Ekstremdietten

“The toughest part of a diet isn´t watching what you eat. It´s watching what other people eat”.

I dag har jeg gått en lang tur med begge hundene, og det var så deilig og varmt at jeg kunne gå i tskjorte. Helt herlig! I dag tenkte jeg å vise akkurat hva slags diett jeg går på. Dette er egentlig en relativt ekstrem diett, og den er nok ikke for hvem som helst, bare så det er sagt. Dette er en diett som jeg føler at jeg kan gå på for en kort periode i og med at jeg er relativt passiv. Jeg er for det meste hjemme, om jeg ikke er på tur med hundene. Denne dietten passer for en person som ikke gjør for krevende ting i hverdagen. Jeg ville ikke gått på den om jeg f.eks hadde gått på skole eller vært i en jobb hvor man må være skjerpet og energisk.

Det er en grunn til at dette kalles en ekstremdiett, nettopp fordi den ikke er sunn over tid, og den er ikke for alle. Den fungerer som et helvete, men den må brukes med stor fornuft. Jeg følger den ikke slavisk, for da ville jeg følt meg veldig dårlig. Jeg har den mer som et utgangspunkt. I helger spiser jeg hva jeg vil, og i ukedagene følger jeg den så godt som det lar seg gjøre. Føler jeg meg ordentlig svimmel eller dårlig, spiser jeg mer. Jeg er ikke villig til å ofre helsen min totalt. Jeg har en vekt som er defekt her hjemme, så jeg vet ikke hvor mye jeg veier, eller hvor mye jeg har gått ned. Jeg vet at jeg har gått ned, det kjenner jeg jo på klærne mine. Jeg har som mål å gå på dietten til jeg føler meg komfortabel og “meg selv” igjen. Om dette er 40 eller 50 kg spiller ikke så stor rolle for meg, så lenge jeg er sunn og frisk og at klærne sitter bra.

Here it is:

Jeg vil ikke at noen av dere skal tro at jeg har en eller annen spiseforstyrrelse. Jeg vet jo at dette ser ekstremt ut, men jeg vet også hva jeg tåler og ikke, og jeg er en alt for lat person til å gidde å holde på med dette i 50 hele dager. Men jeg skal sørge for at jeg kommer meg godt ned i vekt frem til sommeren, og at jeg slipper å føle meg chubby. Jeg kommer nok til å gå ett opp i vekt igjen hvis jeg ikke følger med på kostholdet mitt, så det er jo viktig at jeg legger om litt etter å ha gått på denne dietten, og at jeg holder meg fysisk aktiv. Denne dietten er også laget for å lure forbrenningen litt, i og med at kaloriene varierer fra dag til dag. Jeg er veldig nøye på å drikke veldig mye vann og te, spesielt te, i og med at de første kiloene ofte er kun vann. 

Jada, her er det bare å bite tennene sammen…

13 kommentarer
  1. Takk for at du deler! Ikke glem å kombinere med vitaminer. Spesielt Jern C og B, ellers sliter en med hud, hår og humør i lang tid etter diett;)

  2. sykt trist at du ennå ikke er over paradise hotell… Det var en periode for livet ditt, når det er ny sesong nå, har folk glemt forrige sesong ut..

  3. Synes det er både skremmende og utrolig uforsvarlig å legge ut en så ekstrem diett på en blogg med mange lesere. INGEN bør gå på denne dietten. Joda, selvfølgelig fungerer den for vektnedgang. Dette blir jo nærmest som å slutte å spise totalt, noe som gjør at kroppen din må hente energi fra fettreservene på kroppen. Men hva skjer utover diettperioden? Jo, kroppen blir ekstremt energieffektiv og forbrenningen senkes drastisk. Man blir slapp og svimmel, og livskvaliteten senkes betraktelig.
   Når man så begynner å spise normalt igjen er kroppen vandt med å klare seg på ekstremt lite mat, og dette resulterer som regel i at man legger på seg alle kiloene igjen i løpet av kort tid, fordi kroppen nå trenger mindre energi enn før. Kanske ender du også opp med en vekt som er høyere enn den var i utgangspunktet.
   Ekte varig vektnedgang krever (dessverre) disiplin, rikelig med sunn mat og regelmessig trening.
   Men for all del, er du glad i jojo-slanking er din ekstremdiett perfekt. Men ikke del den med andre uvitende, da det mest sannsynlig vil skape flere problemer enn det vil løse.

  4. Kjære, fine deg!
   Kroppen trenger energi fra mat for å kunne utføre alle de viktige prosessene i kroppen. Bare for å overleve for en lengre periode trenger man minst 500 kcal daglig. Du er superfin som du er, men hvis du vil gå ned i vekt (noe det er tydelig at du vil) burde du gjøre det på en sunn måte, uten å sulte deg selv. For ja, det er mulig! Anbefaler deg å sjekke ut freeleethebananagirl, og lese deg opp om raw till four.
   Og bare så det er sagt, selv om du ikke føler at du har en spiseforstyrrelse nå, så er det ofte som dette at mange spiseforstyrrelser starter.
   Take care

  5. hei 🙂
   Jeg begynte på akkurat samme diett igår.
   spiste en jordbærshake (92 kal) som og inneholdt 80% protein, 10 % fett og 10% karbo. noe som vil si at det var “sunne” kalorier.
   spiste senere 2 riskaker (20×2 kal)..
   jeg har laget en matplan for de neste 30 dagene, jeg har tatt litt mer med fasting, og mindre kal på noen av dagene.
   jeg føler meg trøtt og sliten, men det er bare de første dagene.. har gått på dietten før i ett par dager..
   så jeg vet hvordan du har det, og med kroppen din! jeg er selv 160cm høy og veier 62kg, noe som jeg syns er ekkelt, haha.. og det værste er at kroppen min ikke går så mye ned lengre, fordi jeg har allerede gått ned litt over 20kg fra før..
   tar btw avføringspiller i helgene hvis jeg sjeier ut, hehehe

  6. Hei, jeg vil bare si at dette er ikke en bra type diett. Dette er noe som kalles for Pro Ana, noe som er en diett som skal gi deg spiseproblemer. Jeg vet om folk som velger å følge den her fordi de vil bli syklig tynne og ødelegge kroppen.
   Hvis du heller vil bli sunn og frisk, og gå ned i vekt så anbefaler jeg deg å heller spise sunt og variert pluss holde et bra treningsskjema. Denne “dietten” er ikke bra for noen som helst, du skal ikke spise rundt 50 kalorier på en dag og det er vanskelig å få til. Når en person sliter med mat, som meg, så vet jeg at du ikke vil ned denne veien som jeg er på vei. Fordi jeg vil ikke selv være der. Du kan ende opp med å utvikle anoreksi og ødelegge kroppen helt, kroppen din trenger næring og det er viktig at du gir den nok næring.
   Å ta avføringspiller hjelper heller ikke noe særlig, kanskje hvis du har dårlig mage og fått beskjed av legen så kan du. Men det er noe jeg IKKE anbefaler. Denne dietten er farlig og du kan miste kontrollen helt.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg