spraye på sengetøyet, slik at det lukter ordentlig delikat når du er ferdig med å re opp sengen, og duften kjennes også når du skal legge deg. Det er flere av denne typen dufter, men den jeg legger ved link til er min største favoritt. Den lukter lett og søtt. På nettsiden står det ikke at den kan brukes til sengen, men før het den faktisk bed and body-mist, men jeg tror de endret dette fordi det ikke er så populært enda å spraye sengen sin. Du finner den her. Samme nydelige duft kan du få i duftlys og i duftpinner.

TIL ROMMET OG INTERIØR

Denne er litt større, og jeg bruker den alltid etter å ha vasket. Den lukter SYKT godt, og legger seg veldig markant i rommet, så man må ikke spraye for mye. Alltid når jeg har sprayet denne i rommet etter å ha vasket, sier folk at det lukter godt hos oss! Duften har et snev av appelsin og noe søtt i seg. Dette er virkelig det diggeste å gjøre etter alt er rent og fint. Denne duften får du også i duft til sengen her, duftpinner her og duftlys her.

 

Uten om disse produktene har Rituals et enormt utvalg i duftpinner, duftlys og sprayer. Om du ser etter en annen type duft kan du trykke her for et bredere utvalg.

 

 

FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

Corona under neglene

Ærlig talt.

Det er ikke så ofte jeg sier det, men denne gangen skal jeg skrive fra meg litt ansvar. Den gruppen av følgere jeg har i sosiale medier som virker til å følge for å ha mulighet til å komme med negative innspill, er vel den følgergruppen jeg forstår meg minst på. Noen er balanserte og har påpekt ting som er åpenbart galt av meg å legge ut, men samtidig er de hyggelige og høflige. Det jeg derimot reagerer på er følgere der samtaleloggen utelukkende er preget av korrigeringer av ting, eventuelt nedsettende ord. Tror de at de skal få svar om de legger frem ting på en usaklig måte? I dag eller i går dukket det opp en kommentar med følgende utsagn: “Æsj, corona under alle neglene”, på en fersk historie med de nye neglene jeg fikk i går…

Dere som skriver saklig til meg vet jo at jeg ofte svarer, og at jeg fint kan at imot konstruktiv kritikk. For eksempel slettet jeg en snap her om dagen fordi jeg ga feil signaler og bommet da jeg prøvde å være morsom. Men tror noen jeg vil ta imot budskapet om kritikken heller ikke er særlig bra formulert? Jeg orker ikke en gang… Jeg mener helt ærlig at å være frekk i sosiale medier er på lik linje som å være ufin ansikt til ansikt. Problemet er at noen blir så innmari tøffere mot oss som er offentlige personer, og fordi de kan gjemme seg bak en mobilskjerm.

Når det gjelder sakens kjerne, bare for å ha svart. Jeg skjønner at noen tenker at negler og corona er en dårlig kombinasjon. For det første ser jeg nesten aldri noen mennesker i disse dager, og for det andre tar jeg ikke på ande enn kjæresten min. Da kan coronaen under neglene mine få ligger der i fred… Fra spøk til alvor: Jeg er supernøye med antibac og så videre uansett hvor jeg skal, og det er svært få ting som treffer undersiden av neglene mine. Jeg tror at for eksempel bruk av smykker, briller og slikt har større sannsynlighet for å spre smitte. Staten vår har tillatt skjønnhetssalongene å åpne, og i går satt jeg med en svær skjerm av glass mellom meg og negldamen, og det var tre runder med antibac… Og til dere som ikke visste det; Når man skal sette på akrylnegler er det superviktig at det er helt rent og desinfisert på neglene, fordi det er farlig om det kommer bakterier mellom din egen negl og den falske, da det kan oppstå sopp og så videre. Jeg skjønner at de som ikke er så jålete som meg vet noe særlig om disse tingene, men her kan jeg erklære meg “legally blonde” og peke litt med fingeren på at noen bør slutte å snakke om ting de ikke har peiling på. Og ja – bakterier samles i etterkant under negler – både ekte og falske. Men som sagt, jeg driver ikke å tar på alt og alle, og jeg har gode rutiner med antibac og håndvask. Jeg tenker at vi legger denne saken død nå, for det blir litt tåpelig.

Over til noe annet…. I stad gikk vi en nydelig tur med hundene i solen. Jeg oppdaget nok en tursti jeg ikke har gått før, og hundene trivdes kjempegodt! Haakon hadde derimot valgt helt feil sko, og klagde store deler av turen på grunn av litt søle etter regnet. Nå er jeg hjemme og drikker en varm kopp kakao. Jeg venter på et svar angående noe viktig denne uken, så kalenderen min er ganske åpen, bare fordi denne nyheten kan ha litt å si for om jeg får tid eller ikke til andre ting. Jeg skal selvsagt oppdatere dere på ting!

Nyt solen før den forsvinner igjen ♥

 

FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

Mine favoritter!

Reklame | Lyko og Bubbleroom

Plagg….

Jeg elsker å gå i kjoler. Jeg har alltid tenkt at jeg trives med å være feminin. Den rette kjolen fremhever det feminine ved oss, som for eksempel midje, hofter, kjole, ben, rumpe og lignende. Jeg synes alle bør gå mer i kjoler, for det er så fint.

Parfyme…

Om jeg må velge kun én, så er det Aromatics Elixir, den kan du kjøpe her. Den er ekstremt sær, men den er også veldig unik for de som ikke vil lukte som alle andre, hehe. Denne er slik at den lukter litt ulikt på alle, så man kan føle seg mindre som en kopi, hehe.

Film….

Seabiscuit eller The Great Gatsby. Seabiscuit er en hestefilm. Den har blitt nominert til 7 Oscars, så den kan du se med godt mot. The Great Gatsby er med Leonardo Dicaprio og Tobey Maguire i hovedrollene, og har en fantastisk tvetydig betydning der du som seer kan vurdere en del selv.

Sang….

Om jeg måtte velge én siste sang å høre på akkurat nå, så er det “Mariners apartment complex” av Lana Del Rey. Denne handler om personlig utvikling og å være modig.

Land….

Jeg beundrer vel Norge mest for velferdssystemet vårt og at det er kommet langt i forhold til likestilling og slikt, men jeg hater temperaturen. Jeg digger virkelig Mexico, og skulle gjerne hatt et hus der.

Artist….

For alltid, Lana Del Rey. Jeg kan høre på henne heeeele tiden, virkelig. Det nyeste albumet, “Norman Fucking Rockwell” er mitt favorittalbum siden Born To Die. Jeg håper virkelig det ikke er lenge til hun gir ut mer, for jeg er skikkelig fan.

Spill….

Jeg elsker spillet “Star Stable”, Hehehe. Det er et hestespill der du skal løse masse mysterier og kan kommunisere med andre. Du styrer hesten og rytteren rundt i et eventyrland, og det er sykt mye å utforske.

Dyr…

Jeg klarer egentlig ikke velge mellom hest og hund. Jeg liker begge disse veldig godt fordi de er kontaktsøkende, ærlige og blir sterkt knyttet til eieren sin. Hester er fantastiske fordi de åpner opp for en hel idrett og trening, imens hunden er jo menneskets beste venn.

Mat….

Jeg tror nok at jeg er nødt til å velge pizza. Hvem elsker ikke pizza? Jeg liker både italiensk og amerikansk, og frossen og fersk. En annen favorittrett er smoothie eller Clubsandwich (oppskrift kommer).

Butikk…

Om vi tenker matbutikk, så er jeg mest glad i å handle på Meny. De har jo sykt bra utvalg, og jeg finner allti det jeg trenger der. De har også mye godt i ferskvaredisken. Blant annet har de også litt sære pølser og slikt, for eksempel om man ønsker prøve en ny pastarett.

Merke…

Det kommer litt an på. I vesker er jeg veldig glad i Louis Vuitton, men jeg ønsker meg også Chanel eller Burberry. Dette er for meg samleobjekter, og det koster mye.

Min favorittveske “Alma BB” fra LV.

Farge…. 

Min favorittfarge er ikke overraskende Rosa! Helt spesifikt liker jeg duse rosatoner og såkalt gammelrosa. Nesten alltid ser jeg etter disse tonene i leppefarger og klær. Et eksempel er kjolen på bildet under. Kjolen kan du kjøpe her.

FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

På tide med en oppgradering + mine anbefalninger

Reklame | Sara Wilhelmsen, Winnies Velvære og Isabella Beauty

Jeg har gledet meg litt til denne dagen, for i dag åpner veldig mange frisører, velværetjenester og diverse. Jeg har oppriktig vært bekymret, for jeg kjenner mange i bransjen, og har samarbeidspartnere som jeg har vært redd for at skal slite fordi de har blitt tvunget til å stenge. For eksempel hun som fikser neglene mine, vippene mine og håret. Jeg føler man kommer ganske nær på de man gjør sånt hos, og det er lett å bli glad i dem.. For eksempel er negldamen min hobbypsykolog, og jeg føler jeg kan snakke med henne om alt. Altså… dette er kvinner i livet mitt som jeg unner det beste!

Selv om det er Corona-krise, synes jeg vi skal ta i et ekstra hakk for alle disse flinke arbeiderne som er tilbake i jobb denne uken. De fleste av oss har vel sett bedre dager når det gjelder håret sitt, og det er på tide å få booket inn sin time, og kanskje dette er tiden for å ta med den ekstra hårkuren eller sjampoen? Husk at for hver krone vi bruker, kan vi hjelpe alle sammen å stable seg på bena igjen. Klipp håret, fiks vippene, neglene eller ta en ansiktsbehandling! Det er så mye digg man kan gjøre for eget velvære. Bare husk å holde deg til reglene, og ikke bestill time om du har symptomer på Corona. Vi har fortsatt et ansvar, og jeg synes ikke vi skal samle oss i svære mengder og slikt enda.

I anledning at alle disse flotte tjenestene åpner i dag, vil jeg anbefale mine beste damer på hår, negler og vipper. Jeg unner alle å stråle, så her er det første mann til mølla, for det fyller seg opp fort!

Negler:

Negljenta/Winnies velvære.

Instagram: HER

Frisør:

Sara Wilhelmsen hos Hendrix Hair Majorstuen

Instagram: HER

Vipper:

Isabella Beauty

Instagram: HER

Alle disse tre kan jeg med hånden på hjertet anbefale. De er megadyktige på sine felt, og jeg vil ikke gå til noen andre. Håper dere prøver ut en av dem ut fra hvilket behov dere har! Winnies velvære holder til i Tønsberg, og hun gjør mer enn bare negler også, blant annet permanent makeup. Frisøren og vippedamen holder til i Oslo ♥

Mine negler i disse dager
Mine negler i disse dager
I dag er jeg og jobber på Café imens jeg venter på at hundene skal bli ferdig med tannrens
Denne frisyren gjør at etterveksten i bakhodet ikke synes så godt

FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

Store nyheter!

I går var en nydelig dag. I Tønsberg er det veldig stille for tiden, og det er lite mennesker på en brygge som ellers pleier å bugne av folkeliv både med båtene sine langs havnen og stappfull uteservering så fremt solen glimter til. I går var det som å besøke en spøkelsesby. Jeg hadde snappet opp på Facebook at Peppes Pizza smått holder åpent, og ingenting fristet mer enn å få servert et måltid på restaurant igjen. Haakon og jeg tittet inn døren, og det var så og si ikke mennesker der. Helt ærlig var jeg forberedt på et stappet lokale, men til min lettelse følte jeg at det var ganske så rolig og trygt å sette seg og spise litt. Det var merkbart at de ansatte hadde strenge rutiner, og at det meste ikke ble gjort tilfeldig. Jeg selv var også varsom med renhold og antibac både før og etter jeg kom inn. Det var helt fantastisk for kroppen å gjøre noe som virket litt normalt… Allikevel kunne jeg ikke gjort de med god samvittighet om reatauranten hadde vært full av mennesker, men der var vi heldige. Etter mat ruslet vi langs bryggen og så på solnedgangen – derav bildene i dette innlegget. Svanene var så sykt vakre, og jeg fikk masse ny energi av å se dyr, og ikke minst kommunisere litt med dem.

Over til overskriften… Selv om det er coronapandemi, så skjer det mye om dagen. Den siste måneden har det vært helt stille både i mail og telefon, men den siste tiden har ting begynt å våkne opp igjen. Jeg hadde egentlig en liten innpspilling nå i Mai, men det kan se ut til at jeg må omrokkere helt, og at jeg faktisk må si nei til mye den neste tiden, for det har dukket opp et mulig stort prosjekt som jeg ikke kan si nei til. Ingenting er avklart enda, men om dette skjer, så kommer dere til å hoppe i taket, for jeg tror det blir dødsbra. Jeg hadde en liten knapp på at 2020 skulle bli det beste året på lenge, og jeg tror faktisk at det stemmer… Dette året kommer nok til å virkelig overraske og forbløffe meg. Jeg gleder meg så vanvittig til å se hvilken vei alt sammen går, men det går inntil videre i rakettfart i en retning jeg virkelig vil at det skal gå, og jeg må nok snart begynne å klype meg i armen og sjekke om det faktisk er ekte….

I skrivende stund skal jeg kaste meg rundt og finne antrekk til grilling og en mini-bursdag. Jeg er veldig glad for å se litt familie igjen, for jeg har vært veldig lenge uten den siste tiden. Vi alle trenger noen som støtter oss, gir oss ros, komplimenter og gir oss følelsen av å være verdifulle. I alle fall jeg er avhengig av dette. Haakon er veldig flink til det, så der er jeg heldig. Ellers må jeg prøve å se familie litt mer, for de har mye glede å by på, virkelig.

Jeg håper alle får en fin søndag! Det skal i alle fall jeg ha ♥

FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

Årets PH, giftemål, VGS, tv!

Reklame | Lyko

Hva er din favorittfilm?

Det er nødt til å være Seabiscuit og The Great Gatsby. Disse to går rett inn i hjerteroten og tilbake. To fantastiske filmer med vakre historier. I tillegg har begge med seg Tobey Maguire, som jeg synes er en veldig god skuespiller.

Hva synes du om Yasmine i årets PH?

Dette er min favorittdeltaker. Grunnen? Hun tør å være seg selv, stå imot gruppepresset, sier sin mening og står for sunne verdier som ikke helt de andre deltakerne mentalt virker å forstå. Jeg sier bare “selvinnsikt”, hehe.

Kunne du hatt sex på tv?

Nei. Dette kunne jeg heller ikke på PH i 2014. Jeg synes at man skal holde seg langt unna, for det jobber 100 mennesker i produksjonen som potensielt kan se deg ha sex uten filter, og da er det på sett og vis litt porno. I tillegg er det jo kjipt for familie og venner som må se på… De pleier jo ikke se på når du har sex ellers. Jeg skjønner at noen blir forelsket og så videre, men det beste er å heller gjøre det utenfor tv.

Kunne du blitt full på tv den dag i dag?

Jeg er ikke så redd for dette, for jeg vet hvor jeg har meg selv, og det skjer fint lite som jeg ikke kan stå for. Jeg drikker meg jo ikke snydens slik at jeg ikke husker noe. Det var nok verre da jeg var yngre og ikke visste hva slags rare påfunn som kunne dukke opp, huff.

Hva er det med hundene dine, de har tungen hengende ut på siden, er de syke?

Jeg har én hund på 11 år som har måttet trekke noen tenner, og derfor henger tungen litt ut. Jeg synes bare han er søt. De andre hundene har fortsatt tenner nok til å holde tungen i munn.

Hvilken nattkrem bruker du?

Akkurat nå bruker jeg denne både morgen og kveld. I tillegg bruker jeg denne under for at huden skal ta til seg kremen ekstra godt. Hudpleie er viktig om man vil ha en fin hud og forebygge synlige tegn på aldring.

Hva synes Paradise Hotel nå i forhold til da du var med?

Jeg synes ærlig at Paradise hadde mer sjarm før, fordi det var mer varierende alder på deltakerne, og det var mye spill og fokus på sterke personligheter. I år synes jeg kanskje alderen tvers igjennom er veldig lav, og mentalt er mange av deltakerne på samme nivå, noe som skuffer. Det er gøy om de hadde tatt med noen som outsmartet litt mer.

Lager du handleliste når du skal handle mat?

Ja, veldig ofte. Jeg hater å glemme ting jeg trenger. Derfor skriver jeg gjerne ned alt sammen før jeg drar. Når jeg ikke har liste ender jeg med masse random, og mye jeg egentlig ikke trenger…

Hva er din favorittmiddag?

Jeg elsker egentlig pasta, og ofte lager jeg clubsandwich om jeg har lyst på noe godt.

Ville du flyttet til syden permanent?

Nei, det tror jeg ikke. Jeg er i utgangspunktet ikke fan av kanariøyene, Tyrkia elle Hellas. Derimot kunne jeg gått hatt hus på et mer eksotisk sted, slik som Mexico eller Bali. Det hadde vært nydelig å flytte til et sånt sted permanent.

Hva er din favortittvin?

Jeg bytter mye på, men av hvitvin kjøper jeg ofte Sancerre eller Chablis. Rødvin drikker jeg aldri… Av musserende ser jeg etter en cava eller cremant som er ekstra tørr og med lite sukker, det har ikke så mye å si hva den heter. Jeg er også glad i det meste av tørr sjampanje.

Hvorfor hatet du på Runar?

Fordi han slang stygge kommentarerer hver eneste dag, og ikke forandret seg selv om andre prøvde å snakke til ham. I tillegg var han diskriminerende overfor to av de jeg likte best inne på Camp Kulinaris. Om du lurer mer kan du høre en podcast med Erlend Elias, Erik og meg her.

Tror du på ehjørninger?

På en måte tror jeg, bare fordi jeg liker å tro på det ingen andre tror på, om du skjønner? Vi vet jo virkelig ikke hva som finnes andre steder enn rett foran øynene på oss.

Når kommer housetour?

Det har jeg ikke satt dato for, men den må lages snart! Jeg vil bare at den skal bli bra, og da må det planlegges litt.

Hva er dine tanker om abort, har du tatt abort noen gang?

Jeg synes man skal fritt kunne velge om man vil ta abort eller ikke. Jeg har faktisk måttet gjøre det før, og med god grunn. Det er virkelig ikke alltid det rette i mine øyne å beholde et barn.

Hvor mange timer trenger du med søvn per natt?

Jeg trenger 8-9 timer med søvn, så jeg sover mye.

Ønsker du å gifte deg?

Jeg håper at det kommer en dag jeg har lyst. Jeg føler at dette er en ting man gjør når man har satt seg ned og er klar for familielivet. I tillegg vil jeg ha et helt sinnsykt bryllup, og må nok spare en god stund.

Hvor kommer du opprinnelig fra?

Jeg har skrevet et innlegg om dette før her. Jeg har på en måte ikke full tilhørighet noe sted, annet enn der jeg er her og nå… Derfor er det vanskelig å svare på.

Hvordan gikk det med prøving av hest?

Det gikk bra! Det er snakk om en hest med eventuelt mye potensiale, men isåfall må jeg være villig til å legge litt tid og energi i det. Jeg har veldig lyst, men tenkte prøve bittegrann til. Hesten i seg selv har en fin energi og utstråling, og jeg gleder meg til neste gang. Hesten står i Tønsberg.

Har du fullført videregående?

Ja, og det er jeg forsåvidt glad for… Jeg kjedet meg mye siste året, men er veldig glad for at jeg kom meg gjennom. Jeg har generell studiekompetanse, men gikk medier og kommunikasjon. Jeg synes det var en fin avlastning fra allmennfag.

Er du fortsatt venn med Ann Marielle?

Det blir vel feil å si vi er uvenner, for vi har ikke kranglet. Men vi har ikke særlig kontakt, og jeg har ikke sett henne siden en fest for noen år siden. Mange ser oss på Charterfeber sammen om dagen, så jeg forstår at dere lurer.

Kommer du tilbake på tv-skjermen snart?

Ja. i første omgang er det ny sesong med Charterfeber på Tv3 til høsten! Det kommer mer også, men jeg kan jo ikke avsløre alt. Jeg synes tv er megagøy, og det er det jeg ønsker å “ende opp”, om man kan si det slik. Skrik ut hvor dere vil se meg neste gang, så kanskje jeg kan ta idéen videre.

Hva er din bakgrunn med hest?

Jeg startet å ri da jeg var 6 år. Jeg red på time to ganger i uken. Da jeg var 13 fikk jeg mine første hest på halvfor, og dermed red jeg gjerne 4-5 ganger i uken, deretter en annen halvfor-avtale som ikke varte så lenge. Deretter hadde jeg hest på fulltid i 4 år. Da jeg var 18 gled jeg ut en lang periode og red bare litt her og der. Da jeg var rundt 23 fikk jeg hest på for igjen, og red 3 ganger i uken for en periode. Vi flyttet til Lier, og der hadde jeg hest på helfor en liten stund, deretter halvfor. Jeg tok også litt instruksjon for å komme skikkelig i gang igjen. I fjor hadde jeg hest 3-4 ganger i uken, men måtte stanse avtalen. Nå er jeg i gang igjen med å finne noe jeg kan drive med litt langsiktig, men som ikke tar all tid og økonomi. Jeg rir for det meste dressur, men synes også sprang er dødsgøy.

Ha en fin lørdag ♥

Ukens skjønnhetsprodukt: Rettetang!

Reklame | Ellos

Heisann, fininger!

I dag tenkte jeg å snakke litt om dette med blondt hår og rettetang. En sterk anbefaling fra min side er å nesten ikke rette håret om du har like lyst hår som meg, med mindre du skal noe spesielt. En annen ting som er viktig er å i det minste ha et verktøy som er så skånsomt som mulig for håret ditt. Det er nemlig store forskjeller på ulike rettetenger, da noen er faktisk bedre for håret enn andre. I fjor gikk min forrige rettetang i stykker, og da ble oppdraget å finne en ny en. Jeg var mye på jakt, og jeg fikk mange anbefalinger av dere. Etter mye research endte jeg opp med å kjøpe denne. Dette er en rettetang som faktisk regulerer temperaturen imens du bruker den for å slite minst mulig unødvendig. Det er innstallert sensorer i platene som skal tilpasse seg håret. Altså, er denne rettetangen spesielt grei å ha for oss som har bleket eller spesielt slitt hår. Jeg ødela håret mitt på Camp Kulinaris fordi jeg rettet og fikset hver dag, noe jeg egentlig ikke gjør til vanlig. Etter dette har jeg måttet ha en lang rehab med mye hårkur og lite bruk av varme. Noe man MÅ ha når man bruker rettetang eller føner er også en varmebeskyttende spray å ha i håret. Jeg har brukt denne mange ganger, og den fungerer kjempebra. En annen ting: Har du antenner slik som meg? Jeg bruker denne i blant om jeg skal få kontroll på rebelskt hår og småhår som står rett opp. Den er også bra å føne fram, da jeg synes håret holder seg mer rett med den. Jeg gnir den rett på problemhårene og legger dem ned, det funker alltid.

Husk som sagt at du uansett må passe på bruken av rettetang om du vil beholde håret fint. Alt for mange ganger har jeg selv angret når håret plutselig ryker eller lignende. I alle fall kan du være sikker på at rettetangen jeg anbefaler av rågod kvalitet, samt at den er supergod å både krølle og rett med!

Håper dette kunne hjelpe litt i en verden med veldig mange produkter å velge i ♥

Har jeg ikke sett det verste?

Her om dagen lagde jeg en matrett som bestod av kylling, kalkunbacon, parmesan og hjertesalat.

La oss si det slik at hver gang jeg spiser kjøtt, er det en liten stemme i hodet som spør meg om jeg gjør det rette. For eksempel synes jeg det er vanskelig å spise reker, fordi hver eneste lille reke på loffskiven er ett liv…. Man ser øyne dems, og må ta av skallet. Reker er noe jeg spiser sjeldent, men det hører liksom sommeren til… Ellers spiser jeg veldig lite og nesten ingen svin uten om litt her og der, og når jeg er på restaurant eventuelt. I fjor fikk jeg en ordentlig oppvekker da jeg så dokumentaren om griseindustrien. Herregud, jeg var faktisk vegetarianer i én uke, og tanken på kjøtt var bare kvalmt. Sakte, men sikkert falt jeg tilbake til vante vaner, for uten om at jeg kuttet gris godt fra kostholdet, og opprettholder dette nogenlunde. Jeg spiser per i dag mye kylling, både i pølser, skinke, burger, taco og så videre. Det er da en stemme i hodet mitt som hvisker til meg grusomme bilder av kyllinger som vandrer rundt på en trang plass og er redde, og ikke minst flere som faller og skader seg underveis.

Problemstillingen min er om jeg rett og slett ikke har sett nok til å skjerpe meg? Jeg elsker jo dyr, til og med krabber, og ikke minst reker, kuer… Alt så og si. (Krabbe har jeg riktignok holdt meg langt unna en stund nå).Hvorfor sitter jeg allikevel og lefser det i meg som om alt er i orden? Jeg hadde jo aldri spist en ku eller kylling om jeg måtte slakte den selv… Er det slik at jeg er nødt til å oppsøke et slakteri og faktisk få det inn med teskje at det jeg driver med er selvmotsigende, og at jeg rett og slett er for naiv? Jeg er stygt redd for at det jeg driver med er å spare meg selv for det verste, og derfor kan jeg leve i min egen naive boble. Her kan vi egentlig dra inn hulelignelsen til Platon – på en måte… fordi jeg rett og slett har lenket meg fast, og vet faktisk null og bada om hva som venter meg. På Camp Kulinaris fikk jeg noen smakebiter på hvordan det kan se ut på ekte, og det ga meg skikkelig avsmak. Allikevel fortsatte jeg å spise kjøtt.

Jeg spiser lite rødt kjøtt, mye fordi det ikke er bra for helse eller miljø. Fremover må jeg lære meg å kutte enda mer ned på kjøttet – frem til jeg faktisk har kunnskap nok til å ta standpunkt i om jeg bør spise kjøtt eller ikke. Kanskje jeg skulle sjekket mulighetene for å oppsøke et slakteri eller en gård der de avler til slakt? Kanskje jeg kunne fått mer innsyn og virkelighetssyn på hvordan maten havner på bordet vårt….

Hva tenker du?

Oppskrift på digge cookies!

Hei!

Slik som jeg har sagt på snap og insta, så skal dere få oppskrift på cookies som jeg har laget i dag! Jeg valgte å lage mørke, og de ble servert med en iskunelle(!) av vanlig vaniljeis. Isen lagde jeg ikke selv, for jeg har ikke ismaskin her hjemme, og tror ikke konsistensen blir så bra uten.

Jeg serverte cookies til familie, og alle sa det var godt. Jeg håper de ikke løy for å være hyggelige, for isåfall får dere bare en helt ok oppskrift, haha. I alle fall er disse cookiene lette å lage, og du trenger bare ha deigen klar og slenge dem i ovnen når det passer. Oppskriften er for cirka 15+ cookies avhengig av størrelsen du ønsker å ha på dem.

DETTE TRENGER DU:

200 Mørk eller lys kokesjokolade – ditt valg

3 stk egg

50 g smør

1 ts vaniljesukker

1/2 ts bakepulver

2 dl hvetemel

1 1/2 dl sukker

1 pose sjokoladeknapper

SLIK GÅR DU FREM:

♥ Start med å grovhakke sjokoladen.

♥ Smelt smøret, ta smøret av platen og tilsett sjokoladen. Bland sammen Sjokoladen skal smelte, deretter lar du det kjøle seg ned.

♥ Pisk sammen egg og sukker. Det skal være lyst og luftig.

♥ Bland inn mel, vaniljesukker og bakepulver.

♥ Bland inn sjokoladen og smøret, vend rundt så det blir godt blandet inn.

♥ Tilsett en god mengde sjokoladeknapper og rør rundt så de sprer seg.

♥ Sett deigen i kjøleskapet i cirka 30 minutter. Den kan også stå og vente i noen timer om du vil lage den tidlig på dagen og ha klar til steking senere.

♥ Form små boller i håndflatene og klem dem litt sammen så de blir flatere. Sett dem på et stekebrett. Topp de små bollene med sjokoladeknapper før de settes i ovnen.

♥ Stekes i ovn på 175 grader i 15-20 minutter. Jeg selv stekte i 18 minutter, og da var de så og si perfekte i konsistens.

♥ Ta ut og la dem kjøle seg ned en stund før du så kan legge dem på en rist. Om du ikke lar dem hvile vil de mest sannsynlig være bløte og umulig å flytte på.

♥ VEL BEKOMME! Servér gjerne med vaniljeis.

Se hvor digg det ser ut underveis!

Under her ser dere mitt eksempel på en iskunelle(?). Jeg vet den ikke holder mål, men dette er det beste jeg klarer. Alle jeg serverte ble imponert, men det er nok fordi forventningene ble lave, hehe.

Håper noen av dere prøver ut oppskriften! Disse er digge å servere både som en enkel dessert eller som kveldskos eller turkjeks ♥

 

FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

Endelig kan jeg få tid til å…

Reklame | Bubbleroom

Jeg er til tider en ekspert på å lure meg unna ting jeg ikke synes er moro. For eksempel hadde jeg ridetime dagen før eksamen en gang, og jeg må tilfeldigvis vaske huset når Haakon foreslår å gjøre noe som ikke frister i mitt hode. Så hva er greia? Jeg tror at dette er en underbevisst prosess hos meg, der jeg i utgangspunktet er ute etter å være flink, men at jeg finner noe annet å være flink i og som betyr mye for meg når jeg underbevisst vil gjøre noe annet.

Men da prøver jeg igjen…. Jeg har jo studiene mine, og det er totalt tre innleveringer jeg skal gjøre før 10.mai. Da må de være godtkjent, slik at jeg kan ta eksamen. Det er mye jobb bak oppgavene, og jeg vet at jeg må begynne å sette i gang arbeidet. For hver gang jeg har tenkt at jeg må ta et skippertak dukker det opp et rom som skal males her i huset, haha. Men nå?? Nå er alle mulige rom malt, og det er faktisk ingen måte å lure seg unna på. Huset må faktisk vaskes i morgen, men jeg er nødt til å ta meg selv i nakken og heller få studert litt. Akkurat nå må jeg kunne leve med litt støv her og der.

Jeg hadde tidenes unnskyldning nå som jeg i tre dager har holdt på å få system på garderoben, men nå er det altså ferdig, som dere så i innlegget her i går. Derfor kan det være at jeg fortsetter å ikke oppdatere dere like ofte, men dere hører fra meg straks jeg har fått unna litt arbeid. Jeg blir sjeldent stille i dagesvis, men det kan fort gå noen timer med stillhet. Studiene kan potensielt være en del av fremtiden min, så jeg må ta dem seriøst, selv om de i skrivende stund ikke vekker så stor interesse.

Hva er dine planer denne lillelørdagen?

 

Bruk koden “GUDE10” for 10% avslag på kjolen på bildet, du finner den ved å trykke her!

FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER