Denne påsken har gjort meg til alkoholiker

Jeg vet ærlig talt ikke hvor dette startet, men jeg vet helt klart hvor det slutter. Det slutter når det ikke lenger er helligdager og fri..

Dette høres litt ekstremt ut, men jeg fant ut at jeg ikke har drukket så mange dager på rad siden.. Tja, forrige påske? Det er rart hvordan man endrer livsstil, bare på grunn av litt fridager. Det startet med at jeg bare ville ha meg litt å drikke på den første kvelden. Dagen etter var det planlagt en vinkveld sånn uansett. I går hadde jeg en avtale med to av mine beste venner, så da lå det også i kortene at alkohol skulle inn i bildet. Påskeaften er her, og det blir fjerde dag jeg drikker alkohol. Herregud, dette orker jeg snart ikke stort mer av. Heldigvis har jeg ikke drukket meg rakners hver dag, det hadde jo vært HELT KRISE, men det er ille nok å innta alkohol så mange dager på rad, og det er jo nesten så jeg gleder meg til å spise og drikke sunne ingredienser når påsken er over.

Jeg skrev i går om at jeg har fjellfobi, så jeg har hatt hjemmepåske, det tror jeg var litt lurt, i og med at det virker som at alle som er på fjellet er hakket mindre edru enn meg. Egentlig synes jeg det virker sykt harry med såkalt “afterski”. Jeg har inntrykk av at dette er fulle folk i skiklær(?) som danser til Dj Broiler. I påsken hittil (Utenom å drikke) har jeg ommøblert litt på garderoben min, og jeg koser meg i mitt lille hjem. I og med at jeg enda ikke har bodd her så lenge, så er det fortsatt hyggelig å være hjemme en hel dag. Stadig ser jeg etter muligheter og forandringer ved interiøret, i håp om å få det like fint som jeg så for meg før innflytning. 

Jeg beklager meg på forhånd til dere sim ikke synes det er ok å kødde med alkoholisme. Det er i hvert fall bare en spøk, og jeg overdrev veldig, men poenget er at jeg har drukket mye alkohol denne påsken, og jeg synes ikke dette er spesielt sunt for kroppen.

 


FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

Hvorfor jeg ikke drar på fjellet i påsken

Hvorfor farget jeg ikke håret slik som dette for 10 år siden? Er det bare jeg som ser at dette er ti ganger penere enn hva jeg hadde før – altså platinahår? Jeg er virkelig glad jeg en dag slang meg i frisørstolen hos House of Hair i Tønsberg, og ønsket noe som dette. 

Men over til en annen sak… Jeg blir så misunnelig på dere som er på fjellet i påsken. Jeg har hittil en veldig koselig hjemmepåske, men jeg ser jo at jeg det er enda morsommere å reise avgårde sammen med venner eller familie, jeg skulle ønske dette var mulig for meg, men det er det faktisk ikke, og jeg skal fortelle dere hvorfor. Slik som dette har det vært nesten så lenge jeg kan huske, utenom da jeg var kanskje 9 år.

Jeg husker ikke hvor gammel jeg var eller når jeg oppdaget det, men jeg husker det en dag gikk opp for meg hvor livredd jeg er fjell. Jeg ble sittende og tenke på fjell og fjellheim, og jeg kjente at en stor frykt boblet i hele kroppen, akkurat som når du virkelig gruer deg til noe. Den første gangen jeg måtte konfrontere meg selv med denne angsten, var i 2011, da jeg skulle få min hund nummer to. Hun måtte bli hentet i Vestre Gausdal, som ligger i nærheten av Jotunheimen, Dovre og andre steder med tonnevis av fjell og daler. Ettersom vi begynte å komme høyere og høyere opp, og fjellene ble større, fikk jeg så og si panikk. Jeg begynte å se ned i fanget istedenfor ut av bilruten, og jeg følte bare at jeg ble livredd – og det var fjellene jeg var redd, men jeg forsto virkelig ikke hvorfor. 

En annen gang var jeg på samling med min tidligere arbeidsplass på Beitostølen. Alle hadde gjort klar for å fremføre en oppgave vi fikk tildelt noen uker før. Jeg hadde alt i hodet, men det som tok fokuset mitt var fjellene. Jeg satt rundt bordet før det var min tur og anstrengte meg for å ikke begynne å gråte, og det var fryktelig for meg. Jeg var så og si helt ny i jobben, og ønsket å vise at jeg hadde forberedt meg godt. Jeg hadde informert andre om den rare fobien min, i tilfelle noe skulle gå galt. Da det var min tur til å fremføre skalv jeg over hele kroppen, og fokuset på oppgaven jeg hadde skrevet forsvant helt. Jeg hadde faktisk blackout, og husket ingenting av presentasjonen min da jeg var ferdig. Jeg forlot rommet der alle satt i panikk. Jeg endte med å sitte gråtende i et hjørne på soverommet mitt, i frykt for ingenting. Jeg forsto jo at fjellene ikke var i stand til å løpe og ta meg. Men allikvel var det så skummelt.

Dette skjer altså når jeg er i nærheten av fjell. Jeg takler det ikke, og jeg velger å ikke oppsøke dem.. Jeg vil så gjerne, men jeg kjenner min egen begrensing, og i dette tilfellet vinner fjellet.

 


FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

BIKINI

Noe av det beste jeg vet før jeg skal ut og reise er å handle bikinier, kjoler og sko. Jeg kjøpte en del bikinier i fjor sommer, men været her hjemme var så dårlig at jeg så og si aldri fikk brukt dem. Før jeg reiste til Mexico kjøpte jeg enda et par til. Mitt favorittsted å kjøpe badetøy på er ASOS. De har veldig mye fint, variert og litt annerledes. Jeg liker veldig godt ekstra detaljer. Jeg kunne aldri bare slengt på meg en vanlig sort bikini fra Cubus, det blir for kjedelig. Jeg ser alltid etter noe som har det lille ekstra, og som gjerne er litt søtt med for eksempel blonder. Om noen av dere lesere vet om et sted med litt ekstra fine bikinier, skrik ut!  

Her er en smakebit på hva jeg hadde tatt med til Mexico:

Denne bikinien kjøpte jeg for lenge siden på ELLOS(!). Jeg elsker den.

Jeg begynner nesten å gråte, for jeg savner allerede sol og sommer så mye! Jeg er overhodet ikke skapt for kulde, regn, sne, sludd og vind. Jeg har alltid vært en skikkelig pyse og frysepinne når det kommer til vær. Jeg har faktisk en indre drøm om å flytte til et skikkelig deilig sted. I hvert fall et sted uten et så forferdelig kaldt vær. Los Angeles, Mexico eller typ Miami hadde nok vært noe for meg.

Denne er fra Asos, og det kan være at de selger den enda, for jeg kjøpte den rett før jul.

Dette er to forskjellige deler jeg bare har kombinert.

Denne er også fra Asos. Det var synd jeg ikke tok flere bilder, for jeg synes den er veldig fin!!

Denne er fra New Yorker, tror jeg(?). Den var et spontankjøp, og sist jeg sjekket hadde de den på salg.

Jeg er fortsatt veldig glad i å være brun, og dette fikk jeg fint til i Mexico, da jeg nærmeste krampe-solet meg, i og med at jeg ikke ante hvor god tid jeg hadde der. Det er så vanvittig fint å kunne ligge og sløve i solen. Når jeg blir pensjonist skal jeg definitivt bo et sted jeg kan nyte livet til det fulle. I Mexico møtte jeg en gang amerikansk en dame som hadde flyttet ned dit med egen hest og hund for å nyte resten av livet i solen. Det høres virkelig ut som en god løsning, spør du meg!

Til slutt slenger jeg ved et “ferie”- bilde fra hotellet vi bodde på. Jeg satser på at sommeren kommer raskt til Norge i år, om ikke er terskelen min ganske lav for å reise bort..

 


FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

Det er harry å røyke

Før pleide jeg å røyke som en skorstein. Jeg var helt avhengig av i hvert fall ti sigaretter daglig. Dette er vel på listen over de dummeste og mest meningsløse tingene jeg har foretatt meg… Og ikke minst den mest illeluktende og frastøtende.

i 2016 fikk 3080 mennesker lungekreft i Norge, og dette er det høyeste antallet tilfeller av kreft som noen gang er registrert i kreftregisteret (KILDE). I 8 av 10 tilfeller av lungekreft har tobakk skylden. Når det er en så åpenbar årsak til lungekreft, så forstår jeg ikke at folk slutter. Jeg sluttet selv da jeg merket på hele kroppen at jeg følte meg syk. Jeg gikk riktignok over til snus istedenfor, men det var i det minste et steg i riktig retning – i dag er jeg helt fri for snus, røyk og nikotin.

Da jeg var liten mistet jeg pappa, og han døde av kreft. Dette er det verste som noensinne har hendt meg, og det har påvirket hele meg og mitt liv som jeg har nå, i tillegg til at hele min familie også ble påvirket av en slik grusom hendelse. Alle som har mistet noen vet hvor vanvittig vondt dette er- og spesielt når det føles så enormt urettferdig. Jeg kommer aldri til å ha en pappa i bursdagene mine, når jeg går ned alteret, når jeg opplever motgang, på julaften eller bare når jeg trenger en klem. Jeg kan ikke påvise her og nå at røyking var årsaken til hans sykdom, men det er en stor sannsynlighet for dette. Hva om livet hadde vært helt annerledes om han bare hadde stumpet røyken i tide?  

Og her sitter det mennesker og fråtser i sigaretter hver eneste dag – altså direkte selvskading. Selv om ikke alle får kreft, er det helt sant at kroppen ville følt seg ti ganger bedre uten denne røykingen. Jeg er seriøst blitt slik at jeg HATER når folk røyker rundt meg. Det lukter motbydelig, og jeg ønsker ikke å ta del i denne selvskadingen sammen med de som gjør det. By the way lærte jeg å røyke på ungdomsskolen fordi jeg hadde venner som gjorde det.. Jeg ble til slutt fristet til å prøve, og det angrer jeg bittert på etter alle sigarettene jeg har brukt til å skade kroppen min med.

Det er så visst på tide at staten og VI gjør noe mer for å stoppe denne forferdelige vanen. Heldigvis opplever jeg at færre yngre mennesker røyker, da de heller ofte snuser. Helst skulle nikotin forsvunnet, da det er sterkt avhengighetsskapende, men her må ett skritt taes om gangen, slik at færre mennesker blir rammet av lungekreft, kols og andre fryktelige sykdommer. Vi kan også nevne dårlig hud, rynker og nedsatt smaks- og luktesans.

Røyk er harry, dødelig og ekkelt.


FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

JEG GÅR MEG VILL, DETTE ER SÅ VAKKERT

God påske, alle sammen!

For dem som følger med på Snapchat (auroragude), så kan dere se at dette er tredje dag jeg er ute på tur i det fine været. Hele påsken er det meldt sol, og målet er å gå langtur hver eneste dag. Jeg har egentlig aldri vært en skikkelig tur-entusiast, utenom rideturer på hest – som jeg virkelig har lyst til å prøve ut i Lier. Nå har jeg funnet enormt med glede ved å gå i løypene rett over meg på Nøste. Jeg har fortsatt mange turløyper igjen å prøve, så dette gleder jeg meg til. Planen er å få til en skikkelig tur sammen med noen andre, der man griller og drikker kakao underveis! Jeg får minner helt tilbake fra barneskolen når jeg går tur i så vakre omgivelser. Har noen forresten tenkt over den herlige stillheten som finnes i naturen? Jeg dåner, det er så rensende for sjelen!

Angående innlegget i går… Til dere som synes jeg overdrev angående diskriminering: Ja, jeg tror kanskje jeg dro den langt. Det som var saken, var at jeg ble veldig lei meg for at ikke selgerne jeg møtte kunne gi meg en rettferdig avtale, og at de løy om flere ting. Jeg ønsket å gjøre noe enkelt, og ikke noe så vanskelig som det viste seg å bli. Jeg følte meg diskriminert, fordi det virket som at jeg ble ansett som naiv, da normen er at kvinner vet mindre om bil enn menn. Beklager til dere som ble rystet over at jeg benyttet ordet “diskriminert”, jeg kunne spart meg, men var lei meg der og da…

Enda en ting: I går fikk jeg ENDELIG teppet mitt fra Sucki (reklame)! Jeg skal skrive et innlegg om det i løpet av uken. Dette er som tidligere nevnt et håndlaget teppe fra India, og det er HELT NYDELIG! Gled dere til å se ♥♥♥


FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

Jeg ble diskriminert

God mandag, alle sammen! 

Nå skal jeg fortelle noe som gjorde meg forbannet i helgen, og som jeg er så sykt lei av å måtte bli rammet av, høre om og bevitne. Problemstillingen er av den karakter at det ikke bare ligger hos enkeltindividet, men i kultur, miljø og mange års erfaringer og holdninger. Dette er rett og slett noe som jeg tror er betont av et dypere problem enn et enkelttilfelle.

På lørdag våknet jeg tidlig, og følte meg klar for at “i dag skal jeg gjøre noe artig”. Moro for meg er ikke å sette meg ned og se en komedie, men å gjøre reise et sted, gjøre et stort kjøp, ta en helomvending i livet, gjøre en beslutning som snur ting på hodet eller noe i den duren. Jeg er i hvert fall ikke glad i alt som er normalt. Så ja, hva kunne jeg finne på som var litt annerledes enn å bare gå en tur i det fine været? Jo!!! Plutselig fant jeg ut at jeg kan dra og kjøpe ny bil. Egentlig er jeg veldig glad i bilen jeg har fra før, men jeg har faktisk vurdert å gå over til elbil, fordi man sparer sykt mye i drivstoff. Jeg er ganske patriotisk når det kommer til merke, så noe annet enn BMW er utelukket for meg. BMW har inntil videre kun én type elbil, og dette er i3. Den er egentlig sykt stygg, men det er som sagt den eneste elbilen BMW har nå. Jeg tenkte at jeg skal legge fra meg behovet for en sporty bil, og heller for første gang i livet ta en litt fornuftig beslutning ved kjøp av kapitalvare. 

Det jeg gjorde var å søke opp på finn.no hvilke biler jeg kunne prøvekjøre som var i mitt område. Jeg tør ikke kjøpe privat, så jeg søkte kun forhandlere. De gangene jeg har kjøpt bil har jeg benyttet innbytte, som er en veldig fin og enkel prosess, som sparer en for mye slit og venting. Etter å ha funnet to biler jeg synes var aktuelle, tok jeg bilen min og kjørte ned til bil nummer én. Jeg fikk prøvekjøre den, og synes den var helt ok – så denne kunne jeg jo kjøpe. Først forsøkte jeg å gi bilnøkkelen min til selgeren for at han skulle kunne ta en titt på bilen min og gi meg et raskt prisoverslag. Selgeren forteller at det er en annen som gjør prisvurderingene, så han skulle ringe og få et rask cirka-svar. Tålmodig står jeg og venter, og jeg setter meg en tanke om mitt eget aspirasjonsnivå. Jeg vet jo godt hva bilen min er verdt, basert på andre jeg kjenner som jobber med bil, og sammenlignet med lignende biler på nettet. Det som skjer er at selgeren gir meg et… ja… skikkelig skambud. Jeg merket at jeg ble litt fornærmet, så jeg sa bare at jeg får tenke på det, og at “da vet jeg det”. Selgeren ble stresset og begynte å prate om at prisen ikke var skrevet i stein, og at kanskje jeg kunne få mer om de gjorde en skikkelig sjekk av bilen, og at jeg måtte ta kontakt igjen til uken.

Ganske oppgitt kjørte jeg videre til en annen forhandler, for å se hva de hadde å tilby. Jeg ble møtt av en selger som spurte hva jeg var ute etter. Jeg forklarte at jeg ville vite hva jeg kunne få i innbytte for min egen bil. Selgeren ba meg vente, og satt en av sine kollegaer til å ta en titt på bilen min. Jeg ble overrasket over servicen, da de til og med vasket bilen min, heiste den opp og brukte en god stund på å se til at ting var i orden. Jeg fikk beskjed om at dette var en veldig bra bil av god verdi, og at det var kjempebra at alt av service og eu var så godt fulgt opp. Etter en stund ropte selgeren på meg, og sa at han hadde et bra tilbud. Tilbudet var 30.000,- mindre enn forrige person jeg snakket med. Selgeren snakket masse om hvilke biler som lå ute på nettet, som lignet min, og hva disse kostet, og påpekte at jeg ikke kunne forvente å få noe særlig mer enn hva han tilbød. Jeg reiste meg opp, takket pent for meg og ønsket ham god helg.

Så hva mener jeg med at jeg ble diskriminert? Jeg dro hjem, ringte en jeg kjenner og fortalte om hva som hadde hendt. Han ble nærmest rasende, for halvparten av alt jeg hadde blitt fortalt var LØGN. Selgerne hadde gitt meg ganske mange argumenter for det ene og det andre, men så og si alt var bullshit. I tillegg trykket jeg meg inn på nettet for å sammenligne bilen min med andre som ligner, og selgeren hadde løyet meg rett opp i ansiktet. Han hadde påstått at biler som lignet min lå ute til salgs for mellom 50.000 og 100.000 mindre enn hva jeg ville ha for min. Så da er spørsmålet HVORFOR? Et tips man ofte får når man skal forhandle om bil, er å ta med seg en mann, eller i beste fall en person som jobber med biler selv. Dette gjorde ikke jeg, for jeg forventet å bli behandlet rettferdig, og ikke at folk prøver å lure meg.

Kan ikke en kvinne gå og kjøpe seg en f******s bil uten å bli forsøkt rundlurt?


FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

 

Jeg vil ha denne pysjen i tusen farger

Det er søndag.. Wow, så godt det har vært med denne helgen. På fredag kom det en SYKT BRA NYHET, som jeg sikkert skal dele med ere en annen gang, bare ikke akkurat nå. Jeg har kost meg masse, og er ganske klar for en ny uke.

Men, geeezes. Jeg elsker denne pysjen, virkelig. Den kostet et slikk og ingenting på Sheinside, og jeg er dønn forelsket. Den er myk og lett å ha på, og perfekt nå som det blir litt varmere. Jeg er så sykt lei av ullklær, tøfler og morgenkåper. Denne kan man valse rundt i, og jeg er overrasket over at den ikke var mer crappy, da det dessverre ikke er alltid man får ting av så bra kvalitet på sider som shein, wish og ebay. Man betaler gjerne for det man får… Nå skal huden og sinnet luftes, for nå er det snart vår! Nå må jeg komme meg ut på en luftetur med hundene, også håper jeg alle har en fin søndag videre ♥♥♥

LOVE IT!

Jeg har forandret utseendet mitt

Jeg elsker forandring, og dette gjelder både når det kommer til nye opplevelser, men også meg selv. Jeg er alltid ute etter noe nytt, både utseendemessig og mentalt. Livete er så spennende, siden vi hele tiden tilegner oss ny kunnskap. Egentlig hører jeg også fra folk jeg kjenner at jeg har forandret meg sånn generelt. Jeg vet ikke med deg som leser dette akkurat nå, men jeg forandrer meg faktisk en del på 10, 5 og 2 år. Dette kan være alt fra å variere hårfarge, å sminke seg annerledes, i tillegg til å bli eldre (FML). JA, jeg har silikon og restylane i leppene, men dette gjør jo overhodet ikke at jeg endrer totalt utseendet mitt.. Det som skiller meg mest fra kanskje 5-9 år tilbake er at jeg var besatt den tiden av å være brun og ha platinablondt hår. I dag har jeg bare blondt hår og har en liten glow, men på bilder gir dette en ekstrem forskjell.

Jeg har laget en skikkelig gavepakke til alle som synes jeg ser så annerledes ut. Allikevel etter å ha sett på bildene, så synes jeg faktisk ikke at det er så mye endring, foruten hår og sminke, og kanskje jeg har variert litt vekt. La oss se på min fantastiske tidslinje! Den starter med 2008.

2008, 16 ÅR

Her er jeg sammen med det beste dyret jeg noensinne har møtt, Cantus ♥ På denne tiden var det bare hest, hest og hest. Allikevel var det denne perioden der jeg ble litt gangster i form av å prøve å røyke første gang, drikke alkohol og alle tingene som var mammas mareritt (utenom PH). I tillegg fikk jeg mine første ordentlige kjærester, noen bedre enn andre. Denne perioden har formet meg mye. Hadde jeg ikke hatt stallen å dra til ville jeg nok endt opp som trash i byen Holmestrand, ikke hatt noen ambisjoner og vært en helt annen.

2010, 18 ÅR

Etter å ha blitt klippet kort fant jeg ut at hairextensions finnes. Jeg bleket etterveksten min selv, og jeg hadde vel strengt talt aldri hørt om sølvsjampo.. På denne tiden var jeg veldig spontan, ble med på mye rart og ble kjent med en del nye mennesker. Dette er vel den perioden hvor jeg var litt usikker på hvor jeg hørte til, men samtidig kan jeg huske at en stor opptur for meg var på denne tiden. 

2011, 19 ÅR

Her lærte jeg at man kan bli VELDIG BRUN om man tar nok solarium. Selvfølgelig syntes jo jeg at dette var sinnsykt fint sammen med det hvite håret mitt.Dette året var jeg russ. Jeg husker at jeg byttet VGS siste halvåret, men at jeg angret bittert etterpå, for det var mange fine mennesker jeg gikk i klasse med som jeg mistet kontakten med. Ellers var jeg sammen med en idiot som egentlig ikke gjorde annet enn å spre kvalme og lyve om alt fra alderen sin til bosted. Jeg husker spesielt at jeg på et russetreff fikk mye tyn, selv om jeg ikke hadde gjort noe galt.

2012, 20 ÅR

Her er det åpenbart at jeg var fan av Svenske Hollywoodfruer, det ser jeg på håret og leppestiften. Her hadde jeg nylig hatt noen tøffe utfordringer i form av et brudd og andre ting som kompliserte situasjonen min. Herregud, det var så mye drama da man var yngre..Men her var jeg fornøyd, for jeg var endelig gammel nok til å dra på byen! Jeg fant riktignok fort ut at det ikke fungerte å drikke for mye før byen, for da kom man ikke inn……

2013, 21 ÅR

Her ser man tydelig at brystpartiet ikke var det det er blitt den dag i dag.. Denne perioden var jeg veldig mye ute og festet. Jeg hadde til og med en greie med “cava-thursday” med en av mine beste venner. TYPISK MEG på denne tiden var at jeg kjøpte meg rosa Canada Goose. Denne har jeg forsøkt å selge på finn, men det kommer kun skambud. Om noen vil kjøpe, så skrik ut, den er så god som ny! Og gjett hva… Dette året søkte jeg på Paradise Hotel – og jeg kom med!

2014, 22 år

Jeg blir strengt talt aldri fornøyd med dette bildet.. Jeg myser som en idiot og varmen har tatt knekken på alt av sminke.. Dette året må ha vært et av de beste i hele mitt liv. Jeg hadde det så vanvittig morsomt og spennende!

2015, 23 ÅR

Dette året var vel ganske rolig. Fokuset mitt var mye på jobb og andre ting. Siden denne tiden har alt gått vanvittig fort, og det er nesten så jeg må finne ut hva som egentlig skjedde.. 

2016, 24 ÅR

Dette året var bra. Jeg fikk mye ny erfaring på jobb, jeg begynte å studere, og jeg utviklet meg mye. Dette året var motivasjonen på topp!

2017, 25 ÅR

Av en eller annen grunn var ikke 2017 et særlig bra år. Det skjedde så mye, og på alt for kort tid. Jeg var mye stresset, presset meg selv gjennom litt for mye, og jeg skulle ha tatt det et steg tilbake og husket at vi mennesker ikke er superhelter, og at vi av og til må akseptere at ikke ALT kan skje umiddelbart.

2018, BLIR 26 ÅR

Er det ikke vanvittig hvor mye som forandrer seg når man er ung?


FØLG MEG PÅ SOSIALE MEDIER:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

 

JEG ÅPNER HJEMMET MITT/PH I GÅR

Enda en meningsløs selfie 

Det er fredag og ukeslutt! Jeg elsker følelsen av at helgen sniker seg innpå. Jeg har egentlig ikke noen store planer for helgen, men det er aldri feil med helg. Jeg gleder meg vel aller mest til å spise potetgull, drikke litt vin og sånt, for jeg har vært hakket sunnere enn vanlig denne uken, så da fortjener jeg en belønning. Siden jeg har fått flyttet ordentlig inn i leiligheten, hadde jeg lyst til å vise et par nye bilder. Dette er enda mer sneakpeak, da jeg fortsatt ikke er hundre prosent på at nå er det “klart”. Jeg føler fortsatt det mangler en del pyntegjenstander, i tillegg til at jeg venter på et teppe fra www.sukhi.co.no. Dette tar litt tid å lage, så jeg gleder meg til å se hvor det kan passe inn! Til informasjon er det et teppe som er sponset, men jeg hadde aldri tatt imot noe av interiør om jeg ikke visste at det kom til å bli fint! Jeg venter på et såkalt steinteppe, som er et teppe som er laget av ull, men ser faktisk ut som stein, dere kan se dem HER. Det blir dødskult! Jeg er sikker på at hundene kommer til å simpelthen elske det, da de generelt fryder seg når jeg kjøper tepper og pledd.

Sånn ellers… Episoden av Paradise Hotel i går var av legendarisk standard, så vi får se hvem som er legender og ikke. Elsker at denne sesongen er full av fres, og at de nye deltakerene er så tøffe. Jeg var redd de bare lot seg snurre rundt lillefingeren. Men jeg sa det jo da vi var i Mexico – jeg tror ikke vi bør undervurdere dem! Jeg gjentar meg selv, men det er faktisk dødsrått at de kastet ut en som trodde han var en konge, man blir ikke konge av å være med på Paradise Hotel, man må ha litt bedre egenskaper om man skal være med og styre en hel nasjon…

Over til noe annet: Interiør! Jeg leter veldig etter en nettbutikk med interiør som IKKE er svindyr, men som har litt av stilen jeg har. Jeg elsker ting som er bittegrann gammeldags, men fornyet, lettere sagt: shabby chick. Jeg har veldig mye sølv, hvitt og grått, ellers pynter jeg med litt blomster. Jeg har hørt om Classic Living, men synes helt ærlig dette blir for dyrt. Det er heller ikke gøy å dele med  noen om de færreste har råd til det. Jeg håper noen der ute vet om noen fine interiørbutikker på nett, som kan tipse meg i kommentarfeltet ♥

Speil fra Dags Marked.

Disse bladene skal fungere som dekktallerkener, og er kjøpt på Kid.

Sofa fra Trademax og sofabord fra IKEA.

 

GOD HELG!


FØLG MEG PÅ SOSIALE MEDIER:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

 

10 TV-SERIER DU MÅ SE

Som mange i den nye medie-verdene vår, har jeg så og si sluttet å se på tv, da jeg har abonnement på strømmetjenester, slik som Netflix, Viaplay, Tv2 Sumo og så videre. Jeg anser det som ti tusen ganger enklere å kunne bare plukke ut programmet man ønsker seg, og samtidig slippe all reklamen som kommer og går. Er det noe jeg elsker, så er det å ha en bra tv-serie å se på over et lengre tidsrom, altså noe jeg kan se hver dag eller kveld. I denne anledning har jeg listet opp det som jeg mener er de beste seriene jeg har sett, og som jeg sterkt vil anbefale andre å se. Alle seriene er tilgjengelige litt her og der på de forskjellige strømmetjenestene. Her har du forslag til hva du kan kose deg med hjemme i sofaen!

 

BATES MOTEL (Netflix)

Dette er serien jeg ser mest på om dagen, da det nettopp kom ny sesong. Denne har hele 8,2 som score på IMDb, og dette er det god grunn til. 

En moderne forløper til Psycho, som gir en skildring av hvordan Norman Bates´ psyke oppløser seg gjennom sine tenåringsår, og hvor dypt intrikat hans forhold til sin mor, Norma, virkelig er. Denne serien starter tidlig med at jeg ikke helt skjønner hvilken av rollene som er galest, jeg bare forstå at noe er riv ruskende galt, og dette omhandler alt fra personlige intriger til mord og psykoser.

Denne serien kan slukes, da den river deg med hele tiden. Jeg synes de to hovedrollene er så sinnsykt bra, og jeg blir faktisk litt redd av å se på denne serien, fordi den gir et så soleklart bilde av hva galskap er. Dette er en av de mest spennende seriene på listen min, og jeg anbefaler den til alle som liker ren og kjær galskap med godt skuespill og gjennomført manus. Altså, se på dette bildet:

REVENGE

Dette er også en av de mer spennende seriene. Den har fått 7,9 som IMDb-score, så det lover bra. 

Dette handler om en ung kvinne som gjør det til sitt oppdrag å hevne seg på menneskene som har gjort seg skyldig i drapet på hennes far. Jeg elsker hvor utspekulert hele serien er, og hvor sterkt ønsket om hevn er for hovedrollen. Denne har fire sesonger, og den holder på spenningen hele veien til den slutter. Den er veldig mørk, mystisk og spennende. Jeg tror jeg så den på Netflix eller Viaplay sist, men det er mulig man må oppdrive den et anner sted.

 

BLACK WIDOWS (Viaplay)

Denne har en score på 6,5, så den er absolutt innenfor.

Tre kvinner, en norsk, en dansk og en svensk er samlet på en hytte langs et vann sammen med mennene sine. Mennene drar ut i båten for å fiske, og plutselig eksploderer båten. Raskt er en politimann på saken, og han begynner å avhøre de tre enkene for få finne ut hva som har hendt. Denne fenger fra starten av fordi den er nordisk, og det er moro hvordan tre kvinner som ikke har peiling på mord skal forsøke å både dekke over for et mord – og drive god business. Jeg liker nettopp denne fordi den er både morsom, spennende og litt fucka, om man kan si det slik. Jeg er ikke ferdig med å se den.

BLACK MIRROR  (Netflix)

Med hele 8,9 i score på IMDb, er vi ferdig snakka. Denne er bare superbra.

 

En antologiserie som utforsker en vridd, høyteknologisk verden der menneskets største innovasjoner og mørkeste instinkter kolliderer. Denne har forskjellige historiere fra episode til episode, og har dyptliggende budskap som forteller noe om samfunnet vi lever i. Noen episoder er faktisk veldig støtende, på en veldig rar og kvalm måte – spesielt aller første episode. Denne anbefaler jeg spesielt til de som er ute etter litt samfunnskritisk tv.

13 Gode grunner (Netflix)

IMBd-score: 8,3. Denne er trist, kritisk og mystisk.

Følger tenåringen Clay Jensen i sin søken på å avdekke historien bak klassekameraten Hannah sin beslutning om å ta sitt eget liv.

Det er fort gjort å si det slik at dette ikke er en serie du ser på med godt humør. Den er realistisk og tragisk, men allikevel gir den et viktig innsyn i temaet selvmord. Den fikk både credits og kritikk for å ha veldig realistisk skildrende scener, som mange mener man ikke bør se på, og at den ikke er egnet for ungdom. Jeg synes den var veldig trist, men på sett og vis likte jeg hvordan den fortalte hovedkarakterenes historier.

THE WALKING DEAD (VIAPLAY)

Vi kommer selvfølgelig ikke unna denne klassikeren med en IMBd-score på 8,6.

En gruppe overlevende må etter en zombieepidemi kjempe for tilværelsen mot de levende døde. Om du IKKE har sett den, men vurdert tanken, se den. Jeg gadd først ikke fordi jeg synes det virket teit med alt zombie-greiene, men jeg fant fort ut at det ble veldig spennedne ettersom jeg kom meg litt inn i det. Hva gjør man om det oppstår en zombie-apokalypse en dag? Jo, se her! Den har i tillegg mange sesonger, det er et stort pluss! Første episode er spesielt spennede, da den nesten starter som en film.

SALEM (Netflix)

Denne har 7,2 i score, og personlig synes jeg den er veldig skummel.

På 1600-tallets Salem, Massachussets, gir ugifte Mary bort barnet sitt til djevelen og starter en plan om å bruke byens frykt imot dem selv. For sånne som meg, som elsker skrekkfilmer, er denne midt i blinken! Den er spennende, skummel, okkult og mystisk. I tillegg har jeg fått for meg en greie den siste tiden, at jeg er redd hekser. Denne byr på noe litt annerledes enn de andre seriene listet opp, da det er mer fantasi. Den har hittil 2 sesonger, så den har fortsatt mer i vente.

AMERICAN HORROR STORY (Netflix)

Jeg ELSKER denne serien! 8,1 på IMBd. 

Denne serien forteller forskjellige skrekkhistorier for hver sesong, men samtidig beholder den noen skuespillere hele veien. Første sesong handler om et hjemsøkt hus, andre sesong foregår på et mentalsykehus, tredje handler om hekser, fjerde foregår på et sirkus, femte på et hotell og sjette er laget som et ekte program om et hjemsøkt hus der noen spøkelsesjegere skal forsøke å bo. Dette er en av mine favorittserier gjennom tidene. Den har ALT. Jeg vil påstå at den er spesielt egnet for skekkfilm-elskere, men også for de som vil se noe helt annerledes.

 

Jeg har andre favoritter, slik som Desperate Housewives og Gossip Girl, men disse vet de fleste om. Om du derimot ikke vet noe om disse, så er de i hvert fall helt rå! De kan slukes og sees mange ganger.