Ukens spørsmål: Runar, tv, klær, hundene ++

Reklame | Bubbleroom, Lyko

HVA ER GREIA MED RUNAR OG DEG PÅ CAMP KULINARIS?

Uff… Jeg ser jo at det ikke kommer helt frem hva som egentlig skjedde der. Om dere tar en titt på disse mediesakene:  denne (Abu), denne (Meg), denne(Farmen), så kan dere kanskje forstå at jeg ikke er alene med å få litt problemer med ham. Fort fortalt opplevde jeg stadige små nedlatende kommentarer, og dette fortsatte til tross for at han visste at jeg ble lei meg. Det ble verre jo nærmere finalen vi kom… Jeg opplevde det jeg vil kalle for mobbing. To andre deltakere måtte også gå til produksjonen for å selv få fred.

HVOR MYE CIRKA KOSTER HVER HUND I MÅNEDEN?

Dette har jeg ikke regnet så veldig på, men du må beregne en forsikring: 300-500 kroner per måned, mat: 500 her og der.. Utgiftene kan vokse sporadisk om hunden trenger tannrens, vaksine eller annet. Så fremt alt er helt vanlig, bruker jeg altså veldig lite per måned, kanskje 500.

HVORFOR VAR DU MED PÅ CAMP KULINARIS?

Jeg ble spurt og sa ja. Jeg tenkte at dette er en skikkelig utfordring for meg, da jeg er helt grønn på kjøkkenet (ikke nå lenger!), og fordi jeg trengte å komme meg bort da det var mye jeg grublet på i den tiden. Man får også betalt for å være med, så det har også noe å si. Jeg ville ikke vært foruten.

HVOR MANGE NÆRE VENNER HAR DU?

Egentlig ikke så utrolig mange, men jeg vil si 3-5. Akkurat nå føler jeg at Coronaen overstyrer, og at jeg derfor ikke har venner i det hele tatt, haha. Jeg skal komme meg ut av huset og få vært med venner igjen når det er lov igjen. Hittil får jeg ringe dem som erstatning.

HVOR ER LEPPESTIFTEN PÅ BILDET FRA?

Den kan du kjøpe HER.

HVILKE UTFORDRINGER VOKSER DU SOM MENNESKE AV?

Jeg vokser som regel på å gjøre ting jeg er overbevist om at jeg ikke kan eller er litt redd for. Camp Kulinaris er et godt eksempel, da jeg ikke trodde jeg kunne lage mat. Andre ting jeg gjør er å pushe lengre hver gang jeg er litt redd, for eksempel om det er å stå på en scene foran andre eller prøve noe nytt.

HVA SYNES DU OM ÅRETS PH?

Det er kanskje en vanesak, men jeg savner det gamle formatet litt. Det var liksom mer spennende og dramatisk. Nå synes jeg det ligner litt mer på Ex on the Beach, bare med at deltakerne kan påvirke hvem som ryker. Jeg ser tendenser til mer spill og spenning, så jeg håper det tar seg opp. Jeg heier på Martin og Yasmine av deltakerne!

ER DU A- ELLER B-MENNESKE?

Jeg er egentlig begge deler, men jeg har en døgnrytme som låser seg fast når den er komfortabel, og der mangler jeg mye viljestyrke. Jeg pleier å sove rundt 11-12 på kvelden og stå opp mellom 8 og 9. Altså trenger jeg mye søvn.

ER DU LIKE OVERFLATISK SOM DU VIRKER SOM PÅ TV?

Det er superironisk å si at jeg virker overflatisk, for da har du ikke sett nok på tv. Jeg hadde aldri vært så teit og rar om jeg var overflatisk. Jeg elsket de ulike personene inne på CK og gråt nesten hver gang noen røk hjem. I tillegg sov jeg i et skur ute i hagen uten toalett en lang stund. Jeg er faktisk ganske jordnær, men man må nok bli kjent med meg for å skjønne litt mer av min personlighet.

HVA ER DET YNGSTE DU KUNNE HOOKET MED?

Jeg har jo kjæreste, men om ikke tror jeg vel at grensen ville gått på 20 år. I all hovedsak liker jeg mandige menn, så det hadde nok avhenget av det.

LIKTE DU Å LAGE MAT PÅ CAMP KULINARIS, OG BRUKER DU ERFARINGENE HJEMME?

Jeg likte ikke å lage mat helt til å begynne med, og ble fort irritert over hvor mye greier man måtte lære seg. Etter hvert ble jeg mer bitt av basillen og begynte å synes det var gøy. Jeg lærte sykt mye jeg ikke helt forstår, men kan trygt si at jeg ikke er så verst på kjøkkenet hjemme etter CK.

HVILKE NORSKE TV-PROGRAMMER SER DU PÅ?

Haha, denne listen… Camp Kulinaris, Paradise Hotel, Ex on the Beach og Bloggerne. Jeg er en realityjunkie. Jeg finner innimellom serier også, slik som Heksejakt, Unge Lovende, Allerud Vgs+++.

HVOR KJØPER DU KLÆR?

Litt over alt. I det siste har jeg virkelig fått sansen for Bubbleroom og Na-kd. Jeg har straks et samarbeid med Bubbleroom, og skal vise dere noen nye plagg jeg digger! Fra forrige samarbeid var det for eksempel kjolen på bildet under, som du finner HER. Denne hadde jeg også på på Mobilsnokshow.

KAN DU HA HOUSETOUR?

Ja! Planen er å snart lage en HELT NY! Jeg skal nemlig pusse opp gjesterommet og få kontor der, så da vil jeg få på plass detaljer der før jeg viser dere. Vi skal gjøre ferdig kjøkkenet straks, så da får dere se hvordan det ser ut der. Gjesterommet blir dødskult.

HVORDAN VILLE DU LEVD OM DU FIKK EN NY SJANSE?

Jeg vet ikke helt hva jeg skulle gjort annerledes. Jeg tror at jeg hadde vært en annen om ikke pappa døde da jeg var liten… Jeg kunne tenke meg å vite hvordan livet ville vært med ham. Ellers tror jeg at jeg ville overbevist moren min om å flytte til et sted med bedre ungdomsmiljø… I tillegg skulle jeg aldri sluttet med ridning, hehe. I et annet liv er jeg en jente som ikke er jålete i det hele tatt, men som kun er i stallen.

BADEFERIE ELLER STORBY?

Definitivt bad. Jeg blir overeksponert om jeg befinner meg blant for mange mennesker. Jeg vil reise til et spennende sted med masse ville dyr og eviglange sandstrender.

HVEM TROR DU AT DU HADDE KLIKKET BEST MED I FJORÅRETS CAMP KULINARIS?

Selvfølgelig Erlend Elias, men også Unni Askeland og Grunde. De to siste virker veldig herlige, og de har en unik utstråling og energi som jeg synes er spennende.

KAN DU TA BILDE AV HUNDENE OG SKRIVE NAVNENE PÅ DEM?

Jaaaa!

TOBY (Helt hvit)

HOLLY (Kremfarget)

GOOSE (Tricolor)

DIAZ (Hvit og krem)

 

That´s all folks!

Enda et nytt prosjekt…

Ettersom corona-krisen tuter og går, dukker det stadig opp masse nye prosjekter. Det hele startet med at vi lenge har hatt lyst til å gjøre noe med gangen og toalettrommet, og en mellomstue og soveromsgang. Fargen som var der fra før var rett og slett horribel. Vi malte gangen og toalettrommet i Deco Blue, noe jeg ikke enda vet om jeg er fornøyd med, det ble i det minste bedre enn før. Deretter malte vi hele mellomstuen og soveromsgangen i industriell grå. Det var noe vi ble sykt fornøyd med! Etter å ha fått gjennomført dette gikk prosjektet videre til kjøkkenet. Jeg startet med å male veggen der i industriell grå, deretter har jeg angrepet kjøkkeninnredningen, og den blir helt hvit. Jeg er nesten ferdig, men mangler å male listene og “kronene” på toppen! Jeg skal legge ut før- og etterbilder når det er helt ferdig. GLED DERE! Jeg elsker faktisk å male, og jeg gruer meg til den dagen jeg eventuelt ikke har noe igjen her. Vi har også å beise huset, så jeg tror vel det er nok prosjekter for en stund.

Men i alle fall… Jeg har nemlig fått et nytt prosjekt å bryne meg på. Gjesterommet vårt har i utgangspunktet fungert som sminkerom (på grunn av bra lys) og som gjesterom. Problemet er bare det at jeg har funnet ut at det ikke funker så bra å studere i stuen, da det ofte er mye bråk. Derfor har Haakon og jeg snakket om å gjøre om gjesterommet til et kontor. Da går det an å lukke døren helt, men igjen er det kjipt å ikke ha et sted til gjester… I disse dager er det ikke akkurat sykt mye besøk, men det er lov å håpe vi skal ha besøk en gang i fremtiden. Enten må jeg selge gjestesengen vi har nå og skaffe feltmadrass som kan tas inn ved anledning, eller så må gjestesengen fungere som en dagseng til vanlig, og gjester må sove i en stue. Hva er best? Jeg trenger virkelig et kontor, men jeg trenger også at venner kommer på besøk… Planen er å male rommet i en kul farge og sette inn alt jeg trenger av møblement + at det skal kunne fungere som youtube-studio, så det skal absolutt være kult.

Her ser dere gjesterommet uten seng. Det er et veldig smalt rom, kanskje 170 i bredde, så det er ikke store plassen. Det ville riktignok fungert ypperlig som kontor. Det ville jo nesten ligne noe det som dere ser på bildet, bare med ny farge på veggene og litt mer nerde-ting.

Bildene under er kjøkkenveggen malt med industriell grå + mellomstuen i samme farge.

FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

Sinte folk i skogen

Omg, dere skulle vært vitne til hva som hendte da jeg var ute og gikk tur her om dagen.

Jeg går tur hele tiden, for det er strengt talt det eneste jeg gjør uten om blogg, studier og maling. Jeg har lært meg turstier der jeg kan gå og virkelig tømme hodet og føle på at jeg ikke blir gal av alle tankene om hvor trist denne corona-situasjonen er. Jeg går den samme turen hver eneste dag til cirka samme tid. Jeg har valgt denne tiden og runden fordi jeg aldri møter på andre. Du kan jo se for deg hvordan det er å gå tur med en flokk chihuahuaer som bjeffer på hver minste ting fordi de er tøffe sammen.

Men selvfølgelig måtte det komme en dag der min fred skulle bli avbrutt. Jeg vet at skogen er for alle, men vi kan alle være enige om at natur oppleves best når det ikke er andre mennesker til stede. Jeg gikk i min egen boble og ante fred og ingen fare. Bak meg gikk lille Toby som alltid henger i føttene mine fordi han ikke tør å gjøre noe annet. Foran hadde jeg Diaz som er en skikkelig villstyring, og som bestikkes med godteri fordi det er det viktigste som finnes i livet hans. Vi var langt nede i en bakke – Diaz var på toppen. Plutselig ser jeg at Diaz spisser ørene betraktelig og forsvinner ute av syne. Jeg løpet oppover bakken for å se hva som kan ha fanget oppmerksomheten hans. Det var en annen diger hund og eieren dens. Diaz synes den andre hunden er stor, og bjeffer på den. Jeg løper bort og tar ham i bånd, imens eieren av den andre hunden passer godt på sin hund, en ganske rolig rottweiler som ser ut til å ikke ha brydd seg mye om Diaz.

I det jeg sier “beklager” utspiller handlingsforløpet seg på følgende måte: 

-“Du må ha bikkkkkkjja di i bånn!!”

-“Beklager, jeg så ikke at du kom”, svarte jeg.

-“Nei, jæ mærka det! Fy søren! Du må ha bikkkkkjjja di i bånn!”, sa hun sint.

-“Beklager, altså… Jeg går her hver dag, og møter aldri på noen akkurat her”, sa jeg.

-“Nei, men det kanke du forvente i disse dager! Det er jeg som hadde fått skylda om noe sku skjedd de fine småbikkjane dine!”

-“Ja, det er jeg inneforstått med, men jeg hadde ikke gitt deg skylden om noe hadde hendt… Beklager igjen”. Svarte jeg igjen.

-“Jeg har sagt fra til SÅ MANGE som drivær på som du gjør! Ingen som hørær!”. Ropte hun.

Som dere skjønner var ingen beklagelse god nok for denne kvinnen, og hun fortsatte lenge å gjenta de samme setningene og kjefte og smelle. Til slutt ønsket jeg henne en god tur videre, men da svarte hun ikke, men gikk sint avgårde. Rottweileren snudd seg rolig og så ut til å gjerne bli med Diaz på løpetur i skogen.

Jeg har ikke grått spontant i skogen siden jeg var liten, men etter å ha fått så sykt mye kjeft måtte jeg felle noen tårer. Ikke fordi jeg ikke skjønte at jeg fra nå av må være mer forsiktig, men fordi jeg ikke skjønte grunnen til at damen var så sint og ufin. Jeg ville aldri skjelle noen ut på en sånn måte, men heller rolig sagt det jeg mente. Det er ikke båndtvang enda, og som nevnt går jeg samme runde hver dag og møter ikke folk, så jeg trodde ikke faren var der. I alle fall har jeg bevisst hatt hundene mer i bånd etter denne hendelsen, og har heller faste steder med mer oversikt der jeg tør å ha 1-2 løs. Jeg lover dere at den gleden Diaz har i øynene og i kroppen når han løper rundt i skogen, den gleden skulle gjerne du og jeg hatt og, for han er faktisk lykkelig…. Jeg gruer meg til første april når båndtvangen inntreffer igjen, men har selvsagt respekt for at det er slik som det er.

Men hallo. Neste gang du vil gi noen en heads up på at du er imot noe de gjør, ikke kjeft på dem! Å kjefte hører ikke hjemme noe sted, men det er heller rom for å snakke konstruktivt til andre isteden for å hyle og skrike. I disse dager skulle man tro at det var mer rom for å være litt koselig, men den gang ei. Husk at ingen lytter ekstra bare fordi du kjefter og smeller! Er det en norsk greie å kjefte på andre?

Et av de nydelige stedene vi passerer på tur ♥

Økonomiske tips i Corona-krise

Jeg tror det skal sinnsykt mye til å ikke bli rammet av Corona-krisen. Jeg selv har merket nedgang i inntekter, simpelthen fordi mennesker ikke kan omgås i samme grad, annonsører trekker seg eller betaler mindre, i tillegg til at matvarer blir dyrere. Hele Norge er jo permittert, og de som driver i skjønnhetsbransjen er jo tvunget til å stenge…Ikke minst bør vi gi en tanke til underholdningsbransjen der for eksempel komikere eller artister ikke har bookinger. Ikke glem treningssentrene. På sentere jeg selv går har de fryst medlemskapet, noe jeg forteller meg at de ikke får inn alle pengene de pleier. Det er nesten så jeg ser for meg at hele Norge er et synkende skip.. Heldigvis har vi en stat som sitter på ganske store beløp og har evnet å rydde opp i bittegrann av tapet folk har. For eksempel får de permitterte full lønn i 20 dager, og godt er det! Allikevel kan vi lure på hvordan det skal gå om krisen varer stort mye lenger.

Jeg har samlet noen tips – både for å hjelpe oss selv og andre rundt oss, for hva gjør vi egentlig nå? 

♥ Blitt permittert eller tapt mye inntekt? Snakk med bankene! Har du billån, boliglån, forbrukslån eller annet, ta kontakt med banken din. De vet om at landet vårt er i krise, og de er ikke interessert i at kundene deres ikke kan betale. Du kan muligens få avdragsfrihet, kun betale renter eller finne andre løsninger. Det dummeste du gjør er å ikke gjøre noe som helst.

♥ Se etter hvor du kan spare penger! Bruker du vanligvis mye på restaurant, lunsj, kaffe? Tenk at du skal spare de pengene du vanligvis bruker når du er på farta. Om du er hjemme er mange aktiviteter mindre kostbare. Å gå tur i skogen pleier være greit rimelig.

♥ Last ned appen “Mattilbud”. Der finner du alle matvarebutikkene og hvilke varer de har tilbud på! Her kan du spare sinnsykt mye om du storhandler der du finner flest billige varer. Husk også at FirstPrice er mye billigere enn mye annet.

♥ Sørg for å sikre deg. Potensielt kan viruset ha ringvirkninger lengre enn vi tror. Sørg for å ha en plan frem til for eksempel juni. I juni får man gjerne feriepenger og eventuelt igjen på skatten, og har dermed en ny buffer å gå på.

♥ Er det noen du kan hjelpe? Om du klarer deg godt og vet du er trygg, se om det er noen andre å hjelpe! Har du familiemedlemmer som sliter, eller kanskje en nabo? Tenk på nestekjærlighet i disse tider. Det finnes mennesker som er helt fortvilet og ikke vet hvordan barna skal få mat på bordet! Vær et medmenneske.

Er du ikke rammet økonomisk? Da oppfordres dett til at du bruker penger NÅ. Hadde du planer om ny sofa eller å pusse opp? Bruk penger! Du kan faktisk bidra til å redde enkelte bedrifter. Husk å benytte deg av norske varer og tjenester om du ønsker å bidra til å hjelpe innenfor Norge. Det kryr av norske bedrifter som trenger kunder mer enn noen gang.

 

Bli inne, ta vare på hverandre og send ut masse kjærlighet ♥

FØLG MEG PÅ:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

5 mobilspill du må laste ned

I disse dager kan livet føles kjedelig og repeterende. Derfor tenkte jeg på at mobilspill er noe jeg elsket før, helt til jeg fikk studier, da måtte jeg lære at mobilspill var forbeholdt sommerferie. Nå som vi får mer dødtid kan det å laste ned et mobilspill bidra til å få tiden til å fly! Jeg har skrevet  ned fem spill du ikke må gå glipp av, og de er høyt på mange sin liste!

Hayday

I dette spillet har du din helt egen går. Der kan du ha masse kuer, sauer, høner, hester og mer. I tillegg skal du drifte og dyrke jorder, produsere en rekke varer og få alt til å gå rundt. Dette spillet begynte jeg med for mange år siden, og i stunder der jeg kjeder meg er dette en slager. Det er skikkelig avhengighetsskapende!

Candycrush

Dette spillet er det sykt mange som allerede har på mobilen sin. Jeg har spilt det så lenge jeg kan huske, og jeg er på nivå 1900 et sted. Dette spillet er så tilfredsstillende å spille. Det er basert på enkle prinsipper om å matche 3 like godterier og lage ulike kombinasjoner som sprenger. I spillet kan du også logge inn med Facebook og se hvor langt vennene dine er.

Subway surfers

Om du liker mer fart og spenning er Subway Surfers perfekt. Enkelt skal du swipe for å unngå hindringer på togskinner. Jo lengre du er, jo raskere går det! Her er det å slå sin egen rekord gang på gang. Spiller har masse fine farger, og du kan samle penger og kjøpe boostere.

Mario kart

Om du elsker Mario kart kan du laste ned mobilversjonen. Det er enkelt, underholdende og morsomt. Du kan velge hvilken figur du vil være, og det er masse kule baner. Det er bare å kjøre på! Dette er et klassisk spill som har en rekke ulike oppnåelser. Spillet er veldig fargerikt – akkurat som når du spiller det på tv.

Happy color

Om du heller trenger å roe ned, er Happy Color perfekt. Dette sies å være reduserende for stress, og du havner i et eget zen av tilfredsstillelse. Her skal du rett og slett fargelegge et valgt motiv, og det er gøy å se resultatet når det er ferdig.

 

Jeg håper dere finner noe å gjøre. Vi holder oss jo for det meste inne av en ganske solid grunn. Da hjelper det å flytte fokuset over til noe å finne på der vi ikke går på veggen ♥

VELG DEG SELV

Noe one is you, and that is your power ♥

Er det ikke rart hvordan vi mennesker alltid kjemper for å passe inn? I studiene mine har jeg nettopp skrevet en oppgave om ulike teorier rundt dannelsen av identitet. Mye peker på at vi danner en identitet ut fra der vi ønsker å høre til, ønsker å prestere og hvilke personer vi ønsker å være som. Altså kan det nesten se ut som at vi er nødt til å la oss rive med av saueflokken – i alle fall til å begynne med. Et eller annet sted har vi derimot et valg, men å ta et helt bevisst valg om å ikke prøve å være som andre krever mye selvtillit og mot. Alltid blir man pekt på om man ikke er som alle andre, men det hender at det ikke er så dumt å svømme mot strømmen, for det er da det ofte skjer magiske ting.

For å være tydelig. Da jeg var ungdom brukte jeg mye tid på å lete etter hvilken gruppe jeg hørte til. Fordi jeg hadde brukt noen år på sorgen etter å ha mistet pappa, så glemte jeg å “henge med” i hvilken gjeng jeg skulle høre til og hvem jeg passet inn sammen med. Faktumet var at jeg ikke følte at noen var som meg, for det var ingen å snakke med om å miste pappaen sin, og det var heller ingen som ville diskutere filosofi eller sorg, for de andre på skolen var mer opptatt av sminke, fotball eller karakterer. Jeg levde i min egen boble og var alene om mye følelser og tanker.

Etter hvert begynte jeg å gjøre mer som de andre. Jeg kjøpte klær som var kule, brukte samme språk, gjorde de samme handlingene, kopierte humor… Altså alt. Plutselig var jeg en del av fellesskapet, og jeg ble plutselig tatt inn i varmen. Allikevel ble det vanskelig. Vi hadde ulike grupper på skolen. Emoer, sosser, røykere/unnasluntrere og nerder. Jeg likte alle sammen og kunne relatere noe til hver gruppe – problemet var at det ble forventet at jeg skulle velge, for jeg kunne ikke ha sosseklær og henge med emoene eller røyke og få gode karakterer…. Jeg stod altså midt i en rollekonflikt der jeg følte at jeg var en mix av alle de ulike typene personer som jeg ville henge med, men de tilhørte ulike grupper, så jeg ble aldri 100% del av noen av gruppene, men jeg kunne vingle fra gruppe til gruppe basert på hva som passet.

Litt etter litt ble jeg lei av grupperingene på skolen, og jeg ble mer påvirket av internett og andre referansepersoner, slik som bloggere, musikk og andre påvirkere. Jeg begynte å danne en identitet uten å være med gruppene jeg ville tilhøre. Personene på skolen var ikke spennende nok, og jeg ville bli noe ingen andre var, for hva var vel mer spennende enn det? Jeg gikk på en del rare trender jeg skapte for meg selv i form av holdninger, ord og uttrykk, klesstil og så videre. Plutselig hadde jeg snudd alt opp ned, for i mitt hode var det jeg selv som bestemte hva som var kult å si og gjøre, og ikke de rundt meg. Selvtilliten suste til himmelen, for jeg trengte ikke lenger samme type anerkjennelse.

Poenget mitt er at du må gjøre det du kan for å bli det du vil. Det er ikke alltid riktig å se opp til andre rundt seg, av og til bør du prøve å finne ut av det selv. Vi vil alltid ta inn informasjon rundt oss og la oss påvirke, men prøv å kjenn inn i hjertet ditt på hvem DU er, og ikke hvem du tror andre mener du er eller skal være. Jeg er så vanvittig glad for at jeg ikke er som alle andre, og at jeg i det minste er original. Det fineste i verden der mennesker som våger å være seg selv, og som ikke fotfølger og prøver å kopiere av andre. Vi skal alltid kunne lære og inspireres av hverandre, men innerst inne har vi en kjerneperson som kan komme frem, og når du klarer å finne den personen vil du både oppleve økt selvtillit og selvbilde. Med en gang vi mister kontrollen på den vi er og lar andre bestemme, så er vi miserable…. Når du elsker deg selv, det er da du er perfekt. Perfekt finnes i mine øyne, og det perfekte er jo det uperfekte: Det rare, det snåle, det forunderlige.

I disse coronatider har mange av oss mer tid til å stoppe opp og tenke. Hvem er jeg? Hvem vil jeg være? Hvem prøver andre å få meg til å være? Hvem føles det rett å være? Vi kan vokse på oss selv, utvikle oss i en sunn retning og få frem all kjærligheten vi innehar. Hver gang jeg klarer å være 100% meg selv er det som om hele kroppen kribler av kjærlighet og energi, for da innser jeg at jeg selv faktisk er ganske bra, og jeg ser det vakre i alle rundt meg, og jeg ser så tydelig sannhetene, nemlig at jeg må lytte til hjertet mitt.

Neste gang du lurer på om du skal begynne å gjøre som den “kule” gjengen, spør hva du selv har lyst til. Velg deg selv og let etter det du har i hjertet ditt, ikke hva du tror andre synes er best. Det er hos deg selv du finner selvtillit, og du er selv din største konkurrent. Se heller opp til deg selv og dyrk dine gode egenskaper og feltene du kan forbedre. Om du prøver å være en annen, så vil du bare bli sittende igjen som et spørsmålstegn

FØLG MEG PÅ SOSIALE MEDIER:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

Funfacts om meg og kjæresten

Haakon er en stor del av livet mitt, men samtidig er vi litt som Mars og Venus. 

 

♥ Haakon og jeg er født med bare én ukes mellomrom, så vi feirer ofte bursdagene våre sammen. Begge er født i tvillingenes tegn.

♥ Vi har helt forskjellige jobber. Haakon jobber som selger i Tesla, imens jeg har blogg og tv. Haakon har altså en mer A4 hverdag enn meg, og vi har derfor ulike dager og liv.

♥ Vi har egentlig veldig lite til felles, og vi liker forskjellige ting. Sammen gjør vi mest vanlige ting, slik som å spise på restaurant, se film, handle. Ellers er jeg skikkelig rastløs, imens Haakon er mer rolig og bedagelig.

♥ Vi møttes via jobb og hadde samme stillingstittel, “Teamleder” i en salgsbedrift. Jeg var ny, og det tok ikke lange tiden før det kom følelser. Etter hvert sluttet vi å jobbe sammen, og det var nok det rette for forholdet.

♥ I forholdet vårt er Haakon den mest tålmodige og snille. Han henter ting for meg, takler mine dårlige dager og han vet når han skal ta ting jeg sier og gjør med en teskje.

♥ Haakon er 190 høy, så det betyr at vi har en svær høydeforskjell da jeg bare er 159. Vi ser litt morsomme ut ved siden av hverandre når jeg ikke har høye heler på.

♥ Haakon forbyr meg å ha en annen farge på håret enn blondt. Jeg er egentlig enig, for jeg kunne aldri hatt brunt hår.

♥ Vi bor sammen, og vi har jo fire hunder ilag. Jeg hadde Goose og Holly da jeg møtte ham, men Diaz og Toby har vi fått i etterkant.

 

Spør om dere lurer på noe ♥

BILDER FRA JEG VAR 16 TIL NÅ!!!

Jeg elsker forandring, og dette gjelder både når det kommer til nye opplevelser, men også meg selv. Jeg er alltid ute etter noe nytt, både utseendemessig og mentalt. Livet er så spennende, siden vi hele tiden tilegner oss ny kunnskap. Egentlig hører jeg også fra folk jeg kjenner at jeg har forandret meg sånn generelt. Jeg vet ikke med deg som leser dette akkurat nå, men jeg forandrer meg faktisk en del på 10, 5 og 2 år. Dette kan være alt fra å variere hårfarge, å sminke seg annerledes, i tillegg til å bli eldre. Det som skiller meg mest fra kanskje 5-9 år tilbake er at jeg var besatt den tiden av å være brun og ha platinablondt hår. I dag har jeg bare blondt hår og har en liten glow, men på bilder gir dette en ekstrem forskjell.

Jeg har laget en ny versjon av et tidligere innlegg dere MÅ se! Allikevel etter å ha sett på bildene, så synes jeg faktisk ikke at det er så mye endring, foruten hår og sminke, og kanskje jeg har variert litt vekt. La oss se på min fantastiske tidslinje! Den starter med 2008.

2008, 16 ÅR

Her er jeg sammen med det beste dyret jeg noensinne har møtt, Cantus ♥ På denne tiden var det bare hest, hest og hest. Allikevel var det denne perioden der jeg ble litt gangster i form av å prøve å røyke første gang, drikke alkohol og alle tingene som var mammas mareritt (utenom PH). I tillegg fikk jeg mine første ordentlige kjærester, noen bedre enn andre. Denne perioden har formet meg mye. Hadde jeg ikke hatt stallen ville ting vært helt annerledes… 

2010, 18 ÅR

Etter å ha blitt klippet kort fant jeg ut at hairextensions finnes. Jeg bleket etterveksten min selv, og jeg hadde vel strengt talt aldri hørt om blåsjampo.. På denne tiden var jeg veldig spontan, ble med på mye rart og ble kjent med en del nye mennesker. Dette er vel den perioden hvor jeg var litt usikker på hvor jeg hørte til, men samtidig kan jeg huske at en stor opptur for meg var på denne tiden. 

2011, 19 ÅR

Her lærte jeg at man kan bli VELDIG BRUN om man tar nok solarium. Selvfølgelig syntes jo jeg at dette var sinnsykt fint sammen med det hvite håret mitt.Dette året var jeg russ. Jeg husker at jeg byttet VGS siste halvåret, men at jeg angret bittert etterpå, for det var mange fine mennesker jeg gikk i klasse med som jeg mistet kontakten med. Ellers var jeg sammen med en idiot som egentlig ikke gjorde annet enn å spre kvalme og lyve om alt fra alderen sin til bosted. Jeg husker spesielt at jeg på et russetreff fikk mye tyn, selv om jeg ikke hadde gjort noe galt.

2012, 20 ÅR

Her er det åpenbart at jeg var fan av Svenske Hollywoodfruer, det ser jeg på håret og leppestiften. Her hadde jeg nylig hatt noen tøffe utfordringer i form av et brudd og andre ting som kompliserte situasjonen min. Herregud, det var så mye drama da man var yngre..Men her var jeg fornøyd, for jeg var endelig gammel nok til å dra på byen! Jeg fant riktignok fort ut at det ikke fungerte å drikke for mye før byen, for da kom man ikke inn……

2013, 21 ÅR

Her ser man tydelig at brystpartiet ikke var det det er blitt den dag i dag.. Denne perioden var jeg veldig mye ute og festet. Jeg hadde til og med en greie med “cava-thursday” med en av mine beste venner. TYPISK MEG på denne tiden var at jeg kjøpte meg rosa Canada Goose. Denne har jeg forsøkt å selge på finn, men det kommer kun skambud. Om noen vil kjøpe, så skrik ut, den er så god som ny! Og gjett hva… Dette året søkte jeg på Paradise Hotel – og jeg kom med!

2014, 22 år

Jeg blir strengt talt aldri fornøyd med dette bildet.. Jeg myser som en idiot og varmen har tatt knekken på alt av sminke.. Dette året må ha vært et av de beste i hele mitt liv. Jeg hadde det så vanvittig morsomt og spennende!

2015, 23 ÅR

Dette året var vel ganske rolig. Fokuset mitt var mye på jobb og andre ting. Siden denne tiden har alt gått vanvittig fort, og det er nesten så jeg må finne ut hva som egentlig skjedde.. 

2016, 24 ÅR

Dette året var bra. Jeg fikk mye ny erfaring på jobb, jeg begynte å studere, og jeg utviklet meg mye. Dette året var motivasjonen på topp!

2017, 25 ÅR

Av en eller annen grunn var ikke 2017 et særlig bra år. Det skjedde så mye, og på alt for kort tid. Jeg var mye stresset, presset meg selv gjennom litt for mye, og jeg skulle ha tatt det et steg tilbake og husket at vi mennesker ikke er superhelter, og at vi av og til må akseptere at ikke ALT kan skje umiddelbart.

2018

2019

2020

Er det ikke vanvittig hvor mye som forandrer seg når man er ung? Jeg har riktignok byttet en del sminketrend og hårfarge, men allikevel!


FØLG MEG PÅ SOSIALE MEDIER:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

Ukens spørsmål: Stand up, rumpeoperasjon og nettroll.

Reklame | Diverse

HVA SYNES DU OM TRANSFOBER?

Jeg synes det er helt tullete at man ikke skal akseptere at mennesker er ulike. Jeg mener at man skal respektere andre så fremt de ikke skader noen. Om man er transfob tenker jeg at man bør se seg selv i speilet og ta en tidsreise inn i 2020. Det er ganske gammeldags å tenke slik, og det skader ingen å være transseksuell.

HAR DU OPERERT RUMPA?

Nei, hehe. Den er gjort seg til litt her og der, men ikke på et operasjonsbord. Jeg kunne aldri i livet tatt en slik operasjon, og i hvert fall ikke på et område som kan trenes opp til å se ganske mye bedre ut enn etter en operasjon. Rumper er jo flotte i alle fasonger etter min mening, så jeg ser ikke poenget ved å operere seg der.

KUNNE DU HA GJORT STAND UP?

Jeg skulle så sykt ønske jeg hadde så kvikk og bra humor, men jeg er dessverre mye morsom uten å helt vite når det treffer, og helst når jeg ikke en gang prøver… Derfor ville det kanskje bli rimelig kleint å ha meg på en scene. Allikevel, jeg hadde absolutt latt noen lærer meg opp om jeg hadde hatt potensiale.

HVA SYNES DU OM ÅRETS EX ON THE BEACH?

Dette er tredje gang jeg ser på programmet, og jeg må innrømme at jeg har begynt å like det. Ikke fordi det er flotte folk og sunne verdier, men fordi det rett og slett er underholdende. Jeg kan ikke tro hvor flinke casterne må være når de skal lage dette showet… Hvem sier ja til å dra og møte exene sine?? Det er dødsrått at de klarer å pusle sammen hele greien, og ikke minst er det digg med all kranglingen og dramaet.

VILLE DU HA VÆRT MED PÅ EN NY SESONG AV CAMP KULINARIS?

Jeg har lyst til å svare ja, samtidig som jeg hadde vært redd også. Årets gjeng var ikke så sykt flinke som for eksempel i fjor, og derfor er jeg redd jeg kunne havnet i en gjeng der nivået er mye høyere. I år føler jeg at konseptet satset mer på humor, relasjon og nærhet, og det var nettopp derfor det var så gøy.

HVA HETER HUNDENE DINE?

Goose, Holly, Diaz og Toby.

HAR DU GODE STRATEGIER FOR Å TAKLE NETTROLL PÅ EN BEST MULIG MÅTE?

Det aller viktigste er et råd jeg fikk på Paradise Hotel i 2014, og det var å holde seg unna kommentarfelt. Folk som skriver stygge ting i kommentarfelt er ofte folk med mentale vansker eller så grunnes det i sjalusi. Om jeg får kommentarer på bloggen og slikt vet jeg at dette er én av flere tusen lesere, og derfor sier matematikken at det ikke er noe å henge seg opp i. Så mange fine meldinger jeg får, så hvorfor skal denne ene veie tyngst?

HVOR MANGE APPER HAR DU PÅ MOBILEN?

Det kan du jo få telle her:

VAR DET MYE SOM SKJEDDE PÅ CK SOM VI IKKE FIKK SE?

Ja, selvfølgelig. Det filmes veldig mye, og alt kommer ikke med. Jeg synes de har tatt med en del som er relevant i de siste episodene, men noen episoder har de tatt ut både drama, matlaging og andre detaljer. Sånn er det alltid i tv, noe må jo ofres. Det hadde vært gøy med en episode med bare morsomme klipp, hehe.

HVOR GAMMEL ER HAAKON?

Han er like gammel som meg, og jeg er 27 år. Vi har bare én uke mellom bursdagene våre, så vi er veldig jevnaldrende, og har samme stjernetegn.

HVA HETER FARGEN PÅ VEGGEN SOM DERE HAR MALT?

Om jeg husker riktig, så er det industriell grå. Den er malt over en tapet med gulskjær, så kanskje det er derfor den ser litt blåere ut enn på internett? Jeg elsker i alle fall fargen, og den går veldig godt sammen med interiøret vi har.

KAN DU STARTE YOUTUBE-KANAL?

Jeg har allerede en kanal, men har ikke så mange videoer ute enda. jeg tenkte bli bedre på dette nå under corona-tiden. Jeg må bare samle idéer før jeg lager dem. Skriv gjerne til meg hva du ønsker å se.

KAN DU TA BILDE AV PARFYMESAMLINGEN DIN?

Her er alle parfymene jeg har akkurat nå. Helt til venstre er min største favoritt fra Clinique, den kan du kjøpe her. De to neste er parfymer fra Victorias Secret, Love og Bombshell, de får du kjøpt i butikk eller på nettsiden til VS. Neste parfyme er fra Chanel, No5 og Gabrielle, disse finner man lett ved å søke litt, og jeg tror man  kan spare mye på å titte litt. Helt til høyre er YSL Libre, og i midten foran er en av mine all time favoritter, Miss Dior.

DERE INFLUENCERE SKRIKE OM BLANT ANNET HÅNDVASK I DISSE TIDER, MEN DERE HAR GRUSOMT LANGE NEGLER, NEGLELAKK, SMYKKER OSV PÅ. HVORDAN FORSVARER DU DETTE, DA DET HAR SÅ MYE BAKTERIER?

Jeg fikset neglene mine rett før det ble lockdown. For det første kan jeg ikke ta dem av selv, det må gjøres hos salong, og som du vet er salongene stengt. I tillegg er jeg tross alt ikke mye på farten. Jeg er for det meste hjemme, og derfor sprer jeg svært lite bakterier rundt om kring. Jeg bruker alltid antibac før jeg går inn i butikker, så jeg mener at jeg gjør hva jeg kan… Smykkene mine er heller ikke nær andre gjenstander enn meg selv.

JEG ER EN JENTE PÅ 17 SOM SLITER MED PENGER. VENNNENE MINE HAR ET HELT ANNET FORHOLD TIL PENGER. JEG HAR IKKE RÅD TIL DET NYESTE, OG DE SER NED PÅ MEG OM JEG HAR NOE FRA H&M. HVA SKAL JEG GJØRE?

Helt ærlig synes jeg du har venner som isåfall må skjerpe seg litt… Når man blir ferdig med skolen lærer man fort at penger virkelig ikke er alt som har noe å si. Jeg oppfordrer til å forklare vennene dine på en ærlig måte hvordan det føles at ting er sånn. Om de ikke bryr seg om det du forklarer, så er de ikke venner. Gi dem en sjanse til å rette opp, men ikke gidd om de ikke hører på deg. Finn venner som ser deg for den du er og ikke klærne dine… Selv har jeg venner som kler seg i hva som helst, og jeg har lært at det ikke er min sak hva de kler seg i, for det viktigste er om  de er gode venner eller ikke.

HAR DU JOBBET SOM “STEMMEN” I EN REKLAME FOR LEKER FOR BARN?

Ikke i det hele tatt, men å jobbe med voiceover må jo virkelig være dødsgøy. Stemmen min er veldig variert om jeg gidder, så det er faktisk et felt jeg oppriktig mener jeg ville være god på.

HVA ER DET VERSTE DU NOEN GANG HAR SPIST?

Det MÅ ha vært sirisser eller oksetunge, altså ting vi fikk på Camp Kulinaris… Ellers hater jeg leverpostei, jeg synes det er noe av det verste som finnes, og ville faktisk heller spist siriss enn leverpostei, haha.

ENTEN SPISE ALL MAT SOM SMOOTHIE ELLER BARE SPIST GODTERI RESTEN AV LIVET?

Da ville jeg valgt å spise alt som smoothie. Helsen min ville vært helt forferdelig om jeg skulle levd på godteri, så jeg hadde heller fått leve på smoothie, haha. Det er veldig kjipt, men da får jeg i alle fall næring.

HAR DU LINK TIL LEPPESTIFTEN?

Ja, denne nydelige fargen finner du her.

FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

Ukens skjønnhetsfavoritt: HÅR

Reklame | Lyko

Denne uken tenkte jeg egentlig tipse dere om litt leave in produkter til håret…

Dette var før jeg oppdaget hvor vanvittig bra to spesifikke produkter jeg har brukt er, så innlegget om spesifikt leave in kommer nok neste uke. I stad skulle jeg vaske håret. Jeg var tom for sjampo, og brukte derfor kun hårkur. Håret mitt har i det siste tonet seg gulere og gulere, så jeg tenkte jeg får kjøre en runde med hårkur mot gulskjær. Den masken jeg bruker er denne fra Kérastase. Jeg har tipset om den før, det vet jeg… men denne er beundringsverdig, virkelig! Jeg hadde den i i cirka 3-5 minutter, skylte ut og tok i litt balsam bare for å få ekstra mykt hår. Da jeg fønet håret og så meg i speilet ble jeg faktisk litt satt ut… Håret var som etter jeg har vært hos frisøren igjen – helt sykt. I

tillegg til denne mirakelkuren brukte jeg en ny hårolje jeg ikke har prøvd før, nemlig denne fra Sebastian. Jeg har alltid visst at Sebastian har gode produkter, men denne oljen var søren meg bra. Den lukter sykt digg, men i tillegg etterlot den håret uten frizz. Frizz er mitt verste mareritt, og med slitt hår er det nærmest uunngåelig… Derfor ble jeg sykt overrasket over å få silkemykt hår uten frizz etter føning. Altså har jeg ikke rettet på håret i det hele tatt. I beskrivelsen sies det at oljen sitt resultat skal kunne holde i 48 timer, men dette må jeg fortelle om senere, for dette er jo første gang jeg bruker den.

Sjekk håret mitt nå: 

Hårkuren finner du her

Oljen finner du her

 

FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER