Det er harry å røyke

Før pleide jeg å røyke som en skorstein. Jeg var helt avhengig av i hvert fall ti sigaretter daglig. Dette er vel på listen over de dummeste og mest meningsløse tingene jeg har foretatt meg… Og ikke minst den mest illeluktende og frastøtende.

i 2016 fikk 3080 mennesker lungekreft i Norge, og dette er det høyeste antallet tilfeller av kreft som noen gang er registrert i kreftregisteret (KILDE). I 8 av 10 tilfeller av lungekreft har tobakk skylden. Når det er en så åpenbar årsak til lungekreft, så forstår jeg ikke at folk slutter. Jeg sluttet selv da jeg merket på hele kroppen at jeg følte meg syk. Jeg gikk riktignok over til snus istedenfor, men det var i det minste et steg i riktig retning – i dag er jeg helt fri for snus, røyk og nikotin.

Da jeg var liten mistet jeg pappa, og han døde av kreft. Dette er det verste som noensinne har hendt meg, og det har påvirket hele meg og mitt liv som jeg har nå, i tillegg til at hele min familie også ble påvirket av en slik grusom hendelse. Alle som har mistet noen vet hvor vanvittig vondt dette er- og spesielt når det føles så enormt urettferdig. Jeg kommer aldri til å ha en pappa i bursdagene mine, når jeg går ned alteret, når jeg opplever motgang, på julaften eller bare når jeg trenger en klem. Jeg kan ikke påvise her og nå at røyking var årsaken til hans sykdom, men det er en stor sannsynlighet for dette. Hva om livet hadde vært helt annerledes om han bare hadde stumpet røyken i tide?  

Og her sitter det mennesker og fråtser i sigaretter hver eneste dag – altså direkte selvskading. Selv om ikke alle får kreft, er det helt sant at kroppen ville følt seg ti ganger bedre uten denne røykingen. Jeg er seriøst blitt slik at jeg HATER når folk røyker rundt meg. Det lukter motbydelig, og jeg ønsker ikke å ta del i denne selvskadingen sammen med de som gjør det. By the way lærte jeg å røyke på ungdomsskolen fordi jeg hadde venner som gjorde det.. Jeg ble til slutt fristet til å prøve, og det angrer jeg bittert på etter alle sigarettene jeg har brukt til å skade kroppen min med.

Det er så visst på tide at staten og VI gjør noe mer for å stoppe denne forferdelige vanen. Heldigvis opplever jeg at færre yngre mennesker røyker, da de heller ofte snuser. Helst skulle nikotin forsvunnet, da det er sterkt avhengighetsskapende, men her må ett skritt taes om gangen, slik at færre mennesker blir rammet av lungekreft, kols og andre fryktelige sykdommer. Vi kan også nevne dårlig hud, rynker og nedsatt smaks- og luktesans.

Røyk er harry, dødelig og ekkelt.


FØLG MEG:

Snapchat: auroragude

Instagram: auroragude

FacebookHER

21 kommentarer
  1. Så utrolig enig!!! Har gått mer og mer til de de siste årene med folk som røyker her og der, og overhodet ikke tenker over hvor mye det går utover andre som er i nærheten…

  2. Bra at du tar opp dette. Det er så mange som ikke forstår konsekvensene av røyking. Håper det en dag blir slutt på dette. Du er et bra forbilde <3

  3. Kunne ikke vært mer enig, tror nok mange vet hvor farlig det er, men likevel ikke tar det helt på alvor. Så fint at du tar det inn i lyset og setter fokus på det!

  4. Jeg vokste opp med 15 års grense på tobakk. De aller fleste begynte å røyke, og det var altså lovlig etter konfirmasjonsalderen, for da var du “voksen” nok.
   Jeg har røykt i mange år, men jeg sluttet. Ikke pga helsen, men pga prisen. Får være grenser for hvor mye penger man skal brenne opp. 🙂 . Jeg husker at en pakke rulletobakk kostet litt over 7 kr da mine foreldre drev med røyking, og jeg var tenåring som ikke hadde begynt med det.
   I dag er det vel knapt noen i familien som røyker. Den siste som sluttet, var en søster av meg. Hun sliter med nikotinavhengigheten enda.
   En litt yngre bekjent som ikke hadde sluttet å røyke, døde av lungekreft…… Jeg var litt glad for at jeg hadde sluttet noen år tidligere,- må innrømme det. Man vet nemlig ikke hvem akkurat den kreften rammer.
   Så, hold dere unna 🙂

  5. Veldig enig.Røyking er i realiteten ett selvmordsforsøk så lenge så mange dør av det.
   I tillegg får man Kols og lukter dritt-og dette betaler man for? Lattetlig man burde fått store summer for å misshandle seg selv.

  6. Ikke bare er du harry som du sier når du røyker, men en faktor til forurensning. Du skader deg selv med livsfarlige stoffer, og du skiller ut kjemikalier i luften som ikke er bra. Stå på, Aurora! Savner deg på paradise hotel

  7. Ja, for det hu har sprøyta inn i kjeften er jo ikke giftige stoffer.
   Nei, pen blir man ikke at å røyke. Men blir ikke noe penere av å se ut som noen har tatt sats og blåst opp tryne ditt til punktet hvor det sprekker eller.

  8. Anonym: Det var en veldig stygg kommentar… Jeg håper du ikke har det vondt med deg selv…

   Til informasjon: Restylane er basert på hyaluronsyre som ligner kroppens egen hyaluronsyre. Restylane er et naturlig skjønnhetsprodukt som ikke inneholder giftstoffer.

  9. Synes det er greit at du ikke liker røyking, men synes faktisk dette var veldig slemt skrevet og var faktisk litt vondt å lese dette. Jeg røyker selv, ikke fordi jeg synes det er gøy å være Harry, lukte vondt eller kanskje få kreft. Man har sine problemer og jeg sliter med røyking. Jeg synes det er fryktelig dårlig gjort å skulle tråkke på de som røyker og slenge drit. Takk for at du ødela dagen min.

  10. Jeg syns du var den flotteste jenta når du var med i Paradice! Likte spesielt godt at du røyka!
   Jeg syns jenter som røyker er flott og sexy! Jeg har aldri vært sammen med ei jente som ikke røyker, og kunne heller ikke tenkt meg det!
   Synd at du har slutta! Du kledde virkelig å røyke!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg