Penger er ikke alt, det er bare 99%

For knapt fem minutter siden swipet jeg opp på en dame jeg følger på Instagram, da jeg så hun hadde skrevet et blogginnlegg om hvordan toppbloggere flasher hvor mye penger de har. Dette inspirerte meg til å dra frem macen og skrive et innlegg selv om dette, da det faktisk er noe jeg i pint stillhet har tenkt en del på, i tillegg til at det er et bra initiativ å la scenelyset stille seg inn på en slik type problemstilling. Det som har vært i vinden de siste årene er kroppspress og hva man skal legge ut av informasjon om operasjoner, bilder av forskjellige kropper og mat som spises. Tanken har vekket meg at det å kaste penger rundt seg på en slik måte som noen bloggere prøver å fortelle oss at de gjør, er faktisk både usmakelig og litt harry. Det er faktisk noen av disse bloggerne som ikke en gang har en egen bil – som faktisk koster ganske mye mer penger enn en Chanel-veske eller en tur til Dubai.

Mikela skriver på i sitt innlegg at blant annet flere av de som blir provosert og skriver hat i kommentarfeltene kan være mødre som knapt kan forsørge barna sine. Kanskje vi bør se dette i perspektiv? Når bloggere får det til å se ut som de er styrtrike imens “mannen i gata” gjør en titusener viktigere jobb, men allikevel mottar minstelønn, da kan man begynne å grave seg inn i hvor egosentriske topplokk disse bloggerne har. Hvor ofte ser vi leger og piloter som hele tiden har en tendens til å legge ut bilder av husene og bilene sine og fortelle hva det koster? Nei, mer oppegående mennesker har vett til å forstå at det er andre verdier man bør sende videre, selv om man har jobbet hardt og har vært flink. Jeg har ingenting imot at man er stolt av seg selv, det skal man absolutt være, men det er på tide at enkelte åpner øynene for at man kan påvirke andre negativt ved å bare tenke på seg selv. Det bør være lov å ha et kult bilde med et Gucci-belte eller en ny LV-veske , men du trenger ikke dra det lengre, alle tar hintet og vet det er en dyr veske. Jeg beundrer ingen for å forsøke å fremstå som millionærer og som faktisk er mer stolt av pengene alene enn jobben de gjør.

Enda en ting jeg er enig med Mikela på er at det er veldig synd hvordan innholdet hos enkelte bloggere ikke har en verdi annet enn å skape et perfekt bilde av virkeligheten. Det er ytterst få som skiller seg ut med ildtunge og peker på de viktigere tingene i livet og samfunnet. Enkelte eier faktisk ingen skam, og jeg kan faktisk fortelle at jeg vet om bloggere som forteller direkte løgnhistorier bare for å ha noe å skrive om som generer klikk. “Vil vi ha en bloggverden stappfull av bloggere som kun tjener penger på å provosere? Eller vil vi ha en bloggverden stappfull av inspirerende og ydmyke sjeler som faktisk gir oss noe? Jeg velger sistnevnte alle dager i uka!” – Som Mikela skriver på sin blogg. Jeg har selv kuttet helt ut å i det hele tatt gidde å trykke meg inn på enkelte blogger fordi jeg vet at alt handler om penger, og at jeg selv aktivt bidrar til å finansiere idiotien ved å trykke meg inn. Jeg håper at det i fremtiden skjer en radikal endring der vi får mer influencere som Ulrikke Falck og Kristin Gjelsvik. Begge er totalt annerledes enn de bloggerne som så desperat forsøker å fortelle at de har så mye penger hele tiden.

Med dette innlegget ønsker jeg også å peke på at det vi ser hos mange bloggere ikke er realistisk. De er faktisk ikke rikere enn gode advokater og leger, og flere av dem har heller ikke en sikker fremtid i det de driver med. Når plastikken går ut på dato og de opplever å få sunne verdier må de antakelig sette føttene på jorden og finne en vanlig jobb slik som andre dødelige. Og det er faktisk slik at rike mennesker bruker pengene sine hakket smartere enn å bare kaste det rundt seg. Det gjøres godt gjennomtenkte investeringer for fremtiden, og de har ofte hjem og familie rundt seg som er førsteprioritet. Et godt eksempel synes jeg faktisk er de som blogger mer om opplevelser enn hva det faktisk kostet. Man må selvsagt ha god økonomi for å reise på ferier og kjøpe seg dyre vesker, men det er faktisk ikke uoppnåelig eller noe kun superstjerner gjør. Når man er 15 år kan jeg se for meg at disse bloggerne fremstår som styrtrike og perfekte mennesker som lever et drømmeliv. Jeg vil bare knuse denne fantasien, for det stemmer ikke. Tenk også litt på at nesten alt av produkter, skjønnhetsbehandlinger og klær er sponset – som igjen gjør det hakket billigere enn for andre som ikke lever av blogging.

Fikk jeg frem et poeng, eller er jeg på villspor?

 

16 kommentarer
  1. Har du fått deg en føflekk over leppa? Eller er det en kvise? Ikke noe slemt, men bare lurer siden kan ikke huske du har hatt der før på noen av bildene du har lagt ut på insta <3 klem!

  2. Du fikk frem ett poeng som er veldig viktig. Skulle vært morsomt å se toppbloggere være med på en 75t arbeidsuke!!

  3. Praktfult, Aurora!
   Du har skjønt at de som er ‘classy for real’ ikke flasher rikdom. Det er bare å se på folk som Kronprinsesse Victoria, Kate Middelton, Gunnhild Stordalen, m.fl som handler masse på H&M, Zara, o.l og gjerne mixer dette med dyrere basisplagg.
   Samtidig må en også se i øynene at det å ha nok penger både fjærner problemer & gir innhold til livet i form av opplevelser. Vi som f.eks slipper å måtte velge mellom mat & medisin, strøm gjennom vinteren eller tett tak, osv er utvilsomt lykkeligere enn de som tvinges til et slikt liv. Utdannelse for disse, har gjerne måttet vike fordi behovet for mat kommer først, liksom.. Det er bare at vi ikke skjønner hvor priviligert vi er.

  4. Gry Henriksen: Ja, De kvinnene du nevner har stil!
   Kunne ikke vært mer enig i det siste du skriver. Det fjerner definitivt mange problemer, og det er rart hvordan vi glemmer hvor heldige vi faktisk er..

  5. Både enig og uenig i det du skriver her. Liker dårlig at du trekker frem mennesker som Kristin Gjelsvik som godt forbilde da måten hun opererer på er langt verre enn det de fleste på topplisten gjør. Joda, jentene på topplisten flasher penger og kanskje en røverhistorie eller to for å holde på populariteten, og det kan jeg være enig i at ikke er greit. Men dessverre er det ofte det som må til for å komme seg opp og frem i bloggverden. De færreste ønsker å lese om normale mennesker med normale liv. De ønsker å lese om noe som inspirerer dem – som for eksempel mennesker som lever et spennende liv fylt med dyre designervesker, utenlandsreiser, perfekt utseende osv. Drømmelivet, rett og slett, hvor den største bekymringen er at man får så mye gratisting i posten at man ikke rekker å skrive om alt, og må gi det bort til de 10 beste vennene sine isteden.
   Alternativet er jo å gjøre som Kristin gjør: gå i strupen på samtlige popilære bloggere. Mobbe, trykke ned, rett og slett være ufyselig, og unnskylde seg med at “De har jo operert seg, og er med på å normalisere det”. Jeg har sagt det før, og jeg sier det så gjerne hundre ganger til: om jeg en dag blir mor til ei jente som på attenårsdagen kommer hjem med nye pupper og mindre nese, kommer jeg ikke til å elske henne mindre. Om jeg derimot får vite at min datter er med på å gjøre narr av hvordan andre ser ut, kommer jeg til å bli så skuffet og flau at jeg virkelig vil slite med å kunne se henne i øynene. Heller et par falske pupper, enn å heve seg selv ved å trykke andre ned.

  6. Hei! Jeg er en 21 år gammel jente, og har et lite spm..
   Jeg har opplevd å bli tatt for gitt, manipulert og opplevd utroskap i et forhold. Men jeg klarer ikke komme meg, ikke slik at jeg er lei meg over å ha gjort det slutt, men det har ødelagt hele selvtilliten min. Jeg kan sitte å sammenligne meg med andre jenter konstant som følge av det forholdet jeg var i, og det har kommet til det punktet hvor jeg nesten begynner å hate meg selv.. Har du noen tips til hvordan man får bedre selvtillit etter å ha opplevd og blitt utsatt for sånt?

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg