10 TV-SERIER DU MÅ SE

Som mange i den nye medie-verdene vår, har jeg så og si sluttet å se på tv, da jeg har abonnement på strømmetjenester, slik som Netflix, Viaplay, Tv2 Sumo og så videre. Jeg anser det som ti tusen ganger enklere å kunne bare plukke ut programmet man ønsker seg, og samtidig slippe all reklamen som kommer og går. Er det noe jeg elsker, så er det å ha en bra tv-serie å se på over et lengre tidsrom, altså noe jeg kan se hver dag eller kveld. I denne anledning har jeg listet opp det som jeg mener er de beste seriene jeg har sett, og som jeg sterkt vil anbefale andre å se. Alle seriene er tilgjengelige litt her og der på de forskjellige strømmetjenestene. Her har du forslag til hva du kan kose deg med hjemme i sofaen!

 

BATES MOTEL (Netflix)

Dette er serien jeg ser mest på om dagen, da det nettopp kom ny sesong. Denne har hele 8,2 som score på IMDb, og dette er det god grunn til. 

En moderne forløper til Psycho, som gir en skildring av hvordan Norman Bates´ psyke oppløser seg gjennom sine tenåringsår, og hvor dypt intrikat hans forhold til sin mor, Norma, virkelig er. Denne serien starter tidlig med at jeg ikke helt skjønner hvilken av rollene som er galest, jeg bare forstå at noe er riv ruskende galt, og dette omhandler alt fra personlige intriger til mord og psykoser.

Denne serien kan slukes, da den river deg med hele tiden. Jeg synes de to hovedrollene er så sinnsykt bra, og jeg blir faktisk litt redd av å se på denne serien, fordi den gir et så soleklart bilde av hva galskap er. Dette er en av de mest spennende seriene på listen min, og jeg anbefaler den til alle som liker ren og kjær galskap med godt skuespill og gjennomført manus. Altså, se på dette bildet:

REVENGE

Dette er også en av de mer spennende seriene. Den har fått 7,9 som IMDb-score, så det lover bra. 

Dette handler om en ung kvinne som gjør det til sitt oppdrag å hevne seg på menneskene som har gjort seg skyldig i drapet på hennes far. Jeg elsker hvor utspekulert hele serien er, og hvor sterkt ønsket om hevn er for hovedrollen. Denne har fire sesonger, og den holder på spenningen hele veien til den slutter. Den er veldig mørk, mystisk og spennende. Jeg tror jeg så den på Netflix eller Viaplay sist, men det er mulig man må oppdrive den et anner sted.

 

BLACK WIDOWS (Viaplay)

Denne har en score på 6,5, så den er absolutt innenfor.

Tre kvinner, en norsk, en dansk og en svensk er samlet på en hytte langs et vann sammen med mennene sine. Mennene drar ut i båten for å fiske, og plutselig eksploderer båten. Raskt er en politimann på saken, og han begynner å avhøre de tre enkene for få finne ut hva som har hendt. Denne fenger fra starten av fordi den er nordisk, og det er moro hvordan tre kvinner som ikke har peiling på mord skal forsøke å både dekke over for et mord – og drive god business. Jeg liker nettopp denne fordi den er både morsom, spennende og litt fucka, om man kan si det slik. Jeg er ikke ferdig med å se den.

BLACK MIRROR  (Netflix)

Med hele 8,9 i score på IMDb, er vi ferdig snakka. Denne er bare superbra.

 

En antologiserie som utforsker en vridd, høyteknologisk verden der menneskets største innovasjoner og mørkeste instinkter kolliderer. Denne har forskjellige historiere fra episode til episode, og har dyptliggende budskap som forteller noe om samfunnet vi lever i. Noen episoder er faktisk veldig støtende, på en veldig rar og kvalm måte – spesielt aller første episode. Denne anbefaler jeg spesielt til de som er ute etter litt samfunnskritisk tv.

13 Gode grunner (Netflix)

IMBd-score: 8,3. Denne er trist, kritisk og mystisk.

Følger tenåringen Clay Jensen i sin søken på å avdekke historien bak klassekameraten Hannah sin beslutning om å ta sitt eget liv.

Det er fort gjort å si det slik at dette ikke er en serie du ser på med godt humør. Den er realistisk og tragisk, men allikevel gir den et viktig innsyn i temaet selvmord. Den fikk både credits og kritikk for å ha veldig realistisk skildrende scener, som mange mener man ikke bør se på, og at den ikke er egnet for ungdom. Jeg synes den var veldig trist, men på sett og vis likte jeg hvordan den fortalte hovedkarakterenes historier.

THE WALKING DEAD (VIAPLAY)

Vi kommer selvfølgelig ikke unna denne klassikeren med en IMBd-score på 8,6.

En gruppe overlevende må etter en zombieepidemi kjempe for tilværelsen mot de levende døde. Om du IKKE har sett den, men vurdert tanken, se den. Jeg gadd først ikke fordi jeg synes det virket teit med alt zombie-greiene, men jeg fant fort ut at det ble veldig spennedne ettersom jeg kom meg litt inn i det. Hva gjør man om det oppstår en zombie-apokalypse en dag? Jo, se her! Den har i tillegg mange sesonger, det er et stort pluss! Første episode er spesielt spennede, da den nesten starter som en film.

SALEM (Netflix)

Denne har 7,2 i score, og personlig synes jeg den er veldig skummel.

På 1600-tallets Salem, Massachussets, gir ugifte Mary bort barnet sitt til djevelen og starter en plan om å bruke byens frykt imot dem selv. For sånne som meg, som elsker skrekkfilmer, er denne midt i blinken! Den er spennende, skummel, okkult og mystisk. I tillegg har jeg fått for meg en greie den siste tiden, at jeg er redd hekser. Denne byr på noe litt annerledes enn de andre seriene listet opp, da det er mer fantasi. Den har hittil 2 sesonger, så den har fortsatt mer i vente.

AMERICAN HORROR STORY (Netflix)

Jeg ELSKER denne serien! 8,1 på IMBd. 

Denne serien forteller forskjellige skrekkhistorier for hver sesong, men samtidig beholder den noen skuespillere hele veien. Første sesong handler om et hjemsøkt hus, andre sesong foregår på et mentalsykehus, tredje handler om hekser, fjerde foregår på et sirkus, femte på et hotell og sjette er laget som et ekte program om et hjemsøkt hus der noen spøkelsesjegere skal forsøke å bo. Dette er en av mine favorittserier gjennom tidene. Den har ALT. Jeg vil påstå at den er spesielt egnet for skekkfilm-elskere, men også for de som vil se noe helt annerledes.

 

Jeg har andre favoritter, slik som Desperate Housewives og Gossip Girl, men disse vet de fleste om. Om du derimot ikke vet noe om disse, så er de i hvert fall helt rå! De kan slukes og sees mange ganger. 

12 kommentarer

Siste innlegg