Etikette

“Etiquette means behaving yourself a little better than is absolutely essential”

 

Det er sikkert noen som har tenkt over at jeg skulle ha skrevet et innlegg om etikette.. Dette er ikke et innlegg om akkurat etikette i sin helhet, men det jeg forteller om, er en type etikette i seg selv.

Snart er det julebord med jobben. Det vil si på FREDAG! Det er jo ikke slik at vi er en enorm bedrift, så det er nok ikke snakk om et gedigent opplegg. Allikevel, hvor er etiketten? Hos meg er den på plass. Julebord er bare i desember, og da er det snakk om å være forberedt. Det er tid for å få på plass finkjolen, glowen og bare være fab! Det verste jeg ser er folk som på en måte ikke tar sånne ting noe særlig seriøst, noe jeg heldigvis ikke ofte ser. Et julebord uansett størrelse handler jo om å ha det hyggelig, pynte seg og glemme alt stresset rundt julen. Dette er en av dagene i året hvor vi har mulighet til å ta oss bra ut, drikke en god del bobler og skape relasjoner og gode minner. JEG elsker sånt! 

Jeg er forberedt:

 • Kjole er kjøpt inn, denne må skreddes litt via en kortsiktig diett.
 • Etterveksten er tatt noen dager på forhånd (Jeg vet aldri når det går galt, og det er greit å være forberedt)
 • Selvbruning er tatt (Her gjelder det også å være forberedt med tanke på skjolder) 
 • Ansiktet har fått en god maske som renser og hydrerer. Dette gjøres på forhånd i frykt for rødhet.
 • Tilbehør til kjolen er kjøpt og planlagt (Mangler sko!)

Dette er rett og slett en type etikette som gjøres på forhånd, dette med respekt for arrangementet, arbeidsplassen, kollegaer og deg selv. Folk er jo forskjellige, og jeg er kanskje en som tar litt i, men jeg synes det er viktig å ta ting med litt stil, for da har jeg det som regel best, og jeg føler meg vel forberedt og fornøyd når begivenheten først kommer.

En annen form for etikette gjelder selvsagt under selve julebordet!

 • Ikke bli overstadig beruset.. Dette er enkelt å bestemme seg for på forhånd, men svært sjeldent blir det gjennomført. 
 • Hvis du kjøper billige strømper, ha med en ekstra! Ingenting er mindre sjarmerende enn store hull i strømpebuksene. Det kan få det beste antrekket til å se ut som om du er prostituert eller en fyllik.
 • Menn MÅ kunne lage slipsknuter. Det forteller mye om en mann kommer med et slips som er knyttet feil…
 • Ikke grafs og rot meg kollegaene dine. Det er mange som synes at hun/han ene har vært kjekk hele året, og plutselig skal det vises fysisk, men prøv heller å ha en hyggelig samtale.
 •  Unngå klirring med glass.. Dette har null hensikt, og det er en eldgammel gest som vi ikke har bruk for lenger. Hev glasset på en normal måte isteden.
 • Dropp vorspiel, ha en god éntre. Kom til tiden.
 • Ikke ligg med sjefen… Bare IKKE gjør det!

Det finnes utallige regler, men det blir nok litt stivt om jeg skal ramse opp absolutt alle. De jeg har skrevet her vil jeg si at er de viktigste. Det er alt for mange sløve der ute, men det skal jo tross alt være moro også. Det varierer veldig fra hva slags bransje du jobber i og hvordan kollegaene dine er. Tilpass det!

På fredag skal jeg på intervju med VgTv igjen! Dette kan jeg komme tilbake til når jeg vet når det blir sendt 🙂

Vil dere ha noe fint? Pakke i posten!

“THE BEST THING IS TO LOOK NATURAL, BUT IT TAKES MAKEUP TO LOOK NATURAL”.

Her om dagen ble jeg til et stort smil da jeg så at en pakke fra jfr.se hadde kommet til meg i posten fra JFR.SE. Jeg hadde gledet meg masse til å teste alt som var sendt. Dette blir selvfølgelig sponsede produkter, men jeg skal være ærlig. Nå har jeg nemlig testet det meste, og da kan jeg si akkurat hva jeg syntes. 

JFR.SE har mye forskjellig på nettsiden; det finnes alt fra sminkekoster, sminke, mobildeksler, VS, kjoler til ørepropper! Det er også veldig mange fine og kule vesker der. Der bør ta en titt. Frem til 14. desember kan dere bruke “aurora20” som kode når dere skal bestille, da får dere 20% avslag på hele bestillingen! Frakten tok ikke veldig lang tid, og det virker profesjonelt. Alle produktene var veldig godt forseglet, og alt har høy kvalitet. I tillegg er ikke alle prisene særlig stive, de er ganske bra!

Her er alt jeg har fått tilsendt, og hva jeg mener om det:

Real Techniques – Core Collection:

Disse børstene skulle være veldig myke, være “proffe” i bruk, og ikke minst kunne brukes på mange forskjellige områder. Det følger med 1 stk pudderbørste, 1 stk foundationbørste, 1 stk rouge/countouring-børste og 1 liten børste til vanskelige områder til f.eks foundation, concealer eller øyeskygge. Børstene kommer i et reiseetui som er veldig greit å ha med seg. Jeg syntes først at børstene var litt små, men dette er faktisk fordi jeg har brukt for store koster selv. Nå som jeg har brukt dem en del, så synes jeg de er veldig myke, gode og lette å bruke. Sminken blir veldig fint fordelt, og børstene gjør alt sammen mye enklere. På esken fulgte det med en link til youtube, der kunne jeg se på forskjellige teknikker å bruke børstene med. Dette syntes jeg var veldig fint, det er greit å se hvordan det skal gjøres når man ikke er vandt med det selv. Alt i alt, så har jeg ingenting negativt å se om disse børstene, for jeg har aldri hatt så bra koster, hehe! Akkurat nå tror jeg at akkurat dette settet er utsolgt, men de har mange andre børster, sjekk HER!

Freebra og Sweden Nipple Covers:

For dere som ikke har noen anelse om hva disse er ment for, så er dette en utrolig praktisk ting. Nå som det nærmer seg julebordsesongen, er det mange fine kjoler å gå med, men det er ikke alltid like pent med BH under.. Her kommer denne saken inn; Dette er rett og slett en type covere til brystvortene. De er nærmest usynelige under klær, og dekker i tilfelle du skulle miste kontroll over kjolen; Med disse på, så er det ingen fare om puppenene faller ut av kjolen. Jeg skal på julebord med jobben neste fredag, og da passer det perfekt å bruke disse! Produkter fra FREEBRA finner dere HER!

 


“Magic Sparkle” øredobber:

Jeg er veldig glad i ting som glitrer, jeg elsker det! Disse øredobbene kom i en veldig fin liten eske, og jeg ble overrasket over kvaliteten på disse. Det er veldig mange øredobber jeg bestiller over nett som liksom er utrolig kvantitive, men det var ikke disse. De virker robuste, skinner mye, og ikke minst er de ganske store! Jeg liker litt store øredobber, og jeg ble glad for å se at disse ikke var så små som jeg fryktet litt. Det er ikke så mye mer å si, annet enn at jeg synes de var ganske fine! De kan kjøpes HER!


NYX invincible foundation:

Denne skal være veldig godt dekkende, og ikke minst være veldig myk på huden. For min del, så opplever jeg begge deler, og den lukter også godt. Problemet mitt startet med at jeg glemte å oppgi hvilken tone jeg skulle ha den i, så jeg fant ut at den jeg fikk var for mørk, så denne må jeg vente med å bruke aktivt frem til sommeren når jeg er litt brunere, men jeg har brukt den noen ganger med veldig lyst pudder over, og da var den veldig fin! For dere som skal bestille den, så husk å velg riktig tone, hehe. Dere kan kjøpe den HER!

Real Techniques retractable brush:

Denne skal brukes til å ta på leppestift med. Det er fort gjort å ikke få leppestiften presis når man bruker selve stiften og ikke en børste. Denne børsten skal gjøre det enkelt og presist å legge en perfekt leppestift. De første gangene jeg brukte den, så syntes jeg det var litt merkelig, men nå er jeg blitt nesten helt avhengig av den, for den gjør jobben så presis og fin. Denne anbefaler jeg veldig! Den kan kjøpes HER!

Som jeg skrev tidligere, så får dere 20% rabatt om dere skriver “aurora20” når dere legger inn bestillingen. Dere må bare huske å bestille innen 14.Desember, for koden varer frem til det. JFR.SE har utrolig mye forskjellig, og du trenger ikke tømme lommeboken din for å få noen bra ting levert hjem til deg. Jeg kommer til å bestille mye derfra selv i fremtiden. Prisene er oppgitt i svenske kroner, og dette vil si det samme som at det er hakket billigere enn hva som faktisk står. SHOP i vei!

All I want for christmas is…

To not shed a tear..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Èn ting som stemmer, det er at jeg elsker julen. Julen er en magisk tid, den vekker barnet i meg, får meg til å ville synge, smile og danse, gjør meg spent, gir meg håp, og den gjør meg mer trist enn jeg svært sjeldent er i stand til å være… Julen er helt spesiell, den bringer frem en god del minner, men det er ikke kun gode minner. Den finner frem de verste minnene jeg har fra livet mitt. Jeg har veldig få vonde minner (godt er det), men de vonde minnene jeg har hjemsøker meg som et gjenferd hver eneste jul og nyttår. 

Julen bringer meg tilbake til julen og nyttåret da jeg var ti år gammel. Da jeg var barn, så var julen virkelig det mest vidunderlige og vakreste jeg visste om. Jeg hadde foreldre som gjorde alt for alt julen skulle bli helt spesiell for meg. Julebordet var dekket av all god mat; ribbe, julepølser, kalkun, medisterkaker, juleskinke og en haug med godiser som bare et barn kan drømme om. Under juletreet var pakkene så mange at treets grener ble bøyd til alle kanter, store og små, harde og myke pakker med alle tingene som var beskrevet på ønskelisten (utenom en hest). Julen var det mest spesielle jeg kunne tenke meg.

Julen jeg minnes tilbake til var annerledes. Den hadde like mye mat, like mye pakker, like mye sne og like mye fantasi. Det som gjør vondt nå, som ikke var hundre prosent håndgripelig da jeg var ti år, var at pappa var syk. Jeg fikk like fine gaver og ble mett som bare et barn på julaften kan bli, men pappa var syk. Stemningen var annerledes, pakkene ble åpnet i en annen stue, stuen der pappa hadde sengen sin. Forandring var i luften, og noe var i ferd med å endre seg, noe jeg ikke forsto der og da, men noe som jeg fortrengte langt inn i min mørkeste underbevissthet. Pappa var syk, men han skulle jo bli frisk.. Nyttårsaften kom.. som vanlig var det kjøpt inn fyrverkeri nok til å underholde en hel småby og sjokkere hele nabolaget, men pappa var syk. Et løfte han ikke kunne holde om å bli med ut og se på rakettene, ble straks skjøvet bort, for han hadde for mye smerter. Jeg elsket rakettene, men denne kvelden tilbragte jeg i en snehule foran et lite lys som brant, i mitt hode brant lyset for pappa. Da jeg gikk inn sa min mor at jeg burdte gi pappa en klem og si at jeg var glad i ham. Jeg ga ham en klem, men av en eller annen årsak klarte jeg ikke si de tre ordene.. Dette har brent seg fast som en tatovering i hjerteroten min.

Pappa måtte våren etter dette si farvel til oss; min kjære mamma, mine flotte søstere og alle andre kjære.

Det kan være enkelt å tenke på at det også finnes gode minner, fler gode enn vonde. Som regel er det de vonde som setter seg. Hvert år har jeg en klump i magen, og jeg feller noen ekstra tårer hver lille julaften, julaften og nyttårsaften. Da jeg besøkte graven hans i fjor, føltes det ut som om noe skulle eksplodere inne i meg. Dette er så utrolig lenge siden, men så utrolig vondt til tider. Jeg har det bra, jeg er lykkelig, men det går ikke an å glemme hvordan ting en gang var. Jeg tror at mye av dette er årsaken til at jeg en eller annen gang begynte å tenke mer, føle mer og sette større verdi på ting. Barnet i meg måtte settes på vent, og plutselig fikk jeg se en verden som ikke var like magisk som jeg kanskje trodde den var. Realiteten kom som en storm inn i livet mitt og gjorde at jeg måtte åpne øynene.

I dag er jeg meg, jeg er meg selv så mange prosent at jeg nesten skulle hatt en pause i blant. Jeg føler, tenker og setter verdier. Det er så viktig å vite hva man har før man mister det. Jeg tar alt i livet mitt imot med kjærlighet, og jeg ønsker det beste for alt og alle hele tiden. Min kjærlighet til alt i livet har blitt min styrke, men også min svakhet. Jeg skyr alt som er vondt, negativt, ondt og nedsettende. Jeg er ikke forberedt på en ny storm, jeg er ikke forberedt på en krise, men hvem er vel det?

Min nye lille familie er elsket mer enn hva som er mulig, hvis det er mulig å elske noe så mye.,

 • Jeg vil i år donere enda mer penger til kreftforeningen til minne om pappas bortgang, og jeg oppfrodrer alle andre til å gjøre det samme, enten om dere har mistet noen selv, kjenner noen eller har eller er selv rammet.