Veier du over 50 kilo, hold deg unna stranden

Akkurat nå er jeg egentlig ganske trett. Jeg var ikke sikker på om jeg skulle ta meg tid til bloggen i det hele tatt i dag. Isåfall skulle jeg fortelle litt om forrige helg og denne helgen. Det endte med at jeg først kom over en artikkel i vg, deretter et blogginnlegg fra Sophie Elise sin blogg og deretter kjæresten hennes og hans kompis sin blogg. Jeg vet egentlig ikke hvordan jeg skal få ut frustrasjonen min.

Først vil jeg egentlig slakte VG for moralen bak å ha en sak som denne på forsiden. Selvfølgelig er en journalist en journalist, og de ser etter saker som vekker oppsikt. Det som provoserer meg, er definitivt at denne saken er såpass lett tilgjengelig for unge mennesker. Selv om “alle” forstår at en uttalelse som denne er helt latterlig, betyr det ikke at den ikke kan påvirke. Men det er ok, journalister gjør forsåvidt bare jobben sin, og de har ingen spesiell baktanke annet enn å få lesere, og det tror jeg de klarte med denne saken.

(Red:

Referanse: http://roksel.blogg.no/1406493523_9819_50_kg_strand_adv.html )

Når det kommer til Sophie Elise, så har jeg alltid hatt gode ord å si om henne. Jeg synes hun virker veldig reflektert og oppegående, og jeg leser av og til bloggen hennes når hun skriver litt tyngre innlegg enn det vanlige outfit, hår, sminke osv. Det jeg først og fremst reagerer på er nødt til å være at hun på en måte(!) forsvarer innlegget til typen og kompisen. Det er jo fullt mulig at kjæresten ikke skrev innlegget, men det er allikevel en stor relasjon når disse to deler denne bloggen. Jeg synes at hun kunne gått litt mer inn på at uansett hvor mye én har et ønske om å trekke oppmerksomhet, så er dette feil vei å gå. Som hun skrev, så er det antakeligvis bare tull. Det er desverre verken morsomt eller verdt oppmerksomheten det har fått. Hadde det vært min kjæreste og hans kompis, så ville jeg rett og slett blitt rimelig flau og skamfull. Ellers har i hvert fall SE nevnt at hun ikke ønsket å skrive noe om alt dramaet rundt denne saken, og hun har tydelig sagt at uttalelsen ikke var på sin plass. Kanskje hun sa det på en litt for fin og innpakket måte?

Når det kommer til kilden; altså disse to guttene som har skrevet dette innlegget med hensikt til å provosere, så har de nådd målet sitt. Her sitter jeg selv og skriver fordi jeg ikke orket å ikke ha en mening om det. Jeg er direkte flau over at noen kan synke så dypt bare for å få oppmerksomhet. Uansett hvor lite seriøst innlegget var ment, så betyr ikke det at ingen tenker over det. Hadde jeg selv vært 14-18 år, veldig usikker og veid mer enn 50 kilo, ville jeg antakeligvis tenkt på det. Jeg ville stilt spørsmål til min egen kropp, og det hadde garantert ikke føltes godt. Når én vet at en kan få så mange klikk fra unge mennesker, er det idioti å skrive et slikt innlegg. Det er IKKE gjennomtenkt, og det har en sørgelig hensikt. Om ikke unge jenter får nok press fra media fra før, skal andre plutselig kaste flammer på bålet. Jeg trodde virkelig at vi i dagens samfunn hadde blitt hakket mer oppegående enn dette. Av og til skammer jeg meg over menneskeheten når ting som dette dukker opp. De som ikke bør vise seg, verken på stranden eller på noe som helst sted tiden fremover er ansiktene bak denne bloggen. Hadde jeg bestemt, så skulle de vel helst ikke fått lov til å ha noen blogg i det hele tatt… Selv om det bryter med ytringsfriheten.

Ja, da var jeg ferdig med å la meg provosere. Nå vil jeg motivere ALLE jenter over 50 kg, inkludert meg selv til å dra på stranden så vi kanskje kan jage bort idiotene som fortsatt lever i en skrudd virkelighet der det er om å gjøre å få oppmerksomhet uansett hvor lavt du synker. Alle jenter er vakre på hver vår måte. Så lenge vi er glad i oss selv, tar våre på andre rundt oss og ikke minst er snille med oss selv, så er det GODT NOK! 

Amen

18 kommentarer
  1. Fullstendig enig. Sårbare tenåringer/unge tar slikt til seg, og det er hårreisende at det får så mye oppmerksomhet. (Og at det ble skrevet i det hele tatt for noen ynkelige klikk/kommentarer)

  2. unnskyld men nå er jeg frustrert her…
   1. Du må først og fremst si hva innlegget til sophie sin kjæredte var om, folk blir jo helt forvirret
   2. Her sitter du å sier at alle må elske seg selv , men likevell at vi som veier under 50kg skal holde oss unna stranden ? Noen av oss som veier under 50 kilo har kanskje høy forbrenning selvom vi spiser masse og derfor holder oss under 50kg. Mens de som kanskje veier over 50kg ikke har like høy forbrenning. Det kan også ha med trening å gjøre selvfølgelig.
   La meg ta et eksempel. 2 venninner, begge 16 år, ei veier 43 kilo mens hun andre veier 65 kg. De spiser i teorien så og si lik mat hele tiden , trener like mye. Men hvorfor har de forskjellig vekt da ? En grunn kan være forbrenningen.
   Så jeg vil bare si en gang til. I dette innlegget sier du at de under 50 kilo må holde seg unna stranden sånn at de over kan ta over stranden ( eller hva søren du ville frem til ) og at alle likevell er like mye verdt ?!
   Og sist men ikke minst, sorry men du må skru sammen noen av innleggene dine. Du er litt all over the place.

  3. Er litt enig med deg over her, men kan hende hun ikke mente overskriften mot oss under 50kg, håper hvertfall ikke det!

  4. Tenk neste gang: De fleste har fått med seg blogginnlegget i dag ang at jenter over 50 kg bør holde seg unna stranden. Dette er jo overhodet ikke ment som noe imot de som veier lite??

  5. Er HELT enig, Aurora! Herregud.. AMEN til deg. Tror dere over misforsto noe her! Hun refererer bare til blogginnlegget det stod om at kjæresten til Sophie Elise hadde skrevet

  6. Ble også frustrert av overskriften din, Aurora du virker som du har et veldig godt hjerte (leser bloggen din ofte og så deg på ph og på grunn av det du skrev om kroppspress her)men overskriften frustrerte meg fordi det virket som du sa at de under 50kilo skal holde seg unna stranden? Og er forvirret jeg har ikke sett hva de to guttene skrev så blir forvirret her, skrev de at de over 50kilo skulle holde seg unna og derfor skrev du det motsatte?dessuten er det bare teit av de å skrive hvis de synes at noen de ser på stranden er ekkle fordi de ser ut som de veier over 50kilo er de 1.teite og for det andre 2. Burde de holde det for seg selv.Synes det er rart at noe sånt skal nå førstesiden,men men det er jo masse sånne saker også hvordan jenter kan føle kroppspress på grunn av at nesten alle modeller er slanke og såkalt “perfekte” (alle er perfekt på sin måte ^.^) derfor er det noen merker som da lar helt naturlige kvinner få være modellene deres.

  7. Så at du rettet det opp,men så ikke at at du skrev en kommentar om det før jeg postet den forrige,derfor den over

  8. Kunne ikke vært mer enig med deg! At noen kan skrive noe slikt og publisere det er ganske patetisk. Selvom det er ment for å provosere og få reaksjoner er det veldig unødvendig, og virker for meg som et desperat behov etter mer klikk på bloggen og oppmerksomhet, som de garantert har fått, men ikke akkurat på en positiv måte.

  9. Helt enig med alle her og Aurora, det er helt patetisk, og de sier at folk tok innlegget på feil måte,men det stod jo at hvis du veide over 50kilo skulle du holde deg hjemme! Noe så utrolig idiotisk å si og så står de ikke for det etterpå og de sier det er for å provosere tenk på de som blir såret 🙁 og tror det er bare for å få masse oppmerksomhet,men synes det er å gå altfor langt bare for å få masse klikk på bloggen og oppmerksomhet

  10. Det stod ingenting om at de som veier under 50 kilo, bør holde seg hjemme, så de over 50 kilo kunne ta over stranden. Var nok heller det, at det var utrolig dumt skrevet, og når usikkre jenter, som meg, leser det, kan de faktisk gi konsekvenser. Bare sånne ting, kan få meg til å la være å spise. Det er sårende å lese slikt.
   Alle er vakre på sin måte, både tynne jenter, og jenter med former. Men må vi virkelig se syltynne ut alle sammen, for at gutter skal like oss? Sossegutter, pappagutter, osv, vil aldri forandre seg. Jeg skal ikke dra ALLE under en kam, men de fleste sånne typer, vil alltid like syltynne jenter, med langt herlig hår, og fine dyre klær, og alt det der. Noe jeg kan forstå, for slike jenter ser så bra ut. Men når de da skal tråkke ned på oss, som egentlig bare er helt vanlige mennesker, når de skal overse oss, og får oss til å føle oss helt verdiløse i deres øyne, så gir det en liten påvirkning. Selv om jeg aldri ville prøvd å imponere en slik gutt, de fleste av de gjør meg kvalm. Men når jeg veier 60 kilo, og føler jeg må gå ned 10 kilo for å bli godtatt på stranda, det er skikkelig vondt. Og jeg vil veldig gjerne ha litt fett på meg, for jeg ville sett ut som om jeg ville vært laget av bein og hud. Jeg har hatt spisefortyrrelser, der jeg raste med 11 kilo, og jeg sliter enda med å spise. Akkurat nå føler jeg at jeg ikke er god nok, og helt ærlig litt kvalm. Jeg håper virkelig at jeg tar helt feil av hva gutter liker. For jeg kommer aldri til å bli en tynn og vakker jente. Jeg kommer alltid til å være normal. I’m sorry..

  11. Du over det stod først de som veide under 50 kilo skulle holde seg unna,men hvis du hade lest Aurora sin kommentar skrev hun at hun rettet det når hun så at hun skrev feil 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg